Beta AM 6.0 juz jest

• 640 Odpowiedzi
  • 173214 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
Odp: Beta AM 6.0 juz jest
« Odpowiedź #360 dnia: Październik 28, 2009, 22:54:10 »
Może rozjaśnij temat, bo nie rozumiem o co chodzi:
- jestem (jesteś) w Warszawie i jaką najbliższą miejscowość ma Ci wyświetlić?
- oznakowany obszar zabudowany do czego to potrzebne poza wiedzą jakie jest ograniczenie prędkości?

*

Offline oops2k

• **
  • 124
« Odpowiedź #361 dnia: Październik 28, 2009, 23:12:32 »
A ja chciałem dopuyac jak to jest z tym traffikiem wysylanym nie przy podlaczeniu do kompa tylko na bierzaco przez komórkę? Czy to na razie nie jest aktywne czy tylko pare osób tak ma, ktore łącza się z netem przez bluetooth?

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #362 dnia: Październik 28, 2009, 23:16:55 »
...
Pewnie chodzi mu o to, że jak masz ustaloną trasę Warszawa-Gdańsk to żeby wyświetlała się pierwsza miejscowość za Warszawą (czyli bodajże Młociny).
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #363 dnia: Październik 28, 2009, 23:30:45 »
Tak, dokładnie o to chodzi. Bardzo często będąc w trasie przydałoby mi się info jaka jest najbliższa miejscowość przez którą będę przejeżdżał.

Druga rzecz przydatna jest wtedy, gdy z jakiegoś powodu tracisz orientację (np. przegapiasz znak) czy już wyjechałeś poza teren zabudowany czy nie, co nie zawsze jest człowiek w stanie stwierdzić po samym zerknięciu na okolicę - często właśnie w takich "zdradliwych" miejscach/momentach czają się panowie sympatyczni ze sprzętem susząco-wkurzającym ;)  

Wydaje się, że przy obecnej dokładności map w AM możnaby się już o takie coś pokusić w programie.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #364 dnia: Październik 28, 2009, 23:51:56 »
Za to przy instalacji AM skasowały się dane z wszystkich zakładek komputera, łącznie z "globalnymi" danymi gromadzonymi u mnie od przynajmniej 2 lat.

Właśnie miałem o tym napisać, przed chwilą zauważyłem. Wszystkie ustawienia komputera zostały skasowany przy dograniu wersji beta na AM553.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #365 dnia: Październik 29, 2009, 02:49:08 »
...
Pewnie chodzi mu o to, że jak masz ustaloną trasę Warszawa-Gdańsk to żeby wyświetlała się pierwsza miejscowość za Warszawą (czyli bodajże Młociny).
Młociny to Warszawa  :O~
ISTQB Certified Tester

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #366 dnia: Październik 29, 2009, 02:58:04 »
Tak rzuciłem. Ja nie z Warszawy  ::)
Ale wiadomo o co chodzi? :worried:
Pozdrawiam
Karol

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #367 dnia: Październik 29, 2009, 03:42:48 »
Tak rzuciłem. Ja nie z Warszawy  ::)
Ale wiadomo o co chodzi? :worried:
No już dobrze.. zamiast Młociny to powinno być Łomianki :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #368 dnia: Październik 29, 2009, 06:41:31 »
zauważyłem pojawiające się problemy z pikietażem, co pewien czas w pilocie zamiast bieżącej wartości pojawiały się trzy kreski ---,...
Potwierdzam, na trasie Kielce - Kraków, ten sam problem

Ja powiem więcej 0 na trasie Kraków-Warszawa.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #369 dnia: Październik 29, 2009, 08:05:34 »
Trzy dni wystarczyły - już jest kradziona wersja bety.  :(
Naprawdę nie da się tego lepiej zabezpieczyć???  :-| :S
Mam tylko nadzieję, że wersja końcowa będzie lepiej zabezpieczona.
Kolego, nie zgodzę się z Tobą. Słąbo zabezpieczona ma też swoje plusy, bo więcej osób ściągnie z netu, zobaczy jak działa (w większości przypadków będą problemy z prawidłową funkcjonalnością - kup oryginał), i być może część osób zdecyduje się na zakup właśnie oryginalnego produktu :)

zauważyłem pojawiające się problemy z pikietażem, co pewien czas w pilocie zamiast bieżącej wartości pojawiały się trzy kreski ---,...
Potwierdzam, na trasie Kielce - Kraków, ten sam problem

Ja powiem więcej 0 na trasie Kraków-Warszawa.
Jesteś tego pewny? Kraków - Warszawa lecisz "7"? Czy jakoś inaczej? O ile dobrze pamiętam to w miejscowości "Włodzisław" jest ograniczenie do 70 a AM pokazuje 80.
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2009, 08:16:10 wysłana przez grzemach »

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #370 dnia: Październik 29, 2009, 08:11:47 »
czy nowa AM6 ma zaszyte wlasne ikony fotoradarow? Nie wyswietlaja mi sie na mapie ikonki pobrane z miplo.Ikony sa widoczne w folderze ,,icons"

*

Offline cooler1979

• 35
  • Sprzęt: HTC Diamond AM 5.5.3
« Odpowiedź #371 dnia: Październik 29, 2009, 09:23:17 »
Mam pytanie ,czy Am traffic omija czyli traktuje jak zablokowanie odcinki tą część trasy o średniej prędkości 0-8 km/h o określonej  godzinie? Czy jest jakaś róznica w omijaniu danego odcinka, przy ustawieniu trasy szybkiej, krótkiej lub optymalnej?
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2009, 09:26:49 wysłana przez cooler1979 »

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #372 dnia: Październik 29, 2009, 09:24:54 »
Mam ten sam problem z ikonami. Podpowiedzcie koledzy jak podmienić te ikony fotoradarów (o ile wogóle się da teraz).

« Odpowiedź #373 dnia: Październik 29, 2009, 09:56:29 »
Mam pytanie ,czy Am traffic omija czyli traktuje jak zablokowanie odcinki tą część trasy o średniej prędkości 0-8 km/h o określonej  godzinie? Czy jest jakaś róznica w omijaniu danego odcinka, przy ustawieniu trasy szybkiej, krótkiej lub optymalnej?
Ominie je tylko wtedy, gdy jest dostępna inna, szybsza trasa - AM'Traffic nie blokuje żadnych odcinków, tylko pozwala oszacować realny czas przejazdu, a nie na podstawie kategorii drogi.

Przy trasie krótkiej Traffic nie ma wpływu na trasę, ale przy optymalnej i szybkiej jak najbardziej.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #374 dnia: Październik 29, 2009, 09:56:46 »
Tak, dokładnie o to chodzi. Bardzo często będąc w trasie przydałoby mi się info jaka jest najbliższa miejscowość przez którą będę przejeżdżał.

Druga rzecz przydatna jest wtedy, gdy z jakiegoś powodu tracisz orientację (np. przegapiasz znak) czy już wyjechałeś poza teren zabudowany czy nie, co nie zawsze jest człowiek w stanie stwierdzić po samym zerknięciu na okolicę - często właśnie w takich "zdradliwych" miejscach/momentach czają się panowie sympatyczni ze sprzętem susząco-wkurzającym ;)  

Wydaje się, że przy obecnej dokładności map w AM możnaby się już o takie coś pokusić w programie.
A do tego nie wystarczy informacja o ograniczeniu prędkości? Czym jeszcze dla Ciebie jako kierowcy różni się obszar zabudowany od niezabudowanego w trasie?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline smutny

• **
  • 113
« Odpowiedź #375 dnia: Październik 29, 2009, 10:55:35 »
Info czy jest jeszcze obszar zabudowany czy tez nie, to byłby dopiero strzał w 10 (mysle ze przysporzył by sporo nowych klientów ) Wydaje się ze widząc np: Pałac kultury trudno pomyslec ze jest sie poza  miastem np na wsi (no ta wieś moze nie na miejscu  :D ) ,no ale juz na trasach wylotowych nie zawsze jesteśmy tego pewni a czesto prędkość mamy PODNIESIONĄ nawet do 90 A co z mijanymi malymi miejscowosciami gdzie mozemy jechac np:70 mimo ze to teren zabudowany Czemu to takie wazne ! ano dlatego ze kazdy kto jedzie pojazdem powyzej 3,5 t lub autobusem moze jechac jedynie 50 km/h nawet jesli znaki mowia inaczej ! Mysle ze takie udogodnienie ucieszylo by naprawde   
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #376 dnia: Październik 29, 2009, 11:00:32 »
Otóź to. A skoro AM może pokazywać info o tym, gdzie stoją posczegolne hydranty czy progi zwalniające, to czemu nie dodać info o przebywaniu czy też nie w obszarze zabudowanym. Patrząc jeszcze inaczej - po co byłyby znaki o tym informujące na drogach, jeśli nie niosłyby za sobą żadnej informacji? Widocznie niektórym się to przydaje, cieszę się, że nie jestem jak widać jedyny, któremu by się to przydało  :ok:

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #377 dnia: Październik 29, 2009, 11:06:02 »
Kolego, nie zgodzę się z Tobą. Słąbo zabezpieczona ma też swoje plusy, bo więcej osób ściągnie z netu, zobaczy jak działa (w większości przypadków będą problemy z prawidłową funkcjonalnością - kup oryginał), i być może część osób zdecyduje się na zakup właśnie oryginalnego produktu :)

Chyba żartujesz  :terrified: :lol:
Napisane: Październik 29, 2009, 11:00:40
czy nowa AM6 ma zaszyte wlasne ikony fotoradarow? Nie wyswietlaja mi sie na mapie ikonki pobrane z miplo.Ikony sa widoczne w folderze ,,icons"
Nie martw się, mi też większość ikonek z Miplo nie wyświetla się.
Mam ten sam problem z ikonami. Podpowiedzcie koledzy jak podmienić te ikony fotoradarów (o ile wogóle się da teraz).
Uporałem się z tym wrzucając swoje ikonki z nazwami kategorii.
Napisane: Październik 29, 2009, 11:02:58
Przy trasie krótkiej Traffic nie ma wpływu na trasę, ale przy optymalnej i szybkiej jak najbardziej.
Czymże teraz będzie różnić się trasa szybka od optymalnej (przy włączonym trafficu)? :mysli:
Pozdrawiam
Karol

« Odpowiedź #378 dnia: Październik 29, 2009, 11:15:10 »
Trasa szybka od optymalnej będzie się różnić tym samym co do tej pory, z tym że AM do liczenia prędkości na poszczególnych odcinkach drogi będzie brała dane z Trafica a nie na podstawie kategorii drogi.

*

Offline stefanekmac

• **
  • 124
  • Sprzęt: keiser+navroad 460
« Odpowiedź #379 dnia: Październik 29, 2009, 11:31:29 »
Drogi tzw gminne od dawna asfaltowe a w AM jako gruntowe.Czy jest jakiś postęp? Bo niektóre to mają asfalt od lat...Coś kiedyś bylo na forum że postępuje ich aktualizacja od południa kraju.
sagem,nokia 3210,nokia 6320,nokia 6310,nokian70.mdaII,nokiae66.mda IIIkeiser.

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #380 dnia: Październik 29, 2009, 11:33:32 »
Podaj konkretny przykład a odpowiedź uzyskasz - tak to szukanie igły w stogu siana

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #381 dnia: Październik 29, 2009, 11:35:57 »

Chyba żartujesz  :terrified: :lol:
E tam, tak działa Microsoft i jakoś im się to udaje ;)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline smutny

• **
  • 113
« Odpowiedź #382 dnia: Październik 29, 2009, 11:38:58 »
Az dziwnie ze ze twórcy AM nie wpadli na pomysł żeby stosunkowo  :wink: małym nakładem sił i środków ułatwić tak bardzo życie wcale dużej grupie użytkowników AM.Ostatnie odsłony automapy świadczą raczej o zainteresowaniu tym segmentem rynku (patrz opcje dla sam ciężarowych ) Reka w górę kto zawsze wie czy to jeszcze teren zabudowany czy już nie , a może haha widziałem przecież odwołanie!....,ale czy na pewno nie przeoczyłem początku nowego :mysli:  Tak właśnie wygląda jazda pojazdami pow 3.5t
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #383 dnia: Październik 29, 2009, 11:44:55 »
Czymże teraz będzie różnić się trasa szybka od optymalnej (przy włączonym trafficu)? :mysli:

Ano tym, że w ustawiając trasę szybką może się zdarzyć że aby nadrobić dosłownie kilka sekund zostaniesz skierowany trasą dłuższą o kilka kilometrów. Zdarzyło mi się takie ułożenie trasy podczas zabaw z nową wersją. Po prostu trasa szybka nie liczy się z odległością, trasa optymalna już, w zależności od ustawienia suwaka, ocenia czy "opłaca się" nadkładać drogi, aby przyjechać szybciej.

A z innej beczki dziś otworzono kawałek autostrady pod Krakowem:
http://moto.onet.pl/1582259,1,,artykul.html?node=2
Szkoda, że nie ma tego odcinka w AutoMapie 6.0. Na moim osiedlu w nowych mapach są już drogi, których za oknem wcale nie widać, a tutaj przy kawałku autostrady o którym od miesięcy było wiadomo na mapie nie ma ani śladu. W tym kraju nawet 20km autostrady to sukces więc tym bardziej by się to przydało w nowej wersji...

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #384 dnia: Październik 29, 2009, 11:47:39 »
Przesadzacie z tym terenem zabudowanym.
Do czego to jest potrzebne?
Do tego, żeby wiedzieć, że jest ograniczenie prędkości! A proces wrzucania tej informacji do map właśnie się rozpoczął.
No chyba, że do czegoś jeszcze...
To uświadomcie nas, bo jak dla mnie informacja o terenie zabudowanym jest dublowaniem informacji o ograniczeniu prędkości.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #385 dnia: Październik 29, 2009, 11:53:37 »
Drogi tzw gminne od dawna asfaltowe a w AM jako gruntowe.Czy jest jakiś postęp? Bo niektóre to mają asfalt od lat...Coś kiedyś bylo na forum że postępuje ich aktualizacja od południa kraju.

Coś się posunęło, np. w Jaworzu pod Bielskiem,
ale tym razem zmian jest chyba mniej niż zwykle, pewnie z powodu trafiku i dodanych ograniczeń prędkości.
Więcej uzupełnień spodziewam się w wersji świąteczno-noworocznej.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #386 dnia: Październik 29, 2009, 11:59:02 »
Czy ktoś testował konwerter śladów na klm?  :terrified:

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #387 dnia: Październik 29, 2009, 12:13:10 »
kazdy kto jedzie pojazdem powyzej 3,5 t lub autobusem moze jechac jedynie 50 km/h nawet jesli znaki mowia inaczej!

Mógłbyś wskazać stosowny przepis?
Napisane: 29-10-2009, 12:01:58
Czy ktoś testował konwerter śladów na klm?  :terrified:
A coś taki wystraszony?  :) Działa, do przeglądania śladów lepiej nie uzywać opcji 'szczegóły śladu GPS'
bo konwersja trwa wtedy długo i każdy punkt śladu zawiera sporo zbędnych danych(data/czas, prędkość, wysokość, etc.)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #388 dnia: Październik 29, 2009, 12:15:26 »
Trochę zwlekałem z instalacją AM6. Zainstalowałem na nowej karcie, i nie pojawiła mi się wtyczka TODAY. Dopiero po instalacji Miplosync i synchronizacji, pojawia się wtyczka.

Wreszcie można zmieniać bezpośrednio przesuwanie/zoom okno  :ok:
Organzacja POI  :ok:

Za to przy instalacji AM skasowały się dane z wszystkich zakładek komputera, łącznie z "globalnymi" danymi gromadzonymi u mnie od przynajmniej 2 lat.

Właśnie miałem o tym napisać, przed chwilą zauważyłem. Wszystkie ustawienia komputera zostały skasowany przy dograniu wersji beta na AM553.

Ja nie nadpisywałem na AM553 tylko instalowałem na innej karcie. Dane komputera zostały wykasowane. Są one zapisane w rejestrach.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #389 dnia: Październik 29, 2009, 12:21:13 »
Szanowni koledzy. Zapytałem tylko, czy ktoś mógłby dać znać, czy dwie funkcjonalności które są mi potrzebne zostały przypadkiem dodane do AM. Zamiast odpowiedzi jest jazgot "do czego to i po co?" i do tego jakieś żądania uzasadnienia dlaczego jest mi to potrzebne. Opanujcie się please, każdy używa programów w ten czy inny sposób i to że ktoś jednej rzeczy nie potrzebuje nie oznacza od razu, że nie potrzebuje jej ktoś inny. To tyle w tym temacie.

Jeśli więc ktoś z betatesterów jest w stanie odpowiedzieć na te dwa pytania, bez całej tej niepotrzebnej otoczki to będę bardzo wdzięczny. Jeśli jednak odpowiedź uzależniona jest od tego, czy skutecznie uargumentuję, że coś takiego może być komuś potrzebne, to wolę wycofać pytanie, bo to chore.