AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242803 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline abderyta

• 303
  • Sprzęt: takie tam
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #300 dnia: Styczeń 18, 2012, 16:11:28 »
GPStest na przykład.

*

PapaD

« Odpowiedź #301 dnia: Styczeń 18, 2012, 16:19:01 »
GPStest na przykład.
ja mam to zainstalowane nawet, ale nie wiem, czym się pobiera aktualne położenie satelitów :(

*

Offline abderyta

• 303
« Odpowiedź #302 dnia: Styczeń 18, 2012, 16:24:23 »
menu > settings > update agps.

*

PapaD

« Odpowiedź #303 dnia: Styczeń 18, 2012, 17:17:37 »
Kolego obawiam się, że z tym update agps to nie masz racji. Tapnij w to, a dostaniesz tylko krótki komunikat. Wolałbym raczej pomoc kogoś , kto zna quick qps z windows mobile. Tam wyraźnie widać, jak dane się pobierają i nie trwa to ułamek sekundy jak po tapnięciu w update agps w programie gps test. Szukam dalej pomocy, ale dziękuję ci bardzo za dobre chęci :)

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #304 dnia: Styczeń 18, 2012, 17:32:00 »
rgr: Nie jestem fanem AutoMapy, wolę Navigona, ale czy ty przypadkiem nie dramatyzujesz? Ocenianie wersji beta tak jak pełnoprawnej aplikacji i wydawanie sądów typu "kupić/nie kupić"
Beta oznacza prawie gotową wersję, w obecnej postaci to jest jakaś alpha.
Instalator -- słaby. Program -- nie uruchamia się.
Straciłem więcej czas na AAM niż na wszystkie pozostałe nawigacyjne jako instalowałem (np. Navmax -- program słaby, ale uruchamia się, nie musiałem kasować aplikacji, a i instalator sensowny, a mapa Emapy nie zajmuje 200MB tylko bodajże z 70MB).

I uświadomiłem sobie, że chyba wcale nie potrzebuję AAM na andka. W LD nie wierzę, wybieranie głosowe w Google Maps jest bardzo wygodne i skuteczne, a w razie czego (detale związane z numeracją) mam Targeo.mobi (co prawda mocno kulawe, nawet trasy potrafi nie narysować, ale jako sporadyczny dodatek może być).

Połączone: Styczeń 18, 2012, 17:35:07
Kolego obawiam się, że z tym update agps to nie masz racji. Tapnij w to, a dostaniesz tylko krótki komunikat. Wolałbym raczej pomoc kogoś , kto zna quick qps z windows mobile. Tam wyraźnie widać, jak dane się pobierają i nie trwa to ułamek sekundy jak po tapnięciu w update agps w programie gps test. Szukam dalej pomocy, ale dziękuję ci bardzo za dobre chęci :)
Trwa to ułamek sekundy. Ja akurat używam GPS Status.
Chyba ma nawet opcję automatycznej aktualizacji AGPS, ale nie używam -- nie mam problemu z sygnałem GPS (ale nie w AAM :D ).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 17:35:07 wysłana przez rgr »
To nie tablica ogłoszeń !

« Odpowiedź #305 dnia: Styczeń 18, 2012, 17:35:59 »

U mnie na Galaxy Note chodzi jak burza i ani razu nie zawiesił się ani nic z tych rzeczy.. :proud: Nie ma też popularnych skoków strzałki na postojach.  :D A przy okazji mam pytanko.. Czy AUtomapa korzysta z GLONASS? Bo w note jest ten odbiornik. Dziś jechałem w tunelu w Bielsku Białej  i normalnie prowadziła Automapa!!!  :shock: Co mnie zaskoczyło..

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #306 dnia: Styczeń 18, 2012, 17:44:02 »
Aplikacje androidowe na tyle czesto probuja ustalic lokalizacje ze chyba raczej nie trzeba :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #307 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:02:56 »
jak czytam niekóre wypowiedzi to nóż się w kieszeni otwiera........

beta bety, alfa......
słaba marna niedopracowana
mieli dużo czasu na testy.........
navigon, sygic, igo lepsze
zły instalator.............
itp uwagi

normalnie taki program robią tylko i wyłącznie dla dużych pieniędzy bo napewno nie z zamiłowania pasji czy tym poobnych "wyższych idei"

Najpierw "fachmani" instalują na namoróbkach typu hd2 albo na romach z krórych okrojony ze wszytskiego soft ma robić demony szybkości a potem marudzą że ten czy inny program nie działa ........

a już "kuzorium" to opinia że AM zżera baterie,
mam SG2 i każda nawigacja pożera wiecej niż ładowarka daje, taką mam ładowarke (jszcze od iphona) i chcąc aby bilans prądowy wyszedł na + muszę ograniczać parematry KAŻDEGO programu nawigacyjnego ...........

ludzie instalują sobie 30 ostrzegaczy, blokerów, przełączaczy a potem wielkie zdziwko że coś się nie instaluje czy nie działa

Ni ejestem przeciwnikiem grzebania czy eksperymantów ale skoro sie to robi to trzeba mieć świadomośc że coś może działać inaczej albo nie działać a nie pisać że w aquracie pracują lamarzy bo powinni przewidzieć że mój hd2 z ptrzelutowaną płytą głowną z samsunga i programem do podkrecania gps, na romie .........XD_super light ver 10123, nie instaluje automapy prawidłowo

pozdrawiam myślących
M
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 18:05:54 wysłana przez marcel »

*

Offline abderyta

• 303
« Odpowiedź #308 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:08:01 »
Pitolicie Hipolicie.

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #309 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:15:42 »
"a już "kuzorium" to opinia że AM zżera baterie,
mam SG2 i każda nawigacja pożera wiecej niż ładowarka daje, taką mam ładowarke (jszcze od iphona) i chcąc aby bilans prądowy wyszedł na + muszę ograniczać parematry KAŻDEGO programu nawigacyjnego ..........."

Ciekawe bo  u mnie na galaxy s2 taki Sygic nie rozładowuje baterii, do tego rozmowy telefoniczne, słuchawka bluetooth i pakietowa transmisja danych. Telefon ładuje oryginalna ładowarka do uchwytu "DUBcośtamcośtam"
Natomiast na Automapie baterii ubywa i bardzo nagrzewa się.

Mam niemiłe doświadczenia z przeszłości z telefonem HTC HD2 gdzie po miesiącach używania Automapy i nagrzewania się telefonu, ten coraz częściej restartował się aż padła płyta główna.

Podsumowując dużo zależy od samej ładowarki i jej wydajności prądowej. Nie wiem jaka jest w ładowarce od Iphona.
PS. Dość często zdarza mi się w Automapie problem z pobraniem danych livedrive (czerwony znaczek), czy też tak macie?
PS.2. Na wersji windows przy przeliczeniach livedrive widzę u góry pojawiająca się ramkę informującą mnie np o utrudnieniach +Xmin i Xkm. Jak wygląda to na androidzie ponieważ nic takiego nie zauważyłem?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 18:25:16 wysłana przez Devonish »

*

Offline LegiaWarszawa

• **
  • 104
  • Sprzęt: I9100
« Odpowiedź #310 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:16:58 »
W tej "zabawie" chodzi o konstruktywne wylapanie wszelkich problemow z aplikacja, a nie dziecinada z obrazaniem sie na program / dostawce i do tego jeszcze z pozycji roszczeniowej!

Regułą jest że prawie żadne z baboli i prawie żadna sugestia uczestników nie jest uwzględniana w wersji finalnej. Sumując -na podstawie dotychczasowych doświadczeń z firmą Aqurat możemy z 90% prawdopodobieństwem domniemywać że testujemy wersję finalną. noo pewnie mapy dadzą świeże. i odblokują nieaktywne funkcje.
Bardzo mocno chciałbym w to wierzyć że bardzo mocno się mylę.
Ciekaw jestem ilu z tych maruderów w ogole pofatygowalo sie, zeby wyslac maila, a juz nie chce pytac o maila z DOKŁADNYM opisem usterki i wszystkimi danymi telefonu...

Pytanie co do bnaterii - co ona wlasciwie ma pokazywac? Kawałek paska ma kolor mocny od lewej, a kawalek szary - to szare to czas jaki telefon powinien jeszcze dzialac na baterii czy co?
Czy funkcja o ktorej ktos wspomnial - po kliknieciu na 3D mozna usunac budynki z mapy powinna dzialac tak jak u mnie, ze pokazuje coraz nizsze pietra budynkow czy powinny sie stawac coraz bardziej PRZEZROCZYSTE?
Dalej, co i w jaki spsob powinien pokazywac traffic, bo nie wiem czy zadzialal prawidlowo czy nie:) ?
Jak ustawic zeby AM nie wracala do widoku 3d po 2d i nie przyblizala bardziej niz ja ustawie widoku?

Jechalem dzis jako pasazer i patrzylem co pokazuje - jako sie dzis gubila bardziej, kilka razy nie widziala GPSa, testowalem pierwszy raz z trafficiem na sgs1 - byc moze bez traffic dziala ok ale z traffic chbya nie. Potestuje dalej.
ostatnio była: Nokia 5800, E72, Desire_Z, SGS i9000
jest: SGS II i9100 oraz Samsung Omnia W i8350
i narazie nie zamierzam zmienic ani na SGS III ani na Note2 :D

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #311 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:19:21 »
Instalator -- słaby. Program -- nie uruchamia się.
Kolego: Tobie nie uruchamia się. 90% przypadków tutaj na forum jakoś sobie poradziło i używa.  A że akurat Tobie nie działa na, bądź co bądź, przeciętnym sprzęcie jakim jest Blade, to nie znaczy że cały program jest do du**. Mi poszło od strzału na Note (stockowy ROM) i na SGS2 (gotowany), dzisiaj sprawdzę na Transformerze, co z tego będzie.

*

PapaD

« Odpowiedź #312 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:29:29 »
Najpierw "fachmani" instalują na namoróbkach typu hd2 albo na romach z krórych okrojony ze wszytskiego soft ma robić demony szybkości a potem marudzą że ten czy inny program nie działa ........
pozdrawiam myślących
M
Kolego na co dzień tak nie piszę, ale dla ciebie muszę zrobić wyjątek i napisac, że piszesz takie głupoty, że też coś tam się otwiera gdzieś. Kolego czytaj co ludzie piszą czasami, a piszą coś takiego, że mają na swoim rom-ie inne softy nawigacyjne
i nie mają problemów, łapie im fixa, nawiguje, kursor nie lata gdzieś na boki , nie grzeje się bateria itd itd. I ja to też moge potwierdzić, tylko na przykładzie windowsa mobile. Tam mam inne softy i jeżeli chodzi o stabilność, to AM jest najsłabsza z tego całego zestawu. Ma tylko jedną rzecz, która bije wszystko co mam na głowę - to mapy. Kolego marcel, stawiam tezę, że jakby np sygic androidowy dostał na pokład mapę , którą posiada AM, to AM znika z rynku, albo staje się niszą w ciągu 1 roku. Z AM to jak z kierowcami aut i ich reakcjami na kosmiczne ceny benzyny, czyli płaczemy - płacimy i jeździmy dalej, a w AM płaczemy-płacimy i będziemy płacić nawet przy takich betach jakie w postaci finala otrzymujemy i tylko z powodu świetnej mapy - ot cała prawda o sile naszego ukochanego cudeńka pt AM.

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
« Odpowiedź #313 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:33:15 »
PapaD w przypadku HD2 sprawa z AGPS wygląda trochę inaczej:
Najpierw instalujesz GPS Librares autorstwa tytunga (podałbym link ale wyłączyli XDA przez tą akcję z cenzurą)
Następnie instalujesz Leo AGPS Injector również autorstwa Tytunga, wyciągasz sobie widget na ekran i za każdym razem jak chcesz odświeżyć położenie satelitów, tapiesz w tenże widget.

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #314 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:46:06 »
PapaD

ja stawiam inną tezę gdyby AM miała wybieranie gosowe z google maps, wybieranie po google z sygica, koszt updadtu z navigona, a logo z tomtoma to była by najlepszą navi na świecie

nie oszukujmy sie na polskim rynku androida AM w wersji beta jest NAJLEPSZYM SOFTEM NAWIGACYJNYM

bez porównania

automapa........ ładna aktualan dopracowana mapa, budynki inne dodatki do mapy
inny soft........... szara lub czerwon a kreska ulicy + ewentulanie słoneczko czy chmurki

automapa.......... nawet w nie najnowszej becie.............altualne mapy
inny soft............. mapy z lat 90 + kilka jesxcze nieczynnych obwodnic

itd itd

uzywałem wszytskich navi na androida i we wszystkich czasem miałem zwisy, lagi, gubienie sygnału czy pożeranie baterii

mni ebrakuje głosowego wybierania i im to napisałem
reszta jest bajką

i pamiętajmy że czść funkcji jest nieaktywna........np przelącznie w tryb nocny..............i co i ludzie pisza że NIE DZIAŁA

M
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 18:48:36 wysłana przez marcel »

*

Offline abderyta

• 303
« Odpowiedź #315 dnia: Styczeń 18, 2012, 19:03:08 »
Akurat najlepszą relację jakość-cena mają Google Maps.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #316 dnia: Styczeń 18, 2012, 19:06:05 »
Kolego obawiam się, że z tym update agps to nie masz racji. Tapnij w to, a dostaniesz tylko krótki komunikat. Wolałbym raczej pomoc kogoś , kto zna quick qps z windows mobile. Tam wyraźnie widać, jak dane się pobierają i nie trwa to ułamek sekundy jak po tapnięciu w update agps w programie gps test.
A robił coś innego ten QuickGPS oprócz pobierania danych o satelitach (czyli to samo, co wbudowane XTRA w Omni)?

Połączone: Styczeń 18, 2012, 19:08:47
Aplikacje androidowe na tyle czesto probuja ustalic lokalizacje ze chyba raczej nie trzeba :)
Tyle, że samo zgrubne zlokalizowanie urządzenia niespecjalnie pomoże w szybszym złapaniu zimnego fixa, co w połączeniu z danymi o satelitach.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 19:08:47 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #317 dnia: Styczeń 18, 2012, 19:34:56 »
W HD2 łapie fixa w 5 sekund to po co wspomagacze.

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #318 dnia: Styczeń 18, 2012, 19:36:49 »
PapaD: weź wyluzuj, bo Ci żyłka pęknie. Piszesz AM-inny soft tak, jakbyś reklamował proszek do prania (wiesz, inny proszek itd.). Wrzucasz w tej sposób do jednego worka wszystkie inne produkty niż AM i się zwyczajnie ośmieszasz. Zwłaszcza przy tekstach typu "mapy z lat 90 + kilka jesxcze nieczynnych obwodnic" - jeżeli "inny soft" ma tylko takie mapy, to powiedz mi skąd Navigon 4 wziął sobie wszystkie nowe autostrady, łącznie z tymi, które oddano pod koniec 2010 roku, skąd wziął Rondo Ofiar Katynia w Krakowie, które otwarte zostało w listopadzie (beta AM na andka ma starszą mapę, gdzie owo rondo jest jeszcze w starej postaci bez estakady i tunelu), skąd wziął wreszcie adres domu w którym mieszkam, a którego nie ma w sygicu, igo i Google Navi (w becie AM jest)?

Pisząc takie teksty nie stajesz się ani specjalnie wiarygodny, ani nie sprawiasz wrażenia kogoś, z kim warto by dyskutować.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #319 dnia: Styczeń 18, 2012, 19:42:55 »
... powiedz mi skąd Navigon 4 wziął sobie wszystkie nowe autostrady, łącznie z tymi, które oddano pod koniec 2010 roku, skąd wziął Rondo Ofiar Katynia w Krakowie, które otwarte zostało w listopadzie (beta AM na andka ma starszą mapę, gdzie owo rondo jest jeszcze w starej postaci bez estakady i tunelu), skąd wziął wreszcie adres domu w którym mieszkam, a którego nie ma w sygicu, igo i Google Navi (w becie AM jest)?
Niech zgadnę.
Mapy Navteq'a?
Pozdrawiam
Karol

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #320 dnia: Styczeń 18, 2012, 20:50:46 »
Dla ocieplenia atmosfery zapytam też w tym wątku -
Zainstalowałem ten rom - "NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_SD_(Android-2.3.7)" i tę poprawkę gps na hd2. Kursor  "lata" na postoju, ale hd2 tak chyba ma bez poprawki kolegi Mayka w WM. Proszę o podpowiedź - czy można w tym romie dać głos nawigacji na słuchawki po bluetooth? Gps łapie w 5 sekund. Dziękuję

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #321 dnia: Styczeń 18, 2012, 21:24:18 »

.......... Czy AUtomapa korzysta z GLONASS? Bo w note jest ten odbiornik. Dziś jechałem w tunelu w Bielsku Białej  i normalnie prowadziła Automapa!!!  :shock: Co mnie zaskoczyło..
Myślę że dla  AM jak i dla innych nawigacji nie ma znaczenia GPS , GLONASS , czy Galileo  tym "martwi się" chipset który musi być kompatybilny z którymś lub ze wszystkimi systemami, Program nawigacyjny dostaje od chipsetu strumień danych (NMEA) z kolejnymi obliczonymi pozycjami  i może nawet nie wiedzieś z jakiego systemu korzysta.
W tunelu GLONASS też nie będzie działał a że program pokazuje że jedziesz to dlatego że potrafi przez jakiś czas zgadywać że jak jechałeś drogą 50km/h i znikł sygnał to prawdopodobnie dalej jedziesz 50 i tak pokazuje . Co więcej ten sam manewr stosują niektóre  chipsety GPS i w programie nawet nie widać że przez chwilę nie było sygnału
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #322 dnia: Styczeń 18, 2012, 21:28:33 »
PS. Dość często zdarza mi się w Automapie problem z pobraniem danych livedrive (czerwony znaczek), czy też tak macie?
Wyłącz 3G w ustawieniach systemowych androida... Nie wszędzie stoją BTS-y HSDPA, więc zrywa...

Odp: AM na Androida - Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #323 dnia: Styczeń 18, 2012, 21:35:12 »
działa pięknie, mimo, ze kilka opcji jest nieaktywnych!! Szkodz, ze wersji Beta nie ma automatycznej regulacji głoścności, noc/dzień  i POI z MIPLO

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #324 dnia: Styczeń 18, 2012, 21:37:15 »
Też dla ocieplenia bo cosik zgryźliwe te Wasze posty,na wzmiankowanym romie na którym podobno wszystko chodzi, Automapa 2 razy powiesiła system,dała radę.Ale jak działa to do celu zaprowadzi.Nie chcę wyrokować ale zdarzają się i są to te same przypadłości co pod WM,generalnie chyba AM nie lubi HD2 albo dokładniej układu GPS wbudowanego  w Leona (bo inne nawigacje działają normalnie).Jak czytam Wasze uwagi to właściciele HD2  mają to samo pod Androidem  jak i pod WM.
Natomiast na "Xperii Neo V" wszystko hula jak należy,na stopie wskaźnik  nie wariuje,prędkość też pokazuje 0km/h jak stoimy,w odróżnieniu od HD2, bo na nim stoję z prędkością circa 20km/h.
Jak będą działać wszystkie funkcje,teraz jeszcze zablokowane to powinna być to dobra nawigacja z bardzo dobrymi mapami.

*

Offline sirmasterdiablo

• 9
  • Sprzęt: ASUS P750, HTC HD2
« Odpowiedź #325 dnia: Styczeń 18, 2012, 21:41:42 »
proponuję spytać w tym wątku:
http://pdaclub.pl/forum/android-w-leo/romy-na-ktorych-dziala-am/
znalazlem rozwiazanie moze sie komus przyda w przypadku gdy nie moze w AM wykryc satelitow na stronie

http://forum.xda-developers.com
a dokładnie zmienilem na
GPS_NMEA_permission_update.zip
teraz lapie mi w kilka sekund

*

Offline sielik

• 45
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 7.7, Omnia W
« Odpowiedź #326 dnia: Styczeń 18, 2012, 22:01:40 »
Sprawdziłem działanie na 3 telefonach: Xperia Neo V, Lg Swift Black, SgsII. Na każdym instaluje sie i działa bdb. Fix w parę sekund, wyznacza prawidłowo trasy i działa znacznie szybciej nisz na WinMo. Nic nie skacze i nie wariuje na skrzyżowaniach, jedynie telefony faktycznie dość szybko nagrzewają sie. Aktualnie nie ma problemu, ale przy 30 st. w pełnym słońcu i podłączonej ładowarce może byc gorąco. Sprawdzę jeszcze jak z tym ładowaniem, czy ładuje czy rozładowywuje sie.
p.s. romy stock w najnowszych wersjach, no prawie lg jeszcze na 2.2
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 22:04:41 wysłana przez sielik »
pozdr., sielik
Aktualnie Samsung Galaxy S II, Galaxy Tab 7.7 i Omnia W, były: Tab 10.1  LG P970, HTC 7 Trophy, Galaxy S, Mini [SE Xperia Neo V, Mini, X10i], Nokia E52, HTC HD2, Magic, Diamond, Eten DX900 i X800, [sporo WM5 i 6], na początku był ETEN P700

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #327 dnia: Styczeń 18, 2012, 22:05:56 »
...
a już "kuzorium" to opinia że AM zżera baterie,
mam SG2 i każda nawigacja pożera wiecej niż ładowarka daje, taką mam ładowarke (jszcze od iphona) i chcąc aby bilans prądowy wyszedł na + muszę ograniczać parematry KAŻDEGO programu nawigacyjnego ...........

Wywal tego SG2 bo coś chyba z nim nie tak tym bardziej, że musisz ograniczać jakieś tam parametry programów nawigacyjnych. Nie może być tak, że ładowarka daje mniej prądu niż urządzenie zużywa.

Pozdrawiam

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #328 dnia: Styczeń 18, 2012, 22:17:40 »
może być, może i nie tylko na SGS2 były takie "ficzery"
choć zazwyczaj winna była noname ładowarka

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #329 dnia: Styczeń 18, 2012, 23:31:45 »
W tunelu GLONASS też nie będzie działał a że program pokazuje że jedziesz to dlatego że potrafi przez jakiś czas zgadywać że jak jechałeś drogą 50km/h i znikł sygnał to prawdopodobnie dalej jedziesz 50 i tak pokazuje . Co więcej ten sam manewr stosują niektóre  chipsety GPS i w programie nawet nie widać że przez chwilę nie było sygnału
Z tego co pamiętam, mapy mają "zaszytą" informację o tunelach i dlatego program zgaduje.
Także raczej to kwestia softu niż hardwearu.
Pozdrawiam
Karol