Betatesterzy do pracy! :) beta AM5 już jest

• 853 Odpowiedzi
  • 203943 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: Betatesterzy do pracy! :) beta AM5 już jest
« Odpowiedź #750 dnia: Marzec 30, 2008, 21:42:23 »

od kiedy została dodana klawiatura telefoniczna to zapomniałem o innych ;)

A powiedzcie mi jak można zrobić kopiuj-wklej czyli Control+C i Control+V w tej klawiaturze telefonicznej ??

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #751 dnia: Marzec 30, 2008, 22:20:48 »
 :-| Nic się nie zmieniło i dalej ciężarówki będa stały przed rondem i na cb nadawały  :E a AM będzie kazała zawracać na rodzie a w połowie niego powie zakrę w prawo  :P
Nawet w targeo mają tak jak powinno być  :P
zawodowy kierowca...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #752 dnia: Marzec 30, 2008, 22:49:02 »
A czym się różni układ ronda na Targeo, od tego w AM?

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #753 dnia: Marzec 30, 2008, 22:57:12 »
ale jaja... w targeo rondo jest takie same a w mapie na miplo.pl też podpisanej targeo jest już dobre, dlatego tak napisałem
zawodowy kierowca...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #754 dnia: Marzec 30, 2008, 23:02:29 »
Ale jaja. Faktycznie...

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #755 dnia: Marzec 30, 2008, 23:16:18 »
Nie wiem jak RC1 (dopiero zassssyssssammmmm... cosik wolno 65 KB/s... ale cieszę się, że moja uwaga dotycząca wielkości strzałki pomocniczej została zaakceptowana...), ale dzisiaj w ostatniej becie odkryłem coś, czego mi brakowało - widok 3D tylko w zbliżeniach, na oddaleniach 2D. Nie wiem, może już ktoś to odkrył (ostatnio nie miałem czasu na czytanie tego wątku od deski do deski...), ale jeśli nie to już mówię co i jak. Normalnie mam 2D, zbliżając się do manewru mapkę mi przybliżało, ale dalej w 2D, puknęłem w '3D' i co się okazało? Od tego momentu 3D było przy manewrach, poza manewrami było normalne 2D! No, miodzio! Oczywiście, działało tylko do wyłączenia AM ;(. Dlaczego tego nie można w opcjach ustawić? Mam nadzieję, że to nie błąd w programie, który będą chcieli usunąć - ja chcę opcję: "3D przy manewrach" oraz dla przyzwyczajonych do iGo "2D przy manewrach". I założę  się, że nie tylko ja to chcę ;).

Sciągnięte.... Z tego co widzę, mapa jednak chyba jest taka sama co w poprzedniej becie? Przynajmniej numerkowo... Póki co, pomijam instalację mapy (lulu czas...)...

"Kruczek" ze zbliżeniem 3D działa tylko dla skal pośredniej i poglądowej, dla skali miejskiej jakoś nie chce działać, po prostu zostaje na stałe 3D i tyle, choć to nawet logiczne jest... Można potestować na DEMO. Działa :)

Czy te przyciski ekranowe faktycznie zostały powiększone? Jeśli tak, to chyba raczej minimalnie...
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2008, 00:17:48 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline miomiki

• **
  • 141
  • Sprzęt: Mio A701 (+2GB + Automapa 5.x) & Nokia 9300 (+1GB)
« Odpowiedź #756 dnia: Marzec 30, 2008, 23:51:41 »
ale jaja... w targeo rondo jest takie same a w mapie na miplo.pl też podpisanej targeo jest już dobre, dlatego tak napisałem
Faktycznie niezle jaja... We wszystkich mapach rondo jest takie samo, jedynie na miplo jest polaczenie ponizej ronda (przedluzenie Boh. Getta).

(kliknij aby powiekszyc)

Sciągnięte.... Z tego co widzę, mapa jednak chyba jest taka sama co w poprzedniej becie? Przynajmniej numerkowo... Póki co, pomijam instalację mapy (lulu czas...)...
No wlasnie numerkowo jest to samo, wiec nie wiem czemu ktos tam kilak stron temu sie podniecal, ze cos sie zmienilo? Czyzby numerek zostal ten sam, ale drobne korekty nastapily?

A poza tym na forum ciagle jest stary czas :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2008, 23:55:55 wysłana przez miomiki »

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #757 dnia: Marzec 30, 2008, 23:59:38 »
Mi PL sie zainstalowala bez problemu, ale EU juz nie moge, bo wyskakuje blad kopiowania na pc

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #758 dnia: Marzec 31, 2008, 01:00:31 »
co do map to na pewno poprawiono kilka dróg pod Warszawą, które zgłaszałem
Ciągle jednak jest problem z ulicami na Warszawskim Ursynowie a dokładnie ul. Bartoka i Surowieckiego. Obie maja po dwa pasy w każda stronę, a na mapie niczym nie różnią się od osiedlowych uliczek :(
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #759 dnia: Marzec 31, 2008, 09:43:22 »

W czasie między betą-2 a RC?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #760 dnia: Marzec 31, 2008, 09:47:02 »
Ta opcja czytnika pewnie jest niekatywna, bo mi tez nie dziala, ale AM sie zainstalowala w czytniku (wybor tak jak w poprzednich wersjach).

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #761 dnia: Marzec 31, 2008, 09:54:24 »
A jak ma Ci działać jeśli nie masz wbudowanego czytnika?
To jest opcja do instalacji via laptop z wbudowanym 'fabrycznym' czytnikiem, a nie podłączanym przez USB.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #762 dnia: Marzec 31, 2008, 10:25:54 »
A jak ma Ci działać jeśli nie masz wbudowanego czytnika?
To jest opcja do instalacji via laptop z wbudowanym 'fabrycznym' czytnikiem, a nie podłączanym przez USB.

A niby gdzie jest to napisane? Instalowałem wczoraj późno wieczorem i nie zwróciłem uwagi na napis w instalatorze, czy tam faktycznie jest napisane to co powyżej, czy tylko Twoja interpretacja pojęcia 'czytnik'? No i co za różnica (z programowego punktu widzenia czytnik jest czytnik...), no może poza szybkością przesyłu danych, mój (i nie tylko mój...) wbudowany jest zdecydowanie wolniejszy od podłączanego przez usb2. A poza tym - w stacjonarnych komputerach wbudowany czytnik jest podłączany przez usb (wolne miejsce na płycie) i na prawdę nie różni się od tego podłączanego przez gniazdo z tyłu / przodu komputera.
No chyba, że ktoś robił instalator sprawdzający, czy jest to komputer przenośny i czy czytnik jest podłączony inaczej, niż przez usb. A w to szczerze wątpię, zdecydowanie łatwiej sprawdzić typ dysku...
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2008, 10:36:33 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline redi

• 636
« Odpowiedź #763 dnia: Marzec 31, 2008, 10:29:23 »
Sprawdzialem na czytniku przez USB i wbudpwanym i opcja w obu przypadkach jest nieaktywna.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #764 dnia: Marzec 31, 2008, 10:30:50 »
Ja instalowałem przez czytnik USB i opcja była aktywna a z instalacją nie było żadnych problemów.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #765 dnia: Marzec 31, 2008, 10:40:21 »
Jest aktywna przy aktualizacji a nieaktywna przy instalacji....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #766 dnia: Marzec 31, 2008, 11:12:23 »

W czasie między betą-2 a RC?

Głowy nie dam, ale o ile pamiętam w poprzednich wersjach na pewno w beta 2 poprawiono

Kategoryzację jeśli chodzi o dokładność
Napisane: Marzec 31, 2008, 11:10:43
a do aktualizacji wykorzystałem czytnik USB i fajnie zadziałał ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #767 dnia: Marzec 31, 2008, 12:58:10 »
Jest aktywna przy aktualizacji a nieaktywna przy instalacji....

Dokładnie tak. Czytnik - aktualizacja zainstalowanej AM na karcie, tak informuje instalator.
Gdy karta jest czysta opcja czytnik jest niedostępna

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #768 dnia: Marzec 31, 2008, 14:46:47 »
U mnie próba instalacji RC1 zdrowo namieszała i zupełnie nie znam powodu dla którego tak się stało.
Oto objawy namieszania
1. Nieprawidłowy odczyt parametrów karty (naprawdę 500MB wolne, wskazanie programu przy instalacji 'odmowa instalacji' dostępne tylko 4MB)
2. Wystąpił brak możliwości przeniesienia plików z karty SD (chciałem zwiększyć ilość wolnego miejsca) na PC - odmowa dostępu do plików
3. zniknęła widziana eksploratorem plików (Resco) zawartość folderu AM
4. Po SR tapanie na ekran nie powodowało żadnej reakcji żadnego z programów. Dopiero kolejno zrobione 2 x SR przywróciły sprawność i działanie PDA.

:worried: :shock: :mad:

Teraz próbuję ponownie instalować i zobaczę co się będzie działo.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #769 dnia: Marzec 31, 2008, 14:51:28 »
Cytat: MaDuch
Teraz próbuję ponownie instalować i zobaczę co się będzie działo.

Koniecznie sformatuj kartę, może to Cię uratować od kolejnych przykrych niespodzianek,
bo objawy zdają się wskazywać, że jakiemuś uszkodzeniu uległ system plików na karcie.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #770 dnia: Marzec 31, 2008, 15:04:57 »
Wiesz, chyba nie, bo ponowna instalacja przebiega zupełnie poprawnie.

Nie mam pojęcia skąd się wzięły te wcześniejsze problemy.

Ale dopóki się nie zakończy i nie zacznie działać to ....  :-|

DODANE

Wszystko poszło   :ok: Mapa działa  :D

Czas instalacji to 16 min 35 sek. Jedyne co jest wkurzające to na samym końcu gdy przez niemal 2 minuty jest wyświetlana informacja, że do zakończenia instalacji zostało 0 sek, a nic sie nie dzieje i dopiero potem zaczyna się instalowanie elementów programu na PDA.

Dla wyjaśnienia - instalacja na PDA przez AS.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2008, 15:26:05 wysłana przez MaDuch »
Polecam Regulamin forum !!

*

Dżeju

« Odpowiedź #771 dnia: Marzec 31, 2008, 15:45:28 »
Pracuje stabilnie i bez zastrzeżeń - AM5 RC1 oczywiście, ale ...  podziałki w 2D nadal nie ma  :mad:, no i opcja pełen ekran, raczej powinna wrócić, jak to było w poprzednich wersjach.

*

Offline exseerius

• 20
  • Sprzęt: HTC TyTN II (PL ROM) + micrSD 2GB + 8GB + AutoMapa 5 & iGO 8.
« Odpowiedź #772 dnia: Marzec 31, 2008, 17:51:50 »
Pytanie za 100pkt jak wyłączyć z ekranu głównego opcję "Zadzwoń". Korzystając z palmphone'a wystarczy przycisnąć zieloną strzałke, żeby otworzył się dialer, a ta ikona tylko zabiera miejsce na ekranie.

Jak zdefiniować swoje menu? (to o którym wczesniej ktoś wspominała, że można mieć 12 pozycji najczęściej wybieranych)?

Gdzie jest przełącznik "Nawiguj" jak w AM 4.5?

Mam tez prośbe, czy mógłby ktoś zapodać zrzutami menu w AM 4.5 (w oryginalnym wydaniu). Przyzwyczailem sie do niego klikając na pamięć, a teraz nie mogę sobie przypomnieć układu.

Moim zdaniem pasek co był w 4.5 był jednak fajną sprawą, mógłby być chociaż jako opcja do włączenia/wyłączenia. oże dobrze byłoby wprowadzić możliwość ustawiania ikonek na ekranie głównym (te które mozna wyłączać jednym tapnięciem). Do wyboru żeby były, Zadzwoń, zmień widok, głośność, via, gps (on/off, albo opcje), prowadź do, zmiana trybu dzień/noc, trasa. Dobrze jakby dało się ustawić max 4 ikonki w dowolnej (dla siebie) kolejności (w pewnym sensie zastapiłoby pasek z AM 4.5).

A i prośba o hubnet.a, zrobiłem backupa, ale zostawiłem w folderze AM, a instalator ten folder usunął :P

Pozdrawiam,

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #773 dnia: Marzec 31, 2008, 18:09:27 »
Glowne zmiany w stosunku do wersji beta 4 to:
 * Zmieniona klawiatura na ekranie wyszukiwania adresow.

Ktoś mi może napisać co się zmieniło?
Jakoś nie pamiętam, by w poprzedniej becie klawiatura wygladała inaczej  :S

Cytat: exseerius
jak wyłączyć z ekranu głównego opcję "Zadzwoń". Korzystając z palmphone'a wystarczy przycisnąć zieloną strzałke,
żeby otworzył się dialer, a ta ikona tylko zabiera miejsce na ekranie.

A czy zadzwoń nie służy przypadkiem do dzwonienia do POI bez potrzeby wstukiwania numeru?
Menu AM4.5 ściągniesz z miplo, własne menu zdefiniujesz jak przeczytasz kilka ostatnich postów wątku.

« Odpowiedź #774 dnia: Marzec 31, 2008, 20:09:20 »
Czy spotkaliście się z błędem "Błąd przy uzyskiwaniu numeru identyfikacyjnego urządzenia"?
Wyskakuje mi to na końcu procesu instalacji RC1 niezależnie czy karta jest w czytniku czy w PDA, czy instalacja przypisana jest do urządzenia czy do karty. Od początku używania AM mam ją na jednym urządzeniu (MIO168), karta sformatowana, PDA po hard resecie, na nowo zainstalowany AS, PDA synchronizuje się z PC.

AM Support przesłał kilka sugestii ale żadna nie zadziałała. Czy ktoś się już z tym spotkał i jak udało się to rozwiązać?

*

Offline exseerius

• 20
  • Sprzęt: HTC TyTN II (PL ROM) + micrSD 2GB + 8GB + AutoMapa 5 & iGO 8.
« Odpowiedź #775 dnia: Marzec 31, 2008, 20:29:45 »
A czy zadzwoń nie służy przypadkiem do dzwonienia do POI bez potrzeby wstukiwania numeru?

Nie wiem jak ma się to przy POI, ale u mnie po kliknięciu w ikonkę słuchawki otwiera się dialer wyboru numeru (taki standardowy jaki mam w HTC) i mogę zadzwonić do kogokolwiek, a dzwonienie do POI? Hem, ja ściągam z miplo jedynie radary i przeszkody na drodze (może jeszcze bankomaty) i do tych rzeczy na pewno nie da się zadzwonić (hallo, radar na hutniczej? Jest pan dzisiaj w domku, czy mogę zasuwać 150km/h?)

Co do menu... mój błąd... śledziłem wątek prawie przez wszystkie strony i ostatnich postów już się czytać nie chciało... Bez krzyków ;P

*

Offline galileo

• *
  • 57
  • Sprzęt: F-S LOOX N560
« Odpowiedź #776 dnia: Marzec 31, 2008, 20:35:33 »
Czy spotkaliście się z błędem "Błąd przy uzyskiwaniu numeru identyfikacyjnego urządzenia"?
Wyskakuje mi to na końcu procesu instalacji RC1 niezależnie czy karta jest w czytniku czy w PDA, czy instalacja przypisana jest do urządzenia czy do karty. Od początku używania AM mam ją na jednym urządzeniu (MIO168), karta sformatowana, PDA po hard resecie, na nowo zainstalowany AS, PDA synchronizuje się z PC.

AM Support przesłał kilka sugestii ale żadna nie zadziałała. Czy ktoś się już z tym spotkał i jak udało się to rozwiązać?

KIlkanaście postów wyżej toczyła się na ten temat dyskusja. Jeśli Twoja pierwsza instalacja była na urządzeniu, a potem kombinowałeś z instalacją na kartę to zapewne zablokowna jest licencja.

Poczytaj też tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=91563.0
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2008, 20:46:11 wysłana przez galileo »

« Odpowiedź #777 dnia: Marzec 31, 2008, 20:46:09 »
KIlkanaście postów wyżej toczyła się na ten temat dyskusja. Jeśli Twoja pierwsza instalacja była na urządzeniu, a potem kombinowałeś z instalacją na kartę to zapewne zablokowna jest licencja.

Od zawsze moja licencja była związana z urządzeniem. Tym razem też pierwsze kilkanaście prób było wykonywanych w tym właśnie trybie i każda kończyła sie takim błędem. Nie sądzę zatem aby przyblokowana licencja była powodem błędu. Ale może się mylę...

*

Offline iraas

• 44
  • Sprzęt: Asus P750 8GB micro SDHC
« Odpowiedź #778 dnia: Marzec 31, 2008, 21:22:03 »

Od zawsze moja licencja była związana z urządzeniem. Tym razem też pierwsze kilkanaście prób było wykonywanych w tym właśnie trybie i każda kończyła sie takim błędem. Nie sądzę zatem aby przyblokowana licencja była powodem błędu. Ale może się mylę...

Może po HR uległ zmianie numer urządzenia? Wgrywałeś jakieś łaty? To mogło zablokować licencję. Ja tak kiedyś miałem w Mio P350. pisz do Supportu o odblokowanie licencji :S

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #779 dnia: Marzec 31, 2008, 21:36:34 »
Przy łatach na Mio jest ostrzeżenie, że może zmienić ID urządzenia. Może, ale nie musi u mnie nie zmieniło. HR nie powoduje zmiany ID.