...
"Dziś na moim smartfonie Automapa 6.11 RC wypisała komunikat o braku pamięci.
...
Zacznę oglądać np. co 15 minut ilość wolnego RAM w ciągu kilku najbliższych dni - czy nie maleje w czasie podczas używania tej wersji. Typowo mam wolne ok. 160MB RAM. Po uruchomieniu Automapy i po złapaniu fixa GPS mam wolne ok. 135MB RAM.
...
...
spinnek liczę na to! Skończyła mi się subskrypcja na AM EU i liczyłem na aAM, ale to chyba za wcześnie. Mam sprzęt z WM z 64MB RAM, więc zawsze testowałem każdą nową wersję wAM pod względem zajętości pamięci. Z reguły były problemy przy:
1) przeliczaniu tras bez nawigacji - kilka całkowicie różnych tras po sobie - po każdym przeliczeniu minimalizowałem AM i sprawdzałem zajętość pamięci. Jak malała każdorazowo, to SZCZEGÓŁOWY opis do suportu.
2) podczas nawigacji - by przyspieszyć sprawę wyznaczałem w dużym mieście punkt docelowy skośnie do tyłu w stosunku do rzeczywistej planowanej trasy, sprawdzałem zajętość pamięci i jechałem wbrew zaleceniom AM. Po paru przeliczeniach (na postojach) sprawdzałem zajętość pamięci. Każda stabilna wersja AM zostawiała pewne minimum wolnej pamięci i już go nie zmniejszała podczas przeliczeń. Wszystkie poprzednie niestabilne wersje (używałem od 4.x) zmniejszały dostępną pamięć u mnie do około 1 MB (dla 64MB) i potem było spowolnienie WM, zwis lub komunikat o błędzie - wtedy DOKŁADNY opis trasy planowanej i rzeczywiście przejechanej szedł do suportu.Z reguły poprawiali w następnej wersji.
3) przy wyszukiwaniu POI - scenariusz jak w p.1.
Ważne są słowa pisane dużymi literami, bo ogólnych opisów z reguły nie uwzględniali.
Czy można prosić szanownych forumowiczów o podobne testy? Bo wygląda mi na to, że wypuszczą kolejne badziewie.