AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242839 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #570 dnia: Luty 01, 2012, 10:39:43 »
można to gdzieś ustawić, że się jedzie nie autobusem?
Tak. Przypominajkę trzeba sobie zrobić, że na znaki trzeba patrzeć ;)
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline twycz

• 10
  • Sprzęt: HTC Desire HD stockowy 2.3.5 / Sense 3.0
« Odpowiedź #571 dnia: Luty 01, 2012, 11:40:09 »
Mój Traffic usilnie prowadzi mnie do zamkniętego od kilku miesięcy tunelu na Dźwigowej Gwiaździstej w Wawie  :evil:
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2012, 20:28:57 wysłana przez twycz »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #572 dnia: Luty 01, 2012, 14:23:19 »
AutoMapa prowadzi zamkniętym od dawna mostem bo taka jest jakość tego programu i danych SR, LD.
Uwaga ochkarola nie jest trafna bo jeśli masz kontrolować trasę w obcym mieście analizując znaki to lepszą radą było by - patrz na drogowskazy i wyłącz nawigację.

*

Offline rc23

• **
  • 168
  • Sprzęt: Xperia
« Odpowiedź #573 dnia: Luty 01, 2012, 14:43:22 »
Uzywanie navigacji nie zwalnie z myslenia  :mrgreen: inaczej mozna skończyc w jeziorze.
Wiadomo kiedy bedzie pełna wersja?

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #574 dnia: Luty 01, 2012, 16:13:14 »
Mój Traffic usilnie prowadzi mnie do zamkniętego od kilku miesięcy tunelu na Gwiaździstej w Wawie  :evil:
Może dlatego prowadzi, bo na Gwiaździstej nie ma żadnego tunelu? Jest tylko przejazd dołem pod ul.Wybrzeże Gdyńskie lub pod Trasą A.K. ( to są kładki nad jezdnią), ale oba są przejezdne. :shock:
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2012, 16:14:56 wysłana przez Adamela »

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #575 dnia: Luty 01, 2012, 16:14:36 »
Uzywanie navigacji nie zwalnie z myslenia  :mrgreen: inaczej mozna skończyc w jeziorze.

właśnie...... kiedy full?
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #576 dnia: Luty 01, 2012, 16:36:25 »
Jak jesteś taki myślący to nie wystarczy Ci ta która jest ?

A co tu ma do rzeczy myślenie, jeżeli producent nie potrafi zauważyć zamkniętego mostu to równie dobrze może wytyczać trasę przez pasaże w centrach handlowych.
Po jaką cholerę nadyma się funkcjonalnością SR i LD jak nie panuje nad takimi oczywistymi błędami.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2012, 16:39:58 wysłana przez ycbo »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #577 dnia: Luty 01, 2012, 16:54:46 »
Ale to jest beta... Ludzie, macie za darmo program który z założenia jest nieaktualny i zawiera błędy, a wieszacie psy bo jest nieaktualny i zawiera błędy? :ohreally:
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #578 dnia: Luty 01, 2012, 17:24:43 »
Bez komentarza.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #579 dnia: Luty 01, 2012, 19:30:06 »
Uwaga ochkarola nie jest trafna bo jeśli masz kontrolować trasę w obcym mieście analizując znaki to lepszą radą było by - patrz na drogowskazy i wyłącz nawigację.
No to nie patrz na znaki dalej. Ale daj znac w jakim mieście będziesz jeździł, to będę Cię unikał. ;)
Pozdrawiam
Karol

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #580 dnia: Luty 01, 2012, 20:04:13 »
No to teraz zacząłem się bać  :terrified: szczególnie tych z nawigacją na szybie  :terrified: :terrified:

o kurcze mam navi  też jestem groźny :swirus:
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #581 dnia: Luty 01, 2012, 20:24:09 »
Ktoś zgłosił problem błędu nie zablokowanego dla przejazdu mostu w centrum Warszawy, most jest wyłączony dla ruchu od dłuższego czasu, od czasu zamknięcia wyszła nowa mapa, kilka razy nowe dane SR, codziennie jest wymiana danych Traffic a AutoMapa dalej prowadzi tym mostem.
Co do jasnej cholery ma do tego beta aAM.
Co do jasnej cholery ma do tego przyglądanie się znakom.
Co do jasnej cholery ma do tego czy ktoś klika że rozumie lub nie rozumie.
Co do jasnej cholery ma do tego straszenie urządzeniem na szybie.
Co do jasnej cholery ma do tego myślenie kierowcy kiedy program wyznacza mu trasę a on musi ją korygować bo komuś w Aquracie nie przyjdzie tak krzyczącego błędu poprawić, woli natomiast w danych SR i LD nanosić nieistniejące korki w Parzęczewicach Dolnych.
Wpis został popełniony w temacie AutoMapy na Androida, ale dotyczy wszystkich AutoMap na wszystkie systemy, zawodzi system "ulepszaczy" który nie działa i zawodzi. Most został zamknięty 15 października 2011 roku, jezeli LD nie koryguje tego do dzisiaj to kiedy zauważy jutrzejszy korek lub wypadek, też po 3,5 miesiąca.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2012, 20:30:41 wysłana przez ycbo »

*

Offline twycz

• 10
« Odpowiedź #582 dnia: Luty 01, 2012, 20:26:59 »
Mój Traffic usilnie prowadzi mnie do zamkniętego od kilku miesięcy tunelu na Gwiaździstej w Wawie  :evil:
Może dlatego prowadzi, bo na Gwiaździstej nie ma żadnego tunelu? Jest tylko przejazd dołem pod ul.Wybrzeże Gdyńskie lub pod Trasą A.K. ( to są kładki nad jezdnią), ale oba są przejezdne. :shock:

Masz rację, chodziło mi o Dźwigową, nie wiem dlaczego ale już chyba ze 4x pomyliłem te ulice.
Poprawione.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #583 dnia: Luty 01, 2012, 20:40:57 »
Ktoś zgłosił problem błędu nie zablokowanego dla przejazdu mostu w centrum Warszawy, most jest wyłączony dla ruchu od dłuższego czasu, od czasu zamknięcia wyszła nowa mapa, kilka razy nowe dane SR, codziennie jest wymiana danych Traffic a AutoMapa dalej prowadzi tym mostem.

Komu prowadzi, temu prowadzi. U mnie SR blokuje zarówno most Śląsko-Dąbrowski jak i Dźwigową, oczywiście w wersji WM. Androidowa to beta, a nawet IMHO wczesna alpha, więc ma prawo nie blokować nic, żadnych ulic.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2012, 20:42:45 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

PapaD

« Odpowiedź #584 dnia: Luty 01, 2012, 20:54:14 »
Witam, dziś przy okazji wyjazdu służbowego zrobiłem test naszego "cudeńka" androidowego i pojechałem z Warszawy do Katowic. Po mniej więcej 20 km od domu spojrzałem na ekran nawigacji i zorientowałem się, że juz program nie nawiguje, gdyż trasa gdzieś wyparowała i tylko kursor sunie po niewyznaczonej trasie. Postanowiłem wbić ponownie cel i kicha , trasa się nie wylicza, tylko zero reakcji programu. Wyłączam więc AM, odpalam ponownie, wybieram cel i program trasę wyliczył i w stanie zadowolenia jestem prowadzony dalej w kierunku Katowic. Moja radość trwała kilka kilometrów, gdyż po kilku minutach spojrzałem na ekran i widzę, że cały system operacyjny sie wywalił i byłem zmuszony zjechać na pobocze, zrobić reset urządzenia, co jak wiecie w HD2, to nie lada wyczyn :E . Dalej jak sie domyślacie już AM nie odpaliłem do samych Katowic. Przełączyłem sie na sygica i bez najmniejszego problemu przejechałem ponad 200 km do celu. Oczywiście wiadomo, sygic to badziewne mapy. Jak potem z Katowic pojechałem na wieczór do Krakowa, to w Krakowie musiałem na moment odpalić automapę, bo to miasto jest za trudne dla map sygica, gdyż non stop pakował mnie manewrami na zakazy skrętów lub wjazdów, więc dałem sobie z nim spokój i pod hotel dojechałem z AM. Oczywiście kursor w AM zachowywał sie masakrycznie, ale o tym juz pisałem w innym poście. Ja nie wiem TT na win mobile - kursor prowadzi sie pięknie, Igo na win mobile - kursor prowadził sie pięknie, navmax na win mobile - kursor prowadził sie pieknie, AM na win mobile i android - tragedia !!! , tyle, że na win mobile wgrałem patcha i jakoś to się trzyma drogi, a na androidzie dno i wodorosty. Ale czemu Sygic na androidzie prowadzi sie płynnie, to tego ja już nie kumam, ogłupiony tym jestem. Może kiedyś programiści AM nauczą sie oprogramowywać odcinek od odbiornika gps do AM, co potrafią znakomicie wymienione przeze mnie wcześniej programy.
Tylko proszę nie piszcie mi riposty, że HD2 ma kiepski gps oraz, że HD2 nie ma oryginalnego androida, bo jestem na świeżo po kolacji na ciepło, a nie była tania :P

*

Offline twycz

• 10
« Odpowiedź #585 dnia: Luty 01, 2012, 20:55:23 »
Beta, betą ale ma "aktywny/działający" traffic to niech działa. WM 6.10 bez treffica prowadzi dużo lepiej a na tym odcinku nic się nie zmieniło od dawna.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #586 dnia: Luty 01, 2012, 23:32:48 »
Co do jasnej cholery ma do tego beta aAM.
Jak można poczytać - ma. W wersji WM most jest zablokowany (choć nie wiem czy słusznie, bo jeśli ktoś jedzie autobusem, to może tamtędy jechać).

Co do jasnej cholery ma do tego przyglądanie się znakom.
Że swoje żale z tytułu straconych 100zł do samego siebie.

Co do jasnej cholery ma do tego czy ktoś klika że rozumie lub nie rozumie.
Jak widać po postach kolegów wersja Beta aAM nie potrafi dobrze skorzystać z danych SR (bądź LD).
Klikając, że się rozumie - klika się, że się rozumie.
Ale widzę, że nie wszyscy rozumieją ryzyko użytkowania produktu, który jest w fazie testów i ma prawo nie działać prawidłowo w każdej materii.

Co do jasnej cholery ma do tego straszenie urządzeniem na szybie.
No jeśli ktoś wychodzi z założenia, że jak ma navi to nie musi patrzeć na znaki Zakazu wjazdu, to np. mogę spotkać takiego radosnego kierowcę na ulicy jednokierunkowej.
Osobiście dziękuję za takie niespodzianki.

Wpis został popełniony w temacie AutoMapy na Androida, ale dotyczy wszystkich AutoMap na wszystkie systemy
Jak zauważył jerzu Twoja teza jest mocno nietrafiona.

Zgodziłbym się z Twoim oburzeniem (oprócz tego mostu, po któym mogą jeździć autobusy) jeśli pisalibyśmy o produkcie finalnym.
Ale to dopiero beta.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline jansol

• 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
« Odpowiedź #587 dnia: Luty 02, 2012, 07:33:54 »
jak obstawiacie .... jutro gotowy final w android market, czy kolejna beta ?

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #588 dnia: Luty 02, 2012, 07:42:34 »
jak obstawiacie .... jutro gotowy final w android market, czy kolejna beta ?

Ja stawiam na beta2 za bardzo aAM "dała d :wink: py" na LG-P970 chodzi dokładnie o najnowszy firmware wywala program zaraz po wyznaczeniu trasy i koniec, żadne głaskanie nie pomaga. Pozdrawiam:-)
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2012, 07:44:42 wysłana przez WWoytek »
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

PapaD

« Odpowiedź #589 dnia: Luty 02, 2012, 11:26:30 »
Panowie nie ma co się łudzić, jak final będzie na wiosnę 2012 to napiszę, że szybko i sprawnie producent podszedł do tematu, oczywiście o ile to będzie poprawnie działało, bo teraz nawet nie ma co się w tej kwestii wypowiadać, żeby nie obrażać statusu "beta" innych programów udostępnianych do testowania  na naszym rynku.

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #590 dnia: Luty 02, 2012, 11:39:49 »
@jerzu, @ycbo

Ale oczywiście zgłosiliście fakt nieblokowania tego mostu w becie na Androida w odróżnieniu od AM?

Bo jedno, że to beta, a drugie, że to może być niechciany efekt, który trzeba usunąć.

« Odpowiedź #591 dnia: Luty 02, 2012, 13:06:18 »
Jedna uwaga, nie pisałem, że mam żal do AM, że musiałem mandat zapłacić. Moja wina, że nie patrzyłem na znaki. Chciałem tylko przestrzec, że AM wytycza trasę i jak już się wjedzie przed ten most to nawet nie ma jak zawrócić co mi mili panowie ze Straży Miejskiej powiedzieli i puścili przez most.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #592 dnia: Luty 02, 2012, 13:26:59 »
Panowie nie ma co się łudzić, jak final będzie na wiosnę 2012 to napiszę, że szybko i sprawnie producent podszedł do tematu, oczywiście o ile to będzie poprawnie działało

Final zapewne będzie na wiosnę 2012, bo trzeba owieczki strzyc na kasę, część błędów poprawią, za to wprowadzą mnóstwo nowych, jeszcze lepszych błędów, najlepszych na rynku.
Wystarczy poobserwować wersje na iPhone. Program jest na rynku 15 miesięcy i miał lekko licząc ponad 20 wersji już. Innym firmom przy numeracji "po przecinku" dojście do wersji 3.xx zajmuje lata, Ałtomałpie zajęło właśnie 15 miesięcy, co po raz kolejny dowodzi, że sa wiodącą firmą na rynku  :mrgreen:
Nie ma żadnych, ale to żadnych przesłanek, żeby oczekiwać, że w przypadku Androida będzie inaczej. Chcesz mieć renomowany produkt wiodącej na rynku firmy? Płacz i płać. Regularnie.

*

PapaD

« Odpowiedź #593 dnia: Luty 02, 2012, 14:29:57 »
Waldek ja też nie mam złudzeń, androidowa AM będzie naszpikowanym błędami gniotem, bo niby dlaczego mając wiedzę o pozostałych platformach miałbym myśleć inaczej prawda ? Ktoś kto ma takie dobre mapy może sobie pozwolić na takie traktowanie klienta, bo wie, że tak łatwo nie zrezygnujemy. Zobacz jak na forach, fejsbuku ludzie się rzucili na tę gównianą betę, jak pszczoły do miodu, w tym Ty (chyba nawet pierwszy z pdaclubu :P ) , ja i wielu wielu innych. Niektórzy to nawet byliby gotowi sammochód zmienić, gdyby zapalniczka w tym nowym dawała lepszy prąd ładowania baterii nawigacji :E Jest komfort walenia nas w bambuko ? Jest i długo niestety jeszcze będzie. Ja wielokrotnie pisałem, niech firma dostarczająca mapę Polski podpisze kontrakt z inną firmą, która zrobi nieskomplikowany interfejs dla Kowalskiego (bez bugów) i producent AM znika z rynku wciągu góra 6 miesięcy. Ale niestety widać, że dostarczyciel map ma genialną umowę lub ma związane ręce i dlatego tak to wygląda jak wygląda, a szkoda, bo ja lubię generalnie automapę, ale jeszcze bardziej lubię androida i to będzie dla mnie priorytet. Nie dopasuję systemu do nawigacji, tylko nawigację do systemu, jak zrobiłem to wyjątkowo w przypadku AM na windows mobile. Wystarczy tego dobrego.

A tak przy okazji, to właśnie sprawdziłem, że na stronie producenta nie ma już wystawionej tej alfy AM. I teraz zapewne nastanie dłuuuuga cisza i ponownie na fejsbuku zaczną się kultowe już pytania potencjalnych klientów pt "A kiedy wersja na androida ? " :E O już zaczynają sie lamenty na fejsie :E Jak ja uwielbiam to czytać :P

Wyczytane na innym forum, zacytuję dosłownie, mam nadzieję, że kolega, który to napisał nie będzie miał o to do mnie pretensji, gdyż pewnie na takie informacje sporo osób czeka, cytuję:
"dzwonilem do nich gosc potwierdzil ze beta test 1 wersji sie skonczyly i wkrotce pojawi sie beta 2 do pobrania... ( na pytanie kiedy odpowiedzial ze napewno w ciagu max. kilku dni) po beta2 palnowa jest wersja finalna i wtedy mozna bedzie uzyskac wiecej informacji, oraz calkowite wsparcie techniczne. tyle sie dowiedzialem "
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2012, 15:05:12 wysłana przez PapaD »

*

Offline superneo

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #594 dnia: Luty 02, 2012, 15:18:35 »
Info z innego forum: "dzwonilem do nich gosc potwierdzil ze beta test 1 wersji sie skonczyly i wkrotce pojawi sie beta 2 do pobrania... ( na pytanie kiedy odpowiedzial ze napewno w ciagu max. kilku dni) po beta2 palnowa jest wersja finalna i wtedy mozna bedzie uzyskac wiecej informacji, oraz calkowite wsparcie techniczne. tyle sie dowiedzialem"
S11 > 3210 > 3510i > N73 > N95 8GB > Omnia > HTC HD > HTC Desire HD > HTC Sensation

*

Offline Marcellus

• **
  • 110
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #595 dnia: Luty 02, 2012, 15:23:15 »
do wszystkich "jasnowidzów" narzekających, którzy już teraz wiedzą jak źle będzie działał program w wersji finalnej, jakie padną liczby w totku, bo jest kumulacja ?
Ludzie, to jest wersja beta, sami kliknęliście, że się zgadzacie, że program zawiera błędy więc po co to marudzenie teraz? Nic nie wnosi do dyskusji a powoduje niepotrzebny wzrost objętości wątku.
T10s->T65->V300->MDA Compact2->MDA Pro->HD2->Galaxy S3

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #596 dnia: Luty 02, 2012, 15:27:46 »
Ja wielokrotnie pisałem, niech firma dostarczająca mapę Polski podpisze kontrakt z inną firmą
AFAIK polskie mapy z Geosystems mają na wyłączność, więc zapomnij.

do wszystkich "jasnowidzów" narzekających, którzy już teraz wiedzą jak źle będzie działał program w wersji finalnej, jakie padną liczby w totku, bo jest kumulacja ?
Ludzie, to jest wersja beta, sami kliknęliście, że się zgadzacie, że program zawiera błędy więc po co to marudzenie teraz? Nic nie wnosi do dyskusji a powoduje niepotrzebny wzrost objętości wątku.
Dziwisz się jeszcze? To Polska przecież, narzekanie to nasza duma narodowa i najbardziej pieczołowicie pielęgnowana tradycja...

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #597 dnia: Luty 02, 2012, 15:36:06 »
Dziwisz się jeszcze? To Polska przecież, narzekanie to nasza duma narodowa i najbardziej pieczołowicie pielęgnowana tradycja...
:ok: :ok: :ok: Przepraszam, że pozwoliłem sobie zaznaczyć na czerwono, ale powinno się to zdanie 'przykleić' w większości wątków, a na pewno w każdym o AM.

*

PapaD

« Odpowiedź #598 dnia: Luty 02, 2012, 16:20:01 »
Panowie pogadamy po wyjściu finala okey ? Jeżeli będzie okey, to tacy jak ja posypią głowę popiołem i zrobią to z przyjemnością, a jeżeli będzie tak jak zwykle bywało, to chociaż mam nadzieję, że nie będziecie komentować w przyszłości w takim tonie wypowiedzi jasnowidzów. Możemy się tak umówić ? :E

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #599 dnia: Luty 02, 2012, 18:54:10 »
a jeżeli będzie tak jak zwykle bywało,

Bardzo chętnie postawię chłopakom z Aquratu po dużym piwie, jak tylko zamuruje mnie z wrażenia gdy odpalę wersję finalną, i będę mógł spokojnie ponarzekać że nie ma na co narzekać   :wink:  :wink: