AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242845 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #360 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:19:49 »
Toż to działanie na szkodę wersji BETA i nas wszystkich :( .
:mrgreen:  ;D

Cały czas w wątku o Automapie są narzekania o słabych danych SR i LiveDrive z powodu małej ilości tzw. "źródełek"
Dawno chyba tam nie zaglądałeś, skoro uważasz, że to jest przyczyną.

Kiedy pojawia się okazja że każdy użytkownik może korzystać z pakietowej transmisji danych na androidzie to propagujecie nie korzystanie.
Więc kolego o co kaman?
O to kaman, że aby LD działał przyzwoicie, nie wystarczy nawet 5 x więcej użytkowników AutoMapy niż jest obecnie. Nawet jakby każdy włączył LD.
Dopóki Aqurat nie zdecyduje się na prawdziwe źródło/źródła danych, dopóty LD będzie protezą systemu on-line.

Więc czy betatesterzy AAM włączą LD czy nie - nie ma to żadnego znaczenia.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #361 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:28:23 »
 :wink: z tymi działaniami na szkodę :) Czy możesz rozwinąć pojęcie "prawdziwe źródło/źródła danych"?

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #362 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:38:56 »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #363 dnia: Styczeń 19, 2012, 22:07:47 »
......Czyli piszesz o programowym wspomaganiu/tuningu* hardwearu.
......
Skoro tak sprawę  stawiasz  :-| to rzeczywiście hardware nie ma tu nic do rzeczy  :ohreally: Chipset GPS to w końcu tylko trochę krzemu i sam z siebie nie umie więcej niż kamyk ze strumienia  :E   

ps. jest teoria że odpowiednio długi i skomplikowany program będzie działał sam bez komputera  :E :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2012, 22:12:20 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

PapaD

« Odpowiedź #364 dnia: Styczeń 19, 2012, 22:30:59 »
Kiedy pojawia się okazja że każdy użytkownik może korzystać z pakietowej transmisji danych na androidzie to propagujecie nie korzystanie.
Więc kolego o co kaman?
O to kaman, że aby LD działał przyzwoicie, nie wystarczy nawet 5 x więcej użytkowników AutoMapy niż jest obecnie. Nawet jakby każdy włączył LD.
Dopóki Aqurat nie zdecyduje się na prawdziwe źródło/źródła danych, dopóty LD będzie protezą systemu on-line. Więc czy betatesterzy AAM włączą LD czy nie - nie ma to żadnego znaczenia.
dzięki ochkarol za merytoryczne wyjaśnienie koledze o co kaman, bo ja to zrobiłem troszke nieprofesjonalnie :E

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #365 dnia: Styczeń 20, 2012, 08:51:44 »
Przepraszam Moderatora,ale czy mogę trochę jaśniej? Staram się najpierw szukać, a potem "zaśmiecać" forum.
Chodzi o to że piszecie dokładnie takie same posty tutaj i w wątku w dziale "Android w Leo", czyli dublujecie swoje wypowiedzi.

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #366 dnia: Styczeń 20, 2012, 09:08:05 »
Rozumiem i dziękuję. Napisałem tu głównie, aby dowiedzieć się czy można w tym romie dać głos nawigacji na słuchawki po bluetooth? Pozdrawiam

*

PapaD

« Odpowiedź #367 dnia: Styczeń 20, 2012, 09:20:15 »
Koledzy, którzy używacie HD2 z betą, nie dajcie sobie wciskać kitu, że kiepskie działanie am na naszym sprzęcie to wina słabego chipsetu hd2 albo tam gotowanego romu. Oczywiście mówię tylko o kwestii latania kursora na boki lub kręcenia mapą, zwłaszcza w trakcie postoju. Wczoraj pobrałem 7 dniowego triala programu Sygic z mapą Polski i troszke sie nim pobawiłem i przede wszystkim pojeździłem. Jeżeli chodzi o dokładnośc map to oczywiście nie piszę, bo w ciemno pewnie można powiedzieć, że są gorsze, ale panowie prędkość łapania fixa, stabilność prowadzenia kursora w trakcie jazdy, na postoju , to bajka i na tym zakończę wywód. mam tylko przy okazji pytanie do Was, czy ktoś mi może podpowiedzieć (dać linka ewentualnie), gdzie mogę kupić legalnie klucz aktywacyjny do tej najnowszej wersji sygica 11.2.5 (z android marketu pobrany). Chcę po prostu aktywować w pełni funkcjonalną wersję tego programu. AM na razie podziękuję pięknie, bo jestem przekonany, że nawet oficjalna wersja będzie źle współpracowała z HD2, gdyż mam już złe doświadczenia pod tym względem z windows mobile, a dość mam tej niestabilności oprogramowania.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #368 dnia: Styczeń 20, 2012, 09:41:17 »
Problem z HD2 jest taki, że Aqurat będzie miało w d*** problemy AM z tym sprzętem, bo Leo to telefon z WinMo. Wszystkie Androidy na nim są przecież nieoryginalne, więc nie mają obowiązku cokolwiek poprawiać / naprawiać pod kątem tego sprzętu.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #369 dnia: Styczeń 20, 2012, 09:44:10 »
Obowiązku nie ma ale przez olewanie tracić będą klientów.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #370 dnia: Styczeń 20, 2012, 09:48:37 »
Leo wiecznie żyć nie będzie, z produkcji wyszedł już dawno, zostało to co w magazynach. A super wytrzymałym sprzętem nigdy nie był, więc się wykruszy. Poza tym sam się przekonałem, że jednak jest różnica pomiędzy sprzętem z dedykowanym robotem a protezami właśnie pokroju HD2.

*

Offline xspojlerx

• 3788
« Odpowiedź #371 dnia: Styczeń 20, 2012, 10:01:47 »
Niby tak, ale userzy HD2 przesiądą się na inny sprzęt, a niesmak do Aqurat pozostanie.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #372 dnia: Styczeń 20, 2012, 10:19:00 »
Mój niesmak do Aquratu jest już tak duży, że ciężko go będzie zagryźć (albo zapić :P)

*

PapaD

« Odpowiedź #373 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:15:15 »
Koledzy wiem, że to nie to miejsce, ale czy możecie mi napisać, gdzie mogę złotówkami zapłacić i pobrać kod aktywacyjny który mam wpisać do sygica pobranego z android marketu (7 dni trial) ? Nie mogę znaleźć żadnego namiaru na przedstawicielstwo sygica w Polsce, gdzie mógłbym zadzwonić i dopytać się.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #374 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:22:37 »
Płacisz w android markecie... Obciażą kartę kredytową którą masz przypisaną do konta.

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #375 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:31:46 »
czy ktoś mi może podpowiedzieć (dać linka ewentualnie), gdzie mogę kupić legalnie klucz aktywacyjny do tej najnowszej wersji sygica 11.2.5 (z android marketu pobrany). Chcę po prostu aktywować w pełni funkcjonalną wersję tego programu.
http://www.sygic.com/en/android:buy-now do niedawna była promocja na Polskę za 9.99€ teraz niestety juz z powrotem 15.99

*

Offline surcouf

• **
  • 156
    • Sherkin Island
  • Sprzęt: Xperia X1; Galaxy Tab 2; Xperia T
« Odpowiedź #376 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:32:27 »
Płacisz kartą na sygic.com, bank sam Ci przeliczy na złotówki, kiedyś na xda były kody do 25% zniżki, poszukaj może jeszcze coś znajdziesz. ale ja osobiście odradzam sygica, kupiłem i bylem załamany wyznaczaniem tras i prowadzeniem po drogach :), w końcu zainstalowałem go córce na tablecie, ma do zabawy:D
Tungsten W; FS n560; iPAQ 4350; Xperia X1; HTC HD2Xperia X10mini; Motorola XOOM; Nokia Lumia 800; Galaxy S3; Galaxy Tab 2; Xperia T

*

PapaD

« Odpowiedź #377 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:40:25 »
Płacisz w android markecie... Obciażą kartę kredytową którą masz przypisaną do konta.
tyle, że ja w android markecie znalazłem tylko wersję trial, już zakupu licencji nie znalazłem, ale może źle szukałem. Z andkiem to wiesz ja tak od kilku dni się zaprzyjaźniam :)

*

Offline bler

• **
  • 111
« Odpowiedź #378 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:43:31 »
Na sgs2 z CM 7.0 działa bezbłędnie w sensie ogólnym - łapie gps, nawiguje i tak dalej. W sensie szczególnym robi głupie błędy w nawigacji (chyba nie ma kategoryzacji dróg) oraz nie trzyma skali. Poza tym wszystko ok.

*

Offline surcouf

• **
  • 156
    • Sherkin Island
  • Sprzęt: Xperia X1; Galaxy Tab 2; Xperia T
« Odpowiedź #379 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:48:55 »
tyle, że ja w android markecie znalazłem tylko wersję trial, już zakupu licencji nie znalazłem, ale może źle szukałem. Z andkiem to wiesz ja tak od kilku dni się zaprzyjaźniam :)

nie ma płatności za sygic w markecie, tylko na stronie sygic.com, licencja zostanie przypisana do telefonu nie do konta android market.

A Automapa na Xperii arc biega aż miło;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2012, 11:52:24 wysłana przez surcouf »
Tungsten W; FS n560; iPAQ 4350; Xperia X1; HTC HD2Xperia X10mini; Motorola XOOM; Nokia Lumia 800; Galaxy S3; Galaxy Tab 2; Xperia T

*

PapaD

« Odpowiedź #380 dnia: Styczeń 20, 2012, 11:59:03 »
dzięki już sobie wszedłem na ten sklep sygica: http://www.sygic.com/en/android:buy-now

*

Offline matmic

• 583
    • Mateusz Miciński
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S21 Ultra
« Odpowiedź #381 dnia: Styczeń 20, 2012, 13:02:50 »
Koledzy, nie potrafię usunąć wyznaczonej trasy. Przegrzebałem wszędzie i nie znalazłem. No chyba, że coś przeoczyłem :)
Samsung Galaxy S21 Ultra
Microsoft Surface Pro 6

« Odpowiedź #382 dnia: Styczeń 20, 2012, 13:07:32 »
Klikasz na TRASA później przycisk MENU w telefonie i masz opcje dodatkowe np usunięcie wyznaczonej trasy.

*

Offline twycz

• 10
  • Sprzęt: HTC Desire HD stockowy 2.3.5 / Sense 3.0
« Odpowiedź #383 dnia: Styczeń 20, 2012, 13:29:04 »
Koleżanki i Koledzy czy u Was występuje problem z przybliżaniem przy manewrach ?. U mnie przybliża po manewrze :( .
Nie wiem czy to zgłaszać czy raczej przypadłość mojego fona ?

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #384 dnia: Styczeń 20, 2012, 14:20:49 »
Ta wersja jest tak wczesną przymiarką do programu z wieloma błędami że albo producent sam znajdzie informacje np. czytając forum albo niech wypuści wersję beta AM na kuchenkę mikrofalową (jak testować program ze starymi mapami, brakującym menu i pilotem który po zatrzymaniu wskazuje 50 km/h).
Jeżeli chciał się pochwalić że pracuje nad programem na Androida to wystarczyło napisać informację na swojej stronie.

*

Dżeju

« Odpowiedź #385 dnia: Styczeń 20, 2012, 16:53:03 »
Kolego vonski, oczywiście masz rację :-)

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #386 dnia: Styczeń 20, 2012, 16:56:56 »
Bez urazy ale czy forum jest tylko dla Adminów ......... myślę ,że przeciętny Kowalski szukając informacji o AM czy to na WM/WCE , iPhona czy Androida intuicyjnie poszukuje informacji po nazwie programu a nie po platformach.

Sprawę poruszyło już kilku użytkowników tego forum i ja przyłączam się do tej prośby.

Oleyek , dlaczego nie wydzielić działów podrzędnych dla Androida i iPhona w dziale  Nawigacja GPS » AutoMapa ?

Sam przypatruję się aktualnym betatestom wersji na Androida i gdyby nie informacja o przeniesionym wątku do innego działu ciężko było by mi tutaj trafić.

Może kompromisem będzie wydzielenie działów podrzędnych dla Androida i iPhona w dziale  Nawigacja GPS » AutoMapa  jedynie z linkami do: 

- PDAclub.pl » Android OS » Oprogramowanie Android » Nawigacja GPS Android »

- PDAclub.pl » Apple iOS » Oprogramowanie iOS » Nawigacja GPS dla iOS

Przemyśl to na spokojnie bo nie chodzi tu o sztywne zasady tylko o zdecydowanie czytelniejsze i bardziej intuicyjne poruszanie się po forum!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2012, 17:07:41 wysłana przez JR.Nysa »

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #387 dnia: Styczeń 20, 2012, 19:34:35 »
Czy możesz rozwinąć pojęcie "prawdziwe źródło/źródła danych"?
http://pdaclub.pl/forum/automapa/porazka-am-w-tescie-motoru/msg1546417/#msg1546417

Ok. Przeczytałem test i opinie forumowiczów pod tym adresem. Jak dla mnie i wielu innych test nierzetelny. Jedna trasa o jednej godzinie. W innych testach bywa  że wygrywa Automapa. Testy nawigacji wyglądają jak by były pisane na zamówienie firmy wygrywającej.

Co do LiveDrive i sytuacji dla przykładu: gdzie dwie na trzy osoby w okolicy używają LD i stoją w kolejce do MCDonalda (na drodze zjazdowej) to ten odcinek jest wg Automapy zakorkowany pomimo że trzecia z LD osoba jedzie obok 60km/h.
Więc nie chcę mi się wierzyć żę większa ilość ludzi korzystających z LD nie spowoduje zignorowania przez algorytm tamtych dwóch pomiarów. Gorzej jak większość pojedzie do MCD :grin:

« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2012, 19:44:51 wysłana przez Devonish »

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #388 dnia: Styczeń 20, 2012, 21:57:36 »
Wiem,wiem,android na HD2 na SD to nie android przynajmniej dla Automapy,zwiecha niestety za zwiechą po ok 20min nawigowania.Jakoś dla innych nawigacji jest to b.dobry system.Wszystkie co mam działają (Sygic,Copilot,MapaMap,he,he nawet Google Maps nawiguje jak trzeba).Sam fakt,że jeszcze nie pojawił się na ich stronie nowy Loader,który zlikwidowałby  ten nieszczęsny komunikat "Szukam sygnału GPS" świadczy o totalnym olewaniu Panów programistów faktu,że ich program nie chodzi na wszystkich androidach.
Powinni uczyć się od forumowiczów jak poprawiać swoje babole.Chyba że uważają,że wszyscy użytkownicy AM zaglądają na nasze forum (niech dadzą linka na swojej stronie o treści "Pomocy szukajcie na stronie http://........" , dograjcie sobie  jeszcze jeden plik  GPS_Libraries_v2.1_NMEA......   i wtedy wam pójdzie.
Trochę przymuszony pożegnałem się z WM i  przesiadłem się na andka w Nand.Zobaczymy jutro czy dojadę do końca trasy bez zwiechy,bo może mój Leon jest do d...

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #389 dnia: Styczeń 20, 2012, 22:17:54 »
Jakoś pod WM też supportowali tylko oryginalne ROMy :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4