zamiast AM 4.1 mamy AM 4.1 RC1

• 316 Odpowiedzi
  • 72197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: zamiast AM 4.1 mamy AM 4.1 RC1
« Odpowiedź #240 dnia: Sierpień 08, 2007, 22:34:14 »
Zarówno trasa szybka jak i optymalna wiedzie przez Aleję Solidarności a następnie lewoskręt w ulicę Towarową.
Test wykonano na AM 4.0 RC1 (385) Mapa Polski wersja oczywiście 2007.4

wiec dalej lipa jak po staremu,  Radzyminska w Solidarnosci i jazda swiatlami i w korkach,

dzieki za sprawdzenie.

pozdrawiam
Widać, żeś nie tutejszy... tak się składa, że najprawdopodobniej to jedyna przejezna droga... mam okazję przemierzać codziennie drogę z Bemowa na Służewiec i prawie nigdy rano (przynajmniej) nie daje się przejechać, Ta tzw trasa toruńska od wisłu do końca jej przebiegu stoi... lub jedzie na 1 biegu zatrzymując się co 20m.... a trasa przez miasto tzn Jana Pawła, Chałubińskiego, Niepodległości, Domaniewska i Wołoska w 90% przypadków jest przejezna  i to nawet płynnie...
Za czas jakiś Trasa Toruńska wogóle przestanie mieć jakikolwiek sens albowiem wg planów GDDKiA ma byc w nią wpuszczony ruch z A2 po jednej stronie miasta i wypuszczony z drugiej - tak oto w ten sposó pozbawią warszawę tej trasy... no chyba, że nigdy nie zdołają tego wybudować....
ISTQB Certified Tester

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #241 dnia: Sierpień 08, 2007, 23:37:02 »

Widać, żeś nie tutejszy... tak się składa, że najprawdopodobniej to jedyna przejezna droga...

Eee, nie mów, że AM przy wyborze trasy kieruje się ruchem panującym o określonych godzinach. Mamy u nas telepatyczne (bo na zwykłe nas nie stać )TMC??? :D

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #242 dnia: Sierpień 08, 2007, 23:45:30 »
[Eee, nie mów, że AM przy wyborze trasy kieruje się ruchem panującym o określonych godzinach. Mamy u nas telepatyczne (bo na zwykłe nas nie stać )TMC??? :D

Tia... Piotr telepatycznie przesyła logi swoich podróży ;).
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #243 dnia: Sierpień 08, 2007, 23:48:13 »
Podzieliłem sie tylko tym co wiem....
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #244 dnia: Sierpień 09, 2007, 00:00:08 »
Podzieliłem sie tylko tym co wiem....

I o to chodzi  :ok:
Kiedyś (daaawno, autostrada pod Poznaniem była tylko w planach) miałem problem z przejazdem przez Poznań, prosiłem o pomoc w wytyczeniu najszybszej drogi przez miasto i pomoc otrzymałem, ale... jak już wróciłem.
Dlatego uważam, że takie wskazówki jak Twoje są bezcenne.
 :ok:
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #245 dnia: Sierpień 09, 2007, 00:53:56 »
Widać, żeś nie tutejszy... tak się składa, że najprawdopodobniej to jedyna przejezna droga... mam okazję przemierzać codziennie drogę z Bemowa na Służewiec i prawie nigdy rano (przynajmniej) nie daje się przejechać, Ta tzw trasa toruńska od wisłu do końca jej przebiegu stoi... lub jedzie na 1 biegu zatrzymując się co 20m.... a trasa przez miasto tzn Jana Pawła, Chałubińskiego, Niepodległości, Domaniewska i Wołoska w 90% przypadków jest przejezna  i to nawet płynnie...
Za czas jakiś Trasa Toruńska wogóle przestanie mieć jakikolwiek sens albowiem wg planów GDDKiA ma byc w nią wpuszczony ruch z A2 po jednej stronie miasta i wypuszczony z drugiej - tak oto w ten sposó pozbawią warszawę tej trasy... no chyba, że nigdy nie zdołają tego wybudować....

chwila chwila bo juz nic nie rozumiem,  ta trasa co skreca sie w prawo za markami na Torunska to jest w jakis robotach czy co i nią nie dojade do konca w sensie do takiego duzego skrzyzowania kolo Aleii Jerozolimskich? Jak pamietam przed tym skrzyzowaniem z Alejami Jeroz.  jakies 50 czy 100metry jedzie sie w tunelu i zaraz za jakies 50metry te skrzyzowanie. Od wiekow tamtedy jezdzilem, fakt cos tam robia ale zawsze ten odcinek 13km prulem po 100km/h bez zadnych korkow prawie przez caly czas. Skoro mowisz, ze tam taki teraz zastoj to jaka trase proponujesz? Taka jaka wyznaczyla AM przez centrum Radzyminska pozniej Solidarnosci i skret w lewo na Towarowa i chyba prosto juz na Zwirki i Wigury?
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #246 dnia: Sierpień 09, 2007, 05:34:26 »
chwila chwila bo juz nic nie rozumiem,  ta trasa co skreca sie w prawo za markami na Torunska to jest w jakis robotach czy co i nią nie dojade do konca w sensie do takiego duzego skrzyzowania kolo Aleii Jerozolimskich? Jak pamietam przed tym skrzyzowaniem z Alejami Jeroz.  jakies 50 czy 100metry jedzie sie w tunelu i zaraz za jakies 50metry te skrzyzowanie. Od wiekow tamtedy jezdzilem, fakt cos tam robia ale zawsze ten odcinek 13km prulem po 100km/h bez zadnych korkow prawie przez caly czas. Skoro mowisz, ze tam taki teraz zastoj to jaka trase proponujesz? Taka jaka wyznaczyla AM przez centrum Radzyminska pozniej Solidarnosci i skret w lewo na Towarowa i chyba prosto juz na Zwirki i Wigury?

Emigrusie,
Warszawa to jeden wielki korek w szczycie. Przy czym należy odróżnić wyraźnie dwa rodzaje tych szczytów: przed- i popołudniowy. Obraz korków ma postać gwiazdy, z promieniami jak u słoneczka na dziecięcym rysunku.  W porannym stoisz w korkach w kierunku centrum, później w kierunkach odwrotnych. Istotne są tu też mosty - rano zatłoczone z prawobrzeża do Śródmieścia, po południu - w stronę wschodnią.
Będzie tak dopóty, aż nie powstaną mosty Północny, Krasińskiego i Południowy oraz obwodnice śródmiejskie i poza miastem. No i druga linia metra.
Wszystko pięknie widać tu:
http://www.siskom.waw.pl/obwodnice.htm
http://www.siskom.waw.pl/obwodnica-mazowsza.htm

Jeżeli pytasz o najszybszą drogę z trasy białostockiej na Okęcie, to zależy ona od pory dnia. Jeśli rano - nie ma takiej. Jeśli po południu - wszystkie. Zgodnie z tym, co napisałem powyżej.
Pracowałem swego czasu w Wołominie, jeżdżąc codziennie przez Marki i Radzymin (to właśnie część trasy, o którą pytasz). Mieszkam na Marymoncie, na granicy Żoliborza i Bielan. Droga nigdy nie zajmowała mi więcej, niż 25-30 minut. Ale jeździłem pod prąd korków. Rano przeprawiałem się przez Wisłę na wschód i wyjeżdżałem z miasta, po południu odwrotnie. Śmigałem przez mosty i drogi dwujezdniowe, patrząc jak ludzie na przeciwnych pasach czytają gazety w swoich autach, w oczekiwaniu na przejechanie kolejnych kilku, -nastu, -dziesięciu metrów. Lekki dramacik.

Zatem, jeżeli samolot masz po południu - małe zmartwienie, jak przed południem - dołóż co najmniej godzinę na samą Warszawę.

W obu przypadkach masz cztery warianty (plus dwa podwarianty):
- Marki - Trasa Toruńska - Trasa Armii Krajowej - Prymasa Tysiąclecia - potem albo Al. Jerozolimskie w Łopuszańską, Hynka do Żwirki i Wigury, albo Bitwy Warszawskiej, Banacha do Żwirki i Wigury;
- Marki - Trasa Toruńska - Wisłostrada (Wybrzeże Gdyńskie) - Trasa Łazienkowska (Armii Ludowej, Wawelska) - Żwirki i Wigury;
- Marki - Radzymińska - Al. Solidarności - Wisłostrada (Wybrzeże Gdańskie) - Trasa Łazienkowska (Armii Ludowej, Wawelska) - Żwirki i Wigury;
- między Radzyminem i Markami, w Biedocinie, zjazd z drogi nr 8 na drogę nr 631 (al. Piłsudskiego) - Żołnierska - Marsa - potem albo Ostrobramska, Al. St. Zjednoczonych, Trasa Łazienkowska do Żwirki i Wigury, albo Trasa Siekierkowska, Sikorskiego, Wilanowska, Marynarska, Sasanki do Żwirki i Wigury.

Każdy wariant ma swoje plusy i minusy. Nie zaryzykuję, który z nich polecałbym. Mogę powiedzieć, że ja wybierałem zawsze drugi odwożąc gości na Okęcie. To drogi o największej przepustowości, rzadko zdarza się, by nastąpiła jakaś totalna d..a. Ale stoi się, oczywiście, przed Mostem Grota (Trasa Toruńska) i pod Cytadelą (Wisłostrada), aż do tunelu, następnie na Wawelskiej do skrętu w Żwirki.
Może się to jednak zmienić, bo Most Grota poszedł do remontu.

Dodam jeszcze, że da się całą trasę przejechać niemal bez korków (pomijając obowiązkowe stanie na mostach), ale musiałbyś być warszawskim taksówkarzem. I chyba nie ma programu, który miałby tyle punktów via, by taką trasę zaplanować. Trzeba wiedzieć gdzie i o jakiej porze są korki i tuż przed nimi zjeżdżać w boczne ulice, prowadzące równolegle do zaplanowanej trasy i czasem wyskakiwać tuż przed skrzyżowaniami lub zupełnie nie korzystać ze skrzyżowań głównych (tu się kłaniają POI ze światłami, szanowni krytycy!).

Kolejną cenną umiejętnością poruszania się po Warszawie jest znajomość pasa ruchu, którym trzeba się w danym kierunku przemieszczać. Skrajny lewy pas jest zwykle najszybszy, pod warunkiem, że nie pojawi się za chwilę lewoskręt bez wydzielonej zatoczki, który zatrzymuje cały ogon pojazdów. W wielu miejscach najszybszy jest skrajny prawy. Jeśli wiesz gdzie są te odcinki i potrafisz przeskakiwać po pasach, jedziesz znacznie(?) szybciej niż inni.

Ale to pewnie przypadłości nie tylko warszawskie...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #247 dnia: Sierpień 09, 2007, 06:31:20 »
Uff, dobrze, że mieszkam na prowincji a jazda nawet po moim mieście wojewódzkim (Katowice) to pikuś :D
W Warszawie to lepiej jeździć metrem i w ogóle komunikacją miejską albo pieszo. 
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #248 dnia: Sierpień 09, 2007, 07:30:58 »
Uff, dobrze, że mieszkam na prowincji a jazda nawet po moim mieście wojewódzkim (Katowice) to pikuś :D
W Warszawie to lepiej jeździć metrem i w ogóle komunikacją miejską albo pieszo. 
Kolego o czym to piszesz? Na jakiej prowincji żyjesz?
Zapraszam Cię na ścianę wschodnią.
 Ja nawet nie wiem co oznaczają słowa szczyt czy korek.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #249 dnia: Sierpień 09, 2007, 07:35:43 »
[Wszystko pięknie widać tu:
Siskomu to lepiej nie cytuj bo ta kilkuosobowa grupka psycholi forsuje pomysł budowania obwodnic wewnątrz miasta....
ISTQB Certified Tester

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #250 dnia: Sierpień 09, 2007, 09:58:23 »
W obu przypadkach masz cztery warianty (plus dwa podwarianty):
- Marki - Trasa Toruńska - Trasa Armii Krajowej - Prymasa Tysiąclecia - potem albo Al. Jerozolimskie w Łopuszańską, Hynka do Żwirki i Wigury, albo Bitwy Warszawskiej, Banacha do Żwirki i Wigury;
- Marki - Trasa Toruńska - Wisłostrada (Wybrzeże Gdyńskie) - Trasa Łazienkowska (Armii Ludowej, Wawelska) - Żwirki i Wigury;
- Marki - Radzymińska - Al. Solidarności - Wisłostrada (Wybrzeże Gdańskie) - Trasa Łazienkowska (Armii Ludowej, Wawelska) - Żwirki i Wigury;
- między Radzyminem i Markami, w Biedocinie, zjazd z drogi nr 8 na drogę nr 631 (al. Piłsudskiego) - Żołnierska - Marsa - potem albo Ostrobramska, Al. St. Zjednoczonych, Trasa Łazienkowska do Żwirki i Wigury, albo Trasa Siekierkowska, Sikorskiego, Wilanowska, Marynarska, Sasanki do Żwirki i Wigury.

no to ja zawsze jezdzilem trasa "- Marki - Trasa Toruńska - Trasa Armii Krajowej - Prymasa Tysiąclecia - potem albo Al. Jerozolimskie w Łopuszańską, Hynka do Żwirki i Wigury, albo Bitwy Warszawskiej, Banacha do Żwirki i Wigury"  tylko ze w  Bitwe Warszawska nie da sie juz wjechac od strony Prymasa Tysieclecia przecianajc Aleje Jerezolimskie bo zrobili ta ulice jednokierunkowa, wiec ja zaraz na tym skrzyzowaniu za tunelem skrecam w lewo jade do pierwszego skrzywowania w prawo czyli ulica "Podpulkownika Mieczy..." i ta ulica prosto przecinajac Grojecka na Wawelska i po chwili mamy w prawo Zwirki i Wigury. Na tej Wawelskiej zawsze korek do tego skrzyzowania z Zwirkami ale to dosc krotki odcinek.

Mozna jeszcze jechac przez Zielonke, jeden raz jechalem ale czy to droga dobra tam sam nie wiem.
Zawsze jade z rana bo zawsze czy to przyloty czy odloty z/do Nowego Jorku są z rana albo w poludnie, wiec tak czy siak jestem w Warszawie na godz miedzy 8 rano a 12am i zawsze daje se 1godz a nawet 1,5godz na jazde po Warszawie bo roznie moze byc.
Nie wiem sam czy nie zaryzykowac jak pokazuje AM czyli Radzyminksa prosto w Aleje Solidarnosci i pozniej w lewo na Towarową.

ps. w tomtom ta "Podpulkownika Mieczy.." w AM nazywa sie "Grzymaly Sokolowskiego i przechodzi w Kopinksą"  :) widac, ze mapki w tomtom nie sa pierwszej swiezosci i nawet kaze tomtom mi jechac w Bitwy Warszwskiej pod prąd bo pewnie kiedys ta ulica byla dwukierunkowa, ale o tym fakcie juz wiem i tak.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2007, 10:13:09 wysłana przez emigrus »

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #251 dnia: Sierpień 09, 2007, 10:30:21 »
ps. Yako rozumiem, ze sie pomyliles z tym 4.0?
Tak. Przepraszam za pomyłkę - już dodałem EDIT-a...
Napisane: Sierpień 09, 2007, 10:15:22
Ciach wszystko...
Bardzo ładnie żeś to wszystko opisał. Jest dokładnie tak, jak mówisz - często przedpołudniem wjeżdzam od strony Wawra Płowiecką i jadę na Piaseczno i Powsin lub ul. Puławską - wybieram Trasę Siekierkowską - szybciej chyba się nie da...   B)
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #252 dnia: Sierpień 09, 2007, 13:16:55 »
Ostatnio zauważyłem, że dosyć często AM4.1 RC 1 włącza i wyłącza komunikaty głosowe. Czasem po odpaleniu od razu pojawia mi się przekreślony czerwony głośniczek, a czasem w czasie jazdy sam się wyłącza. :(
Spotkał się ktoś z czymś takim??
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #253 dnia: Sierpień 09, 2007, 13:36:52 »
Ostatnio zauważyłem, że dosyć często AM4.1 RC 1 włącza i wyłącza komunikaty głosowe. Czasem po odpaleniu od razu pojawia mi się przekreślony czerwony głośniczek, a czasem w czasie jazdy sam się wyłącza. :(
Spotkał się ktoś z czymś takim??
Nigdy... ale skoro tak masz to złoś to ...
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #254 dnia: Sierpień 09, 2007, 13:44:07 »
Szkoda, że nie ma możliwości wyznaczenia trasy np. szybkiej (kolor niebieski) a jednocześnie optymalnej (kolor żółty) wtedy była by możliwość porównania "na oko". Później oczywiście trzeba byłoby się zdecydować. Dla mnie była by to bardzo pomocne.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #255 dnia: Sierpień 09, 2007, 14:06:00 »
Jest możliwość.
Wyznaczasz interesującą Cię trasę, zapisujesz jako ślad GPS, włączasz wyświetlanie śladu i wyznaczasz inną.  :ok:
Śladów możesz sobie wyświetlić kilka naraz więc można sobie sprawdzić wszystkie interesujące warianty  :D

Tylko w wersji 4.0.1 jest ograniczenie długości zapisywanego śladu do ok. 280 km. W AM 4.1 RC1 już podobno zostało to poprawione, ale nie sprawdzałem.

Ja tak sobie wspomagałem wyznaczoną trasę w wersji 4.0.0, gdyby w czasie jazdy kazała mi jechać inaczej niż wcześniej wyznaczyła - podobno tamta wersja robiła czasem takie numery (na szczęście mi się to nie przytrafiło).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2007, 14:20:13 wysłana przez Darek_Foto »
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #256 dnia: Sierpień 09, 2007, 14:30:58 »
Tylko w wersji 4.0.1 jest ograniczenie długości zapisywanego śladu do ok. 280 km. W AM 4.1 RC1 już podobno zostało to poprawione, ale nie sprawdzałem.
Właśnie sprawdziłem i wyświetliło mi poprawnie ślad o długości 640km....
« Ostatnia zmiana: Sierpień 09, 2007, 16:27:26 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #257 dnia: Sierpień 09, 2007, 15:20:13 »
Właśnie sprawdziłem i wyznaczło mi ślad 640km....

Chyba miało być "wyświetliło".
Też spróbowałem i jest OK. Wcześniej zapisał cały ślad, ale wyświetlił tylko 1/3 takiej długiej trasy.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #258 dnia: Sierpień 09, 2007, 17:40:42 »
Dzięki bardzo za pomoc. Nie wpadłem na to.  :ok:

Pozdrawiam wszystkich klubowiczów

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #259 dnia: Sierpień 09, 2007, 23:38:27 »
[Wszystko pięknie widać tu:
Siskomu to lepiej nie cytuj bo ta kilkuosobowa grupka psycholi forsuje pomysł budowania obwodnic wewnątrz miasta....
To istotnie fanaberia godna napiętnowania:
http://siskom.waw.pl/mapy/europa/madryt.gif
http://siskom.waw.pl/mapy/europa/paryz.gif
http://siskom.waw.pl/mapy/europa/berlin.gif
Wygląda na to, że SISKOM zasymilował całą Zachodnią Europę, z tymi obwodnicami wewnątrzmiejskimi. Moskwę też, podobnie Kijów.
Jedyną istniejącą (fragmentarycznie) miejską obwodnicą warszawską jest Trasa Toruńska - Armii Krajowej - Prymasa Tysiąclecia. 12 km bez kompletnie żadnych świateł. Mieszkam 100 m od AK. Z wdzięczności za istnienie tej obwodnicy mogę całować codziennie jej twórcę w d...

tylko ze w  Bitwe Warszawska nie da sie juz wjechac od strony Prymasa Tysieclecia przecianajc Aleje Jerezolimskie bo zrobili ta ulice jednokierunkowa
Chyba nie. Nadal tniesz na rondzie prosto z Prymasa w Bitwy. Ostatni raz jechałem tamtędy dziś (choć sam skręcałem w prawo w Aleje). A może jednak o czymś nie wiem? :shock:

Mozna jeszcze jechac przez Zielonke, jeden raz jechalem ale czy to droga dobra tam sam nie wiem.
Zawsze jade z rana bo zawsze czy to przyloty czy odloty z/do Nowego Jorku są z rana albo w poludnie, wiec tak czy siak jestem w Warszawie na godz miedzy 8 rano a 12am i zawsze daje se 1godz a nawet 1,5godz na jazde po Warszawie bo roznie moze byc.
Nie wiem sam czy nie zaryzykowac jak pokazuje AM czyli Radzyminksa prosto w Aleje Solidarnosci i pozniej w lewo na Towarową.
Przez Zielonkę (po obrzeżach) jedziesz w wariancie ostatnim. Można na rondzie odbić w prawo na Ząbki, ale dojeżdżasz do Radzymińskiej. Chyba, że przez Radzymińską przejedziesz do Kondratowicza, by wyjechać albo górą na Trasę Toruńską, albo w dół - przez św. Wincentego do Ronda Starzyńskiego. Stamtąd droga jest na Most Gdański, z którego nie ma (prostego) zjazdu na Wisłostradę, ale można pojechać prosto (Słomińskiego) do Ronda Babka (Zgrupowania AK "Radosław") i tam wjechać w Okopową->Towarową.
Co do trasy Radzymińska - Al. Solidarności - do Towarowej, to chwilowo (tego lata) jest remont torowiska tramwajowego na moście Śląsko-Dąbrowskim, co oznacza "parę" dodatkowych minut. (Nb. - podobnie na Moście Poniatowskiego.)

ps. w tomtom ta "Podpulkownika Mieczy.." w AM nazywa sie "Grzymaly Sokolowskiego i przechodzi w Kopinksą"  :) widac, ze mapki w tomtom nie sa pierwszej swiezosci i nawet kaze tomtom mi jechac w Bitwy Warszwskiej pod prąd bo pewnie kiedys ta ulica byla dwukierunkowa, ale o tym fakcie juz wiem i tak.
Ta ulica dzieli się na dwie części: od Alei Jerozolimskich do Hali Kopińskiej (nie dojeżdżając do Białobrzeskiej) nazywa się ul. ppłk Mieczysława Sokołowskiego "Grzymały", zaś dalej do Grójeckiej - ul. Kopińska.

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #260 dnia: Sierpień 10, 2007, 00:31:59 »
Ta ulica dzieli się na dwie części: od Alei Jerozolimskich do Hali Kopińskiej (nie dojeżdżając do Białobrzeskiej) nazywa się ul. ppłk Mieczysława Sokołowskiego "Grzymały", zaś dalej do Grójeckiej - ul. Kopińska.

ok juz wszystko jasne z ta nazwa ulicy bo to jest tak: tomtom nawze tej ulicy pokazuje jako "Podpulkownika Mieczy..." i nic wiecej za to AM pokazuje mi jako "Grzymaly Sokolowskiego" i ja myslalem ze to dwie nazwy nie maja nic ze soba wspolnego , 3 kropki na koncu oczywsicie sugeruje ze powinna byc dalsza nazwa, ale nie domyslilem se ze to bedzie Grzymaly Sokolowskiego, nawet nie chcialo mi sie tego szukac patrzec bo i tak wiedzialem, ze tam trzeba jechac. o_X, dluga nazwa ulicy i programy se skracaja , tomtom wybral poczatek a AM koniec i to mnie w blad wprowadzilo, ze to w ogole inne nazwy gdzie zalozylem ze w tomtom stara mapa jest i temu inna nazwa :)

co do trasy z Prymasa Tysiaclecia w ulice Bitwy Warszawskiej przecianjac Al Jeroz.  znow moj blad :S , a raczej za mocno uwierzylem dla tomtom'a, ta pipka caly czas wiszczala i  kazala sie trzymac caly czas lewej strony i tak robilem wiec zaraz po przejechaniu tego dlugiego tunelu gdzie raptem moze za 50metrow jest skrzyowanie z Alejami Jeroz. od razu wpakowywalem sie w te 2 czy 3 pasy nakazu skretu w lewo a tomtom wyje lekko w lewo i dalej prosto i jakie tu prosto jak widze znaku zakazu wjazdu na Bitwy Warszawskiej wiec ja myk w lewo na aleje i do tego pierwszego skrzyzowania w prawo na Sokolowskiego i po ptakach. Teraz bede pamiec zeby za tunelem trzymac sie prawej strony i jechac prosto i od razu wpadam na ulice Bitwy Warszawskiej lub jak se zazycze w prawko na Aleje. I wszystko jasne, ja caly czas myslalem, ze to bug na mapie i kieruje mnie pod prad w Bitwy Warszawskiej, a nie przgladnalem sie dobrze mapie jak jechalem i taki zonk wyszedl,

dzieki Moi za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2007, 00:34:47 wysłana przez emigrus »

« Odpowiedź #261 dnia: Sierpień 10, 2007, 12:10:26 »
Pytanie do betatesterów AM 4.1RC.

Moglibyście przesłać screena widoku okolic ulicy Wyględowskiej w Warszawie?
Przesyłałem ślady do supportu AM żeby to poprawić i zastanawiam się jak im wyszło.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #262 dnia: Sierpień 10, 2007, 12:34:48 »
wygląda tak
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

« Odpowiedź #263 dnia: Sierpień 10, 2007, 14:53:50 »
wygląda tak

Łojezu! Ale skopcili :(

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpień 10, 2007, 16:52:19 »
ja ostatnio prosiłem o dodanie drogi pod Warszawa koło moich rodziców i dodali ale jako gruntową polną, a w opisie podawałem że jest asfaltowa i teraz jak do nich chce jechać na AM to muszę wyłączyć pomijanie dróg ;)

Zgłosiłem poprawki może zminią z następną wersją ;)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #265 dnia: Sierpień 22, 2007, 10:00:33 »
Opisywane przeze mnie problem z trasą z Bemowa do Paryża (plac Opery) nadal jest. Owszem nastąpiła pewna poprawa ale nadal nie jest prawidłowo. Statycznie wyznacza trasę ale wyznaczanie trasy:
- Paryż Plac Opery 1 => Warszawa ul. Osmańczyka trwa ok 2-2,5 minuty
- Warszawa ul.Osmańczyka => Paryż plac Opery 1 trwa 5-7 a nawet 10 minut
W tym ostatnim przypadku wydłużenie czasu następowało gdy po uruchomieniu AM wcześniej była wyznaczana inna trasa....
Poza tym trasa:
[Start] - punkt GPS - Warszawa ul. Kłopot
[1] - warszawa - ul. Zamenhofa
[2] - Warszawa u.Osmańczyka
[F] - (opcja"jedź do") - Paryż Plac Opery 1
Trasa taka nie została wogóle wyznaczona mimo 3 prób i ponad pół godziny spędzonej w aucie (zatrzymało się na 54%) - i wyznaczyła się dopiero gdy wyznaczyłem ją na zasadzie start-przez-przez-konic

Jak widać dalej jakiś problem z wyznaczaniem trasy do Paryża jest choć nastąpiła niewielka poprawa bo poprzednio w żaden sposób nie udawało się jej wyznaczyć...

Napisane: Sierpień 11, 2007, 20:28:40
Po dwóch tygodniach testów 4.1 RC1 zauważyłem powrót problemu z pierwszych bet polegający na wieszaniu się PDA w momencie złapania fixa przez odbirnik GPS/bluetooth. Nie wyestępuje zawsze ale małem to juz ze 6-7x w tym czasie.
Napisane: Sierpień 20, 2007, 19:00:01
Może ktoś sprawdzić trasę z Warszawy do Krynicy Morskiej czy jest wyznaczana....?
U mnie jest biały ekran i info, że jest wewnętrzny błąd danych - może ktoś to sprawdzić w 4.1 RC1 ????
Najlepiej gdyby dało się to sprawdzić na mapie Europy.
Jest rozbieżnośc bo u mnie jest ten błąd a w supporcie nie ma...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2007, 10:04:37 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpień 22, 2007, 10:15:09 »
Może ktoś sprawdzić trasę z Warszawy do Krynicy Morskiej czy jest wyznaczana....?
U mnie jest biały ekran i info, że jest wewnętrzny błąd danych - może ktoś to sprawdzić w 4.1 RC1 ????
Najlepiej gdyby dało się to sprawdzić na mapie Europy.
Jest rozbieżnośc bo u mnie jest ten błąd a w supporcie nie ma...
Zarówno szybka jak i optymalna wyznaczona poprawnie.
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #267 dnia: Sierpień 22, 2007, 10:17:25 »
Wyznacza ok
 mam 347 km trasa szybka (mapy EU)
Napisane: Sierpień 22, 2007, 10:16:17
opcja odwróć też pięknie działa  tym razem 346km
krótka 336km
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2007, 10:19:00 wysłana przez Qbik »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #268 dnia: Sierpień 22, 2007, 10:30:16 »
To co może być u mnie...?
Może jeszcze raz wypakuję mapy?
ISTQB Certified Tester

*

Offline Yako