Automapa 6.8 beta

• 213 Odpowiedzi
  • 95895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 6.8 beta
« Odpowiedź #180 dnia: Marzec 11, 2011, 17:25:21 »
Kolego ja napisałem coś takiego , że odpalam rano betę itd, co oznacza, że korzystam z niej już dłużej i do tej pory wszystko było w porządku.
A nie zmieniałeś czasem profilu? /każdy profil ma własny domyślny plik ulubionych/

Połączone: Marzec 11, 2011, 17:30:37
Nawet bardzo dziwne, żeby nie pamiętać którędy się jedzie do pracy  :mrgreen:
Takie uwagi w wątku dotyczącym betatestów nie świadczą najlepiej o inteligencji autora  :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2011, 17:30:37 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Konrad4x

« Odpowiedź #181 dnia: Marzec 11, 2011, 17:31:15 »
Kolego ja napisałem coś takiego , że odpalam rano betę itd, co oznacza, że korzystam z niej już dłużej i do tej pory wszystko było w porządku.
A nie zmieniałeś czasem profilu? /każdy profil ma własny domyślny plik ulubionych/

nie zmieniałem. Wgrałem teraz z kopii plik ulubionych i przy nadpisywaniu system pokazał, że nadpisywany plik ma tylko 275 bajtów, a ten z kopii ponad 5KB. Wszystko już ok  :)

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #182 dnia: Marzec 11, 2011, 18:12:31 »
Nie marudź :)
Sygnalizacja już jakoś wpływa na routing/ETA, nie wiemy jak to działa na obecną chwilę i jak będzie w przyszłości. Jestem dobrej myśli gdyż nie mam podstaw żeby narzekać na działanie w chwili obecnej.
Ach, to pewnie dlatego pcha mnie przez wybitnie lokalne (z równorzędnymi skrzyżowaniami oraz podporządkowanymi) zamiast główną z sygnalizacją :].

Połączone: Marzec 11, 2011, 18:13:30
Jachraniak  ma rację kolego Konrad4x.
Zakładam, że jeżeli napisali że sygnalizacja świetlna jest powiązana z AM'Traffic to znaczy ze tak jest.
a tu jak byś nie doczytał w aktualnej wersji masz coś takiego : Uwzględnianie progów zwalaniających w AM'Traffic. i sprawdziłem u siebie w okolicy i działo to także przy wyznaczaniu trasy  :ok:
Nie potwierdzam. Trasa łatwa/szybka bez problemu przepchała mnie przez 5 progów zwalniających na lokalnej zamiast minimalnie dłuższej głównej.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #183 dnia: Marzec 11, 2011, 18:51:30 »
Tak właśnie do mnie dotarło, że obecne, miejskie routingi trasy szybkiej (SR+LD) są przynajmniej zastanawiające...
Jeszcze nie wydaję ostatecznej opinii ale po kilku zrealizowanych w ten sposób trasach nie jestem zbyt przekonany. :S
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #184 dnia: Marzec 11, 2011, 19:27:32 »
Karol, dla Ciebie szybka zastanawiąca. Dla mnie łatwa + SR = kretyńska. Ponieważ nie mogę dać obrazka-opiszę. Krakusy pojmą. Start ul. Senatorska 24- koniec Zabierzów. A teraz uwaga na trasę. Kościuszki, most Dębnicki, rondo Grunwaldzkie gdzie nawrót. Potem kolo Jubilata, Czarnowiejska i na rondo Ofiar Katynia od prawie roku w remoncie, z zablokowane non stop. Potem normalka przez Pasternik do Zabierzowa. Nie wierzyłem własnym pięknym oczom i próbowałem kilka razy. Zawsze to samo. Rewelka .  pozdr

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #185 dnia: Marzec 11, 2011, 20:51:04 »
A teraz uwaga na trasę. Kościuszki, most Dębnicki, rondo Grunwaldzkie gdzie nawrót...
Nie wierzyłem własnym pięknym oczom i próbowałem kilka razy. Zawsze to samo.

Trasa ogólnie wyznaczona nieciekawie, ale takiego cuda jak opisujesz nijak nie potrafię uzyskać.

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #186 dnia: Marzec 11, 2011, 21:10:26 »
U mnie teraz też już tak nie wyznaczyła, ale potwierdził to jeden z kolegów na forum [PIRACTWO].  pozdr

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #187 dnia: Marzec 11, 2011, 22:33:11 »
Przeczytałem ten wątek, IMO niczego nie potwierdził tylko sie zgodził (jak ja), że ta trasa jest do niczego.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #188 dnia: Marzec 11, 2011, 22:49:00 »
Trasa ogólnie wyznaczona nieciekawie, ale takiego cuda jak opisujesz nijak nie potrafię uzyskać.
Pasowałoby uzgodnić porę startu, profile prędkości, suwaczek i może coś jeszcze...
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

« Odpowiedź #189 dnia: Marzec 12, 2011, 14:06:17 »
Mnóstwo zmian w mapach. Wielki szacun !

To prawda, nie próżnowali tej zimy, aż uciecha patrzeć.  :ok: Wprowadzili też całe mnóstwo
zmian zgłoszonych na Miplo, pierwszy raz skorzystali nawet ze zgłaszanych numeracji budynków.

*

pliers

« Odpowiedź #190 dnia: Marzec 13, 2011, 19:11:27 »
W zeszłym tygodniu od wtorku do piątku musiałem pokonywać trasę Łódź-Warszawa i powiem szczerze jestem przerażony :/ Przy włączonym SR i LD! wyznaczenie trasy trwa kilka minut. Ponieważ program przelicza trasę co 5 minut (LD) tak naprawdę non stop jest zawieszony. Wyłączenie LD nic nie pomaga, wyłączenie SR pomaga - trasa wyznaczana w normalnym czasie. Nie wiem czy wynika to z dużej ilości danych SR dla stolicy??? Nie spotkałem się z taką sytuacją dla innych dużych miast.
Wszystko to działo się dla trasy OPTYMALNEJ, po przełączeniu na SZYBKĄ w ogóle nie wyznaczało trasy a wyskakiwał po kilku minutach komunikat "Nie można zatrzymać wyznaczania trasy" czy coś takiego.

postanowiłem wrócić do wersji 6.7 ale niestety sytuacja jest identyczna - wynika z tego tyle dobrego, że nie jest to wina BETY.

« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 19:16:12 wysłana przez pliers »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #191 dnia: Marzec 13, 2011, 19:28:56 »
To wyłacz te niedziałające udogodnienia, napompuj budynki i w drogę - dojedziesz bez stresu.

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #192 dnia: Marzec 14, 2011, 09:37:26 »
W zeszłym tygodniu od wtorku do piątku musiałem pokonywać trasę Łódź-Warszawa i powiem szczerze jestem przerażony :/ Przy włączonym SR i LD! wyznaczenie trasy trwa kilka minut. Ponieważ program przelicza trasę co 5 minut (LD) tak naprawdę non stop jest zawieszony. Wyłączenie LD nic nie pomaga, wyłączenie SR pomaga - trasa wyznaczana w normalnym czasie. Nie wiem czy wynika to z dużej ilości danych SR dla stolicy??? Nie spotkałem się z taką sytuacją dla innych dużych miast.
Wszystko to działo się dla trasy OPTYMALNEJ, po przełączeniu na SZYBKĄ w ogóle nie wyznaczało trasy a wyskakiwał po kilku minutach komunikat "Nie można zatrzymać wyznaczania trasy" czy coś takiego.

postanowiłem wrócić do wersji 6.7 ale niestety sytuacja jest identyczna - wynika z tego tyle dobrego, że nie jest to wina BETY.

Pisałem o tym wcześniej. Na moim BLOW 50YBT miałem podobne objawy z wyznaczaniem trasy.
Zwiększyłem max. pamięć na dane mapy ( u mnie 15MB) i teraz nawet z włączonym LD! program działa w miarę płynnie.
Może i ta zmiana tobie pomoże !

*

Konrad4x

« Odpowiedź #193 dnia: Marzec 14, 2011, 09:38:57 »
To wyłacz te niedziałające udogodnienia, napompuj budynki i w drogę - dojedziesz bez stresu.

czy dalej ci program wariuje jak stoisz na skrzyżowaniach po zainstalowaniu tego lekarstwa ,które kilka dni temu wystawiłem ?

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #194 dnia: Marzec 14, 2011, 10:12:56 »
Dziś pojawił się u mnie błąd polegający na tym że nie wyświetlała się warstwa LD. Dane były pobierane ale widoczny był tylko SR. Sprawdzone kilka razy. Po restarcie AM wyświetlanie LD wróciło do normy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 10:51:36 wysłana przez jachraniak »

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #195 dnia: Marzec 14, 2011, 13:28:33 »
@Konrad4x - Niestety tak (kursor ucieka na postoju), zrobiłem HR i czekam na poprawienie tego błędu przez Aqart, może dojrzeją i sobie z tym poradzą albo stracą kolejnego niezadowolonego.

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #196 dnia: Marzec 14, 2011, 14:06:21 »

Zaraz... to LD działa dla optymalnej?
Paweł

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #197 dnia: Marzec 14, 2011, 14:18:15 »
LD działa w każdym rodzaju trasy... Tyle że ma inny wpływ na routing. Największy ma przy szybkiej. Przy krótkiej ogranicza się do liczenia ETA, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji  :)

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #198 dnia: Marzec 14, 2011, 15:55:00 »
Dziś pojawił się u mnie błąd polegający na tym że nie wyświetlała się warstwa LD. Dane były pobierane ale widoczny był tylko SR. Sprawdzone kilka razy. Po restarcie AM wyświetlanie LD wróciło do normy.

Ja to już zaobserwowałem po zainstalowaniu bety. Zgłoszone do supportu. Dostałem Wersję z zapisem logów i wysyłam im co dziennie plik.
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

pliers

« Odpowiedź #199 dnia: Marzec 14, 2011, 18:43:03 »
Przy krótkiej ogranicza się do liczenia ETA, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji

nie wiem jak jest w BECIE ale w 6.7 niestety dane SR mają wpływ na przebieg trasy Krótkiej

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #200 dnia: Marzec 14, 2011, 20:06:25 »
Zassałem toto i szlak mnie trafił bo GPS przestał działać. Mam ładne mapki ale bez możliwości nawigowania. W ogóle nie łapie sygnału. Przeleciałem różne ustawienia i tylko przy com1 coś próbuje ale bez rezultatu.

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #201 dnia: Marzec 14, 2011, 21:53:08 »
No i problem z LD, ale to chyba powinno trafic do innego watku (ogolnego). Wczoraj ok 15:30 na A4 AM zaproponowala ominiecie korka (w zalaczniku). Zignorowalem propozycje jadac dalej autostrada - zadnych utrudnien nie bylo.

Tydzien pozniej... ta sama trasa, pora bardzo podobna. Najpierw LD proponuje objazd (pierwszy zrzut ekranu-ten sam objazd co tydzien temu), gdy zblizylem sie na odleglosc ok 1-2km do tego miejsca, AM przeliczyla trasa, napisala komunikat, ze mam zysk czasowy i... zaproponowala kolejny zjazd (drugi zrzut ekranu). Znow zignorowalem i pojechalem A4 - zadnych utrudnien nie bylo. Co stanie sie za tydzien?

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #202 dnia: Marzec 14, 2011, 23:08:24 »
Zassałem toto i szlak mnie trafił bo GPS przestał działać. Mam ładne mapki ale bez możliwości nawigowania. W ogóle nie łapie sygnału. Przeleciałem różne ustawienia i tylko przy com1 coś próbuje ale bez rezultatu.
Też tak miałem.
AM na Mio MOOV 500 pracuje na COM2 / 4800 ale nie da się "ręcznie" wymusić wykrycia GPS, ustawić trzeba tryb "Auto".
Po trzech dniach bezskutecznego tarmoszenia się z wersją 6.8 (6.7 działała bez problemu) doszedłem do wniosku, że 6.8 nie pracuje na naszych urządzeniach -  odstawiłem sprzęt - po następnych dwóch dniach włączyłem i cud! DZIAŁA!! Najgorsze, że nie wiem jak to wyjaśnić.

*

Offline elektro69

• 11
  • Sprzęt: Modecom Freeway mx2
« Odpowiedź #203 dnia: Marzec 15, 2011, 09:15:07 »

AM na Mio MOOV 500 pracuje na COM2 / 57600

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #204 dnia: Marzec 15, 2011, 11:25:19 »
Oczywiście przedział 4800 - 57600 i tak nie ma znaczenia, przestawianie nie powoduje żadnych zmian. Ustaw co kolwiek.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #205 dnia: Marzec 15, 2011, 21:30:23 »
Pomogło tylko dlaczego dopiero trzeciego dnia? Przez pierwsze dwa dni zmiany nie powodowały żadnej rekcji ciągle pojawiał się błąd komunikacji.
Dzięki

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #206 dnia: Marzec 16, 2011, 10:29:14 »
Znów zawodzi wyświetlanie warstwy LD!

*

Konrad4x

« Odpowiedź #207 dnia: Marzec 16, 2011, 10:36:26 »
Znów zawodzi wyświetlanie warstwy LD!

masz cierpliwość stary  :ok: Za niedługi czas juz tylko Ty bedziesz użytkownikiem tego dodatku  :P

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #208 dnia: Marzec 16, 2011, 10:40:13 »
zawodzi w becie... w 6.7 działa jak trzeba

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #209 dnia: Marzec 16, 2011, 11:33:22 »
masz cierpliwość stary  :ok: Za niedługi czas juz tylko Ty bedziesz użytkownikiem tego dodatku  :P

Ja używam  :ok: i zgłaszam swoje uwagi
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III