AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242809 Wyświetleń

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #390 dnia: Styczeń 20, 2012, 22:36:10 »
Nie musieli nic specjalnie supportować,bo chodziła  AM na gotowanych normalnie a czy rom jest dobry np dla nawigacji to tylko zasługa kucharzy.Napisałem przecież że na innych gotowanych andkach pozostałe nawigacje chodzą.
Do działających ,oczywiście po dograniu GPS_NMEA_permission_update.zip  można dodać  Energy_1.20.2012.SensationXL w nand,taki wgrałem teraz a jutro na nim pojeździmy.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #391 dnia: Styczeń 21, 2012, 00:14:53 »
.......
Trochę przymuszony pożegnałem się z WM i  przesiadłem się na andka w Nand.Zobaczymy jutro czy dojadę do końca trasy bez zwiechy,bo może mój Leon jest do d...
Mam nadzieję że bierzesz pod uwagę że 02;02;12r   aAM  najprawdopodobniej przestanie działac :ohreally:
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #392 dnia: Styczeń 21, 2012, 00:49:54 »
Biorę,biorę,jak w nand nie bedzie się wysypywać to rezygnujemy z licencji na WM i kupujemy na androida,zresztą na Xperii neo jak pisałem wyżej sprawuje się poprawnie, jak na razie.Zależało by mi też na HD2,bo i duży ekran i uchwyt aktywny w samochodzie prawie na stałe przykręcony i na koniec sporo przecież dobrego oprogramowania na androida którego używam.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #393 dnia: Styczeń 21, 2012, 01:25:01 »
A teraz o aAM: na Galaxy Note śmiga bez najmniejszych problemów. Braki pewnych funkcji, które chcielibyśmy mieć (bo przywykliśmy w WM), to choroba wieku dziecięcego i zapewne w wersji komercyjnej się pojawią (a jak nie, to w kolejnych wersjach - pod presją użytkowników). Mi na przykład najbardziej brakuje tego, że nie mogę pozostawić widocznej górnej belki statusu systemu - AM działa jedynie w trybie pełnoekranowym. Ekran Note jest tak duży, że zmniejszenie mapy o tych parę pikseli nie ma znaczenia. Problemem istotnie wydaje się być prądożerność aplikacji. I nawet nie aAM, ale nawigacji w ogóle. W przypadku Note w fabrycznym uchwycie z oryginalną ładowarką (1A) jest tyle, że bateria nie traci naładowania, ale w górę też ruszyć nie chce ani o 1% (z włączonym BT). Powiem szczerze, że w przypadku SGS2 i Navigona lub Sygica miałem gorzej - stopniowo się rozładowywało. Mam nadzieję, że popracują nad tym, bo wolałbym jednak, żeby ten stan kruchej równowagi przechylał się na korzyść ładowarki, a nie odwrotnie...

Połączone: [time]Styczeń 21, 2012, 01:55:37[/time]
Widzę, że władza już całkiem do głowy uderza Koledze Olejkowi. Bez słowa wyjaśnienia modyfikuje (kasuje) posty użytkowników, bo mu nie po myśli. To teraz pewnie pora całkiem usunąć mnie z forum. Śmiało. Nie będzie płaczu.

Nadmienię, że w poprzednim moim poście znalazł się następujący wstęp:
"Cóż, jeśli temat umiejscowienia wątku o aAM odżywa bez przerwy, jak Feniks, to chyba coś jest na rzeczy. Nie wiem, jak na tym forum, ale na różnych innych jest tak, że forum nie jest własnością adminów i ich folwarkiem. Rola adminów, to ukrócanie wypowiedzi wulgarnych, kryptoreklamy, czy kompletnie bez związku z danym forum. Ale jeśli gro użytkowników uznaje, że dany wątek powinien być tu czy tam, to rolą admina nie jest uparte forsowanie swoich racji, tylko przeniesienie wątku tam, gdzie wolą go mieć użytkownicy."

Czyżby był napastliwy, czy choćby niegrzeczny? A może Szanowny Admin uznał, że to zupełnie nie na temat? Na temat. Dotyczy aAM. A może po prostu zabrakło rzeczowej odpowiedzi, więc najprościej skasować, żeby się zaraza na innych użytkowników nie przeniosła...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2012, 09:45:07 wysłana przez Marek.S »
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #394 dnia: Styczeń 21, 2012, 09:44:32 »
.........gdzie mogę kupić legalnie klucz aktywacyjny do tej najnowszej wersji sygica 11.2.5 (z android marketu pobrany). Chcę po prostu aktywować w pełni funkcjonalną wersję tego programu.........

Kupiłem normalnie  z ich strony  (http://www.sygic.com/en),mailem dostałem kod ,aktywacja na sprzęcie a kolejne aktualizacje pobiera sobie z marketu.Potem tylko sobie sprawdza poprawność kodu i pozwala uruchomić w pełnej wersji.

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #395 dnia: Styczeń 21, 2012, 10:14:24 »
Coś się tu dzieje niedobrego ... chciałem poczytać sobie kontynuację wczorajszej dyskusji a tu nagle widzę że otwieram jakby nie ten wątek .. kupę postów poznikało.
Cenzura jak za komuny... to jakaś masakra. Ktoś ma problemy w domu i próbuje je wyładowywać kasując czyjeś wypowiedzi ?
 :worried:

Z tego co widzę powstał oddzielny wątek.
Tu powinno się pisać o becie na androida a widzę coraz częściej opisy problemów z Sygic.

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #396 dnia: Styczeń 21, 2012, 10:22:00 »
Fakt,sorry, rozpędziłem się z odpowiedzią na pytanie kolegi :(

*

Offline Qbek

• **
  • 129
  • Sprzęt: N8, Omnia_1
« Odpowiedź #397 dnia: Styczeń 21, 2012, 11:16:02 »
No i jest iOS 3.1 z mapą 1112.
aAM  final też pewnie będzie miała 1112. Ciekawe, czy faktycznie nowe algorytmy LD różnią się od obecnych WM v.610

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #398 dnia: Styczeń 21, 2012, 12:47:13 »
Informacyjnie, każdy OT będzie usuwany, a dalsze dywagacje na inne tematy niż właściwe dla tego wątka będą nagradzane warnami. Jeżeli nie docierają prośby to może trzeba inne podejście zastosować. Cały OT został usunięty. EOT.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #399 dnia: Styczeń 21, 2012, 13:35:16 »
Biorę,biorę,jak w nand nie będzie się wysypywać to rezygnujemy z licencji na WM i kupujemy na androida.......
Czyli zakładasz że aAM będzie dostępna zaraz po "MB Gromnicznej"  :E  . Ja też myślę o załadowaniu do mojego Leosia Androida NAND ale poczekam z tym aż będzie wydana aAM i co więcej będą znane warunki i ceny licencji . Jak ma być tak jak w iAM to dziękuję bardzo :]

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #400 dnia: Styczeń 21, 2012, 13:45:02 »
Informacyjnie, każdy OT będzie usuwany, a dalsze dywagacje na inne tematy niż właściwe dla tego wątka będą nagradzane warnami. Jeżeli nie docierają prośby to może trzeba inne podejście zastosować. Cały OT został usunięty. EOT.
Ok. Przyjęto do wiadomości.

Wydaje mi się po prostu, że dyskusja na temat opublikowanej bety aAM została jakby wyczerpana. Niewiele więcej da się z niej wycisnąć, użytkownicy napisali, co im nie pasuje (miejmy nadzieję, że nie tylko na forum, ale także do supportu) i teraz piłeczka jest po stronie Aqurat. Kolejna dyskusja może się ożywić, kiedy ukaże się kolajna wersja (czy jakaś RC, czy final).
Tak przy okazji zapytam, czy ktoś z kolegów orientuje się, czy zagląda tu ktoś z supportu Automapy? Pamiętam, że w dawnych czasach przy wersjach na WM takie praktyki miały miejsce.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #401 dnia: Styczeń 21, 2012, 14:31:45 »
Tak przy okazji zapytam, czy ktoś z kolegów orientuje się, czy zagląda tu ktoś z supportu Automapy? Pamiętam, że w dawnych czasach przy wersjach na WM takie praktyki miały miejsce.
Do "starego" działu AutoMapy zaglądają  :P ;) - tutaj nie wiem  :worried:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

PapaD

« Odpowiedź #402 dnia: Styczeń 21, 2012, 15:34:31 »
Na 100% zaglądają i na pewno niektórzy są aktywnymi uczestnikami dyskusji. Na forum AM dotyczącym windows to się łatwiej daje zauważyć, ale to zrozumiałe, bo tam jest wersja final. Poczekajmy w andku na finala, a sam to wyczujesz w trymiga bez pytania o to innych forumowiczów. To się tajemnica poliszynela zowie :E

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #403 dnia: Styczeń 21, 2012, 15:35:06 »
... dla tego wątka ....

Wątku.

a w temacie - zauważyliście taką przypadłość, że wybierając cel podróży aAM wybiera cel inny niż został przez nas wybrany ? ina miejscowość lub zupełnie inny adres.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #404 dnia: Styczeń 21, 2012, 15:42:36 »
(...) a w temacie - zauważyliście taką przypadłość, że wybierając cel podróży aAM wybiera cel inny niż został przez nas wybrany ? ina miejscowość lub zupełnie inny adres.

Nic takiego mi się nie zdarzyło, za to nie znalazłem sposobu, żeby jako cel ustalić skrzyżowanie ulic. Ponadto, kiedy dojeżdża się do celu, to jest w niego "wetknięta" chorągiewka z odległością, która nie wiem co oznacza. Chyba odległość od ostatniego automatycznego przeliczenia trasy. Kompletnie bezużyteczne.

Połączone: [time]Styczeń 21, 2012, 15:54:17[/time]
Do "starego" działu AutoMapy zaglądają  :P ;) - tutaj nie wiem  :worried:

Mógłby Clubowicz ochkarol mnie nie denerwować?! >:(   Bo jak napiszę, co o tym myślę :mad:, to mnie admin  :police: wywali z forum na zbity ryj...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2012, 15:57:53 wysłana przez Marek.S »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #405 dnia: Styczeń 21, 2012, 16:42:30 »
... i na pewno niektórzy są aktywnymi uczestnikami dyskusji. Na forum AM dotyczącym windows to się łatwiej daje zauważyć, ale to zrozumiałe, bo tam jest wersja final. Poczekajmy w andku na finala, a sam to wyczujesz w trymiga bez pytania o to innych forumowiczów. To się tajemnica poliszynela zowie :E
Bredzisz.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #406 dnia: Styczeń 21, 2012, 17:06:24 »
Bredzisz.
Też tak myślę, ze go trochę poniosło ;)
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #407 dnia: Styczeń 21, 2012, 17:10:44 »
......zauważyliście taką przypadłość, że wybierając cel podróży aAM wybiera cel inny niż został przez nas wybrany ? ina miejscowość lub zupełnie inny adres.
Tak miałem ze dwa razy . Ustawiałem trasę w czasie zmiany świateł na skrzyżowaniu i nie byłem pewny czy w pośpiechu coś źle nie nacisnąłem. Teraz jak spytałeś to skłaniam się do tego że to jednak wina aAM . 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 21, 2012, 19:59:21 wysłana przez RUKAT »

*

PapaD

« Odpowiedź #408 dnia: Styczeń 21, 2012, 17:35:27 »
... i na pewno niektórzy są aktywnymi uczestnikami dyskusji. Na forum AM dotyczącym windows to się łatwiej daje zauważyć, ale to zrozumiałe, bo tam jest wersja final. Poczekajmy w andku na finala, a sam to wyczujesz w trymiga bez pytania o to innych forumowiczów. To się tajemnica poliszynela zowie :E
Bredzisz.
Mam nadzieję, że twoja niechęć do mnie specjalnie nie ucierpi jak ci napiszę, że twoja opinia na ten temat kompletnie nie ma dla mnie znaczenia, ale nie róbmy z tego zagadnienia, bo się najwyższy zdenerwuje, a tego nie chcemy przecież, a zwłaszcza JA. Dziękuję za uwagę miłej niedzieli życząc.

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #409 dnia: Styczeń 21, 2012, 18:57:36 »
Nic takiego mi się nie zdarzyło, za to nie znalazłem sposobu, żeby jako cel ustalić skrzyżowanie ulic. Ponadto, kiedy dojeżdża się do celu, to jest w niego "wetknięta" chorągiewka z odległością, która nie wiem co oznacza. Chyba odległość od ostatniego automatycznego przeliczenia trasy. Kompletnie bezużyteczne.

Bo nie zawsze mozesz dojechac do celu. Np. cel jest za znakiem zakazu ruchu to kreska i choragiewka pokazuja roznice od pojazdu do celu. AAM daje komunikat jestes u celu jak mozesz byc 100 m przed.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #410 dnia: Styczeń 21, 2012, 20:27:12 »
Mam na myśli przypadki "standardowe". Cel jest absolutnie osiągalny i na środku drogi. Niebieska tabliczka przy celu początkowo (po wyznaczeniu trasy) wskazuje całą długość trasy, ale potem kiedy się już do celu dojeżdża, potrafi pokazywać różne liczby. Dodatkowo, kiedy kilkakrotnie jadę to samą (krótką) trasą, to to wskazanie jest różne. Myślę, że jak już coś ma się tam wyświetlać, to niech to faktycznie będzie długość trasy od początku do końca, a nie od ostatniego przeliczenia (które bywa w całkiem przypadkowych miejscach).

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #411 dnia: Styczeń 21, 2012, 21:13:17 »
Wbijcie w swojej nawigacji miejscowość Kieleczka, ul. Wiejska. (cała ulica)
Mnie prowadzi do innej miejscowości jakiejś Gajowice ale tez na ul,. Wiejską.

sprawdźcie, pozdrawiam

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #412 dnia: Styczeń 21, 2012, 21:19:26 »
Potwierdzam. A to samo w wersji na WM czy PC działa poprawnie.

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #413 dnia: Styczeń 21, 2012, 21:57:33 »
A o to to musisz zapytać w innym dziale forum  :grin: Tu nie wolno bo to dział aAM  :police:

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #414 dnia: Styczeń 21, 2012, 22:05:13 »
 :-|

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #415 dnia: Styczeń 21, 2012, 22:09:32 »
A o to to musisz zapytać w innym dziale forum  :grin: Tu nie wolno bo to dział aAM  :police:
:-|
no i po co?
czemu mają służyć takie wpisy?
prosił OleYek, nagrody obiecywał
wstrzymajcie się z łobuzowaniem, rozważamy rozwiązanie kwestii działów AM trochę to potrwa, trzeba sprawę omówic z kazdej strony

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
« Odpowiedź #416 dnia: Styczeń 21, 2012, 22:37:57 »
Kolego! Ładnych kilka postów wyżej napisałem "ok, przyjęto do wiadomości" i od tamtej pory siedzę cicho, jak trusia. Inni użytkownicy cały czas robią wycieczki w tę stronę, a administracja znowu do mnie. O co chodzi?! Jak dla mnie możecie omawiać do wiosny. Swoje powiedziałem, bęcki zebrałem, temat przemyślałem, wyraziłem skruchę. A opinię o aAM mogę omawiać nawet jeśli wątek będzie podpięty do działu "Owoce egzotyczne". Administracja, jak zawsze ma rację: jak ktoś chce, to i tak znajdzie. Mi się wszystko podoba i ze wszystkiego jestem zadowolony: w skali od 1 do 10 jest 10 z hakiem. Upominać proszę łobuzujących, a nie praworządnych userów.

*

Offline Rajmek

• 1224
« Odpowiedź #417 dnia: Styczeń 21, 2012, 23:04:17 »
Jest pierwszy android na HD2 w nand (clk) na którym bez wgrywania poprawki złapał mi GPS-a DESIRE HD SENSE 3.0 ALL IN ONE (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1434559).
Na poprzednim tj Energy_1.20.2012.SensationXL nie da się praktycznie nawigować.Wskaznik lata gdzie chce,co chwila gubił drogę a na czerwonym stopie to już jest finezja,kolega mayek  z poprawką pod WM chyba by nic nie poradził.Losowo wybierał sobie gdzie będę jechał za skrzyżowaniem i mimo że jeszcze stałem to on już jechał dalej.Poezja.
Ale jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca,sprawdzimy jak Desire...będzie się sprawował podczas jazdy,ale już sam fakt,że zadziałał GPS od razu nastraja optymizmem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 01:10:20 wysłana przez Rajmek »

*

Offline puker

• **
  • 125
  • Sprzęt: Asus P550, GSMART S1205, SGN,
« Odpowiedź #418 dnia: Styczeń 21, 2012, 23:05:41 »
Wbijcie w swojej nawigacji miejscowość Kieleczka, ul. Wiejska. (cała ulica)
Mnie prowadzi do innej miejscowości jakiejś Gajowice ale tez na ul,. Wiejską...
Czy o to chodzi co w załączniku?

*

PapaD

« Odpowiedź #419 dnia: Styczeń 22, 2012, 10:09:15 »
Ale jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca,sprawdzimy jak Desire...będzie się sprawował podczas jazdy,ale już sam fakt,że zadziałał GPS od razu nastraja optymizmem.
Rajmek koniecznie nie zapomnij wstawić tu rzetelnej oceny zachowania się kursora pozycji gps w trakcie jazdy w realu :) Ja juz ten rom pobrałem, ale czekam na Twoją opinię, zanim zrobię rozpierduchę na karcie :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2012, 10:24:06 wysłana przez PapaD »