Jeszcze jeden temat, bardziej organizacyjny:
Pisałem wcześniej o propozycji polegającej na wybraniu z pośród forumowiczów stałej grupy osób, którą można nazwać profesjonalistami czy fachowcami w dziedzinach, które są tu omawiane. Zadaniem tej grupy byłoby testowanie zaproponowanych przez AM poprawek w uzgodnionym zakresie i czasie i przekazywanie wyników tych testów z konkretnymi fachowymi uwagami do AM. Wstępnie pisałem już w tej sprawie do AM i otrzymałem odpowiedź, która mniej więcej brzmiała tak, że są otwarci na takie rozwiązanie i prosili o więcej szczegółów i nazwiska. Wcześniej już o tym wspominałem na forumie, ale jakoś nikt tego nie podchwycił.
Jak już nie raz mówiłem uwielbiam logikę i profesjonalizm i takie rozwiązanie po prostu jakby porządkuje tę burze mózgów, która tu się dokonuje, brak jest tylko w przełożeniu na efekt.
Na przykładzie tego wątku widać to dosyć jasno. W wyniku dyskusji ogółu w temacie "jakości GPS" w AM i korespondencji z supportem, zaczęły powstawać poprawki, które właśnie powinny trafić w ciszy i spokoju do przećwiczenia do określonej i zaufanej grupy osób, a nie do przypadkowych (Siebie mam na myśli). Nie jest dobrze z punktu widzenia wizerunku firmy, że publicznie się roztrząsa, że błąd w programie, że coś się wiesza itp. Przy próbach każdej nowości coś się możne dziać, ale o tym powszechnie się nie mówi. Tu AM wykazała się naprawdę dużą odwagą. Co innego testowanie wersji betowej, to możne robić prawie każdy.
Widzę jasno, że AM jest otwarta na współpracę, ale potrzebują jasnych, czytelnych, fachowych przekazów roboczych, a nie długiej opisówki amatora z domieszką frustracji, bo coś nie działa lub wydaje mi się że...
Sensem i celem tego forum jest poprawienie jakości AM, więc trzeba to jakoś uporządkować.
Roboczo to widzę to tak, że najbardziej jako szeryf, znawca przedmiotu i osoba trzeźwo myśląca, to mi pasuje NocnyMarek i albo sobie sam dobierze pozostałą załogę (bo wszystkich najlepiej zna), albo można na forum zrobić jakiś konkurs piękności z propozycjami kandydatów, którzy w sumie będą reprezentować nas wszystkich.
Co wy na to?