A teraz mnie zaciekawiłes. Bo owszem wiem że jest taka możliwość, ale mam stare przyzwyczajenia i ja raczej wchodzę w Automapę i używam jej po staremu. To jest u wielu osób naleciałość jeszcze ze starszych systemów operacyjnych. Ja do dziś nie używam tzw. kontekstu, czyli nie klikam w plik, by odpalił się związany z nim program, tylko zawsze wchodzę do programów, z którymi zamierzam pracować i dopiero w nich wczytuję co potrzebuję... Być może w Aqrat też pracują takie "tetryki" jak ja,
a mam dopiero 36 lat 

Ja też mam 36 lat i jestem z zawodu Informatykiem. Co prawda nie programistą ale inżynierem telekomunikacyjnym. Android jest swoistego rodzaju powiewem świeżości na rynku zwapniałych systemów operacyjnych. Dlaczego Microsoft ze swoim CE i ME juz prawie umarł a wygląd 8semki z tym całym "Metro" nic dobrego nie wróży... Dlaczego powoli acz skutecznie zwolennicy Apple odchodzą od niego (w USA większość udziałów w smartphonach mają już urządzenia z Andkiem). Dlaczego Nokia padła.... te wszystkie firmy cały czas próbowały wciska ludziom stare narzędzia w nowym wyglądzie. Od wielu lat używali w marketingu mocnych określeń w stylu rewolucja a tak naprawdę była to co najwyżej ewolucja starych skrzypiących i zardzewiałych rozwiązań.... Andek to zmienił. Postawili na coś nowego i opłaciło im się. Dla mnie są w tym momencie bezkonkurencyjni. Zobacz jak się Apple broni ! Nie maja nic nowego więc wysyłają pozew za pozwem sądowym o złamanie praw autorskich i patentowych - oczywiści przegrywają za każdym razem ale wiesz jak to jest - brzytwy chwyta się tonący... martwi trochę że tylko google ma takiego konika, bo monopol w żadnej postaci nie jest dobry. mam nadzieje że niebawem któryś z molochów odkreśli wszystko co do tej pory grubą kreską i pójdzie w ślady googla - żeby była jakaś konkurencja...
Jednakże jak na razie jest Google ze swoim robocikiem i nic więcej.... Mimo pracy w zawodzie od kilkunastu lat jeszcze nic mnie wcześniej nie zaskoczyło pozytywnie tak jak smartphony z Andkiem na pokładzie. Mnogość funkcji i możliwości wykorzystania są przeogromne. takim mały gówienkiem jestem wstanie zarządzać całą siecią w swojej firmie - a dodam że jestem koordynatorem IT w centrali takiego jednego japońskiego koncerny w Polsce i siec jaką tu zbudowałem wiele lat temu jest naprawdę pokaźna. Nie ma znaczenia co potrzebuje, nie ma znaczenia rodzaj transmisji, protokołu i szyfrowania. Telnet, konsole, devy i inne tematy są dla Andka bułką z masłem. Wszystką w jednym urządzeniu. kamera, aparat, filmy w podróży, bankowość internetowa, dostęp do własnej prywatnej chmury zrobionej na Synology, nawigacja, interaktywne POI (...) mógłbym tak wymieniać do wieczora... Zresztą codziennie odkrywam coś nowego. Ostatnio zabrałem się za Polskie tłumaczenia do kilku programów które można pobrać z Google Play. Mam satysfakcję że coś z siebie wkładam w to niesamowite dziecko googla....
Dlatego boli mnie fakt że Panowie z Aqurat tak banalnie i po najprostszej lini podeszli do tematu. Zaryzykuję stwierdzenie że najdalej za 3 lata to właśnie android będzie systemem który będzie najbardziej znaczący. Za te kilka lat to będzie najwazniejsza platforma i już teraz co mądrzejsi i przewidujący kładą największy nacisk na Andka. Nie iPhony, nie systemy MS tylko właśnie Andek. Panowie, skupcie się głównie na nim bo to przyszłość Wasza i nasza

....
@do kolegi ochkarol.
Zastanawiam się czy miałeś wogóle do czynienia z Androidem czy po prostu próbujesz prowokować

Ot nie będzie bo dla mnie dysusja w w/w temacie jest bezcelowa - to tak ja dyskutować nad wyższością "Subaru" nad "Tata". Niewątpliwą zaletą tego dugiego jest cena i na tym koniec zalet