AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242909 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #540 dnia: Styczeń 28, 2012, 17:21:40 »
Zwróć uwagę jaką baterię ładuje ładowarka przy HTC (chyba ok. 1000mAh) a jaką przy Samsungu (1500mAh).

1350 mAh.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #541 dnia: Styczeń 28, 2012, 17:36:52 »
Mój HTC to w trzy godziny potrafi się naładować prawie od zera do 100%, przy włączonej AM. Samsung ma generalnie raczej skopane zarządzanie energią, co stwierdzam po mojej byłej Omni I i wpisach na forum.
Nie każdy Samsung ma skopane  :P Mój na trasie Sandomierz - Warszawa doładował z 10% do 100% przy włączonej aAM.
Przejechałam wczoraj i dzisiaj 850 km na aAM i po za brakami w menu prowadziła dobrze, drogę znałam więc mogłam przyglądać się działaniu.
Fatalnie działają natomiast komunikaty o manewrach np. kiedy jestem 10 m od skrzyżowania słyszę : za 100 m skręć w lewo.
Trudno było wychwycić komunikat pokrywający się z rzeczywistością, ma to chyba związek z pokazywaną prędkością na pilocie - po zatrzymaniu dalej w/g pilota jadę 10 km/h.
'Zaptaszkowałeś tu':

*

Offline meszugga

• 48
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #542 dnia: Styczeń 28, 2012, 19:01:00 »
Tak mam to zaptaszkowane i przestawiałam na 1s 1.3s 2.0 i różnicy specjalnej nie widzę.
Dobrze że się odezwałeś w sprawie aAM w temacie o AutoMapie bo od jakiegoś czasu odchodzi tylko onanizacja bateriami i dyskusja komu się lepiej ładuje.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #543 dnia: Styczeń 28, 2012, 19:09:20 »
... bo od jakiegoś czasu odchodzi tylko onanizacja bateriami i dyskusja komu się lepiej ładuje.
Taki sam problem jak i Twój.
A może nawet i większy, bo z Twoim kłopotem da się jakoś nawigować a jak się rozładuje bateria urządzenia to już niekoniecznie.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

PapaD

« Odpowiedź #544 dnia: Styczeń 28, 2012, 19:50:28 »
Tak mam to zaptaszkowane i przestawiałam na 1s 1.3s 2.0 i różnicy specjalnej nie widzę.
trudno, żeby efekt był, jak nie da się na razie zaznaczyć opcji uwzględniania kompensacji na mapie (ten kolejny chceckbox niezaptaszkowany, o którym zapomniał kolega JD-MM).

*

Offline JD-MM

• 1145
« Odpowiedź #545 dnia: Styczeń 28, 2012, 20:25:20 »
"Odp: Opóźnienie GPS.
« Odpowiedź #21 : Listopad 08, 2008, 20:12:41 »
Cytat: puniek w Listopad 08, 2008, 10:43:52
Zawsze miałem wątpliwości:
Czy opcja i ustawienie kompensacji działa gdy ptaszka nie zaznaczy się?

Pozdrawiam

Sam sobie odpowiem a w zasadzie zacytuje odpowiedź supportu:
"Tak dziala. Brana jest pod uwage w komunikatach nawigacyjnych - korekcja odleglosci, czsu, itp. itd."

Kol. meszugga napisał 'Fatalnie działają natomiast komunikaty o manewrach np. kiedy jestem 10 m od skrzyżowania słyszę : za 100 m skręć w lewo.'

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #546 dnia: Styczeń 28, 2012, 20:28:34 »
@meszugga: jechałaś z Leo, czy z Note? Ja jeżdżę z Note i absolutnie nie mogę potwierdzić tego problemu. Akurat co, jak co, ale współpraca z odbiornikiem GPS jest po prostu celująca. Bardzo dokładna i przede wszystkim absolutnie stabilna pozycja. Jak stanę na czerwonym, to mapa stoi, jak naklejona na ekran. Nie drgnie nawet. Prędkość 0km/h i najmniejszych piknięć. Porównuję właśnie do Leo, bo czasem jeszcze jeżdżę z nim i Automapą (na WM) i właśnie w przypadku odbiornika GPS Leo coś, co nazywa się "static navigation" (podawanie pozycji podczas zatrzymania) jest po prostu definitywnie zrąbane. Zresztą nie tylko z Automapą - właściwie dowolna aplikacja odczytująca GPS pokazywała mi na Leo podczas postoju ciągłe skoki prędkości do 5km/h w losowych kierunkach. Myślę więc, że jeśli Leo ze standardowym WM i Automapą "szaleje" z pozycją podczas postoju, to Leo pod andkiem będzie pewnie tym bardziej tańcował wkoło całego skrzyżowania na czerwonym świetle.
Ale jeśli masz to w przypadku Note, to pozostaje mi opadnięcie szczęki i nieme zdziwienie.  :shock: Mój Note podaje komunikaty dokładnie tak, jak trzeba, a kompensacji opóźnienia wcale nie ptaszkowałem póki co, bo nie ma potrzeby.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 21:04:42 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

PapaD

« Odpowiedź #547 dnia: Styczeń 28, 2012, 20:38:41 »
Kol. meszugga napisał 'Fatalnie działają natomiast komunikaty o manewrach np. kiedy jestem 10 m od skrzyżowania słyszę : za 100 m skręć w lewo.'
Pełny obraz byłby gdyby kol. meszugga napisała co w momencie komunikatu wyświetlało sie na pilocie. Czy to 10m to był odczyt z pilota podczas jazdy, a nie postoju, czy subiektywne odczucie kierowcy co do odległości. Bo jeżeli na pilocie w momencie gadania o skręcie za 100 m było faktycznie napisane 100m, a w rzeczywistości auto było 10m od manewru to zaptaszkowanie by pomogło. Kol. na 100% miała problem na Leo. Tam współpraca AM z odbiornikiem gps jest tragiczna i jest to wyjątkowa aplikacja nawigacyjna tak skopana "pod kątem Leo". Inne navi są stabilne na tym sprzęcie. Maszugga jeżeli masz wolne kilkanaście euro (jednorazowy wydatek bez usługi live traffic - to jest płatne raz na rok), to wrzuć sobie sygica, to zobaczysz jak powinna pracować stabilna aplikacja na hd2 :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 20:49:02 wysłana przez PapaD »

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #548 dnia: Styczeń 28, 2012, 20:47:49 »
Tak a propos zżerania baterii.
Nie bez znaczenia pozostaje stan elektryki w samochodzie.
(...)
Podsunąłeś bardzo cenną ideę. Konkretnie nie chodzi o "stan elektryki" ogólnie, ale o ustawienie regulatora napięcia. 12V w instalacji samochodnej to uproszczenie. Prawidłowo naładowany akumulator powinien przy wyłączonym silniku i bez obciążenia dawać napięcie ok. 12.6V. Natomiast w trakcie pracy silnika działający alternator generuje napięcie ładowania, które powinno wynosić od 13.9V do 14.5V. Tak więc w trakcie jazdy przy prawidłowo działającym układzie ładowania mamy w instalacji między 13.9 a 14.5V. A przy nieprawidłowo ustawionym regulatorze, może się jeszcze różnić. To oczywiście wpływa na skuteczność ładowania akumulatora, ale przy okazji i naszych gadżetów. I to istotnie może być przyczyną, że mając ten sam smartfon i identyczną ładowarkę jednemu aAM rozładowuje pomału baterię, a innemu pomalutku ładuje. Kiedy oscylujemy blisko punktu równowagi, to taka 10% różnica napięcia instalacji samochodowej jest całkiem wystarczająca, żeby przeważyć szalę.

PS
Przepraszam kol. meszugga za kolejny onanistyczny seans...  :P Faceci tak mają, że jak coś im się podoba, to ciągle im tego mało...  :grin:

Połączone: [time]Styczeń 28, 2012, 20:59:30[/time]
Ale tak generalnie, to meszugga ma rację. Widzę, że w oczekiwaniu na finalną wersję aAM zaczynamy się pomału zbliżać do przeróbek instalcji elektrycznej samochodów  :mrgreen: . Czysta desperacja. Chyba istotnie trzeba wziąć coś na uspokojenie, zbastować i poczekać, jak będzie się zachowywała finalna aAM. Przy odrobinie szczęścia może znowu uda nam się pozapominać, kto ma jaką ładowarkę....  :wink:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 21:57:27 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #549 dnia: Styczeń 28, 2012, 22:00:49 »

Tak więc w trakcie jazdy przy prawidłowo działającym układzie ładowania mamy w instalacji między 13.9 a 14.5V. A przy nieprawidłowo ustawionym regulatorze, może się jeszcze różnić. To oczywiście wpływa na skuteczność ładowania akumulatora, ale przy okazji i naszych gadżetów.

Akurat wczoraj przerabiałem awarię alternatora. Z Łodzi do Warszawy wracałem bez prądu. Po przyjeździe do Warszawy napięcie w instalacji było na poziomie 9V. HTC w 100% naładowany, pomimo działającej AM i niskiego napięcia w instalacji. Spora część ładowarek samochodowych to ładowarki 12/24V. A podejrzewam, że mogą pracować w szerszym zakresie napięcia wejściowego.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 22:02:36 wysłana przez jerzu »

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #550 dnia: Styczeń 28, 2012, 22:12:40 »
Ładowarki mają układy regulacji napięcia w szerokim zakresie - to racja. Ale napisałem, że "kiedy oscylujemy blisko punktu równowagi". Blisko punktu równowagi są Samsungi - SGS2 i Note ledwo zipią z aAM i ładowarki nawet przy normalnym zasilaniu ledwo dają radę je ładować. Albo i nie dają rady.
HTC mają porządny system ładowania i nie było z nimi nigdy problemu. Mają pewnie spory zapas i wahnięcia napięcia po nich spływają. O ile pamiętam, nikt tu nie narzekał, że ma problemy z ładowaniem HTC przy aAM. HTC mają problemy z GPS  :mrgreen: . Nie go kijem, to czym innym...  :E

A z teoretycznego puntu widzenia akumulator o napięciu 10.8V przyjmuje się, jako właściwie całkiem rozładowany. Nabij bateryjkę i puknij w prądniczkę  :grin:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2012, 23:28:45 wysłana przez Marek.S »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #551 dnia: Styczeń 29, 2012, 11:18:31 »
Szczerze wątpię żeby napięcie zasilania zasilacza miało wpływ na jego napięcie wyjściowe  :ohreally: To nie jest transformator (co było by trudne przy napięciu stałym  :E  ) to nie jest również rezystor wstawiony dla obniżenia napięcia  B)  Zasilacze samochodowe samochodowe są obecnie robione jako zasilacze impulsowe (co w tańszych modelach doskonale słychać w CB :E ) i mają bardzo szeroki zakres napięć wejściowych (np: 8-32V) i w tym zakresie trzymają stałe napięcie wyjściowe
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #552 dnia: Styczeń 29, 2012, 12:14:56 »
[gmod]Panowie kończcie proszę ten offtop o napięciach, ładowarkach, przetwornicach, HTC i Samsungach. To jest wątek o Automapie, a nie o elektronice samochodowej.[/gmod]

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #553 dnia: Styczeń 29, 2012, 14:13:23 »
Panowie kończcie proszę ten offtop o napięciach, ładowarkach, przetwornicach, HTC i Samsungach.
Sprawa ladowania i zuzycia baterii na AM jest jak najbardziej w temacie AM na Android i rzeczywistym problemem. Podobnie jak w WM

To jest wątek o Automapie, a nie o elektronice samochodowej.

Jakby moderatorzy ruszyli w koncu glowa, to by wydzielili podforum AM na Androida i wszystko co jest w tej sprawie wydzielili w odrebny watek.
A tak niestety mamy maslo maslane, bo wszystko jest w jednym watku. Czy to dotyczy ladowania, live drive, menu etc.
Jak dlugo rada Jedi musi myslen nad tym, aby strukture AM na WM powtorzyc w Android? W koncu jak AM wyjdzie na Androida to bedzie miala pewnie niezle wziecie, bo wiekszosc z uzytkownikow WM pewnie sie przerzuci.

*

Offline JD-MM

• 1145
« Odpowiedź #554 dnia: Styczeń 29, 2012, 14:50:47 »
Dzisiaj przekonałem się, że działanie GPS-a w aAM zależy od wersji Androida (przynajmniej na moim Samsungu). Android 2.2 Froyo, w aAM nie działał u mnie w ogóle. Wgrałem v.2.3.4, chodził idealnie. Wczoraj coś mnie podkusiło i zaktualizowałem  do v.2.3.5, dzisiaj trasa i problem. Sygnał wykrywa dosyć szybko, ale gubi go co 1-2 min. i natychmiast znowu łapie, dosłownie w ułamku sekundy. Praktycznie żeby nie ten wku.... sygnał dźwiękowy, dzieje się to prawie niezauważalnie.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #555 dnia: Styczeń 29, 2012, 15:23:27 »
MapaMap i iGO nie mają tych problemów, działają na wszystkich wersjach Androida.
Aqurat będzie musiał podpatrzeć jak to jest zrobione u innych albo znowu się wygłupi.
Co będzie po 02-02-2012 nowa test beta czy dziękujemy za uwagi, pracujemy dalej.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #556 dnia: Styczeń 29, 2012, 15:31:02 »
Szczerze wątpię żeby napięcie zasilania zasilacza miało wpływ na jego napięcie wyjściowe  :ohreally: To nie jest transformator (co było by trudne przy napięciu stałym  :E  ) to nie jest również rezystor wstawiony dla obniżenia napięcia  B)  Zasilacze samochodowe samochodowe są obecnie robione jako zasilacze impulsowe (co w tańszych modelach doskonale słychać w CB :E ) i mają bardzo szeroki zakres napięć wejściowych (np: 8-32V) i w tym zakresie trzymają stałe napięcie wyjściowe
Nie chcę się, jak głupi upierać przy swoim i absolutnie zgadzam się z powyższym. Jednak kiedyś dawno skończyłem wydział elektryczny politechniki i mam ogólne pojęcie, o czym piszę. Zwracam tylko uwagę, że mówimy granicznym zakresie pracy ładowarek - ładowarka jest obciążona maksymalnym prądem wyjściowym (ograniczeniem nie jest już ładowane urządzenie, tylko sama ładowarka). Tak jest właśnie przy tych cholernych Samsungach - ciągną z ładowarki wszystko do ostatniego mA, który ona może dać. I jeśli w tym zakresie pracy obniżamy zasilanie, to gwarantuję, że prąd ładowania spada. Ładowarka impulsowa nie wyłączy się skokowo, tylko stopniowo będzie traciła parametry przy obniżaniu zasilania i maksymalnym obciążeniu. A ponieważ nasze ładowarki właśnie w tych warunkach zaczęły być nagle eksploatowane, to zwracam uwagę, że może to być dodatkowa przyczyna niedoładowywania Samsungów. Aby mieć pewność trzeba by wziąć cały bajzel na stół laboratoryjny i przemierzyć, więc tylko sobie teoretycznie gdybam z pewną dozą prawdopodobieństwa. Ok?

Połączone: [time]Styczeń 29, 2012, 15:34:49[/time]
MapaMap i iGO nie mają tych problemów, działają na wszystkich wersjach Androida.
Aqurat będzie musiał podpatrzeć jak to jest zrobione u innych albo znowu się wygłupi.
Co będzie po 02-02-2012 nowa test beta czy dziękujemy za uwagi, pracujemy dalej.
Aqurat ma w ogóle bardzo dużo tematów do podpatrzenia u innych. W innych nawigacjach nie ma problemów z zasilaniem, nie ma problemów z sygnałem GPS itd. Krótko mówiąc produkt Aqurat iskrzy na połączeniu software-hardware. Dobrze jakby intensywnie się do tego przyłożyli, a nie do wodotrysków, których i tak mało kto potem używa.

Bardzo bym chciał wiedzieć, co będzie po 2 lutego, bo 30 stycznia wyjeżdżam i będę niemal pozbawiony internetu przez 2 tygodnie. Zapytałem o to w supporcie. Odpowiedzią było tradycyjnie milczenie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2012, 19:01:33 wysłana przez Marek.S »

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #557 dnia: Styczeń 29, 2012, 16:48:13 »
A z teoretycznego puntu widzenia akumulator o napięciu 10.8V przyjmuje się, jako właściwie całkiem rozładowany. Nabij bateryjkę i puknij w prądniczkę  :))

Bateryjka naładowana, alternator zregenerowany. Wszystko gra :)

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #558 dnia: Styczeń 29, 2012, 18:55:32 »
A z teoretycznego puntu widzenia akumulator o napięciu 10.8V przyjmuje się, jako właściwie całkiem rozładowany. Nabij bateryjkę i puknij w prądniczkę  :))
Bateryjka naładowana, alternator zregenerowany. Wszystko gra :)
:ok: Ale może nie używaj tej bety aAM, bo znowu alternator padnie...  :D  Jakby się dało nawigować w domu, to pewnie światło by przygasało w całej dzielnicy  :mrgreen:

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #559 dnia: Styczeń 29, 2012, 19:00:07 »
:ok: Ale może nie używaj tej bety aAM, bo znowu alternator padnie...   

Bety androidowej to ja nie używam, bo fixa nie ma. Ani na fabrycznym firmware, ani na CM.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #560 dnia: Styczeń 29, 2012, 19:01:28 »
Jakby moderatorzy ruszyli w koncu glowa, to by wydzielili podforum
Jakby tacy użytkownicy jak Ty ruszyli głową, to może dotarłoby do nich, że działy tworzą, wydzielają i przenoszą administratorzy a nie moderatorzy. A pisałem już o tym nawet w tym wątku.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #561 dnia: Styczeń 29, 2012, 19:04:31 »
:ok: Ale może nie używaj tej bety aAM, bo znowu alternator padnie...   
Bety androidowej to ja nie używam, bo fixa nie ma. Ani na fabrycznym firmware, ani na CM.
Aaaaa, to wszystko wyjaśnia! Jakbyś używał androidowej bety, to byś wtedy do d..y czarnej zajechał, a nie do domu. Akumulatora by wystaczyło może na pół godziny  :E

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #562 dnia: Styczeń 30, 2012, 12:33:15 »
Dziś przy uruchomieniu pojawił się komunikat "Licencja wygasa za 3 dni"  :(

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #563 dnia: Styczeń 31, 2012, 10:18:37 »
szkoda ze konczy sie licencja,  a jesli chodzi o ladowanie AM to ja takiego problemu nie mialem zrobilem maly test - bateria na 70% - 15 minut jazdy stan naladowania 81% (zestaw z uchwytem brodit)

Połączone: Styczeń 31, 2012, 10:19:39
szkoda ze konczy sie licencja,  a jesli chodzi o ladowanie AM to ja takiego problemu nie mialem zrobilem maly test - bateria na 70% - 15 minut jazdy stan naladowania 81% (zestaw z uchwytem brodit)
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #564 dnia: Styczeń 31, 2012, 16:15:05 »
Nie uda się chyba znaleźć androida na HD2 przed końcem licencji testowej, na którym aam działałaby tak jak inne nawigacje.Dzisiaj to nawet usiłowała bić rekord prędkości  :E

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #565 dnia: Styczeń 31, 2012, 17:16:37 »
Wow, rajmek, długo masz licencję na odrzutowiec?  :E

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #566 dnia: Styczeń 31, 2012, 17:24:40 »
Wczoraj włączyłem i byłem mile zaskoczony szybkością działania, fix złapany w 3s (zimny start). AM pokazywała prawidłowe prędkości, szybko przeliczała trasę. Jedynie wprowadzanie adresu docelowego było uciążliwe, w pewnym momencie włączyła się ikonka szukania (czekałem ok. 3 minut) i dopiero restart AM pomógł. Szkoda, że tylko 3 dni zostały.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #567 dnia: Styczeń 31, 2012, 18:34:38 »
Nie uda się chyba znaleźć androida na HD2 przed końcem licencji testowej, na którym aam działałaby tak jak inne nawigacje.Dzisiaj to nawet usiłowała bić rekord prędkości  :E

Tak z ciekawosci... jakie masz Radio? AM na Androida na HD2 testowalem tylko na krotkiej trasie (80km), ale wiekszych problemow nie odnotowalem. Natomiast kiedys przez przypadek zauwazylem, ze na wersji 2.15.50.14 Radia, GPS w AM (wersja WM) strasznie glupial. Natomiast na wersji 2.14.50.04 nie ma wiekszych problemow - choc czasami wyskakuje komunikat "Brak sygnalu GPS", za to nie ma problemow nierealnych predkosci czy tez sygnalu przesunietego o kilkaset metrow.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #568 dnia: Styczeń 31, 2012, 23:00:06 »
Wg sugestii wgrałem mu Radio_Leo_2.14.50.04,damy mu jeszcze jedną szansę.Wgrywam teraz eclipse,bo w międzyczasie miałem już NDT Ginger-a, ale na nim aAM sama się uwalała na starcie,paranoja,przeca to też podobno Android,chyba że czegoś nie wiem a Aqurat wybiórczo traktuje różne wersje andka.

Fix-a złapał szybko jak na radiu 2.15....zobaczymy w trasie jutro.
Wgrałem też Route66 ciekawe jak na tej nawigacji będzie się sprawował.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2012, 23:25:28 wysłana przez Rajmek »

« Odpowiedź #569 dnia: Luty 01, 2012, 10:32:41 »
Ostrzeżenie dla nie jeżdżących na codzień po Warszawie.
Jechałem parę dni temu w Warszawie na AM (SGS 2) i wyprowadziła mnie na zamknięty dla normalnego ruchu most - mandacik 100 PLN. - można to gdzieś ustawić, że się jedzie nie autobusem?