Automapa 4.5 beta - testy

• 412 Odpowiedzi
  • 122851 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
Odp: Automapa 4.5 beta - testy
« Odpowiedź #300 dnia: Grudzień 13, 2007, 09:40:43 »
U mnie nigdy sie nie zamknela samoczynnie AM 4.5. Mam i-mate pda-n i dziala ok. 2 razy sie zaciela przy sychronizacxji miplo. Przejechalem z 1200 km na tej wiersji i w sumie jest bez zastrzeniez.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #301 dnia: Grudzień 13, 2007, 10:03:19 »
Cytat: Qbik
za to ja mam coś takiego ze jak mam włączone nawigowanie w AM i wyłączę na chwilę PDA przyciskiem power (niezależnie czy z zasilaniem czy na baterii) to po włączeniu AM jest zminimalizowana. Tak ma być?

Tak mi sie nie zdarzało, a zachowanie AM po ponownym załączeniu Pocketa zależało od ilości wolnego RAMu.
Gdy go było zbyt mało AM wyłączała się (nie minimalizowała). Graniczna wartość była gdzieś wokolicach 20MB.
W jednej z wersji (4.1.1?) było nawet tak fatalnie, że przy takim wyłączeniu nie zwalniała RAMu,
ale dość szybko to porawili. v4.5 nawet przy 15MB wstaje mi normalnie.

ps. zauważyliście że główny plik programu urósł ponad dwukrotnie?
to chyba te budynki 3D tak go 'utuczyły'.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #302 dnia: Grudzień 13, 2007, 13:04:23 »
Dla chcących przetestować moje poprawki - plik do pobrania tu:

http://www.darekfoto.pl/automapa45/AM45.zip

- poprawione kolorki (ładne czerwone daszki budynków:) )
- moje menu
- powiększony pilot

Opinie mile widziane ...
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #303 dnia: Grudzień 13, 2007, 14:02:10 »
HTC TyTN, po wybraniu opcji minimalizuj i powrocie do programu AM nie działa (wyświetlany jest ekran z mapą, ale program wisi, urządzenie wymaga SR).

I druga podobna przypadłość - po wybraniu punktów początku i końca trasy w wersji przeglądania mapy też program zawisa. Trasa wytyczona ma 23 km i mieści się na jednym ekranie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2007, 14:13:49 wysłana przez MaDuch »
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #304 dnia: Grudzień 13, 2007, 14:24:19 »

Opinie mile widziane ...
Ładnie to wyszło.Darku szukałeś może jak zmienić wielkość czcionki nrów budynków?
Przy moim 4,3" ekranie i przezroczystości budynków są prawie wogóle niewidoczne.Szukam ale znaleźć nie mogę gdzie i jak zwiększyć wielkość tych nrków.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline zibimak

• 49
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #305 dnia: Grudzień 13, 2007, 14:45:01 »

Dla chcących przetestować moje poprawki - plik do pobrania tu:

- moje menu
- powiększony pilot

Opinie mile widziane ...
[/quote]

Budynki wyglądają już prawie jak prawdziwe. :ok:

Pozdrawiam
Zbyszek

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #306 dnia: Grudzień 13, 2007, 16:13:15 »

Opinie mile widziane ...

Dla mnie osobiście, przez te czerwone dachy budynki są zbyt wyeksponowane, a nie one są najważniejsze. Dla mnie lepsze są tak jak były z powiększoną przeźroczystością. Ale to kwestia gustu, cieszy natomiast możliwość dopasowania interface'u do własnych upodobań, a w tym temacie Darek jest guru.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #307 dnia: Grudzień 13, 2007, 16:27:23 »
Cytat: Darek_Foto

Czerwone kupuję :ok:
Ale, że zdecydowanie wolę widzieć las ulic niż las dachów, to moje budynki są znacznie bardziej 'widmowate' :wink:
dachy zrobiłem 255 0 0 235, dzieki temu lepiej widać trasę, POI, nazwy ulic i numerki

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Waldzio

• 919
  • Sprzęt: HTC Magician, Artemis, Dream, Vision
« Odpowiedź #308 dnia: Grudzień 13, 2007, 19:07:39 »
witam, mam proźbę (bo mnie to testów nie zaprosili ;( możecie mi zerknąć, czy Rzeszów ma może budyneczki w 3D...?

ew. jak komuś się chce to prosił był o zrzuty z ulicy Zacisznej, (od Strażackiej) ale jak nikomu się nie chce, to nie koniecznie... ;)

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #309 dnia: Grudzień 13, 2007, 19:15:53 »
Może Cię zmartwię, ale nie ma 3D

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #310 dnia: Grudzień 13, 2007, 19:18:22 »
W całym mieście!!??

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #311 dnia: Grudzień 13, 2007, 19:27:21 »
Sierż. P. z Jasła zabronił, póki nie wybuduje 25-piętrowych drapaczy nad Wisłokiem.  :E

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #312 dnia: Grudzień 13, 2007, 19:37:45 »
Moi :D dobre, dobre, ale te 25-tki, nad Wisłokiem to nie on...

on chce się zabrać za to, po hotelu Rzeszów... i tam chce zrobić 30 lub 35...

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #313 dnia: Grudzień 13, 2007, 20:35:01 »
Proszę o odpowiedż skąd pobraliście wersje beta.Automape Polski mam legalną
AM 4.5 NIE MOŻNA

Czekamy na wersję finalną, pewnie będzie koło 15 XII bo Miplo na 15 zapowiada start do NavRoada

Kolego... czy możesz potwierdzić tą informację? Kilka postów wyżej już pytałem, ale cosik mi się daty pomyrdały. Pytanie czy to co do Ciebie "przeniklo" ma jakies podloze?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #314 dnia: Grudzień 13, 2007, 21:16:38 »
A propos Rzeszowa, to się dzieje tam, że ho,ho! Na miejscu AutoMapy (i nie tylko) zwróciłbym uwagę nie tylko na Rzeszów (dość zabagniony mapowo), ale i na Lublin, Białystok, pewnie Przemyśl, Chełm, Białą Podlaską, Siedlce. Nie ma już Ściany Wschodniej, tylko przyczółki prawdziwej Europy, która od stycznia się rozschengenia. Chłopy (i baby) z Unii będą jeździć i kontrolować, potrzebują map. Dokładnych. Nie tylko dojazdowych.

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #315 dnia: Grudzień 13, 2007, 22:01:13 »
Moi, może warto o tym wspomnieć AutoMapie... ;)

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #316 dnia: Grudzień 13, 2007, 22:04:08 »
Cytat: Waldzio
Moi, może warto o tym wspomnieć AutoMapie... ;)
no, ale jeżeli wersja finalna ma sie ukazać przed świętami, to na zmiany trzeba będzie poczekać przynajmniej do wiosny...

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #317 dnia: Grudzień 13, 2007, 22:23:27 »
Kolego... czy możesz potwierdzić tą informację? Kilka postów wyżej już pytałem, ale cosik mi się daty pomyrdały. Pytanie czy to co do Ciebie "przeniklo" ma jakies podloze?
Czekamy na wersję finalną, pewnie będzie koło 15 XII bo Miplo na 15 zapowiada start do NavRoada
To kolega al41 - zdaje się pisał coś na ten temat. Osobiście sądzę,że logika wskazywałaby na święta,ale sądząc po tym co koledzy piszą (te samozamykanie programu) pewnie będzie poslizg.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2007, 22:25:22 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Waldzio

• 919
« Odpowiedź #318 dnia: Grudzień 13, 2007, 22:31:43 »
macluke, dlatego im wcześniej się zareaguje, tym lepiej ;)

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #319 dnia: Grudzień 13, 2007, 22:37:11 »
Witam
Dzisiaj zrobiłem trasę ok.500 km  z AM4.5 i żadnego wyłączania dosłownie wszystko super.Około 150 km bez podłączania zasilania zewnętrznego i też nic się nie działo!Co do mapy też żadnych problemów nie było :ok:
Pozdrawiam

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #320 dnia: Grudzień 13, 2007, 23:09:19 »
Witam
Dzisiaj zrobiłem trasę ok.500 km  z AM4.5 i żadnego wyłączania dosłownie wszystko super.Około 150 km bez podłączania zasilania zewnętrznego i też nic się nie działo!Co do mapy też żadnych problemów nie było :ok:
Pozdrawiam

Ja non-stop mam dość spore trasy, po 400-500 km każdego dnia. AM4.5 pracuję około 8 godzin dziennie. Ani razu nie zamknęła mi się aplikacja. Natomiast dwa razy miałem komunikat iż mam nie zarejestrowane mapy i prosiło o rejestrację  :-|

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #321 dnia: Grudzień 13, 2007, 23:33:40 »
Cytat: Darek_Foto

Czerwone kupuję :ok:
Ale, że zdecydowanie wolę widzieć las ulic niż las dachów, to moje budynki są znacznie bardziej 'widmowate' :wink:
dachy zrobiłem 255 0 0 235, dzieki temu lepiej widać trasę, POI, nazwy ulic i numerki

Czego to ludzie nie wymyślą... Jestem pod wrażeniem "inicjatywy oddolnej" a efekt rozmycia uważam za bardzo rozsądny - może wreszcie skorzystam z tej oddolnej inicjatywy :ok:
A jeśli brakowałoby wam "weny tfurczej" to proponuje iść krok dalej - w trybie nocnym w budynkach powinny się świecić światła w oknach budynków, żeby było wiadomo czy ktoś jest w domu :mrgreen:

A tak na marginesie to zapytam o taki "drobiazg"; czy sama nawigacja w tej nowej wersji to działa jak trzeba? Tzn. czy ten program nawiguje? Bo czasem jak się przyglądam polityce rozwojowej AM to mam wrażenie że sama nawigacja schodzi na dalszy plan  :wink: Może kiedyś, jak skończy się rynek AM zrobi na swojej bazie jakąś grę komputerową na PPC?  :P

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #322 dnia: Grudzień 13, 2007, 23:41:28 »
A propos Rzeszowa, to się dzieje tam, że ho,ho! Na miejscu AutoMapy (i nie tylko) zwróciłbym uwagę nie tylko na Rzeszów (dość zabagniony mapowo), ale i na Lublin, Białystok, pewnie Przemyśl, Chełm, Białą Podlaską, Siedlce. Nie ma już Ściany Wschodniej, tylko przyczółki prawdziwej Europy, która od stycznia się rozschengenia. Chłopy (i baby) z Unii będą jeździć i kontrolować, potrzebują map. Dokładnych. Nie tylko dojazdowych.
Tylko czemu zatem głosują tam na PiS...?
Napisane: Grudzień 13, 2007, 23:37:19

A tak na marginesie to zapytam o taki "drobiazg"; czy sama nawigacja w tej nowej wersji to działa jak trzeba?
U mnie nie.. nie daje się ruszyć spod domu a nawet jak ruszę to zabawa kończy się 200 m dalej na następnym skrzyżowaniu zamknięciem programu...:-(
Ale na pocieszenie dostałem od nich dzisiaj maila z informacją, że w następnej wersji (nie piszą czy będzie jeszcze jedna beta 4.5 czy chodziło im juz o wersję oficjalną) problemów ze stabilnością być nie powinno - wynikałoby zatem, że problem znaleźli....
ISTQB Certified Tester

*

Offline al41

• **
  • 172
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #323 dnia: Grudzień 14, 2007, 08:03:00 »
Proszę o odpowiedż skąd pobraliście wersje beta.Automape Polski mam legalną
AM 4.5 NIE MOŻNA

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=84726.0

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #324 dnia: Grudzień 14, 2007, 10:09:26 »

A tak na marginesie to zapytam o taki "drobiazg"; czy sama nawigacja w tej nowej wersji to działa jak trzeba?
U mnie nie.. nie daje się ruszyć spod domu a nawet jak ruszę to zabawa kończy się 200 m dalej na następnym skrzyżowaniu zamknięciem programu...:-(
Ale na pocieszenie dostałem od nich dzisiaj maila z informacją, że w następnej wersji (nie piszą czy będzie jeszcze jedna beta 4.5 czy chodziło im juz o wersję oficjalną) problemów ze stabilnością być nie powinno - wynikałoby zatem, że problem znaleźli....

Jam mam ten sam problem co Lutek II, tylko u mnie występuje on sporadycznie. Mogłem więc pojeździć i potestować samą nawigację, I tu jestem zadowolony. Nawigacja i wyznaczanie tras działa jak trzeba.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #325 dnia: Grudzień 14, 2007, 10:12:57 »

Jam mam ten sam problem co Lutek II, tylko u mnie występuje on sporadycznie. Mogłem więc pojeździć i potestować samą nawigację, I tu jestem zadowolony. Nawigacja i wyznaczanie tras działa jak trzeba.
Może u mnie wystepuje to prawie od razu bo jak byłeś uprzejmy to zauważyć problem wystepuje na początku nawigacji... a ja trasę zmieniam na 1,2 lub 3 skrzyżowaniu od ruszenia z domu....?
ISTQB Certified Tester

*

Offline under

• 23
  • Sprzęt: HTC HD2, BLACKBERRY 9700 bold2, CLARION MAP780
« Odpowiedź #326 dnia: Grudzień 14, 2007, 12:31:33 »
dwoniłem do automapy, w połowie grudnia ma wyjść wersja 4.2, wersja 4.5 dopiero luty 2008

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #327 dnia: Grudzień 14, 2007, 20:18:48 »
dwoniłem do automapy, w połowie grudnia ma wyjść wersja 4.2, wersja 4.5 dopiero luty 2008

Tylko czemu na stronie głównej szumnie zapowiadają AM 4.5 i to wkrótce a o 4.2 ani wzmianki?? Coś mi się wydaje, że 4.5 wyjdzie przed  świętami.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline n3lly

• 8
  • Sprzęt: Mitac MIO P550 @ SD1GB + AM 4.0
« Odpowiedź #328 dnia: Grudzień 15, 2007, 10:38:36 »
Mam pytanie do uzytkownikow AM 4.5 beta na platformie MIO P550 . Czy macie takie objawy ze po wlaczeniu GPS mapa bardzo "zamula", komunikaty sa na czas ale obraz nie nadaza, bardzo wolno sie zmienia. Tak samo gdy podczas nawigacji chce wejsc do menu, mam ok. 2 sekundy przerwy zanim wykona polecenie. W 4.1.2 nie mialem tego problemu.

POzdr.

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #329 dnia: Grudzień 15, 2007, 11:17:11 »

To ja zostaję przy 4.5 beta
Napisane: Grudzień 15, 2007, 11:15:57
Mam pytanie do uzytkownikow AM 4.5 beta na platformie MIO P550 . Czy macie takie objawy ze po wlaczeniu GPS mapa bardzo "zamula", komunikaty sa na czas ale obraz nie nadaza, bardzo wolno sie zmienia. Tak samo gdy podczas nawigacji chce wejsc do menu, mam ok. 2 sekundy przerwy zanim wykona polecenie. W 4.1.2 nie mialem tego problemu.

POzdr.

Dziwne, ja na Mio P350 nie mam takich objawów. Sprawdź ilość POI i pamięć na POI.