W ten weekend miałem okazję przejechać się z wersją RC i mam ogólnie pozytywne wrażenia. AM przestała mi się wieszać przy odpalaniu programu zarówno po wyłączeniu urządzenia jak i po uśpieniu.
Po pierwszym odpaleniu (pogoda słoneczna i nie było nic co mogło by zagłuszać sygnał) kursor lekko tańczył i pomimo że stałem w miejscu program non stop przeliczał trasę bo twierdził że raz jadę w jednym kierunku ulicą a raz że jadę w przeciwną stronę. Po około minucie wszystko się uspokoiło. Ciekawy jestem czy to wina AM czy też CRUSERa i łapania fixa.
Kolejnym mankamentem jaki mi się rzucił w oko to ostrzeganie przed POI (możliwy radar). Program ostrzegał mnie przed manewrem za 1km i 100m. W tym samym czasie wyskoczył POI, pokazała się ramka z ilością metrów do POI, ale Krzysio już nie ostrzegł. Ten problem występował już od kilku wersji AM. Zastanawiam się czy nie można by wprowadzić jakiejś kolejki komunikatów i po wygłoszeniu 1 komunikatu wygłosić 2 komunikat pod warunkiem, że do tego czasu nie przejechało się tego miejsca przed którym ma ostrzegać.
Zgodzę się też z wieloma osobami że lepsza jest jednak stara wersja menu jest bardziej wygodna w obsłudze programu zwłaszcza gdy trzeba coś zmienić podczas jazdy.
Poza tymi drobnymi mankamentami nic więcej niedobrego nie zauważyłem i wydaje mi się że nowa wersja AM jest zdecydowanie lepsza od swoich poprzedniczek.