AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242874 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #420 dnia: Styczeń 22, 2012, 12:38:38 »
Witam,
Telefon LG-P970 Black Swift - rom 2.2.2 (10E) Froyo (na nim aAutoMapa beta 1 działała dobrze) zmiana na oficjalny nowy rom Gongerbread 2.3.4 (20N) aAutomapa beta 1 instaluje się i włącza prawidłowo, pokazuje pozycje prawidłowo, natomiast po wyznaczeniu trasy i naciśnięciu nawiguj, aAM b 1 trasę wylicza lecz w chwili tuż przed pokazaniem całej wyliczonej/ wyznaczonej trasy aAM b 1 zamyka się i koniec. Następne próby uruchamiania aAM b 1 kończą się tym samym tzn. pokazuje się ekran z mapą i program się wyłącza. Nie pomaga nic... koniec testów dla mnie :( Próba zainstalowania od nowa i powtórka tej samej czynności tzn. wyznaczenie trasy i start daje taki sam efekt - program aAM b 1 przestaje działać  :S
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #421 dnia: Styczeń 22, 2012, 14:12:27 »
Ha,rzetelna ocena jazdy na HD2 z AM to ciężka sprawa.Na DESIRE HD SENSE 3.0 ALL IN ONE sygnał GPS-a łapie w parę sekund (2-3)bez wgrywania poprawki,paręnaście kilometrów jazdy praktycznie po mieście,trochę to lepiej wygląda niż na Energy_1.20.Na światłach wskaźnik stoi tak jak powinien, już tak nie lata po skrzyżowaniu jak bura suka,ale potrafi na prostym odcinku drogi zgubić swój ślad,by znowu po chwili  poprawnie wskazywać.
Wg mnie nie gubi wtedy sygnału GPS bo ekran nie blednie jak przy jego braku.
Co ciekawe, obok mam AM na Xperi Neo,tak więc te same warunki dla tych dwóch aparatów,ten sam program,to samo niebo i na Xperii program działa idealnie a na HD2 fiksuje.
Zostaje więc  albo szukać następnego androida albo dać sobie spokój z nawigacją AM pod androidem na HD2,bo na Sygicu,Copilocie jest tyż idealnie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 14:52:45 wysłana przez Rajmek »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #422 dnia: Styczeń 22, 2012, 14:30:59 »
Czy znalazł ktoś sposób na przeniesienie "Ulubionych" z AM WM do aAM Android.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #423 dnia: Styczeń 22, 2012, 15:03:48 »
Wystarczy przekopiować plik "default.fav". W Automapie windowsowej jest w Automapa/Profiles/Osobowy/Data Files/ (jeśli Twój domyślny profil to Osobowy), w aAM jest w Automapa/AMData/
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #424 dnia: Styczeń 22, 2012, 15:07:43 »
Niestety ta metoda wysypuje aam,chyba inna struktura zapisu danych.

*

PapaD

« Odpowiedź #425 dnia: Styczeń 22, 2012, 15:22:29 »
Rajmek, to z tego co piszesz, to nie warto zmieniać romu, gdyż po prostu programisci producenta są za słabi by dostosować swój produkt do tego modelu HTC. Ja liczę na to, że bedą potrafili to przyznać i na stronie głównej www wykasują ten model z listy kompatybilnych urządzeń, a nie tak jak w przypadku windows mobile wprowadzają potencjalnych klientów w błąd, gdyż nieprawdą jest, że na windowsach AM działa prawidłowo, bo nie działa. Działa jak sobie samemu dopieścisz system windows patchem mayeka.

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #426 dnia: Styczeń 22, 2012, 15:25:30 »
Ulubione różnią się tylko nagłówkami, dane o punktach są identyczne.
aAM :
_Version=1181780068.-2135378560.1181780164.1181780068
_PPCDevice=TPC

AM :
_AppVersion=6.10.0.1714
_Version=1.0.0.2
_PPCDevice=-1
_Device=HTC_HD2

Przekopiowanie nagłówka też nic nie daje, dziwne to.

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #427 dnia: Styczeń 22, 2012, 16:53:23 »
A mnie ciekawi czy dopracują aAM do ICS ?? zobaczymy po 2 lutym.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #428 dnia: Styczeń 22, 2012, 17:16:37 »
Wystarczy przekopiować plik "default.fav". W Automapie windowsowej jest w Automapa/Profiles/Osobowy/Data Files/ (jeśli Twój domyślny profil to Osobowy), w aAM jest w Automapa/AMData/

Niestety ta metoda wysypuje aam,chyba inna struktura zapisu danych.

U mnie nie. Kopiowałem plik w obie strony (na żywca bez modyfikowania nagłówka) i działa na obu urządzeniach. Aha, w moim przypadku to nie Automapa WM tylko z dużego Windowsa. Wersja Automapy 6.10.0 (1714). Ale przekopiowywanie tego samego pliku między Windows 7 i WM 6,5 też nie rodziło żadnego problemu. Więc gdzie przyczyna?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 17:18:23 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #429 dnia: Styczeń 22, 2012, 17:17:51 »
Są jeszcze na świecie optymiści :D   (chodzi o ten wpis- A mnie ciekawi czy dopracują aAM do ICS ?? zobaczymy po 2 lutym.)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 17:19:24 wysłana przez Rajmek »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #430 dnia: Styczeń 22, 2012, 18:54:21 »
a w temacie - zauważyliście taką przypadłość, że wybierając cel podróży aAM wybiera cel inny niż został przez nas wybrany ? ina miejscowość lub zupełnie inny adres.
Ja zauważyłem, ale dzieje się tak chyba tylko jak nie ustawisz numeru tylko ulicę.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #431 dnia: Styczeń 22, 2012, 22:56:22 »
Mam problem z fiksem gps,  gdy próbuję korzystać z pozorowanego położenia. Zgłosiłem już do supportu.  Zdaję sobie sprawę, że problem raczej mało istotny, ale skoro na innych navi to działa, to mam nadzieję, że na aAM też będzie działać.
GPS w sgs jest tak beznadziejny, że już od dawna korzystam z zewnętrznego Holuxa.

*

Offline stano0

• 15
  • Sprzęt: Navroad 560BF; Nokia N82, Samsung GalaxyS
« Odpowiedź #432 dnia: Styczeń 23, 2012, 12:01:24 »
Używam SGS od 1,5 roku. GPS łapie położenie w ciągu max 3 sec więc musisz coś mieć pokręcone w Romie. Ja używam tylko modyfikowanych Romów, ostatnio od 4 miesięcy kolejnych wersji Amestris.
Co do AAM (używam od tygodnia), to poza brakiem dostępu do wyłączonych funkcji mam dwie negatywne poważne uwagi.
- brak możliwości korzystania z paska powiadomień i przełączania się na inne funkcje telefonu.
- okrutna prądożerność, jazda bez ładowarki samochodowej praktycznie niemożliwa. Bateria ze stanu 100% rozładowuję się po ok. 80km jazdy w trasie i 40km w mieście.
Zrobiłem już 2100km i ma mniej głupawych wyskoków z trasą niż 6.10, którą mam włączoną równocześnie. Używam LD

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #433 dnia: Styczeń 23, 2012, 12:53:33 »
Bateria przed wyjazdem 85%. Po 2 godzinach jazdy około 165 km bateria wskazuje 24% (kilkanaście minut rozmów po bluetooth), ładowarka dedykowana do mojego telefonu. To jest dramat. Przy dłuższych trasach telefon po wyjściu z samochodu nie nadaje się do wykonywania podstawowych funkcji czyli dzwonienia (bateria) i do tego gorący jak diabli.

Mam nadzieję że dodadzą ikonkę telefonu (może być ukrywana jak na Win CE) abym nie musiał wychodzić przyciskiem meny telefonu.

Bez usunięcia problemu prądożerności nie ma mowy na zakup tej aplikacji przezemnie.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #434 dnia: Styczeń 23, 2012, 12:55:21 »
(...)
Co do AAM (używam od tygodnia), to poza brakiem dostępu do wyłączonych funkcji mam dwie negatywne poważne uwagi.
- brak możliwości korzystania z paska powiadomień i przełączania się na inne funkcje telefonu.
- okrutna prądożerność, jazda bez ładowarki samochodowej praktycznie niemożliwa. Bateria ze stanu 100% rozładowuję się po ok. 80km jazdy w trasie i 40km w mieście.
(...)

To właśnie jedne z głównych problemów, które zgłosiłem do supportu. Odpisali, że są wdzięczni za uwagi...

Że jazda bez ładowarki jest niemożliwa, to pół biedy. Bywają przypadki, że jazda z ładowarką jest niemożliwa - a to już cała bieda. Tylko generalnie wszystkie nawigacje, których używałem na Androidzie kompletnie nie przejmują się stanem baterii.

Połączone: [time]Styczeń 23, 2012, 12:57:31[/time]
Bateria przed wyjazdem 85%. Po 2 godzinach jazdy około 165 km bateria wskazuje 24% (kilkanaście minut rozmów po bluetooth), ładowarka dedykowana do mojego telefonu. To jest dramat. Przy dłuższych trasach telefon po wyjściu z samochodu nie nadaje się do wykonywania podstawowych funkcji czyli dzwonienia (bateria) i do tego gorący jak diabli.

No właśnie o tym wspomniałem przed chwilą. Jakie urządzenie i jaki prąd ładowarki, jeśli można spytać?

EDIT: Aha, już widzę: Galaxy S II. To nie dziwota. Używałem go z Sygic i Navigonem. Fabryczna ładowarka (0,75A) absolutnie nie dawała rady. Wygrzebałem starą ładowarkę od HTC (1A) i dało się jeździć bez utraty pojemności. Ale o ładowaniu i tak mowy nie było... Teraz używam Note - fabryczny zestaw ma ładowarkę 1A i sytuacja jest identyczna - podtrzymuje z bidą, ale nie ładuje. Mało to optymistyczne.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 13:01:41 wysłana przez Marek.S »

*

Offline Devonish

• *
  • 67
« Odpowiedź #435 dnia: Styczeń 23, 2012, 13:02:01 »
Samsung Galaxy S2 i dedykowana do tego modelu oryginalna ładowarka Samsung (co do Amperów muszę sprawdzić później).
Też używam Sygic i testowałem Navigona i problemu nie było. Zyskiwałem spokojnie procenty ładowania.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 13:06:42 wysłana przez Devonish »

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #436 dnia: Styczeń 23, 2012, 13:24:41 »
No to ciekawostka. A jaki ROM? Ja używałem stockowego (telefon nie brandowany).

*

Offline Devonish

• *
  • 67
« Odpowiedź #437 dnia: Styczeń 23, 2012, 13:28:57 »
2.3.5 niebrandowany.

*

Offline HawkEye

• 28
  • Sprzęt: HTC HD, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #438 dnia: Styczeń 23, 2012, 14:24:30 »
Testuje AAM na HTC DHD od tygodnia i jak na betę sprawuje się całkiem nieźle.
Nie miałem problemów z instalacją, poza tym że instalator dwa razy pobierał dane.
Z uruchomieniem i działaniem nie miałem żadnych problemów (rom najnowszy org).
Funkcje które zostały udostępnione działają bez problemów.  Doskwiera brak przełączania miedzy aplikacjami.
I nie mam problemów z ładowaniem, tak jak większość, zazwyczaj mam odpalonego winampa po BT i AAM.
Oryginalna ładowarka HTC 1A spokojnie ładuje baterie.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #439 dnia: Styczeń 23, 2012, 14:31:09 »
Używam SGS od 1,5 roku. GPS łapie położenie w ciągu max 3 sec więc musisz coś mieć pokręcone w Romie...
IMHO gps w sgs jest skopany nie w związku z szybkością łapania fiksa. To akurat działa raczej oki. Wjedź z tym wynalazkiem między wysokie budynki i pogadamy. Fiks dostaje świra. Może Tobie i wielu innym to nie przeszkadza, ale mi tak. Już się kilka razy zgubiłem z tego powodu. Sprawdzałem to na kilku sgs na różnych programach nawigacyjnych i na różnych romach. Zresztą, poczytaj, nie tylko ja zauważyłem, że ze stabilnością jest coś nie tak. Po podłączeniu zewnętrznego gps (w tej roli nawet starego i780 jako dawcy fiksa!) problem znika.
Z tego powodu zależy mi na tym, żeby aAM obsługiwała pozorowane położenie, bo bez tego nici z zewnętrznego gps :)

« Odpowiedź #440 dnia: Styczeń 23, 2012, 15:21:09 »
Telefon HTC Desire ver 2.2 niebrandowany, zrootowany + App2SD z ładowarką samochodową CC-C200 nie dość, że ładuje podczas nawigacji, to nie zauważyłem by był dużo cieplejszy niż z ładowarką zwykłą sieciową. W obu przypadkach mam informację, że ładowarka podaje napięcie jako AC a nie USB.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #441 dnia: Styczeń 23, 2012, 15:24:47 »
2.3.5 niebrandowany.
To może jednak masz ładowarkę 1A (Samsung różne robi), bo jeśli nie, to różnica między egzemplarzami jest bardzo duża. A ja nie miałem poinstalowanych żadnych "cudów", które dodatkowo drenowałyby baterię w tle...

(...)I nie mam problemów z ładowaniem, tak jak większość, zazwyczaj mam odpalonego winampa po BT i AAM.
Z ładowaniem HTC nigdy nie było takiego problemu. Pewnie dlatego, że nie grzeją się tak jak Samsungi, więc połowa mocy ładowarki nie idzie na ogrzewanie samochodu  :wink:

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #442 dnia: Styczeń 23, 2012, 15:48:16 »
Koledzy , nie mogę znaleźć "prowadź do dom/praca"  :(  . Oczywiście jest w ulubionych ale tam po kliknięciu "dom" trzeba jeszcze "gotowe" i "start nawigacji"  :S a to nie o to chodzi  :S 
Nie widzę jeszcze możliwości by po wybraniu adresu  przejść do widoku mapy ( by skontrolować co wybraliśmy i ew. wskazać punkt w pobliżu)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 15:50:00 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline ycbo

• 810
« Odpowiedź #443 dnia: Styczeń 23, 2012, 15:49:49 »
Tak czy owak aAM ma problem z prądopazernością i sygnałem GPS. Testowałem na HTC Leo wiele programów nawigacyjnych i tylko AM ma kłopoty.
Producent powinien podejrzeć jak inni mają zrobioną komunikację GPS, albo jak nie potrafi poprosić kogoś kto to umie zrobić i przeanalizować bo MapaMap i np. iGO nie ma z tym problemów - instalujesz i nic nie ustawiasz i działa, podobnie jest z zapotrzebowaniem na energię.

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #444 dnia: Styczeń 23, 2012, 17:48:56 »
Kolejny raz napiszę: Tobie generuje problemy, a mi na 4 urządzeniach (dzisiaj zainstalowałem na ATRIXie) nie. To może przyczyna jest stronie Twojego sprzętu a nie AM?

Dopuszczałbym taką możliwość, ale:
1. mam całkowicie fabryczny telefon, nawet nie zrootowany
2. wszystkie inne aplikacje (a trochę ich już było) działają tak jak powinny
3. jestem jednym z wielu, którym aAM nie chce działać
4. nazwijmy to -- "renoma" programistów Aquratu również nie pozwala mi sądzić, aby wina była po stronie telefonu.

Cieszę się Twoim szczęściem :D .
Widzę, że w pełni zrozumiałeś przesłanie mojego posta. Gratuluję.
Nie mogę się odwzajemnić...

Połączone: [time]23 Styczeń 2012, 17:54:15[/time]
Bez urazy ale czy forum jest tylko dla Adminów ......... myślę ,że przeciętny Kowalski szukając informacji o AM czy to na WM/WCE , iPhona czy Androida intuicyjnie poszukuje informacji po nazwie programu a nie po platformach. [...]
Przemyśl to na spokojnie bo nie chodzi tu o sztywne zasady tylko o zdecydowanie czytelniejsze i bardziej intuicyjne poruszanie się po forum!
Była nawet próba dyskusji na forum AM, ale została zamieciona pod dywan nawet bez pozostawienia skrótu na forum:
http://pdaclub.pl/forum/pdaclub/automapa-beta-android/

Forum Automapy jest jedynym forum programu nawigacyjnego, gdzie nie wolno dyskutować o androidzie (na forum Igo, Mapymap itd.) oczywiście wolno.

Obecnie o AM dyskutuje się w 4 działach (AM PC, aAM, iAM i "sprawy organizacyjne").

Śmiech na sali.

[admin]Prosili inni, ja prosiłem, no cóż zgodnie z obietnicą nagroda...[/admin]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2012, 18:09:10 wysłana przez OleYek »
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline Devonish

• *
  • 67
« Odpowiedź #445 dnia: Styczeń 23, 2012, 18:01:57 »
2.3.5 niebrandowany.
To może jednak masz ładowarkę 1A (Samsung różne robi), bo jeśli nie, to różnica między egzemplarzami jest bardzo duża. A ja nie miałem poinstalowanych żadnych "cudów", które dodatkowo drenowałyby baterię w tle...

(...)I nie mam problemów z ładowaniem, tak jak większość, zazwyczaj mam odpalonego winampa po BT i AAM.
Z ładowaniem HTC nigdy nie było takiego problemu. Pewnie dlatego, że nie grzeją się tak jak Samsungi, więc połowa mocy ładowarki nie idzie na ogrzewanie samochodu  :wink:

Mam 0,7 A na ładowarce samochodowej, taki sam prąd jest na sieciowej. Mam jeszcze w samochodzie ładowarke HTC 0,8A (po HTC HD2). Ciekawe jaki jest maksymalny bezpieczny amperaż dla Galaxy S2?

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #446 dnia: Styczeń 23, 2012, 18:12:56 »
Tak czy owak aAM ma problem z prądopazernością i sygnałem GPS. Testowałem na HTC Leo wiele programów nawigacyjnych i tylko AM ma kłopoty.....
Na Samsungu GT-S5570 nie potwierdzam tych przypadłosci. GPS, jak dla mnie idealnie (odpukać) 'prądopazerność', może zbyt krótkie testy. Jutro trasa 500 km, pojutrze powrót, sprawdzę dokładniej.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #447 dnia: Styczeń 23, 2012, 18:37:15 »
(...) Mam 0,7 A na ładowarce samochodowej, taki sam prąd jest na sieciowej. Mam jeszcze w samochodzie ładowarke HTC 0,8A (po HTC HD2). Ciekawe jaki jest maksymalny bezpieczny amperaż dla Galaxy S2?

Nie ma bezpiecznego. Układ ładowania telefonu sam ogranicza pobierany prąd. Dodatkowo jest zabezpieczenie termiczne, które przy przegrzaniu ogniwa całkowicie odcina ładowanie niezależnie od poziomu energii. I to jest właśnie zapowiedź poważnych kłopotów na lato. Bo jeśli teraz mamy problemy z ładowaniem, to w lecie, kiedy telefon jest dodatkowo nagrzewany przez przednią szybę, całe nawigowanie może się w szybko skończyć w czarnej d.... Mój Galaxy Note grzeje się obecnie umiarkowanie i utrzymuje stopień naładowania, ale pamiętam, że Galaxy S II w lecie grzał się jak samo piekło i czasem odcinał ładowanie (na Navigonie). Generalnie dobrze to wszystko na przyszłość nie wróży. Muszą coś z tym zrobić, bo faktycznie nie da się używać.

Odnośnie GPS-a nie odnotowałem najmniejszych kłopotów. Zawsze FIX w kilka sekund i potem pozycja absolutnie stabilna. Wydaje mi się, że większość problemów z GPS-em dotyczy systemów "kombinowanych" - android na HD2 i podobnych. Co nie znaczy, że nie mogliby popracować nad tym, żeby na takich też działało.

*

PapaD

« Odpowiedź #448 dnia: Styczeń 23, 2012, 19:08:25 »
mam pytanie do tej bety. Czy ja w trakcie jazdy gdzięs wykonacie połączenie telefoniczne, to czy po zakończeniu rozmowy wraca wam ekran nawigacji, czy na ekranie zostaje jeden z ekranów aplikacji telefonu. W windows mobile ekran AM ni wraca samoczynnie, a tutaj nie.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #449 dnia: Styczeń 23, 2012, 19:16:06 »
Mam 0,7 A na ładowarce samochodowej, taki sam prąd jest na sieciowej. Mam jeszcze w samochodzie ładowarke HTC 0,8A (po HTC HD2). Ciekawe jaki jest maksymalny bezpieczny amperaż dla Galaxy S2?
pisalem o tym wyżej i w dziale SGS2 też
Samsung obciął maksymalny mA do 450mA i tak ładuje 4h od około zera do 100% nie zaleznie czy uzyjesz firmowej ładowarki 0,7A czy jakiejś wypaśnej 2A
jest możliwość obejscia tego ale wymagany jest custom rom wspierający program Voltage Control (lub już mający zmienione parametry ładowania)
w tym programie można zmienić z tych nieszczęsnych 450mA na nawet 950mA (choć na xda twierdzą, że i tak nie przyjmie więcej niż z tego co pamiętam 750mA) nie mniej po tej zmianie ładowanie nie trwa 4h tylko 3h i 15 min i nie ma efektu rozładowywania podczas ładowania (niezależnie od aplikacji jaka pracuje na SGS2
jest to zupełnie bezpieczne dla baterii
i nie pytajcie dlaczego Samsung wprowadził takie ustawienia... oferuje ładowarkę 700mA a obcina do 450mA...