Jak problemy to w mnie .. zasada ta sie sprawdza
Oto jak wyglądała moja dzisiejsza droga do pracy.
1. AM uruchomiłem pod domem na Bemowie i ustawiłem prowadź do .... (Mokotów).
2. Sygnał GPS został złapany na ul. Powstańców Śląskich
3. Nastepnie zgodnie z wyznaczoną trasą skręciem w ul.Gen Maczka gdzie zaczął się korek.
4. Problem pojawił sie już przed skrzyżowaniem z ul.Rudnickiego. Nagle W miejscu gdzie jest znak manewru pojawił się trójkąt ostrzegawczy a nastepnie znikł i AM zaczęła migać tzn znikały i pojawiały się i znikały: strzałka manewru,odległość (pojawiło sie zero) do manewru i ulica manewru - tak ze 2x na sekundę.
Po skręcie w Prymasa tysiąclecia nadal występowało miganie a przy próbie wejścia do menu by wyłączyć AM pojawiał się biały ekran z Windows Mobile z komunikatem, że jest problem/błąd z aplikacją _wm5AM.exe i propozycją wysłania raportu o błędzie do Microsoftu. Automapę udało mi sie wyłączyć softresetem.
5. AM ponownie włączyłem na ul. Kasprzaka (omijałem korki) i ponownie to samo pojawiło się na ul. Raszyńskiej.
6. Wyłączyłem to bo mogłem jedynie spowodować wypadek.
Wynika z tego, że występuje jakiś "gruby" problem niestabilności na tym konkretnym modelu urządzenia (IPAQ 214) bądź generalnie na urządzeniu typu VGA - uniemożliwiający całkowicie korzystanie z Automapy i wymagający poważnego potraktowania.
Tym przykładem chciałem pokazać jak wygląda ten problem u mnie.