Mam pytanie o APR. Jak się pojawia komunikat, którym pasem mam jechać to jest też komunikat głosowy czy tylko symbole na ekranie? Bo jeśli tylko symbole to trochę ten asystent wg. mnie jest niedorobiony. Człowiek nie zawsze ma czas patrzeć tylko na ekran nawigacji. W mieście jest wiele rzeczy do ogarnięcia na drodze. Wczoraj przejechałem 520 km z AM 6.5 i nigdzie nie pojawił mi się APR ale bardzo przydatną rzeczą było to jak Marzenka mówiła mi w większych miastach których pasów mam się trzymać przy bardziej skomplikowanych krzyżówkach (w starszych wersjach też to było). Informacja trzymaj się "lewego pasa" lub "trzymaj się prawego pasa" jest bardzo pomocna i takie komunikaty powinny pojawiać się przy APR.
Poza tym, że ani razu nie miałem APR (trasa Bełchatów, Piotrków Trybunalski, Sulejów, Opoczno, Radom, Janowiec, Puławy, Kaziemierz Dolny, Iłża, Kielce i z powrotem do Piotrkowa, Bełchatowa i Zelowa), profili mi nie zapamiętuje, dymki czasem przeszkadzają więc możliwość wyłączenia ich z poziomu menu by się przydała, znaczek obszaru zabudowanego też by mógł zniknąć całkowicie lub przynajmniej powinien być tylko jak jesteśmy na obszarze zabudowanym. Oczywiście synchronizacja z miplo się nie udała. Więcej problemów nie wykryłem na tej trasie. Mapy w tych miejscach co przejeżdżałem były poprawne. Trafica nie sprawdziłem bo nie mam jak, NOKII 500 jak na razie nie potrafię zmusić aby działała z Traficiem.
Aha można by było jeszcze dodać do menu wyłączenia animacji w menu... Działają płynie ale po pewnym czasie mogą się znudzić i trzeba czekać jak się skończą zamiast mieć od razu dany panel. Większość, rzeczy jak piszecie można zmienić w plikach i nie jest to dla mnie problem ale to chore aby tak kombinować :-)