Pojeździłem, „pomęczyłem na sucho” i takie mam pierwsze wnioski:
1. AM działa stabilnie, -> miałem raz problem z wybudzeniem PDA (Mio P350) ale to może znany bug Mio (mam wszystkie poprawki od dłuższego czasu nie było tego problemu), raz samoczynne zamknięcie AM w czasie nawigacji, ponowne uruchomienie i wszystko O.K. Jak na razie te przypadki nie powtórzyły się.
2. Algorytmy wyznaczania tras są wyraźnie lepsze. Wiadomo, nigdy nie będą idealnie pasowały każdemu użytkownikowi, zwłaszcza na terenie który znam jeżdżę „swoimi ścieżkami”, ale teraz AM wyznacza podobnie jak chcę, wystarczy 1 punkt „przez” by było dokładnie jak chcę.
3. Mapy są dokładniejsze. -> sprawdziłem kilka mniejszych miejscowości w okolicach Wrocławia. Od jakiegoś czasu powstają tam nowe osiedla domków i nowe ulice, które pojawiły się już na planach papierowych. W poprzedniej wersji AM były białe plamy, teraz są nawet te, które są dojazdem do budowy i z poprawną kategoryzacją. Nie mówię, że wszystkie, ale jest wyraźna poprawa.
4. Popieram wnioski innych użytkowników aby była możliwość przypisania do klawisza funkcji włącz/wyłącz wyświetlanie budynków 3D
5. Proponuję, aby: (w czasie nawigacji po tapnięciu na kursor ->dodaj do ulubionych/do POI -> w pnk. GPS/po lewej/ po prawej -> podaj nazwę punktu) automatycznie zapisywało punkt z predefiniowaną nazwą bez potrzeby potwierdzania.
6. Myślę, że wobec braku poważniejszych błędów AM 4.5 będzie opublikowana stosunkowo szybko, testy nie będą długie.