wersje testowe - dyskusja testerów (było: Precyzja wskazań GPS podczas jazdy)

• 384 Odpowiedzi
  • 100078 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Precyzja wskazań GPS podczas jazdy
« Odpowiedź #210 dnia: Wrzesień 03, 2008, 18:15:11 »

Z tego co zauważyłem to AM zapisuje ślad takim jaki jest, nie jest uwzględniane przyciąganie do mapy.
BTW. "Pokaż ślad" ładnie pokazuje jak rzeczywisty przebieg drogi ma się do mapy.
To oczywiste bo AM zaisuje dane z odbiornika GPS.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #211 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:22:13 »
Jeszcze jeden temat, bardziej organizacyjny:
Pisałem wcześniej o propozycji polegającej na wybraniu z pośród forumowiczów stałej grupy osób, którą można nazwać profesjonalistami czy fachowcami w dziedzinach, które są tu omawiane. Zadaniem tej grupy byłoby testowanie zaproponowanych przez AM poprawek w uzgodnionym zakresie i czasie i przekazywanie wyników tych testów z konkretnymi fachowymi uwagami do AM. Wstępnie pisałem już w tej sprawie do AM i otrzymałem odpowiedź, która mniej więcej brzmiała tak, że są otwarci na takie rozwiązanie i prosili o więcej szczegółów i nazwiska. Wcześniej już o tym wspominałem na forumie, ale jakoś nikt tego nie podchwycił.
Jak już nie raz mówiłem uwielbiam logikę i profesjonalizm i takie rozwiązanie po prostu jakby porządkuje tę burze mózgów, która tu się dokonuje, brak jest tylko w przełożeniu na efekt.

Na przykładzie tego wątku widać to dosyć jasno. W wyniku dyskusji ogółu w temacie "jakości GPS" w AM i korespondencji z supportem, zaczęły powstawać poprawki, które właśnie powinny trafić w ciszy i spokoju do przećwiczenia do określonej i zaufanej grupy osób, a nie do przypadkowych (Siebie mam na myśli). Nie jest dobrze z punktu widzenia wizerunku firmy, że publicznie się roztrząsa, że błąd w programie, że coś się wiesza itp. Przy próbach każdej nowości coś się możne dziać, ale o tym powszechnie się nie mówi. Tu AM wykazała się naprawdę dużą odwagą. Co innego testowanie wersji betowej, to możne robić prawie każdy.

Widzę jasno, że AM jest otwarta na współpracę, ale potrzebują jasnych, czytelnych, fachowych przekazów roboczych, a nie długiej opisówki amatora z domieszką frustracji, bo coś nie działa lub wydaje mi się że...
Sensem i celem tego forum jest poprawienie jakości AM, więc trzeba to jakoś uporządkować.

Roboczo to widzę to tak, że najbardziej jako szeryf, znawca przedmiotu i osoba trzeźwo myśląca, to mi pasuje NocnyMarek i albo sobie sam dobierze pozostałą załogę (bo wszystkich najlepiej zna), albo można na forum zrobić jakiś konkurs piękności z propozycjami kandydatów, którzy w sumie będą reprezentować nas wszystkich.

Co wy na to?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2008, 19:30:22 wysłana przez QMPEL »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #212 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:30:16 »
AttractToSegments=0 Działa lepiej niż myślałem  :ok: tzn. w trybie śledzenia brak przyciągania a w trybie nawigacji jest. Bałem się że z nawigacją będą jakieś kwasy bez przyciągania. Teraz jest tak jak lubię - nie pokazuje że jadę po drodze gdy jadę po polu ,niestety odwrotnie i owszem  :E .Jeśli QStarz BT-Q818 lepiej sobie radzi z wyliczaniem pozycji niż Sirf to jest już Mój  :ok: :ok:
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline voyager

• **
  • 120
  • Hey! It compiles! Ship it!
  • Sprzęt: MIO P560 +AM 6.11e  PL ; TF101; i8260 + AM 1.4.2
« Odpowiedź #213 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:31:07 »
Pisałem wcześniej o propozycji polegającej na wybraniu z pośród forumowiczów stałej grupy osób, którą można nazwać profesjonalistami czy fachowcami w dziedzinach, które są tu omawiane. Zadaniem tej grupy byłoby testowanie zaproponowanych przez AM poprawek w uzgodnionym zakresie i czasie i przekazywanie wyników tych testów z konkretnymi fachowymi uwagami do AM. Wstępnie pisałem już w tej sprawie do AM i otrzymałem odpowiedź, która mniej więcej brzmiała tak, że są otwarci na takie rozwiązanie i prosili o więcej szczegółów i nazwiska.

Jestem za. Nawet kiedyś wspominałem na którymś wątku nt. test planu. Ale 'znawcy' nie podchwycili tematu.

Nawet jestem wstanie udostępnić swój serwer na Bugzille dedykowaną AM.

Dobrze by było zebrać reprezentatywną w skali kraju liczbę osób, taka aby pokryć testami największy obszar.

Plus oczywiście wishlist - czyli co wg nas dobry pogram do nawigacji powinien posiadać.

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #214 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:41:54 »
AttractToSegments=0 Działa lepiej niż myślałem  :ok: tzn. w trybie śledzenia brak przyciągania a w trybie nawigacji jest. Bałem się że z nawigacją będą jakieś kwasy bez przyciągania. Teraz jest tak jak lubię - nie pokazuje że jadę po drodze gdy jadę po polu ,niestety odwrotnie i owszem  :E .Jeśli QStarz BT-Q818 lepiej sobie radzi z wyliczaniem pozycji niż Sirf to jest już Mój  :ok: :ok:
...wiec po ćwiczeniach z Qstartzem wymyśliłem kolejną funkcję w AM. Ponieważ bez problemu potrafi prowadzić nawigację w budynku, można dzięki temu zaplanować trasę np w Pałacu Kultury, co by się nie pogubić.  :D Jestem zszokowany czułością i nie wiem czym to cholerstwo się żywi, bo chyba wcale prądu nie ciągnie. Można zapomnieć o ładowaniu.

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #215 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:55:18 »
Pisałem wcześniej o propozycji polegającej na wybraniu z pośród .........................
Co wy na to?

Dobrze mówisz (piszesz)  ale myślę że taka "akcja " leży w gestii samego  Aqurat i nie zdziwił bym się gdyby zwrócili się bezpośrednio do kilku najbardziej qmatych forumowiczów o taką współpracę ale wciskanie im takiego pomysłu to nie nasza rzecz .Nie naszą rzeczą jest dbanie o wizerunek firmy. Poza tym taka wymiana opinij i doświadczeń pomiędzy laikami ma wartość której nie ma burza mózgów fachowców - laicy potrafią zrobić takie głupoty  które fachowcowi nie przyjdą nawet do głowy i dzięki temu testują program w warunkach extremalnych : na przykład pytania jak włączyć tę czy tamtą opcję co dla fachowca jest proste i oczywiste  idealnie pokazują gdzie interfejs jest mało intuicyjny.  Także myślę że my tu sobie wybebeszajmy i walczmy z AM jak kto potrafi a Aqurat jeśli zechce niech zaprasza do współpracy ty z pośród nas których uzna za im potrzebnych

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #216 dnia: Wrzesień 03, 2008, 22:39:16 »
Pisałem wcześniej o propozycji polegającej na wybraniu z pośród .........................
Co wy na to?

Dobrze mówisz (piszesz)  ale myślę że taka "akcja " leży w gestii samego  Aqurat i nie zdziwił bym się gdyby zwrócili się bezpośrednio do kilku najbardziej qmatych forumowiczów o taką współpracę ale wciskanie im takiego pomysłu to nie nasza rzecz .Nie naszą rzeczą jest dbanie o wizerunek firmy. Poza tym taka wymiana opinij i doświadczeń pomiędzy laikami ma wartość której nie ma burza mózgów fachowców - laicy potrafią zrobić takie głupoty  które fachowcowi nie przyjdą nawet do głowy i dzięki temu testują program w warunkach extremalnych : na przykład pytania jak włączyć tę czy tamtą opcję co dla fachowca jest proste i oczywiste  idealnie pokazują gdzie interfejs jest mało intuicyjny.  Także myślę że my tu sobie wybebeszajmy i walczmy z AM jak kto potrafi a Aqurat jeśli zechce niech zaprasza do współpracy ty z pośród nas których uzna za im potrzebnych
1. Aqurat jeśli zadzwoni do kogoś to z propozycją pracy, a nie z prośbą pracy społecznej.
2. AM nikogo nie przymusza do kupowania swoich produktów i przesiadywania godzinami na forum i głowienia się rzeszy zapaleńców.
3. Przykład z wizerunkiem jest jednym z dowodów na delikatnie mówiąc, średnio profesjonalny styl obecnej współpracy. Nie jest też tak, że chcę psuć wizerunek AM.
4. Nic więcej się nie zmienia z dotychczasowych zwyczajów na tym forum w kwestii mówienia co się chce, bez względu na poziom fachowy tych wypowiedzi, bo to jest istota właśnie "burzy mózgów" i faktycznie laicy czasem widzą to na co fachowcy oślepli.
5. Jeszcze cię nikt nie zaprosił, a ty już się nie zgadzasz. W sumie ja tez się nie zgadzam z góry na swoją kandydaturę, bo się nie czuje mocy w te klocki.
6. Chyba muszę popracować nad werbalizacją, bo nie załapałeś zupełnie zasad i intencji.
7. Podstawą wszystkiego jest wyrażenie woli otrzymywania do testów niektórych rozwiązań AM. Wszystko inne b/z. Jak to się rozwinie w przyszłości? - czas pokaże.
8. Wynagrodzeniem może być tylko satysfakcja, że się przyłożyło do tego rękę.

Nie wiem naprawdę czego tu można nie rozumieć, ale mam nadzieję, że nie o dyskusję dla samej dyskusji. Dla mnie każda dyskusja musi mieć puentę.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2008, 23:42:38 wysłana przez QMPEL »

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #217 dnia: Wrzesień 03, 2008, 23:04:48 »
@QMPEL 
Aleś się zaperzył :P  wrzuć na luz  napisałeś  "Co Wy na to " to odpisałem . To nie był personalny atak na Ciebie :smile:
ad.5 gdzie napisałem że bym się nie zgodził  :-?
ad.6 rzeczywiście nie załapałem .To znaczy że co ? Rada starców na tajnych obradach a maluczcy niech się nie wtrącają bo się nie znają a może moderowany wątek gdzie będą wycinane wszystkie posty od ludzi z poza kręgu wtajemniczonych  :wink: Jak to sobie wyobrażasz w praktyce  :ohreally:

ps. więcej luzu bo się pokłócimy jak PO/PIS

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #218 dnia: Wrzesień 03, 2008, 23:38:19 »
@QMPEL 
Aleś się zaperzył :P  wrzuć na luz  napisałeś  "Co Wy na to " to odpisałem . To nie był personalny atak na Ciebie :smile:
ad.5 gdzie napisałem że bym się nie zgodził  :-?
ad.6 rzeczywiście nie załapałem .To znaczy że co ? Rada starców na tajnych obradach a maluczcy niech się nie wtrącają bo się nie znają a może moderowany wątek gdzie będą wycinane wszystkie posty od ludzi z poza kręgu wtajemniczonych  :wink: Jak to sobie wyobrażasz w praktyce  :ohreally:

ps. więcej luzu bo się pokłócimy jak PO/PIS
możne faktycznie mam dziś deszczowe podejście, ale straciłem właśnie duży kontrakt i jestem bardzo bojowy. Słabo mi idzie przegrywanie.
Tak właśnie to znaczy. Po prostu, któregoś poranka Rada Starców dostanie mailem linka z AM i będzie we własnym gronie sobie nad tym pracować. Spotykać się mogą dzięki komunikatorom do woli. Mogą sobie wydzielić zahaślony wątek na tym forum, maile itp. Jeśli uznają, że trza coś przegadać na forum ogólnym lub np coś przećwiczyć na sprzęcie którego nie mają, to sobie kogoś przytomnego wybiorą i dokoptują do swojego grona lub rzucą temat na forum. Ważne jest aby do AM dotarła rzeczowa fachowa informacja, którą można zastosować roboczo. Mnie zwykłemu drobnemu przedsiębiorcy, ojcu pięciorga dzieci, wystarczy informacja, że udoskonala się właśnie np pracę GPS i tyle.
RUKAT zrozum, ktoś kiedyś Leppera granatem od pługa oderwał i widziałeś skutki. Nie używam pojęcia wobec ludzi- "maluczki" Niech każdy robi to co potrafi robić i będzie OK :ok:
Myślę też, że wypracowanie sobie przez pdaclub.pl pozycji liczącego się, fachowego portalu współpracującego z producentami programów nawigacyjnych jest też duża nobilitacją dla szefostwa i forumowiczów.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2008, 23:52:51 wysłana przez QMPEL »

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #219 dnia: Wrzesień 04, 2008, 00:02:20 »
Nie zrozum mnie żle .Nie to żebym był całkiem na nie ale tak już mam że widzę tylko słabe strony pomysłów  :]
Nadal nie czuję bluesa .Przecież jest tak jak piszesz : "Wybrani "dostają linki i testują Mogą się komunikować np. wysyłając sobie wiadomości a co mogą to przedstawiają na forum ,inni Im podrzucają pomysły na sprawdzenie tego i owego .Tak jest teraz. Gdzie jest wartość dodana Twojego pomysłu ?

ps. Maluczki jest określeniem pozytywnym i dlatego go użyłem (w pierwszej wersji było " sfołocz"  :evil:  )

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #220 dnia: Wrzesień 04, 2008, 00:19:54 »
Nie zrozum mnie żle .Nie to żebym był całkiem na nie ale tak już mam że widzę tylko słabe strony pomysłów  :]
Nadal nie czuję bluesa .Przecież jest tak jak piszesz : "Wybrani "dostają linki i testują Mogą się komunikować np. wysyłając sobie wiadomości a co mogą to przedstawiają na forum ,inni Im podrzucają pomysły na sprawdzenie tego i owego .Tak jest teraz. Gdzie jest wartość dodana Twojego pomysłu ?

ps. Maluczki jest określeniem pozytywnym i dlatego go użyłem (w pierwszej wersji było " sfołocz"  :evil:  )
jasne że wszystko już jest, ale wymaga uporządkowania. Nic więcej i nic mniej. Ze strony AM jesteśmy teraz indywidualnymi osobami, które się częściej lub rzadziej przewijają w mailach do supportu. A chodzi mi o przejście w prezentowanie się jako członek Rady Starców pdaclub.pl, która się składa z nazwisk. Oczywiście jak temat chwyci, to szefostwo pdaclub.pl powinno te działania pobłogosławić. Chodzi o pozyskanie zaufania i nadanie temu odpowiedniej rangi.
Cóż..., z tym otrzymywaniem do przetestowania takich półproduktów jak teraz to się działo, to chyba nie jest częsty przypadek i niekoniecznie wysyłali do ludzi w pełni świadomych, co dostają i że nie powinni mieć pretensji jak coś im zdechnie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2008, 00:23:43 wysłana przez QMPEL »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #221 dnia: Wrzesień 04, 2008, 09:24:21 »
A ja zauważyłem niestabilnośc wersji 629 na IPAQ 214.
Dzisiaj po raz trzeci od poniedziałku podczas jazdy wyskoczył biały ekran z komunikatem od PDA, że wystąpił błąd z aplikacją _wm5AM.exe i propozycją wysłania raportu o błędzie. Niestety to nie przypadek bo problem pojawił się 3 razy w ciągu 3 dni.  Występuje to jak na razie przy rekalkulacji trasy lub po wykonaniu manewru.
Wysłałem stosowne zgłoszenie do supportu.
ISTQB Certified Tester

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #222 dnia: Wrzesień 04, 2008, 13:31:02 »
A ja zauważyłem że 627 była stabilniejsza od 629. U mnie znowu na 629 zawiesza się automapa tak jak w 618. Na 627 tego nie miałem.
Paweł

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #223 dnia: Wrzesień 04, 2008, 13:49:32 »
A ja zauważyłem że 627 była stabilniejsza od 629. U mnie znowu na 629 zawiesza się automapa tak jak w 618. Na 627 tego nie miałem.
Wyślij zgłoszenie.
ISTQB Certified Tester

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #224 dnia: Wrzesień 04, 2008, 14:24:00 »
629 nieco inaczej wyznacza mi kilka moich testowych tras, ale robi to lepiej niż poprzednio.

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #225 dnia: Wrzesień 04, 2008, 16:15:44 »
u mnie wersja 629 chodzi bardzo dobrze. Szybko rekalkuluje zmienioną trasę, nie zacina się, a tym bardziej nie zawiesza. Nawet nie wiem że jest taki komunikat wysyłający do service. Mam nadzieję, że to nie jest znów problem sprzętowy, który się ujawnia na nieco podkręconych parametrach AM. A mieliście (PUNIEK i PLESNIAK) takie zjawiska przy oficjalnej wersji AM, przed tą całą akcją z testami?

Świetnie mi się jeździ z odblokowanym przyciąganiem (bez trasy). Miało być to ustawienie do testów, ale już to zostawię na stałe, tym bardziej, że przyciąganie wraca po wyznaczeniu trasy

(parę godzin później)
Pojeździłem trochę wyznaczając trasę w AM tak aby ciągle musiała rekalkulować i kombinować nową trasę i nic się nie działo dziwnego. Szybko i cierpliwie robiła swoją robotę dziesiątki razy. W Koszalinie gdzie jeździłem, dodatkowo jest spapranych wiele ulic i często wskaźnik wyskakuje z trasy. Z tej wersji (629) można być naprawdę zadowolonym i mam nadzieję, że nie wyskoczą jakieś inne kwiatki. Prowadzenie wskaźnika jest bez porównania (z oficjalną wersją) bardziej precyzyjne, przy 5Hz i 1Hz też.

Nie mam zielonego pojęcia z jakiej przyczyny u was się wiesza program.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2008, 22:47:03 wysłana przez QMPEL »

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #226 dnia: Wrzesień 04, 2008, 23:35:20 »
uf :shock: JEST JUŻ WERSJA 632 jak by co. Więc piszcie o świeżą dostawę, tak abyśmy mieli w tym samym czasie to samo.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #227 dnia: Wrzesień 05, 2008, 07:06:16 »
uf :shock: JEST JUŻ WERSJA 632 jak by co. Więc piszcie o świeżą dostawę, tak abyśmy mieli w tym samym czasie to samo.
Mi wczoraj polecili instalować poprawkę tak by nie była instalowana od zera ale bazą była wersja publiczna ze strony... licho wie... może ma to jakieś znaczenie ....  :O

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #228 dnia: Wrzesień 05, 2008, 07:59:01 »
Witam
Potwierdzam wersja 629 tak jak u Kolegi QUMPEL działa dużo lepiej od swej poprzedniczki 618 (jak na razie "0" problemów) - ciekaw jestem jak nowa wersja o której piszą Koledzy.

Pozdrawiam woytek
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #229 dnia: Wrzesień 05, 2008, 08:40:32 »
Dzisiaj wersja 629 strasznie dziwnie wyznaczała mi trasę alternatywną. Program zachowywał się tak żeby tylko nie wyznaczyć mi trasy standartowo. Wyglądało to tak jakby opierając się na trasie zwykłej, za każdym razem po zjechaniu z trasy korygował na drogę alternatywną co powodowało "pchanie" w drogi osiedlowe. Zobacze jak jest na 632.
Paweł

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #230 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:52:33 »
Mi wczoraj polecili instalować poprawkę tak by nie była instalowana od zera ale bazą była wersja publiczna ze strony... licho wie... może ma to jakieś znaczenie ....  :O

Pozdrawiam
coś może być na rzeczy, bo ja walę wszystko jak leci na program bazowy i hula wszystko bardzo dobrze, ale też zastanawiałem się czy nie robić tak jak ty. Na szczęście lenistwo zwyciężyło.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #231 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:56:17 »
coś może być na rzeczy, bo ja walę wszystko jak leci na program bazowy i hula wszystko bardzo dobrze, ale też zastanawiałem się czy nie robić tak jak ty. Na szczęście lenistwo zwyciężyło.
Ja od roku robiłem jak robiłem a trzeba sie było polenić.....
Ale oczywiście dotyczy to poprawek bo jak ukazuje się nowa bazowa wersja to lepiej instalować od zera.

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline plesniak

• 489
« Odpowiedź #232 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:58:51 »
w Emailu od AM jest wyraźnie napisane

"Uwaga. To jest aktualizacja tylko i wylacznie programu (bez map). Najlepiej zainstalowac ja na poprzednia wersje, bez formatu kartu i tym podobnych dzialan."
Paweł

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #233 dnia: Wrzesień 05, 2008, 13:06:48 »
No jasne Puniek. Wgrywanie każdej nowej oficjalnej wersji zaczynam od formatowania karty, to oczywiste
Napisane: Wrzesień 05, 2008, 13:01:05

"Uwaga. To jest aktualizacja tylko i wylacznie programu (bez map). Najlepiej zainstalować ja na poprzednia wersje, bez formatu kartu i tym podobnych dzialan."
u mnie dla przykładu jest bardzo niewyraźnie napisane, bo dostałem tylko goły link, więc takie wpadki są nieuniknione. Krótkie uwagi ze strony supportu bardzo by pomogły.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #234 dnia: Wrzesień 05, 2008, 13:08:11 »

"Uwaga. To jest aktualizacja tylko i wylacznie programu (bez map). Najlepiej zainstalowac ja na poprzednia wersje, bez formatu kartu i tym podobnych dzialan."
Każdy człowiek ma czasami tak, że nie wiedzi tego co widzą inni i jest to dla nich oczywiste... :mrgreen:
ISTQB Certified Tester

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #235 dnia: Wrzesień 05, 2008, 13:20:32 »
Mam nadzieję panowie, że wysyłacie jakieś swoje spostrzeżenia - pozytywne i negatywne- do AM. Pewnie czasem ktoś z AM przegląda te miliony postów, ale myślę, że przede wszystkim oczekują jakieś reakcji drogą mailową.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #236 dnia: Wrzesień 05, 2008, 13:24:04 »
Mam nadzieję panowie, że wysyłacie jakieś swoje spostrzeżenia - pozytywne i negatywne- do AM. Pewnie czasem ktoś z AM przegląda te miliony postów, ale myślę, że przede wszystkim oczekują jakieś reakcji drogą mailową.
Gdyby nikt nie pisał to nie byłoby tych poprawek ale aktualizacja 3x w roku  :O~
ISTQB Certified Tester

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #237 dnia: Wrzesień 05, 2008, 13:30:22 »
A zauważyliście jakieś zmiany w 632?

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #238 dnia: Wrzesień 05, 2008, 13:33:36 »
W menu nie widze zmian.
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #239 dnia: Wrzesień 05, 2008, 13:49:50 »
Cytat: plesniak

Ale to był email do Ciebie :)
Skąd wiesz co napisali do innych?  :ohreally:

Cytat: emisiu
Nie wiem czy to nie było już wcześniej, ale częstotliwości odczytu portu GPS są pozmieniane i podane reż w Hercach (1-5)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free