AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #510 dnia: Styczeń 26, 2012, 15:10:54 »
Najwyraźniej GTA nie wykorzystuje 100% mocy obliczeniowej procesora (...)
Dokładnie tak. Albo wykorzystuje 100% tylko w pewnych momentach, a przez resztę czasu daje radę się podładować. Jeśli natomiast aplikacja trzyma procesor w pełnym biegu w sposób ciągły, to bilans energetyczny jest ujemny i ogniwo pomału pada. Można powiedzieć, że jeśli aplikacja wykorzystuje 100% mocy przez cały czas, to jest dziadowsko napisana i to jest prawda, ale jednak ładowanie powinno zaspokoić pełną możliwą moc pobieraną przez cały czas.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #511 dnia: Styczeń 26, 2012, 15:18:28 »
No jak GTA nie wykorzystuje w 100% procesora/grafiki, a AM tak, to tylko pogratulować twórcom Autopamy :) Czekamy na cienie, światła, wybuchy itd w nawigacji :P

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #512 dnia: Styczeń 26, 2012, 15:47:03 »
No jak GTA nie wykorzystuje w 100% procesora/grafiki, a AM tak, to tylko pogratulować twórcom Autopamy :) Czekamy na cienie, światła, wybuchy itd w nawigacji :P
Obawiam się, że nie będzie efektów specjalnych  :P . Skopany kod aplikacji potrafi zająć całą moc procesora bez żadnych cudów na ekranie. A skopany jest na pewno. W innych nawigacjach widać zdecydowanie bardziej dopracowaną grafikę, a obciążenie procesora jest mniejsze. Może warto by się zainteresować tv show "Jak oni programują"  :mrgreen:
Nie zmienia to faktu, że Samsung nie jest w stanie zapewnić energii dla procesora, który sam do swojego smartfona wybrał.

Ech, żeby tak ktoś zebrał w jednaj aplikacji silnik graficzny np z Sygica czy TomToma oraz funkcjonalność i mapy od Aqurat....  :undecided: Marzenia...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 15:49:42 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #513 dnia: Styczeń 26, 2012, 15:56:14 »
Taka informacja. Wcześniej pisałem, że u mnie ładuje na krótkim odcinku około 2 procent. Dzisiaj bez wprowadzania zmian utrata 10 procent na tym samym odcinku.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #514 dnia: Styczeń 26, 2012, 16:18:37 »
Utrata 10% na krótkim odcinku, to podejrzewam, że ładowarka wysunęła się odrobinę z gniazda zapalniczki. Się mi to zdarzyło już nie raz... A HD2 naprawdę nie ma najmniejszych problemów z ładowaniem.
Niestety aAM beta nie wyświetla żadnych informacji o statusie baterii, a dodatkowo zasłania pasek statusu, więc o taką sytuację naprawdę nietrudno.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 16:20:45 wysłana przez Marek.S »

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #515 dnia: Styczeń 26, 2012, 18:35:05 »
Zauważyłem pewną prawidłowość w Samsungu Galaxy S2. Dzisiaj zrobiłem trasę z Warszawy do Krakowa i z 98% bateria spadła na 96%. Chodzi o to że jeśli mam baterią pełną albo prawie pełną jakiś algorytm ROMu albo elektronika telefonu powoduje że bateria o wiele wolniej albo wcale nie rozładowuje się. Natomiast w przypadku gdy mam baterie na mniej niż 60% to następuje bardzo szybkie rozładowywanie się.

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #516 dnia: Styczeń 26, 2012, 19:40:42 »
@Devonish

Od 2006 roku zmagam się z tym zagadnieniem, najpierw na PDA, potem na smartphonach z Windows Mobile.

Prawdopodobnie to, co sprawia kłopot tu piszącym, to różnica pomiedzy ładowaniem a doładowywaniem. Doładowywanie ma miejsce od pewnego progu (powiedzmy od 80% w górę), a ładowanie ma miejsce od tego progu w dół (powiedzmy od 80% w dół).

Nie było niestety informacji od telefonu, jakiego prądu oczekiwał, w związku z tym mogło się okazać (i okazywało się na początku), że słaba ładowarka działała dobrze tylko z naładowanym PDA powyżej progu, ale jak spadłem przez przypadek poniżej tego progu, musiałem przełączać urządzenie na standby (zostawałem bez nawigacji) bydoładować powyżej progu, od którego zestaw zaczynał działać.

Aplikacja wtedy używana - TomTom.

Problem wrócił w 2011, kiedy próbowałem dobrać przetwornicę samochodową 12V=>220V do swojego notebooka. Okazało się, że w dwóch modelach, które kupiłem, wyjście USB do ładowania telefonów i smartfonów nie jest w stanie naładować mojego HTC HD2.

Pierwsza ładowarka, tania, jakieś 150 W mocy nomilnanej, podobnie jak druga, wielka, metalowa - 300W mocy - żadna nie obsługiwała zasilania przez USB poprawnie, przy czym uwaga: ta druga (300W) była w stanie ładować HTC HD2, ale bez uruchomionej Automapy.

Za każdym razem niby było ładowanie (lampka ładowania się paliła), ale poziom baterii spadał w czasie.

Problem rozwiązało w całości ładowanie poprzez gniazdko 220V w obu przetwornicach i korzystanie z fabrycznego zasliacza 220V, i to w obu ładowarkach. polecam zakup takiej przetwornicy tym bardziej, że pasuje do niej KAŻDA ładowarka 220V do KAŻDEGO telefonu - i KAŻDA ładowarka bedzie wtedy, na 220V, działać :) Na allegro taka przetwornica kosztuje ok. 70PLN (na notebook), na samo pda będzie z połowę tej kwoty.

Wniosek - ładowanie przez USB jest skopane, jak mało co. Jest skomplikowane, rządzą nim niejasne zasady, a producenci ładowarek produkują gnioty, które nie ładują, i wszyscy sa zadowoleni, oprócz uzytkowników tego gów... rozwiązania (=ładowania poprzez USB).

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #517 dnia: Styczeń 26, 2012, 20:11:09 »
Na moim Leonie bateria w aucie się ładuje, obojętnie czy przy włączeniu aAM jest 80% czy 30%.
Czytając ten temat dochodzę do wniosku że po za ładowaniem innych problemów nie ma, ta beta jest wczesna alfą i proponuję olać dalsze testy i poczekać na ruch ze strony Aquratu, jeżeli dalsze wydania lub co gorsza finalna będzie miała problemy to niech producent sam na niej jeździ.

*

Offline puker

• **
  • 125
  • Sprzęt: Asus P550, GSMART S1205, SGN,
« Odpowiedź #518 dnia: Styczeń 26, 2012, 21:18:08 »
...Powiedziałbym, że to spór akademicki....Faktem jest też, że bilans energetyczny w Samsungach Galaxy SII i Note jest skopany...to jest ewidentna wina Samsunga...Skłaniałbym się jednak w stronę większej winy sprzętu...wszystkie pretensje, które tu wypisujemy powinny trafić do supportu Samsunga...A jest to chyba wyłącznie przypadłość Samsunga. Przez lata jeździłem z HD2 i Automapą i zawsze po niezbyt długim czasie bateria była już naładowana do 100%...kiedy zacząłem używać Galaxy SII stał się nagle tematem bardzo ważnym. Bo jak już wspomniałem problemy z ładowaniem SGS2 miałem także przy Navigonie i Sygicu. Więc chyba to jednak z Samsungiem jest coś nie tak. Albo za słaby system ładowania albo za silny procesor... Jak kto woli...
Trafiłeś w sedno sprawy  :ok:  :ok:  :ok:
Dodałbym jeszcze ew. niedopracowane zarządzanie energią w Androidzie, o czym wspomniał OchKarol.
Zastanawia mnie jednak inna sprawa.
Np. Notka błyskawicznie łapie fixa - na maszynkach z WM trwa to b. długo.
Notka grzeje się dość sporo w górnej części płyty i akurat nie tam, gdzie jest moduł z kontrolerem zasilania u dołu.
Maszynki z WM są zimne nawet w upał.
Moduł GPS jest u góry w każdym urządzeniu z WM lub z Andkiem.
Możliwe, że aktywna antena GPS współpracuje ze wzmacniaczem w.cz. "wyżyłowanym" na maksa.
Tu rozwiązaniem może być odpowiednio zmieniony ROM lub program, ale pod warunkiem, że procesor zarządzający modułami ma dostęp choćby do układu ARW we wzmaczniaczu w.cz., a rezystancją wtrąconą w obwód źrodła tranzystora polowego jest złącze źródło-dren innego tranzystora polowego, w którym bramkę można sterować zadanym napięciem podobnie jak zrobiono to w ładowarka procesorowych obsługujących baterie LiPo, LiIo czy LiFe i ładujących je standardem CC/CV.
To tyle mojego "gdybania" - i raczej nie obwiniałbym aAM za prądożerność na Samsungach.
Połowicznym rozwiązaniem może być na obecną chwilę naładowanie ładowarką sieciową do pełna przed nawigacją.

PS.
Przeczytałem parę dni temu ten post na XDA - jest więc coś na rzeczy.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #519 dnia: Styczeń 26, 2012, 21:30:53 »
Nieprawda. HTC Diamond i HD grzały się tak, że można było na nich placki smażyć. W lecie jeśli Diamonda nie powiesiłeś na wylocie klimy, to zapomnij o dłuższej nawigacji.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #520 dnia: Styczeń 26, 2012, 21:34:06 »
Np. Notka błyskawicznie łapie fixa
Co to znaczy błyskawicznie?
Może to zasługa pełnego A-GPS (dane o satelitach + zgrubna lokalizacja z BTS)?

- na maszynkach z WM trwa to b. długo.
Nieprawda.
Fakt, że dużo zależy od egzemplarza Samsunga ale w O1 zimnego fixa pod domem czy pracą zawsze miałem w ok.12 sek.
W O2 jest ciut gorzej i dochodzi do 18 sekund.

Znowu pudło.
Słynne były problemy grzejących się niemożliwie O1 (w O2 już trochę mniej ale też bywały egzemplarze).
Mnie to ominęło.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline tomekq

• 18
  • Sprzęt: CRUSER ALPHA B50, SAMSUNG GALAXY SII AaM
« Odpowiedź #521 dnia: Styczeń 26, 2012, 21:41:51 »
Przepraszam że załatwiam to w ten sposób ale nie moge się skontaktować z Marek.S
Kolego Marek.S możesz odebrać PW. Pisałem do ciebie bo potrzebuję kilka informacji na temat twojego telefonu.

tomekq
Samsung Galaxy SII AaM 4.1.2
AutoMapa Android 1.5.0 (0255) PL 1306
CRUSER ALPHA B50

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #522 dnia: Styczeń 26, 2012, 22:05:43 »
Znowu pudło.
Słynne były problemy grzejących się niemożliwie O1 (w O2 już trochę mniej ale też bywały egzemplarze).
Mnie to ominęło.

No właśnie. Omnia I grzała się tak, że można było śmiało ogrzewanie w aucie wyłączyć  :)) , ale z HTC Touch HD nie mam tego problemu. Może zimny nie jest, ale lekko ciepły.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #523 dnia: Styczeń 26, 2012, 22:58:49 »
Tak w ogóle to według mnie Android dużo lepiej od WM zarządza energią.

Dużo bardziej widać zależność między używaniem telefonu a zużyciem energii niż w WM - WM żarło baterię w jeden dzień czy dużo używałem, czy mało, a Note potrafi zjeść poniżej 50% :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #524 dnia: Styczeń 27, 2012, 00:03:50 »
Ciekawym czy jest jakiś smartphone, który na jakiejkolwiek nawigacji, z włączonym BT "pojedzie" 4h bez dodatkowego zasilania.
Moja dwuletnia O2 z AM to potrafi - z wyłączonym podświetleniem wyświetlacza. Z włączonym ale ustawionym na minimum spoko da radę 3h a na pełnym automacie w dzień 2-2,5 h.

Zarówno na MoDaCo.pl jak i na eOmni, uwazny czytelnik dostrzeże fakt, ze takiej O2 normalnie dało się użytkować 3-4 dni. Galaxy S już tylko 2.
Sporo krótszy czas pracy na baterii podkreślali tam wszyscy, którzy się przesiedli z O2 na androidowe smartphone'y.

Celowo podaję jako przykład O2, bo wiem, ze Samsungi były (a może dalej są) najlepsze jeśli chodzi o te sprawy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 00:10:02 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #525 dnia: Styczeń 27, 2012, 01:32:26 »
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #526 dnia: Styczeń 27, 2012, 09:49:00 »
Niby tak, ale na fotce widać, że ktoś usiłuje ładować HTC (Desire?) z ultralekkiego notebooka Sony z serii VPC-Z12. Nie dziwota, że z jego portu USB nie da się uciągnąć wymaganego prądu. Generalnie wygląda trochę jak wielka sensacja z portalu plotkarskiego...  :smiley:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2012, 10:08:32 wysłana przez Marek.S »

« Odpowiedź #527 dnia: Styczeń 27, 2012, 11:56:55 »
Postanowiłem przeprowadzić testy dotyczące działania AM podczas pracy i ładowania.
1. Sprzęt: GT-I9100, System 2.3.5 (I9100XXKI4  (Sijyah2.6.10)
2. Ładowarka - oryginalny uchwyt Samsung ECS-V1A2BEG.
3. Oprogramowanie: Voltage Control Lite oraz Battery Monitor PRO.
4. Testy przeprowadziłem w następujących warunkach: AM włączona, BT właczony  słuchawka sparowana, GPS włączony, WiFi wyłączone, transmisja danych włączona.
5. Konfiguracja AM: Traffic Live Drive włączone, 3D włączone lub wyłączone (opis poniżej).

Wyniki przeprowadzonych testów:

Na powyższym diagramie widać że w pierwszych 2 sytuacjach pobór prądu z baterii jest na poziomie 900mA. Myślę że te piki o ekstremalnych wartościach można pominąć. Po podłączeniu ładowania bilans prądowy ulega poprawie i waha się w granicach od 400mA (dla "napompowanych budynków" do 250mA dla "wyburzonych" budynków. W każdym wypadku następuje jednak rozładowywanie baterii.

Grafika wyżej pokazuje zachowanie się układu z włączonym ładowaniem w trakcie pracy AM, SYGIC oraz nawigacji z Google maps.
Oczywiście konfiguracja urządzenia  we wszystkich wypadkach identyczna.
Można zauważyć, że z tych trzech programów nawigacyjnych jedynie AM powoduje rozładowanie baterii w trakcie jej ładowania (!).

Uwagi końcowe:
1. Nie jestem pewien poprawności wskazywanych przez  Battery Monitor PRO wartości prądu. Nie wykluczam, że ustawiona przeze mnie wartość częstotliwości monitorowania na 30 sek, powoduje pewne zniekształcenia rejestrowanych wartośći. Tak duża częstotliwość wynikała z faktu, że nie dysponowałem odpowiednią ilością czasu na przeprowadzenie testów. powtórzę więc te pomiary dla większej częstotliwości odświeżania.
2. W Voltage Control maksymalny prąd ładowania ustawiłem na 700 mA (więcej niż standardowa wartość 450 mA).
3. Zapraszam do dyskusji i ewentualnych sugestii dotyczących nowych pomiarów na zaimprowizowanym "stanowisku badawczym" :)

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #528 dnia: Styczeń 27, 2012, 13:14:12 »
@kocureq napisał : Tak w ogóle to według mnie Android dużo lepiej od WM zarządza energią.
Mam HTC Leo, przed zakupem iPhona pożyczyłem Samsunga SII od sąsiada na trzy dni aby po testować i zdecydować który kupić.
Sprawdzałem wytrzymałość baterii na Leonie i na SII, więc pozwolę sobie mieć inne zdanie który system lepiej zarządza energią.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #529 dnia: Styczeń 27, 2012, 13:39:27 »
.......
Sprawdzałem wytrzymałość baterii na Leonie i na SII, ........
Ale przy porównaniu brałeś pod uwagę że Leo ma bateryjkę 1250mAh a SII 1650mAh :ohreally:
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #530 dnia: Styczeń 27, 2012, 16:48:57 »
Oczywiście. W samym czuwaniu jest wielka różnica.
Po zabawach z aAM na Leonie powróciłem do WM i AM bo dla moich potrzeb system jest lepszy i bardziej przewidywalny oraz bezpieczniejszy w Androidzie tak do końca nie wiedziałem jakie aplikacje wymieniają dane i po co.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #531 dnia: Styczeń 27, 2012, 17:03:36 »
Heh, za to w WM w ogóle nie wyświetlają się uprawnienia, i to wcale nie znaczy że nie aplikacje pod ten system nie wymieniają danych.

*

mgcompany

« Odpowiedź #532 dnia: Styczeń 27, 2012, 17:08:19 »
Zarówno na MoDaCo.pl jak i na eOmni, uwazny czytelnik dostrzeże fakt, ze takiej O2 normalnie dało się użytkować 3-4 dni. Galaxy S już tylko 2.
Sporo krótszy czas pracy na baterii podkreślali tam wszyscy, którzy się przesiedli z O2 na androidowe smartphone'y.
Potwierdzam, Windows Mobile dobrze sobie radzi z energią i O2 starczała na dwa dni intensywnej pracy (w okresie urlopu lub świąt praktycznie nie zużywa baterii), a SGS wytrzymuje dzień. Owszem, gdyby leżał bez dotykania to wytrzymałby 2-3 dni, ale nie od tego jest taki sprzęt. Niestety WM został olany przez programistów i nie powstaje na niego już nowy soft, co poniekąd zmusiło mnie do zmiany na ułomnego Androida, który nawet z przełączaniem programów ma problem, bo twórcy Androida wymyślili sobie by zajmować RAM procesami, które mają sprawić, że programy szybciej będą się uruchamiać, a tu d***! RAM trzeba zwolnić, bo nie ma gdzie uruchomić apki i zamyka to co przed chwilą miałem uruchomione np. przeglądarkę internetową. :/
Również z kolejnymi wersjami Androida zmienia się API, kernel itd. co prowadzi do takich problemów jak z AM, że na ostatnim pierniku się nie uruchamia. :/ M$ by się wziął do roboty, to by dzisiaj Windows dalej był najlepszym OSem.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #533 dnia: Styczeń 27, 2012, 17:18:57 »
Przespał sprawę M$. Bo tak naprawdę to smartphone'y wypłynęły na szerokie wody na Windowsie.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #534 dnia: Styczeń 27, 2012, 20:40:01 »
srogi2 wykresy pro   :ok:
ale weź pod uwagę jedno, żaden program nie pokazuje prawidłowo bieżącego zużycia mA przez SGS2...
przykład znany Current Widget - działa na kazdym sprzęcie na SGS2 nie
to nie jeden "bubel" w SGS2 podobnie jest z każdym programem mierzącym moc zasięgu GSM, cześć softu pokazuje zawsze (nawet przy jednej kresce) max część pokazuje non stop zerowy zasięg mimo kreseczek...
ot topowy sprzęt musi chyba mieć kilka psikusów...

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #535 dnia: Styczeń 27, 2012, 22:48:24 »
ot topowy sprzęt musi chyba mieć kilka psikusów...
Albo takie programy...
Pozdrawiam
Karol

*

Offline meszugga

• 48
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #536 dnia: Styczeń 28, 2012, 16:04:17 »
Przejechałam wczoraj i dzisiaj 850 km na aAM i po za brakami w menu prowadziła dobrze, drogę znałam więc mogłam przyglądać się działaniu.
Fatalnie działają natomiast komunikaty o manewrach np. kiedy jestem 10 m od skrzyżowania słyszę : za 100 m skręć w lewo.
Trudno było wychwycić komunikat pokrywający się z rzeczywistością, ma to chyba związek z pokazywaną prędkością na pilocie - po zatrzymaniu dalej w/g pilota jadę 10 km/h.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #537 dnia: Styczeń 28, 2012, 16:12:44 »
Tak a propos zżerania baterii.
Nie bez znaczenia pozostaje stan elektryki w samochodzie.
Na tej samej Omni z AM w poprzednim samochodzie było ok - do czasu. Pewnego dnia zauważyłem, że po przejechaniu 176km=niecałe 3h jazdy (Omnia pod oryginalną ładowarką Samsunga) bateria podskoczyła zaledwie kilkanaście procent. I tak już miałem do czasu aż zmieniłem samochód na nowszy.
Teraz po tej samej trasie bateria potrafi się podładować o prawie 50%. Co prawda i tak jakoś kiepskawo, bo w warunkach domowych, przez 3h spokojnie naładuje się od 0 do 100%.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #538 dnia: Styczeń 28, 2012, 16:15:48 »
Na tej samej Omni z AM w poprzednim samochodzie było ok - do czasu. Pewnego dnia zauważyłem, że po przejechaniu 176km=niecałe 3h jazdy (Omnia pod oryginalną ładowarką Samsunga) bateria podskoczyła zaledwie kilkanaście procent. I tak już miałem do czasu aż zmieniłem samochód na nowszy.
Teraz po tej samej trasie bateria potrafi się podładować o prawie 50%.

Mój HTC to w trzy godziny potrafi się naładować prawie od zera do 100%, przy włączonej AM. Samsung ma generalnie raczej skopane zarządzanie energią, co stwierdzam po mojej byłej Omni I i wpisach na forum.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #539 dnia: Styczeń 28, 2012, 17:14:07 »
Mój HTC to w trzy godziny potrafi się naładować prawie od zera do 100%, przy włączonej AM.
Zwróć uwagę jaką baterię ładuje ładowarka przy HTC (chyba ok. 1000mAh) a jaką przy Samsungu (1500mAh).

Samsung ma generalnie raczej skopane zarządzanie energią, co stwierdzam po mojej byłej Omni I i wpisach na forum.
i900 to odrębna historia - co egzemlarz to inne fochy pokazywał.  :mrgreen:
Ale i8000 już taka nie jest.
Pozdrawiam
Karol