AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242836 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #600 dnia: Luty 02, 2012, 19:45:00 »
Bardzo chętnie postawię chłopakom z Aquratu po dużym piwie, jak tylko zamuruje mnie z wrażenia gdy odpalę wersję finalną, i będę mógł spokojnie ponarzekać że nie ma na co narzekać   :wink:  :wink:

Będzie to (jak się tak stanie, jakimś cudem) też obiektem zawistnej zazdrości użytkowników WM i iPhone, którzy chyba dożywotnio będą mieli na co narzekać

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #601 dnia: Luty 02, 2012, 20:10:40 »
@jerzu, @ycbo

Ale oczywiście zgłosiliście fakt nieblokowania tego mostu w becie na Androida w odróżnieniu od AM?

Nie do mnie pytanie, u mnie beta nie działa i nic nie będę zgłaszał, bo nie mam możliwości sprawdzenia.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline twycz

• 10
  • Sprzęt: HTC Desire HD stockowy 2.3.5 / Sense 3.0
« Odpowiedź #602 dnia: Luty 02, 2012, 21:15:02 »
Ja tunel na Dźwigowej zgłosiłem kilka dni temu ale nadal mam próbować się tam przebić (wg aAM)

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #603 dnia: Luty 03, 2012, 11:51:42 »
@jerzu, @ycbo

Ale oczywiście zgłosiliście fakt nieblokowania tego mostu w becie na Androida w odróżnieniu od AM?

Ja też nic nie zgłaszałem bo jak piszecie wyżej jest to wersja beta i błędy i braki mogą być a ja klikałem w przycisk "Rozumiem i zgadzam się", nie było przycisku "Informuj komercyjną firmę".
Producent sam powinien węszyć na forach w poszukiwaniu materiału do pracy nad programem który kiedyś w przyszłości chce sprzedawać.
Testowałem, termin testów się skończył więc odinstalowałem i zapomniałem.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2012, 11:55:42 wysłana przez vonski »

*

Offline abderyta

• 303
  • Sprzęt: takie tam
« Odpowiedź #604 dnia: Luty 03, 2012, 12:37:21 »
O ile pamiętam, było też zobowiązanie do informowania na podany adres email o brakach i błędach. Po to są beta-testy.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #605 dnia: Luty 03, 2012, 12:52:06 »
To poinformuj firmę że to jeden wielki błąd i brak.
Nie można testować majtek dostając od producenta samą gumkę.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #606 dnia: Luty 03, 2012, 13:05:01 »
Rzygać mi się chce jak czytam takie zrzędzenie. Dostałeś za darmo betę programu, w warunkach licencji jest jak byk napisane, że błędy należny zgłaszać do supportu. A Ty zamiast zgłosić jakiś ten swój niedziałający most to trollujesz i narzekasz, albo piszesz farmazony o producencie, co ma se szukać błędów na forach internetowych.

Poza tym jak sam napisałeś
termin testów się skończył więc odinstalowałem i zapomniałem.
więc oszczędź nam już Twojego bełkotu, bo ani nie rozumiesz idei udostępniania bety, ani nic konstruktywnego nie wnosisz.

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #607 dnia: Luty 03, 2012, 19:40:06 »
Dokładnie! Zgadam się z Vonski. Wasze biadolenie przechodzi wszelkie granice!

Znam AM od czasu jak była jeszcze koncepcją off-line w początku lat 00'. Propozycja bety na Androida zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #608 dnia: Luty 03, 2012, 21:29:57 »
OT
niestety muszę odszczekać nie raz pisałem w tym wątku o remedium na problemy SGS2+aAM i rozładowywanie pomimo podłączenia ładowania
sposób, który podawałem nie działa nie ma na chwilę obecną rozwiązania...

przepraszam za wprowadzenie w błąd  :(

na xda.wyszło to dość nie dawno, wcześniej nie spotkałem się z takimi opiniami a wręcz przeciwnie - pisali, że to działa
http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-ii-(gt-i9100)/nawigacja-a-zasilanie-ladowarka-samochodowa/msg1560775/#msg1560775

*

PapaD

« Odpowiedź #609 dnia: Luty 04, 2012, 16:25:20 »
ycbo , daj sobie spokój i nie kop się z koniem. Jeżeli oczekujesz profesjonalizmu ze strony producenta to zapomnij. Dziwie się, że po tylu doświadczeniach jakich dostarcza zaawansowanym (patrz wymagającym) użytkownikom producent jeszcze próbujesz o coś walczyć. To nie ma sensu, bo nic się nie zmieni w tej materii. Byłeś, jesteś i będziesz olewany jako klient, bo nie trzeba o klienta walczyć w przypadku tego programu, gdyż klient bezkrytycznie wali drzwiami i oknami, co widac tutaj na forum oraz na fejsbuku. A ci wszyscy co cię teraz zmieszali z błotem niech sobie sami przed soba odpowiedzą na jedno pytanie , czy gdyby mapy z automapy były np w sygicu, czy nie sprzedali by kopa, wiecie komu i w co i nie używali by np tego programu. No chyba, że ich rajcuje wieczne testowanie niedorobionego produktu, bo widocznie wersja mobile, iphone nic jednego z drugim nie nauczyła. :E :P Ale jedno co muszę uczciwie powiedzieć, to to, że jak sobie 2 tygodnie pojeździłem z beta androidową , a potem sie przesiadłem z powrotem na wersję mobile, to doznałem szoku jaka ta wersja jest super, jak dobrze być przez nią prowadzonym do celu.  :)

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #610 dnia: Luty 04, 2012, 18:06:20 »
@PapaD

Twoje uwagi nie dotyczą meritum sprawy, czyli sposobu, w jaki do wersji beta podchodził kolega ycbo.

Nie wytłumaczyłeś, w jaki sposób nieprofesjonalnie postępuje producent, który udostępnia OTWARTĄ betę androida, poprzedzając ją JASNĄ informacją, że to beta z różnymi ograniczeniami, i ŻE przy testowaniu bety NIE występuje relacja producent/klient.

Co do Twego ostatniego zdania - nie ukrywam, że niepokoi mnie fakt, że wersja na Iphone'a, która jest 3.1.1, ciągle jeszcze nie ma aktualizacji SR ani POI z miplo (jak rozumiem, przez to np., nie ma aktualizacji fotoradarów on-line) - to niestety obawiam się, że wersja na androida również przez bliżej nieokreslony czas (pół roku? rok?) będzie uboższą siostrą wersji na Mobile. Inna sprawa, że mogąc WRESZCIE pożegnać Windows Mobile być może przymknę oko na to.

BTW: Obiecująco wyglądają jeszcze bety otwarte na Androidzie, czyli tak samo, jak na Windows Mobile - nie widziałem takich na Iphone'y, a to oznacza, że chyba development wersji na Androida może być o wiele szybszy niż na Iphone'ach.

*

Offline abderyta

• 303
  • Sprzęt: takie tam
« Odpowiedź #611 dnia: Luty 04, 2012, 18:30:44 »
Otóż właśnie. ycbo została zwrócona uwaga, że to była beta i że jednym z warunków jej używania -które podobno zrozumiał- było informowanie firmy o błędach.

Jestem -byłym- użyszkodnikiem AM, ale nie fanem. Jeśli będzie dobra, kupię, jeśli nie, to nie. Cieszy mnie jednak podejście firmy do tematu, czyli umożliwienie testowania dużej grupie docelowych odbiorców. Mam nadzieję, że większość testujących miała lepsze podejście domtematu niż ycbo, dzięki czemu płatna wersja będzie mogła być lepsza. A testy te mogą mieć sens, bomw Polsce użyszkodników Androida jest więcej niż iOS.

*

PapaD

« Odpowiedź #612 dnia: Luty 04, 2012, 18:39:05 »
Nie wytłumaczyłeś, w jaki sposób nieprofesjonalnie postępuje producent, który udostępnia OTWARTĄ betę androida, poprzedzając ją JASNĄ informacją, że to beta z różnymi ograniczeniami, i ŻE przy testowaniu bety NIE występuje relacja producent/klient.
z druga częścią Twojej wypowiedzi całkowicie sie zgadzam, tak jak Ty zgodziłeś się z moją częścią dotyczącą faktu, że wersja androidowa, czy ajfonowa to będzie młodsza siostra wersji windows mobile. No i teraz tutaj mozna byłoby porozmawiać, czy już za ten sam fakt można uznać taką politykę za profesjonalne podejście do sprawy. Dla mnie o braku profesjonalizmu świadczy sam fakt wypuszczania tej bety. Popatrz producent nazwał to betą, a dla mnie beta to jest już prawie finalny produkt, który powinien byc testowany przez zamkniety zespół testerów, a po drugie przecież to co my dostaliśmy to była chyba alfa. Co ja tu miałem testować, chyba tylko to czy program sie zainstaluje, uruchomi i złapie fixa. Jak dla mnie to producent za szybko zdecydował sie na wypuszczenie tej wersji, to musiała byc decyzja pod sporym cisnieniem rynku, żeby puscic do nas oko pt "poczekajcie jeszcze, bo my pracujemy nad produktem". Chętnie bym się z Tobą założył, że pełnowartościową wersję finalną zobaczymy najwcześniej na weekend majowy.

Ty i kolega abderyta chwali producenta, że wypuścił juz tak szybko wersję "beta" , ja mam co do tego kroku pewne wątpliwości i pewnie wzajemnie sie nie przekonamy co do słuszności naszych poglądów. Ale co mogę powiedzieć pozytywnego, to to, że chcąc pobawić się androidową automapą w ogóle przerzuciłem się na androida i dziś juz nie bardzo chce mi sie odpalać windows mobile, a to juz wartośc dodana i za to akurat jestem wdzięczny producentowi, bo jakos wczesniej nie miałem motywacji do wgrywania sobiew tego systemu :)
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2012, 18:45:21 wysłana przez PapaD »

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #613 dnia: Luty 04, 2012, 19:43:19 »
@PapaD

wpis na wikipedii dotyczący bety, w tym otwartej i zamkniętej: http://en.wikipedia.org/wiki/Development_stage#Beta

Przeczytałem go uważnie i nie podzielam Twoich zastrzeżeń, że Automapa na androida beta 1 nie jest betą.

Zmuszony powrotem do Windows Mobile z powodu Automapy z Androida na HD2 powiem tylko jedno - zgadzam się z Tobą, też nie chciałbym już odpalać Windows Mobile. Na razie jednak kurcze się pomęczę jeszcze jakiś czas - aktualizacja SR wydaje mi się dość ważna, aktualizacja POI też.

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #614 dnia: Luty 04, 2012, 19:48:15 »
No i ja też myślałem, że wreszcie przesiądę się z mojego HD2 na chociażby HTC Sensation, a tu .... d***.
Pozostaje mi przeprosić WinMo i dalej "tłuc" HD2. Dobrze, że licencja jest do 15.09 bo gdyby kończyła się wkrótce to miałbym poważny orzech do zgryzienia co robić. A jak wiadomo, mała jest szansa na przeniesienie licencji z WM na Androida
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

PapaD

« Odpowiedź #615 dnia: Luty 04, 2012, 20:16:17 »
:) ja mam licencję na windowsa do października, więc podobnie jak Ty obserwuję temat spokojnie, bo po tym czego doświadczyłem na becie androidowej w HD2, to wersja na mobile to po prostu ideał :E i to przez duże "I" .
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2012, 20:17:54 wysłana przez PapaD »

*

Offline _scooter

• **
  • 207
  • Sprzęt: SGS2 4.0.3
« Odpowiedź #616 dnia: Luty 04, 2012, 21:04:04 »
ludzie dajcie sobie spokój z wm .... dla automapy...
na razie na androidzie jest sygic, a za jakiś czas będzie i automapa. Android jest dużo ciekawszy od wm.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #617 dnia: Luty 04, 2012, 23:24:12 »
Android jest dużo ciekawszy od wm.
Nie dyskutujmy o tym, bo o gustach się nie dyskutuje.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #618 dnia: Luty 04, 2012, 23:50:57 »
Chętnie bym się z Tobą założył, że pełnowartościową wersję finalną zobaczymy najwcześniej na weekend majowy.

Optymista ! Pełnowartościową ?  od Aquratu ??

*

PapaD

« Odpowiedź #619 dnia: Luty 05, 2012, 00:13:12 »
Android jest dużo ciekawszy od wm.
Nie dyskutujmy o tym, bo o gustach się nie dyskutuje.
OcKarol nie masaż racji. Nie zapominaj, że to nie dział AM na windowsa, tylko na androida, więc chyba nie trudno się domyśleć, że większość tu piszących to fani tego systemu, wiec zapewne zgodzą się z twoim przedmówcą

Połączone: [time]Luty 05, 2012, 00:19:53[/time]
Cytat: Teodoryk link=topic=190080.msg1561310#msg1561310
Optymista ! Pełnowartościową ?  od Aquratu ??
Oj tam :P chciałem być miły po prostu :E Sam się śmiałem z tego mojego tekstu, bo to tak jakbym napisał, że ziemia jest płaska :E
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 00:23:00 wysłana przez PapaD »

*

Offline rc23

• **
  • 168
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #620 dnia: Luty 05, 2012, 12:53:53 »
Wiecie, czytam o problemach z AM na Androida w tym wątku "i włos jeży mi sie na głowie" BO! nie mam żadnych w/w problemów na X8, pomijając funkcje które sa blokowane nie napotkałem momentu w którym AM by się zawiesiła czy nie chciała zrobic czegoś czego od niej wymagam. Nie spotkałem tez problemu wjeżdżania w ulice jednokierunkowe.  :mrgreen:

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #621 dnia: Luty 05, 2012, 13:10:33 »
Wiecie, czytam o problemach z AM na Androida w tym wątku "i włos jeży mi sie na głowie" BO! nie mam żadnych w/w problemów na X8, pomijając funkcje które sa blokowane nie napotkałem momentu w którym AM by się zawiesiła czy nie chciała zrobic czegoś czego od niej wymagam. Nie spotkałem tez problemu wjeżdżania w ulice jednokierunkowe.  :mrgreen:

wiesz ....testowanie polega na tym żeby dziurę w całym znaleźć
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

PapaD

« Odpowiedź #622 dnia: Luty 05, 2012, 14:59:14 »
wiesz ....testowanie polega na tym żeby dziurę w całym znaleźć
pełna zgoda pod warunkiem, że do testów otrzymamy całość :)

« Odpowiedź #623 dnia: Luty 05, 2012, 21:27:14 »
Mam pytanie, czy wygasła wam licencja? Mi cały czas piszę że wygasa z 0 dni i data licencji jest przestawiana na kolejny dzień. A jeśli chodzi o testowanie to trochę jeździłem z automapą i działa bardzo dobrze. Jeśli wersja finalna będzie tak sprawna to będę zadowolony.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #624 dnia: Luty 05, 2012, 22:03:39 »
Może to błąd  :E

[e]
Mam to samo. Aquart FTW!
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 22:08:50 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #625 dnia: Luty 05, 2012, 22:09:09 »
OcKarol nie masaż racji. Nie zapominaj, że to nie dział AM na windowsa, tylko na androida, więc chyba nie trudno się domyśleć, że większość tu piszących to fani tego systemu
To ja nim nie jestem.
Używam tego cudnego systemu od kilku dni, połapać się w nim nie mogę (bardzo rzadko miewam takie problemy) a jak mi przez noc "bateria spadła" o 30% to juz w ogóle żenada.
Ale nie mam wyjścia i muszę go używać...
Pozdrawiam
Karol

*

Offline grzesk

• *
  • 69
  • Sprzęt: SG A5(2016)
« Odpowiedź #626 dnia: Luty 05, 2012, 22:40:03 »
Mam pytanie, czy wygasła wam licencja? Mi cały czas piszę że wygasa z 0 dni i data licencji jest przestawiana na kolejny dzień. A jeśli chodzi o testowanie to trochę jeździłem z automapą i działa bardzo dobrze. Jeśli wersja finalna będzie tak sprawna to będę zadowolony.

A na jakim telefonie jej używasz ?

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #627 dnia: Luty 05, 2012, 22:52:38 »
Moja też się przedłuża :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #628 dnia: Luty 05, 2012, 23:09:39 »
A ja dziś zainstalowałem (przestawiłem datę) ale po zmianie daty na właściwą pupa  :(
Ale po ponowny uruchomieniu (za jakiś czas) komunikat "Licencja wygasa za 0 dni" i działa  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 23:34:48 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

« Odpowiedź #629 dnia: Luty 06, 2012, 03:40:14 »

A na jakim telefonie jej używasz ?

Na HTC EVO 3D