Witam wszystkich
Chciałbym podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami odnośnie prądożerności AM na telefonach Samsung Galaxy SII .
A więc
Przetestowałem kilka ładowarek od samochodowej do sieciowej (AM - budynki - suwak na zero i widok mapy w połowie trasy przełączony na 2d)
- Samochodowe to oryginał Samsung - bateria ładowana jest a mimo to rozładowuje się bardzo szybko
- samochodowa Nokia - bateria ładowana jest a mimo to rozładowuje się ale zdecydowanie wolniej od oryginału Samsunga a ma tylko 550mA
- samochodowa Made in China (NoName) sedes kompletny
- Ładowarka sieciowa oryginał Samsung podłączona do przetwornicy (przetwornica 300W) nie daje rady telefon rozładowuje się
- Ładowarka sieciowa oryginał Nokia (model AC-10E 1200mA) ładuje telefon ale co mnie zaskoczyło zawiesza ekran. Klawisz środkowy działa dwa boczne już nie. Brak możliwości przesuwania ekranu. Brak możliwości odebrania rozmowy. AM działa ale była włączona przed podłączeniem ładowarki. nie mogłem sprawdzić czy daje radę ładować bo się wystraszyłem że mi uszkodzi telefon i odłączyłem. Próbowałem kilkakrotnie ale te same objawy.
Po moich spostrzeżeniach AM na androida + SGSII to zestaw jak na razie nie na długie trasy. Wczoraj przejechałem 600 km i poza AM nic nie używane w telefonie (rozmowy odbierałem na innym telefonie) telefon podłączony do ładowarki i żeby nie te postoje u klienta i ładowanie się telefonu bez AM to bym nie dała rady wrócić z włączoną AM do domu.
Mam cichą nadzieję że coś programiści wymyślą z tą aplikacją żeby nie była tak prądożerną aplikacją.
Powiem szczerze że testowałem dwie inne aplikacje GPS i one nie były nawet w ułamku tak prądożerne jak AM
Tyle moich spostrzeżeń odnośnie testu.
Jeżeli ktoś wpadnie na jakiś pomysł jak sprawić aby ładowarka dawała radę ładować nasze telefony to proszę sie podzielić tą informacją. Czekałem na tą mapę z niecierpliwością bo rozwiązało by mi to wiele problemów. A okazuje się ze tu nadal d**a
Pozdrawiam wszystkich i czekam na dobre wiadomości