AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242805 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

PapaD

Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #330 dnia: Styczeń 18, 2012, 23:48:41 »
PapaD w przypadku HD2 sprawa z AGPS wygląda trochę inaczej:
Najpierw instalujesz GPS Librares autorstwa tytunga (podałbym link ale wyłączyli XDA przez tą akcję z cenzurą)
Następnie instalujesz Leo AGPS Injector również autorstwa Tytunga, wyciągasz sobie widget na ekran i za każdym razem jak chcesz odświeżyć położenie satelitów, tapiesz w tenże widget.
dziękuję, mam nadzieję, że zrobiłem to dobrze, czyli zainstalowałem:
1. GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread_update.zip
2. LeoAGpsInjector_v0.5.apk
Widget mam już na pulpicie, odpaliłem i coś tam się chwilę zadziało , a teraz po ikonką mam dzisiejszą datę oraz godzinę (mam nadzieję poprawnego pobrania położenia satelitów, czyli to co chciałem mieć w androidzie) Dzięki kolego. :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 23:52:06 wysłana przez PapaD »

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #331 dnia: Styczeń 18, 2012, 23:51:02 »
Nie ma problemu :)

[mod]witek1953, sirmasterdiablo, nie dublować mi tu postów w dwóch wątkach.[/mod]

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #332 dnia: Styczeń 19, 2012, 06:29:18 »
Przepraszam Moderatora,ale czy mogę trochę jaśniej? Staram się najpierw szukać, a potem "zaśmiecać" forum.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #333 dnia: Styczeń 19, 2012, 09:31:48 »
@ochkarol
Pamiętam że w programik SirfTech miał "parę" opcji do ustawienia co chipset ma robić gdy mu zabraknie jednego czy dwóch z czterech potrzebnych do ustalenia poz. satelitów. Było też ustawienie po jakim czasie ma uznać że stracił fixa (czyli jak długo ma udawać że jest) Trzeba więc chyba uznać że jest to również kwestja hardweru
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2012, 09:36:15 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #334 dnia: Styczeń 19, 2012, 09:43:28 »
LiveDrive dziala podobnie do AM na WM czyli byle jak. Wczoraj Niepodleglosci w strone Pulawskiej od Centrum byla zawalona korkami, pozniej byla kolizja na skrzyzowaniu Pulawska z Mysikrolika z zablokowaniem jednego pasa ruchu. Oczywiscie AAM prowadzila standardowo przez korki.
Liczylem troche, ze sie chlopaki czegos naucza i zrobia np opcje raportowania zdarzen na drodze, a tak trzeba grzecznie pchac sie w korek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #335 dnia: Styczeń 19, 2012, 09:56:20 »
Brutalna prawda jest taka: chcesz mieć dobry traffic- używaj Google Maps.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #336 dnia: Styczeń 19, 2012, 10:21:21 »
Z tego co pamiętam, mapy mają "zaszytą" informację o tunelach i dlatego program zgaduje.
Także raczej to kwestia softu niż hardwearu.
A szkoda, bo mają przecież dostępny kompas i akcelerometr, mogliby na ich podstawie nawigować w tunelu.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline twycz

• 10
  • Sprzęt: HTC Desire HD stockowy 2.3.5 / Sense 3.0
« Odpowiedź #337 dnia: Styczeń 19, 2012, 11:09:05 »
dzisiaj kolejny dzień testów w drodze do pracy.
Nadal u mnie nieprawidłowo działa przybliżanie przy manewrach.
Mam ustawienia:
Skalowanie mapy/skalowanie przed manewrem/Skala (2D/3D):
Skala 2D  467m
Skala 3D  374m
Czy Ktoś ma podobny problem, co i w jakich ustawieniach zmienić ?.
Dzisiaj pierwszy (na razie jedyny) raz zauważyłem efekt "szalonej strzałki". Komunikat 2 km prosto, na ekranie 2 km prosto i po przejechaniu 100 m, stojąc na światłach dostaję i widzę komunikat zawróć w lewo. Po ruszeniu już nie monitował.
Testy trwają.

HTC DHD stockowy 2.3.5 / 3.0 Sense

« Odpowiedź #338 dnia: Styczeń 19, 2012, 11:29:27 »
Od kilku dni używam AutoMapy na S2. Jest to wersja beta, więc nie wypowiadam się na temat czego brakuje.
Raczej chcę pokazać, co z rzeczy, które już są, jest na dobrym poziomie, a nad czym  należałoby jeszcze popracować.

PLUSY:
- największy plus to, to  że nareszcie pojawiła się AM na Androida ;)
- interfejs mapy - przejrzysty i czytelny
- wychodzenie z programu przez podwójne kliknięcie w 'przycisk wstecz' - dzięki temu zwalnia zasoby, nie trzeba później ubijać procesu
- szybkie wyliczanie długich tras

MINUSY:
- duża prądo-żerność przy włączonym widoku 3D
- asystent pasa ruchu - jest zdecydowanie za nisko, a i kolory mogły by być zielony/czerwony
- promy - domyślnie ustawione jest aby prowadził przez przeprawy promowe
- wjazd do tunelu (nawet krótkiego) powoduje momentalny brak sygnału GPS.

PS.
W kwestii przewijającego się wątku o prądożerności. AM faktycznie pobiera więcej prądu niż ładowarka samochodowa (1A) jest w stanie dostarczyć. Jednak robi to tylko, kiedy włączony jest widok 3D. Podejrzewam, że to sposób rysowania brył 3D powoduje tak duże zużycie procesora.
Jeśli wyłączy się widok 3D, to ładowarka spokojnie nadąża z ładowaniem energii, a telefon się nie grzeje. Ba! można nawet włączyć BT, puścić muzykę, a AM nadal działa i prądu nie ubywa :)

SPRZĘT: Samsung Galaxy S2; nie brandowany; ROM orginalny - GINGERBREAD.XXKI4 (2.3.5)

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #339 dnia: Styczeń 19, 2012, 11:37:55 »

Samsung I5700, Android 2.1 - program się instaluje, uruchamia, nie znajduje sygnału GPS.

może być, może i nie tylko na SGS2 były takie "ficzery"
choć zazwyczaj winna była noname ładowarka

No właśnie niekoniecznie. W Omni I radę dawała właśnie ładowarka "noname", tylko znowu siała tak, że CB nie dało się używać. Oryginalna ładowarka była mało wydajna. Dobrze było tylko w zimie. W lato już nie. Telefon przerywał ładowanie, działało w nim chyba jakieś zabezpieczenie termiczne, telefon się nie ładował i bateria była zżerana do zera.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2012, 11:42:38 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #340 dnia: Styczeń 19, 2012, 12:07:32 »
Note + ładowarka Motorola P513: też nie daje rady doładowywać na bieżąco, ale spadek jest bardzo mały, ok 1% baterii na 30min jazdy.

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #341 dnia: Styczeń 19, 2012, 12:20:23 »
W kwestii ładowania - na odcinku 7 km. doładowuje 2 procent. Mam widok 3D, ale budynki ustawione na 15 procent. Ładowarka - CC-C200. Bateria nie grzeje się,ale mamy zimę.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #342 dnia: Styczeń 19, 2012, 12:22:38 »

Ten co od wielu miesięcy pokazuje umiarkowany ruch na Prostej i Świętokrzyskiej w Warszawie?

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #343 dnia: Styczeń 19, 2012, 12:25:50 »
Panowie,

Pytałem wcześniej ale nie uzyskałem odpowiedzi. Jak wizualnie wygląda komunikat  o poprawie lub utrudnieniach na trasie (LiveDrive)?
W wersji na windowsa wyskakuje u góry ramka a w wersji na Androida nic takiego nie widziałem.

Pozdrawiam.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #344 dnia: Styczeń 19, 2012, 12:43:37 »

Ten co od wielu miesięcy pokazuje umiarkowany ruch na Prostej i Świętokrzyskiej w Warszawie?
Nie wiem co pokazuje w Warszawie, bo tam nie bywam. Ale na Śląsku jeszcze się nie pomylił, ostatnio idealnie pokazał mi korek na obwodnicy Krakowa, w weekend Sylwestrowy korki na Zakopiance miał z dokładnością do kilku metrów. Może i są lepsze narzędzia, ale ja nie znam.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #345 dnia: Styczeń 19, 2012, 13:27:58 »
Nie wiem co pokazuje w Warszawie, bo tam nie bywam.

Napisałem - pokazuje umiarkowany ruch.
http://maps.google.com/maps?q=warszawa&hl=pl&ll=52.233319,20.998092&spn=0.004797,0.010933&hnear=Warszawa,+Mazowieckie,+Polska&t=m&z=17&vpsrc=6&layer=t

Dla ułatwienia podpowiem - to są te ulice, na których budują drugą linię metra w Warszawie.  I nie ma, że nie wiedzą, bo siedziba Google Polska znajduje się w WFC, na skrzyżowaniu E.Plater i zaoranej Świętokrzyskiej.

Umiarkowany ruch wg. Google traffic wygląda tak:

albo tak (w centrum fotki siedziba Google Polska):

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #346 dnia: Styczeń 19, 2012, 13:29:43 »
no to wszak racja jest bardzo umiarkowany  :E

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #347 dnia: Styczeń 19, 2012, 13:32:17 »
- wjazd do tunelu (nawet krótkiego) powoduje momentalny brak sygnału GPS.

Po części muszę się nie zgodzić. Racja, traci sygnał ale nawiguje dalej. W przybliżeniu określa w której części tunelu jesteśmy. To jest o tyle ważne we Włoszech. Ci, którzy byli to wiedzą, że tam rozjazdy są bezpośrednio za tunelem (zanim GPS złapie sygnał) a nawet w nich!
Wiem, dosyć abstrakcyjny przykład aby jeździć betą AutoMapy po Włoszech ale przy pełnej wersji może się przydać.
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #348 dnia: Styczeń 19, 2012, 13:35:39 »
Ja w zeszłym roku jechałem z AM windowsową przez całe Włochy i było tak jak mówisz, ale przy tunelach o długości powyżej 500-600m też się gubiło...

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #349 dnia: Styczeń 19, 2012, 14:07:17 »
Gubiło i nie nawigowało czy gubiło a mimo to nawigowało?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #350 dnia: Styczeń 19, 2012, 14:13:56 »
Sygnał gubiło i nawigowało "na czuja". Ale przy bardzo długich tunelach zdarzało mu sporo pomylić, choć prędkość miałem zazwyczaj stałą...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #351 dnia: Styczeń 19, 2012, 14:34:53 »
Sygnał gubiło i nawigowało "na czuja". Ale przy bardzo długich tunelach zdarzało mu sporo pomylić, choć prędkość miałem zazwyczaj stałą...

Dobre nawigacje potrafią zrobić użytek z czujników przeciążeń i w ten sposób manewrować jakiś czas bez fixa. Na pewno potrafi to TomTom na ajfona, może ta moda powoli trafia też na androida..

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #352 dnia: Styczeń 19, 2012, 15:16:33 »
Instalator -- słaby. Program -- nie uruchamia się.
Kolego: Tobie nie uruchamia się. 90% przypadków tutaj na forum jakoś sobie poradziło i używa.
Chętnie się dowiem (w oczekiwaniu na odpowiedź z AM) co mam zrobić, by sobie poradzić.
Poza tym jak to jest, że inne programy uruchamiają się 99% (jeżeli nie 100%), a AM generuje 10x większe problemy (porównuję z innym forum, gdzie normą jest że nie działa).
A że akurat Tobie nie działa na, bądź co bądź, przeciętnym sprzęcie jakim jest Blade, to nie znaczy że cały program jest do du**.
Jakieś kompleksy? Co w Blade jest tak słabego co nie pozwala uruchomić się AM, a pozwala czterem innym programom nawigacyjnym? I to jednocześnie.
Mi poszło od strzału na Note (stockowy ROM) i na SGS2 (gotowany), dzisiaj sprawdzę na Transformerze, co z tego będzie.
Cieszę się Twoim szczęściem :D.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #353 dnia: Styczeń 19, 2012, 15:31:12 »
Z tym 99% (jeżeli nie 100%) uruchamialnych programów nawigacyjnych na Androidzie to przesada. Powszechnie znane były i są nadal, problemy z Sygic na SGS2. Z najbardziej istotnych:
- konieczność kilkukrotnego uruchamiania programu, zanim ruszyła nawigacja,
- wywalanie się programu po przyjęciu połączenia.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #354 dnia: Styczeń 19, 2012, 16:19:44 »
Czy istnieje możliwość w tej wersji na ekranie pionowym włączenie prostego pilota bez informacji "Pozostało" i "Dojazd o", na zrzutach ekranów było coś takiego widać.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #355 dnia: Styczeń 19, 2012, 16:24:23 »
Instalator -- słaby. Program -- nie uruchamia się.
Kolego: Tobie nie uruchamia się. 90% przypadków tutaj na forum jakoś sobie poradziło i używa.
Chętnie się dowiem (w oczekiwaniu na odpowiedź z AM) co mam zrobić, by sobie poradzić.
Poza tym jak to jest, że inne programy uruchamiają się 99% (jeżeli nie 100%), a AM generuje 10x większe problemy (porównuję z innym forum, gdzie normą jest że nie działa).
Kolejny raz napiszę: Tobie generuje problemy, a mi na 4 urządzeniach (dzisiaj zainstalowałem na ATRIXie) nie. To może przyczyna jest stronie Twojego sprzętu a nie AM?

Mi poszło od strzału na Note (stockowy ROM) i na SGS2 (gotowany), dzisiaj sprawdzę na Transformerze, co z tego będzie.
Cieszę się Twoim szczęściem :D.
Widzę, że w pełni zrozumiałeś przesłanie mojego posta. Gratuluję.

Czy istnieje możliwość w tej wersji na ekranie pionowym włączenie prostego pilota bez informacji "Pozostało" i "Dojazd o", na zrzutach ekranów było coś takiego widać.
Dotknij zielonego kawałka pilota, to reszta zniknie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2012, 16:32:17 wysłana przez vonski »

*

Offline Devonish

• *
  • 67
« Odpowiedź #356 dnia: Styczeń 19, 2012, 16:35:33 »
Samsung Galaxy S2 w trakcie nawigacji i korzystania z Livedrive, kiedy wyłączę ekran przyciskiem Power i np zatankuje samochód to po ponownym włączeniu ekranu, automapa nawiguje dalej, ale nie pobiera danych Livedrive (pasek jest pomarańczowy). Wymuszenie pobrania danych nie powoduje żadnej reakcji a w zakładce status "wszystko OK". Po wyłączeniu i włączeniu programu działa dobrze.
Ps. Nikt nie korzysta z funkcji livedrive aby odpowiedzieć na moje pytanie z kilku postów wcześniej.

*

PapaD

« Odpowiedź #357 dnia: Styczeń 19, 2012, 17:10:25 »
Nikt nie korzysta z funkcji livedrive aby odpowiedzieć na moje pytanie z kilku postów wcześniej.
no pewnie, że nie :E

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #358 dnia: Styczeń 19, 2012, 17:45:01 »
Pamiętam że w programik SirfTech miał "parę" opcji do ustawienia co chipset ma robić gdy mu zabraknie jednego czy dwóch z czterech potrzebnych do ustalenia poz. satelitów. Było też ustawienie po jakim czasie ma uznać że stracił fixa (czyli jak długo ma udawać że jest) Trzeba więc chyba uznać że jest to również kwestia hardwearu
Czyli piszesz o programowym wspomaganiu/tuningu* hardwearu.
Także, z uporem maniaka pozostanę przy swoim zdaniu ;)

* - niepotrzebne skreślić.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Devonish

• *
  • 67
« Odpowiedź #359 dnia: Styczeń 19, 2012, 19:13:20 »
Nikt nie korzysta z funkcji livedrive aby odpowiedzieć na moje pytanie z kilku postów wcześniej.
no pewnie, że nie :E

Toż to działanie na szkodę wersji BETA i nas wszystkich :( . Cały czas w wątku o Automapie są narzekania o słabych danych SR i LiveDrive z powodu małej ilości tzw. "źródełek" czyli użytkowników (powody różne najczęściej sprzęt bez możliwości łączenia z netem). Kiedy pojawia się okazja że każdy użytkownik może korzystać z pakietowej transmisji danych na androidzie to propagujecie nie korzystanie.
Więc kolego o co kaman?

Pozdrawiam