Betatesterzy do pracy! :) beta AM5 już jest

• 853 Odpowiedzi
  • 203903 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: Betatesterzy do pracy! :) beta AM5 już jest
« Odpowiedź #720 dnia: Marzec 30, 2008, 13:23:49 »
A ja, przy próbie ściągnięcia RC1, dostaję komunikat z SQLa o bad request w linii 60.
Link jest idealny (tzn. zgodny z Beta3 + zamiana _5.0_beta3d_ na _5.0RC1_). Licencje i z V3 (stary format), i bez (nowy format).
Możecie sprawdzić, czy nadal Wam link działa?

Sprawdziłem w tym momencie.  Zaczyna pobierać bez problemu.

Wysłałem Ci mailem link z którego pobieram, może coś przekręciłeś.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2008, 13:26:41 wysłana przez Dolek »

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #721 dnia: Marzec 30, 2008, 13:24:32 »
Działają oba - PL i EU.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #722 dnia: Marzec 30, 2008, 13:41:57 »
To albo zostałem zbanowany (w komunikacie o błędzie pojawia się moje IP), albo mam/miałem w zaproszeniu nietypowy adres do ściągania Beta3 (oryginalne, od AM).
Sprawdziłem link, znak po znaku, kilkakrotnie.
Chyba, że to moja Vista, po raz setny w tym tygodniu, przypomniała o swojej chwalebnej obecności (albo jeszcze jakiś inny wirus z Microsoftu).

Edit: właśnie dostałem zaproszenie. Link (AM PL) się różni nie tylko wymianą Beta na RC1.
Napisane: 30 Marzec 2008, 12:34:48
W linku z zaproszenia mam ten sam warning, w nadesłanym przed chwilą (dzięki!) - również.
Przeładowuję system, jak to nic nie da, przesiądę się na komputer żony, dzieci lub psa.
W skrajnym przypadku podjadę z dziewiczym CD-R do Aquratu. Daleko nie mam, a i korki dziś małe...  :E :ok:

*

Offline miomiki

• **
  • 141
  • Sprzęt: Mio A701 (+2GB + Automapa 5.x) & Nokia 9300 (+1GB)
« Odpowiedź #723 dnia: Marzec 30, 2008, 13:54:14 »
W skrajnym przypadku podjadę z dziewiczym CD-R do Aquratu. Daleko nie mam, a i korki dziś małe...  :E :ok:
A czy Adamie AutoMapa_5.0_beta3d_0803PL.exe poradzi sobie z nawigacja do siedziby Aquratu  :E Moze zbanowali Cie w satelicie i nie zlapiesz fixa :)

Ja wlasnie zasysam, troche wolno idzie bo okolo 150kB/s, ale lepsze to niz nic :)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #724 dnia: Marzec 30, 2008, 13:59:04 »
Poszło, idzie na każdym linku (PL i EUPart).
Nie wiem, czy przeładowanie Visty, czy zmiana IP (zresetowałem router Neo).
Się ciągnie, się będzie testować.  :mrgreen:

Miomiki,
W systemie GPS nie mogli mnie zbanować. Mam wejścia w USDoD, przez Kondolizę (czy jakoś tak?)...  :grin:

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #725 dnia: Marzec 30, 2008, 14:34:47 »
Yako  Darek Foto napisał że ma mniej o 20 a nie 20 :grin:
Uuupsss... Sorry...  :grin:
Napisane: Marzec 30, 2008, 13:33:52
Yako, czytaj ze zrozumieniem ...
Uuupsss#2  :wink:  :ok:
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #726 dnia: Marzec 30, 2008, 14:46:55 »
w nowej wersji już nie ma czerwonego napisu BETA  :ok:

*

Offline Ziemniaq

• *
  • 66
  • Sprzęt: ASUS A639
« Odpowiedź #727 dnia: Marzec 30, 2008, 15:41:52 »
A u mnie rzecz dziwna :( Podczas instalacji (po ekranie z wpisaniem licencji - a przed kopiowaniem plików) otrzymuję komunikat "Proszę zamknąć Automapę na urządzeniu przenośnym" - nawet po resecie to samo :( Jakiś pomysł ?

Też tak miałem, ale tylko podczas aktualizacji obszaru. Gdy wybrałem zainstaluj cały obszar poszło bez problemu. Tylko coś dziwnie długo się instalowało (wersja [pl])

Ziemniaq
Oficjalny Dżemowy Fan Club
"Skazani na Bluesa"

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #728 dnia: Marzec 30, 2008, 16:06:28 »
"Samochodzik" już nie znika przy zmianie trybu dzień, noc

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #729 dnia: Marzec 30, 2008, 16:38:13 »
Może ktoś zrobić gotowe pliki do podmiany kursora = samochodzik

bo jakoś nie mogę sie zebrać do tego samemu a jak już ktoś to zrobił to tylko spakować i dodać do posta na forum ;)

Dzięki
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #730 dnia: Marzec 30, 2008, 16:43:13 »
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ale: wydaje mi się, że kursor fabryczny w zależności od użytej skali jest większy lub mniejszy bo droga jest szersza lub węższa a samochodzik wgrany ma stałą wielkość co powoduję, że jeśli zrobimy go większym to będzie dobrze wyglądał jak mamy zbliżony zoom ale wygląda głupio jak oddalimy i odwrotnie....
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2008, 16:56:57 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #731 dnia: Marzec 30, 2008, 17:03:35 »
Cytat: Qbik
fajna sprawa z tym czytnikiem

Też przetestowałem i działa,  karta w czytniku wbudowanym w laptop w końcu jest widziana. :ok:
Przy okazji chyba przypadkiem znalazłem knif jak zainstalować AM 4.5 z laptopa bez zewnętrznego czytnika.
Otóż instalator v4.5 nie widział karty SD w czytniku, ale widział podpięty jednocześnie pendrive.
Zapewne wystarczy zainstalować AM na pendrive, a następnie skopiować już zainstalowaną wersjęna kartę SD.
Nie sprawdzałem, ale spodziewam się, że jest to prosty sposób na ominięcie problemu z wbudowanym czytnikiem  :proud:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline potas7

• **
  • 206
  • Sprzęt: OMNIA 2
« Odpowiedź #732 dnia: Marzec 30, 2008, 17:19:06 »
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ale: wydaje mi się, że kursor fabryczny w zależności od użytej skali jest większy lub mniejszy bo droga jest szersza lub węższa a samochodzik wgrany ma stałą wielkość co powoduję, że jeśli zrobimy go większym to będzie dobrze wyglądał jak mamy zbliżony zoom ale wygląda głupio jak oddalimy i odwrotnie....
moim zdaniem złudzenie optyczne, i oryginalny wskaźnik nie zmienia wielkości

*

Offline miomiki

• **
  • 141
« Odpowiedź #733 dnia: Marzec 30, 2008, 17:22:49 »
Jeszcze raz chcialbym nawiazac do tego dolnego paska w AM4 i jego braku w AM5.

W kilku sytuacjach wydluzylo to dostep do paru najwaznijeszych moim zdaniem funkcji jak - opcja trasy, prowadz do a nawet do GPS, zeby wybrac zapisywanie sladu... Moze zmiana 2D/3D/3D z budynkami jest teraz latwiejsza, albo dzwonienie, ale ile sie trzeba wiecej naklikac przy wybieraniu trasy...

Naprawde nie jest warto wrocic do tego?

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #734 dnia: Marzec 30, 2008, 17:29:34 »
Jeszcze raz chcialbym nawiazac do tego dolnego paska w AM4 i jego braku w AM5.

W kilku sytuacjach wydluzylo to dostep do paru najwaznijeszych moim zdaniem funkcji jak - opcja trasy, prowadz do a nawet do GPS, zeby wybrac zapisywanie sladu... Moze zmiana 2D/3D/3D z budynkami jest teraz latwiejsza, albo dzwonienie, ale ile sie trzeba wiecej naklikac przy wybieraniu trasy...

Naprawde nie jest warto wrocic do tego?

Ale masz 'Twoje Menu'. Możesz sobie zaprogramować 12 najczęściej używanych funkcji - jak dla mnie super rozwiązanie.
Natomiast uważam że powinni jakoś usystematyzować wyświetlanie danych na dolnej belce, raz podaje nazwę miejscowości, raz nazwę dzielnicy a niekiedy nazwę ulicy  :|

*

Offline miomiki

• **
  • 141
« Odpowiedź #735 dnia: Marzec 30, 2008, 17:33:15 »
Ale masz 'Twoje Menu'. Możesz sobie zaprogramować 12 najczęściej używanych funkcji - jak dla mnie super rozwiązanie.
Natomiast uważam że powinni jakoś usystematyzować wyświetlanie danych na dolnej belce, raz podaje nazwę miejscowości, raz nazwę dzielnicy a niekiedy nazwę ulicy  :|
Ale za kazdym razem dostep do funkcji z zakresu PROWADŹ DO, TRASA, GPS bedzie wymagal 1 klikniecia wiecej niz bylo to w AM4...

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #736 dnia: Marzec 30, 2008, 17:37:58 »
A co powiecie o najnowszej wersji mapy PL dołączonej do obecnej rc1? Jak to wygląda w Waszych miastach/miejscowościach? Są jakieś nowości lub poprawki?

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #737 dnia: Marzec 30, 2008, 17:41:26 »
A co powiecie o najnowszej wersji mapy PL dołączonej do obecnej rc1? Jak to wygląda w Waszych miastach/miejscowościach? Są jakieś nowości lub poprawki?

Są napewno nowe mapy. Przy firmie gdzie pracuję jest dojazd i droga na terenie zamkniętym, a za firmą nawet polna dróżka. Nawet mi nie przyszło do głowy żeby im wysyłać zapis śladu, a tu patrze a tak szczegółowo jest  :shock:

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #738 dnia: Marzec 30, 2008, 17:48:57 »
Cytat: Qbik
fajna sprawa z tym czytnikiem

Też przetestowałem i działa,  karta w czytniku wbudowanym w laptop w końcu jest widziana. :ok:
Przy okazji chyba przypadkiem znalazłem knif jak zainstalować AM 4.5 z laptopa bez zewnętrznego czytnika.
Otóż instalator v4.5 nie widział karty SD w czytniku, ale widział podpięty jednocześnie pendrive.
Zapewne wystarczy zainstalować AM na pendrive, a następnie skopiować już zainstalowaną wersjęna kartę SD.
Nie sprawdzałem, ale spodziewam się, że jest to prosty sposób na ominięcie problemu z wbudowanym czytnikiem  :proud:

To musi, zadziałać. Ja już dwa zmieniałem kartę pamięci i przegranie całej zawartości na nową nie miało wpływu na działanie AM. Tak samo musi być z przegraniem z pendriva na kartę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2008, 17:50:57 wysłana przez WalZych »

*

Offline piotrmulticom

• *
  • 95
  • Sprzęt: Aristo Voyager M700 (był LOOX 720)
« Odpowiedź #739 dnia: Marzec 30, 2008, 18:15:08 »
Witam wszystkich.

Czy u Was też tak wygląda klawiatura? :mad:

A jeśli tak, to nikomu to nie przeszkadza?

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #740 dnia: Marzec 30, 2008, 18:36:27 »
Witam wszystkich.

Czy u Was też tak wygląda klawiatura? :mad:

A jeśli tak, to nikomu to nie przeszkadza?

od kiedy została dodana klawiatura telefoniczna to zapomniałem o innych ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline piotrmulticom

• *
  • 95
  • Sprzęt: Aristo Voyager M700 (był LOOX 720)
« Odpowiedź #741 dnia: Marzec 30, 2008, 18:43:07 »

od kiedy została dodana klawiatura telefoniczna to zapomniałem o innych ;)

Ale mi nie chodzi o typ klawiatury tylko o koszmarną wysokość klawiszy. Przecież teraz klawiatura zajmuje prawie cały ekran - są widoczne tylko dwie pozycje wyszukiwania.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #742 dnia: Marzec 30, 2008, 18:48:08 »
taki byl zamysl zeby mozna było uzywac palca, a nie rysika

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #743 dnia: Marzec 30, 2008, 18:59:11 »
Pewnie przypominacie sobie  jak jakiś czas temu zwróciłem uwagę na bardzo duży wpływ zaznaczenia opcji Uzywaj Odbiornika Bluetooth na szybkość przeliczania tras gdzie włączenie tej opcji wydłużało kalkulację tras o 50%.
Otóż, w dzisiaj opublikowanej AM 5 beta 4RC1 zauważyłem, że w przypadku Mapy Polski nastąpiła poprawa tej funkcji gdzie wydłużenie czasu przeliczania trasy dla trasy 2000km w Polsce to pojedyncze sekundy natomiast nie w przypadku tej szczątkowej mapy Europy.... gdzie włączenie tej funkcji wydłuża czas kalkulacji trasy z 32 sekund do ok. 1'15 sekund co daje 150% dłuższy czas przeliczania trasy!!!
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #744 dnia: Marzec 30, 2008, 19:45:52 »
Dodaj V3 do numeru licencji

Dzięki, ale dalej jest ten sam problem :(
Przemku... a spróbuj użyć innej przeglądarki... internetowej...

Poszło w końcu. Winny był firewall Symanteca :mad: . Wyłączenie go na chwilę od razu poskutkowało...zasysam :)
Dzięki wszystkim za pomoc.

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #745 dnia: Marzec 30, 2008, 20:30:11 »
Dobrze by było podnieść trochę do góry przyciski ekranowe od pokazywania/ukrywania półprzeźroczystego menu oraz przycisku kursor, aby powiększyć pasek z adresem aktualnej pozycji.

http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #746 dnia: Marzec 30, 2008, 20:37:54 »
mam taką małą prośbę czy ktoś może mi pokazac jak wygląda na nowej mapie okolica punktu:
Żary (lubuskie) ul. Przepiórek - (obok jest rondo które nie było czytane jako rondo w am oraz nie było paru dróg które wysyłalem do suportu) chodzi mi o te rondo i jego okolice
oraz:
Żary (lubuskie) ul. Zawiszy Czarnego jakby widok na całe osiedle.
Będę wdzięczny bo zgłaszałem tam poprawki a w tej chwili musiłem wrócic do am 4.5.3
zawodowy kierowca...

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #747 dnia: Marzec 30, 2008, 20:40:43 »
Ale za kazdym razem dostep do funkcji z zakresu PROWADŹ DO, TRASA, GPS bedzie wymagal 1 klikniecia wiecej niz bylo to w AM4...
Ale nie gdy jeździsz z widokiem pełnoekranowym ,wtedy masz rację tylko w pierwszym przykładzie ,reszta tyle samo tapnięć.
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #748 dnia: Marzec 30, 2008, 21:08:23 »
Ale nie gdy jeździsz z widokiem pełnoekranowym ,wtedy masz rację tylko w pierwszym przykładzie ,reszta tyle samo tapnięć.

No dokładnie. A wręcz mniej tapnięć wymaga, bo można sobie 6 najpotrzebniejszych funkcji od razu na pierwszym ekranie umieścić (kolejne 6 o jedno kliknięcie więcej), a z tą belką nie można było umieścić 6 funkcji, o zmianie ich też można było zapomnieć.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #749 dnia: Marzec 30, 2008, 21:13:17 »
mam taką małą prośbę czy ktoś może mi pokazac jak wygląda na nowej mapie okolica punktu:
Żary (lubuskie) ul. Przepiórek - (obok jest rondo które nie było czytane jako rondo w am oraz nie było paru dróg które wysyłalem do suportu) chodzi mi o te rondo i jego okolice
oraz:
Żary (lubuskie) ul. Zawiszy Czarnego jakby widok na całe osiedle.
Będę wdzięczny bo zgłaszałem tam poprawki a w tej chwili musiłem wrócic do am 4.5.3

ok
oto one