AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242725 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #270 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:44:36 »
Cytat: PapaD
Czasami mam ochotę wyłączyć dźwiek, żeby co chwilę nie słuchać jadźki po wyznaczeniu od nowa trasy.
A po co w ogóle mieć włączony ten komunikat? Czyżby w AAM nie szło go wyłączyć? :ohreally:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline grzesk

• *
  • 69
  • Sprzęt: SG A5(2016)
« Odpowiedź #271 dnia: Styczeń 17, 2012, 18:15:06 »

A po co w ogóle mieć włączony ten komunikat? Czyżby w AAM nie szło go wyłączyć? :ohreally:

Da się wyłączyć i jest cisza

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #272 dnia: Styczeń 17, 2012, 18:17:25 »
Problem jest podnoszony na wielu forach. np. na SGS2 ładowarka NIE NADĄŻA !! i mimo podłączenia poziom baterii spada, więc babol jest ewidentny.
Babol jest ewidentny, ale nie w AAM. Nie ma takiej możliwości, by przy sprawnej ładowarce telefon nie ładował się (najwyżej może wolniej). Ładowarka oryginalna czy z serii "Made in RoC"?
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline teperek

• 34
    • Teperek
  • Sprzęt: Było: Asus 636N SD 2GB, Jest: Samsung Omnia 8GB
« Odpowiedź #273 dnia: Styczeń 17, 2012, 18:53:13 »
SonyEriccsson Neo V, instaluje się, łapie fixa szybciej niż na mobile :)

*

Offline Ian

• *
  • 93
  • Sprzęt: TT VIA 62, Samsung Mega, Garmin 2460 L
« Odpowiedź #274 dnia: Styczeń 17, 2012, 19:26:37 »
Próbowałem AAM na tablecie Lark 70.5. Aplikacja dała się ściągnąć i uruchomić ale po powitaniu (przez Hołka) wyświetla komunikat "szukam sygnału GPS" i tak zostaje. Nie można jej nawet wyłączyć. Próbowałem kilkakrotnie wgrywać aplikację (sądziłem, że był jakiś błąd przy ściąganiu) ale zawsze było to samo. Wgrana "firmowo" NAVMAX działa bezbłędnie. Sciągnąłem także trial MapaMap Android i też działa bez problemów. Tylko Automapa ma ciągle problemy ze swoją aplikacją, nie tylko na Androida. Używam AM na Windows CE i też bywają problemy o czym użytkownicy piszą na innym forum.

*

PapaD

« Odpowiedź #275 dnia: Styczeń 17, 2012, 19:28:00 »
Cytat: PapaD
Czasami mam ochotę wyłączyć dźwiek, żeby co chwilę nie słuchać jadźki po wyznaczeniu od nowa trasy.
Nie wiem czy dobrze zostałem zrozumiany, mi nie chodzi o komunikat "o zjechaniu z trasy", bo ten to zawsze wyłączam. ja mówię o tym co gada Jadzia, jak przeliczy od nowa trasę , czyli tam za ile metrów najbliższy manewr i chyba też od razu mówi ile km do celu. O i to jest upierdliwe dla mnie, bo to wyznaczanie trasy od nowa odbywa sie u mnie dość często, a tego komunikowania chyba nie da się wyłączyć, no chyba że wytnę wszystkie dźwięki, ale to nie o to chodzi. Znalazłem przed chwila w ustawieniach cos takiego jak komunikat o trasie po wyznaczeniu. Niestety w becie jest zaptaszkowany na razie na stałe i nie mogę go wyłączyć, a pewnie o to ustawienie ci chodziło.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 19:33:26 wysłana przez PapaD »

« Odpowiedź #276 dnia: Styczeń 17, 2012, 19:32:17 »
Witam. Jestem nowy na tym forum i mam pytanie odnośnie automapy 6.10 i htc tytnII otóz nie uruchamia mi się ona na moim htc tzn po wybraniu uruchomienia AM pojawia sie dymek "Trwa uruchamianie programu" i tak moze sobie stac az bateria padnie. Czy to wina AM czy wina systemu? Mam rom MAKUS na bazie WM 6.5

[gmod]To nie ten dział kolego, pytaj w dziale Automapy na WinCE[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 20:14:03 wysłana przez vonski »

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #277 dnia: Styczeń 17, 2012, 19:33:56 »
Pojezdzilem 3 dni na becie AAM i powiem, ze bardziej mi sie podoba niz AM na WM :)
Ze wzgledu na wielkie olewactwo w becie na WM przestalem od dawna ja testowac i nawet Omnie rzucilem w kat korzystajac z Garmina. Szkoda, ze nie jest to pelna wersja beta, bo ma ograniczenia menu i opcji, ale na razie wylapalem:
- routing jest czasem dziwny. Prowadzi dookola, w okreslony punkt wjazdu na parking zamiast najblizszy GPSowi. Np: POI w Zlotych Tarasach, bedac na Zlotej i majac budynek 10 m od siebie ciagnie mnie w Emilii Plater, dookola i z powrotem.
- na Pulawskiej WAW przy Rzymowskiego, ciagnie mnie odnoga po prawej stronie, gdzie z 2 pasow robi sie jeden (przy Wyscigach) co grozi korkiem i staniem, zamiast spokojnie prowadzic przez Hopke Ferrari (lewy pas). Dodatkowo kursor jest ciagniety mocno do wyznaczonej trasy pomimo, ze ja bylem 20 m po lewej
- nie skacze na czerwonym swietle, nie drzy i jest jakby spokojniejsza
- na tablecie 10.1 nie moge wejsc w menu - pojawia sie czarny ekran. Na HTC wchodzi i dziala.
- Sa czasami dziwne przelaczenia ustawienia poziomo w pionowo i w poziomo. Tablet jest nieruchomy w poziomie - wylapalem to w wejsciu w menu AM traffic
- Kilkanascie razy zdarzylo sie, ze bylem przed celem 300 m przed dojechaniem
- pare razy nie bylem w stanie wprowadzic adresu 59K, 73P pomimo, ze jest wyswietlony przy skrolowaniu na dole
- Ikony sa za male :(, a juz na tablecie w szczegolnosci
- szkoda, ze menu sa glownie tekstowe, a nie obrazkowe
- fix jest mega szybki
- brakuje mi mozliwosci zglaszania problemow na trasie vide Yanosik etc. np tapniecie w ekran: korek, radar, wypadek etc.

Ogolnie lubie te bete bardziej niz na Windows :)

*

PapaD

« Odpowiedź #278 dnia: Styczeń 17, 2012, 20:09:20 »
- fix jest mega szybki
apropos fixa, u mnie jak wyświetla sie ten wskaźnik z szarymi "cegiełkami" od szukania sygnału gps, to te cegiełki w ogóle nie zmieniają koloru w miarę łapania mocniejszego sygnału z satelitów, tylko szarymi pozostają do samego końca, aż do rozpoczęcia nawigowania. Czy u was jest podobnie ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #279 dnia: Styczeń 17, 2012, 20:17:32 »
jw. nie trzeba zwierać pinów
jesli mamy roota wystarczy podnieść mA w ustawieniu USB z 450 na wyższą wartość i gotowe
A gdzie się to ustawia?
w programie Voltage Control (darmowy, wymaga roota)

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #280 dnia: Styczeń 17, 2012, 20:22:54 »
Witam. Jestem nowy na tym forum i mam pytanie odnośnie automapy 6.10 i htc tytnII otóz nie uruchamia mi się ona na moim htc tzn po wybraniu uruchomienia AM pojawia sie dymek "Trwa uruchamianie programu" i tak moze sobie stac az bateria padnie. Czy to wina AM czy wina systemu? Mam rom MAKUS na bazie WM 6.5

To nie ten dział kolego, pytaj w dziale Automapy na WinCE
To też w sumie takie ułatwienie żeby szukać odpowiedzi dotyczącej aplikacji na windows mobile pod działem wince.

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
« Odpowiedź #281 dnia: Styczeń 17, 2012, 20:25:21 »
Mam SGS II z oryginalnym uchwytem i ładowarką Samsung.

Nie zauważyłem problemów z ładowaniem. Rozładował mi się i podłączyłem ładowarkę i pojechałem dalej. Galaxiak ładował się i nie było problemu. Obawiam się tylko jak będzie lato i gorąco, aby nie przerwało mi ładowania od wysokiej temperatury baterii. Miałem to w Omnii II. Rozwiązaniem było puszczenie zimnej klimy na szybę i obniżenie temperatury.

*

Offline puker

• **
  • 125
  • Sprzęt: Asus P550, GSMART S1205, SGN,
« Odpowiedź #282 dnia: Styczeń 17, 2012, 20:45:32 »
...apropos fixa, u mnie jak wyświetla sie ten wskaźnik z szarymi "cegiełkami" od szukania sygnału gps, to te cegiełki w ogóle nie zmieniają koloru w miarę łapania mocniejszego sygnału z satelitów, tylko szarymi pozostają do samego końca, aż do rozpoczęcia nawigowania. Czy u was jest podobnie ?...
Na moim SGN "cegiełki" stopniowo zmieniają kolor na pomarańczowy i przy czwartej AM łapie fixa.
Może Twój problem to problem Twojej maszynki?

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #283 dnia: Styczeń 17, 2012, 20:46:22 »
Samsung galaxy Ace - pierwszy raz spotkałem się z sytuacją że tył telefonu jest gorący -widać że pobór prądu przez AM jest zdecydowanie powyżej normy. bateria po prostu niknie w oczach.

miejmy nadzieję że w wersji komercyjnej ten ewidentny babol zostanie poprawiony.

IMHO to jest problem Samsunga. To samo miałem na WM z AM na Omni I. O ile w zimie dawało jakoś radę, to latem, gdy słońce grzało na przednią szybę, Omnia się rozgrzewała do czerwoności, ładowanie się kończyło (chyba jakieś zabezpieczenie termiczne), telefon się rozładowywał i po nawigacji. Bez włączonej nawigacji nic takiego miejsca nie miało. Po zmianie na HTC takich numerów już nie miałem.
Jak wróci "żonowy" I5700 to przetestuję go też pod tym kątem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 20:48:47 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

PapaD

« Odpowiedź #284 dnia: Styczeń 17, 2012, 21:32:06 »
...apropos fixa, u mnie jak wyświetla sie ten wskaźnik z szarymi "cegiełkami" od szukania sygnału gps, to te cegiełki w ogóle nie zmieniają koloru w miarę łapania mocniejszego sygnału z satelitów, tylko szarymi pozostają do samego końca, aż do rozpoczęcia nawigowania. Czy u was jest podobnie ?...
Na moim SGN "cegiełki" stopniowo zmieniają kolor na pomarańczowy i przy czwartej AM łapie fixa.
Może Twój problem to problem Twojej maszynki?
okey, to już wiem, że na SGN jest okey, ale prosiłbym o informację jak wskaźnik szukania sygnału gps wskazuje postęp sygnału na sprzęcie taki jak u mnie, czyli HTC HD2

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #285 dnia: Styczeń 17, 2012, 22:42:33 »
IMHO to jest problem Samsunga. To samo miałem na WM z AM na Omni I.

Nie twierdzę że Samsung to szczyt techniki ale to co mogę stwierdzić to fakt, że miałem wgrane prawie wszystkie dostępne na dziś programy do nawigacji, oraz sporo różnych aplikacji dużych i małych.
NIGDY nie miałem gorącej baterii, nigdy wskażnik nie nikł w oczach. Dopiero AAM dała Samsungowi taki wycisk.

Dla mnie wniosek prosty - panowie znowu się uczą  pisania aplikacji naszym kosztem. do czasu kiedy zużycie energii nie będzie porównywalne do innych podobnych aplikacji grosza ode mnie nie zobaczą. A założę się nauczony doświadczeniem, że będzie to trwało co najmniej tyle co trwało w wypadku iAM. czyli być może aplikacja zacznie działać tak jak powinna za rok. albo tak jak w wypadku WM czyli nigdy.

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #286 dnia: Styczeń 17, 2012, 22:46:17 »
Mili Państwo,

Od kiedy zainstalowałem Automapę na moim telefonie Samsung Galaxy S2, w kąt poszedł Modecom MX2 z najnowszą wersją map.
O dziwo androidowa aplikacja pomimo starszej mapy lepiej wylicza mi trasy i podaje bardziej przybliżony czas dojazdu (testowane na ok. 1000km).

Mam dwie główne uwagi do aplikacji:

1. Dedykowany oryginalny uchwyt samochodowy z ładowarką firmy Samsung nie nadąża z ładowaniem telefonu, cały czas się systematycznie rozładowuje (podpięta słuchawka bluetooth). Aplikacja jest niezwykle "prądolubna" dodatkowo telefon jest gorący. Na innych nawigacjach na Androida (testowałem sporo) nie miałem takich "objawów".
2. Asystent pasa ruchu w pozycji pionowej telefonu jest nieczytelny. Przed wykonaniem manewru odruchowo wzrok sięga do góry wyświetlacza. Powinien być na górze.

Sam kursor i mapa mają mini przeskoki (dużo mniejsze niż na Modecomie ale są zauważalne) dodatkowo kursor ma tendencje do "gibania się" w lewo i prawo.
Brakuje mi płynnego ruchu kursora jak w innych nawigacjach np Sygic.

Pozdrawiam.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #287 dnia: Styczeń 18, 2012, 08:45:44 »
To też w sumie takie ułatwienie żeby szukać odpowiedzi dotyczącej aplikacji na windows mobile pod działem wince.
AM na WinCE i Windows Mobile to ta sama aplikacja.

*

Offline twycz

• 10
  • Sprzęt: HTC Desire HD stockowy 2.3.5 / Sense 3.0
« Odpowiedź #288 dnia: Styczeń 18, 2012, 08:54:38 »
Dzisiaj trasa do pracy, ok. 15 km w Warszawie.
Porównanie AM 6.10 na Go Clever i na HTC DHD.
Fix Andek złapał szybciej, ok 15 sek. po kolejnych 30 złapał GC.
Trasy optymalne (6.10 z preferencją 75% na szybką).
Ewidentnie Andek prowadził najkrótszą, szybko korygował ale do następnej najkrótszej. Razem jechały gdy już nie miały wyjścia.
6.10 miło zaskoczyła bo prowadziła mnie tak jak chciałem, znała moje "skróty" no może raz sobie udowadnialiśmy kto ma rację (ja wygrałem).
Nie widziałem na Andku problemów z szalejącą strzałką ale za to przybliżanie przy manewrze działało w połowie manewru albo tuż po nim. Może coś źle ustawiłem z tymi metrami przy przybliżeniach.

Andek 2.3.5, Sense 3.0

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #289 dnia: Styczeń 18, 2012, 10:49:00 »
Najpierw musiałem zwolnić miejsce na gigantyczny loader.

Potem loader z wielkimi problemami ściągał właściwy program (notorycznie wychodził bez słowa pożegnania, nie obsługuje resume). Gdy już ściągnął, to nie bardzo chciał zainstalować (domyśliłem się, że znowu muszę zwolnić miejsce).

Właściwa AAM również zajmuje gigantyczną ilość miejsca, na dodatek nie chce się przenieść na kartę.

Ale problem sam się rozwiązał, zaraz po uruchomieniu wykrzacza się i zamyka.

Uninstall. I wątpię, abym w ogóle miał już ochotę na AAM, niczego nie nauczyli się.

ZTE Blade -- wszystko standardowe.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #290 dnia: Styczeń 18, 2012, 11:26:50 »
rgr: Nie jestem fanem AutoMapy, wolę Navigona, ale czy ty przypadkiem nie dramatyzujesz? Ocenianie wersji beta tak jak pełnoprawnej aplikacji i wydawanie sądów typu "kupić/nie kupić" jest głupotą (to, że popełnił ją jeden taki portalik poświęcony androidowi w oficjalnym artykule nie zmniejsza skali tej głupoty :E ale to szczegół). Aplikacja w wersji beta jest po to, żeby przetestować, zebrać wszystkie uwagi negatywne i wysłać je twórcom w takiej postaci, aby oni mogli z tym coś zrobić.

Używanie określeń typu "gigantyczny loader, gigantyczny program" też nie jest na miejscu. To prawda, 13 megabajtów i 24 megabajty to nie jest mało, ale też nie jest tak strasznie wiele. Mam w telefonie kilka aplikacji, które tyle sępią, głupie Google+ czy Angry Birdsy potrafią tyle zjadać. Jeżeli AM w wersji _finalnej_ nie będzie dawała się przenieść na kartę SD, to będzie poważny błąd, teraz jest to tylko uwaga do zgłoszenia.

Co do nie działania na różnych urządzeniach i systemach - no cóż, Aqurat ma w tej kwestii poważny problem do załatania. Zobaczymy jak sobie poradzą - ale mimo wszystko i Tobie i wszystkim, którzy popełniają ten błąd radzę jedno: nie używajcie bety żadnego programu tak, jak gdyby miał być finalną. Oszczędzicie sobie i innym frustracji. Mnie np. generalnie martwi bardziej model licencjonowania AM na androida i jeżeli coś może naprawdę temu produktowi zaszkodzić, to właśnie to. Ale tego, jaki będzie ostatecznie ten model póki co się nie dowiem, więc siedzę cicho.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #291 dnia: Styczeń 18, 2012, 12:12:44 »
Pisalem juz kiedys, beta ma prawo "wysadzic fon w kosmos" .
Pobierajacy bete chyba potrafia czytac ze zrozumieniem tekst warunkow uczestnictwa w programie beta testow i sa swiadomi tego co robia!

W tej "zabawie" chodzi o konstruktywne wylapanie wszelkich problemow z aplikacja, a nie dziecinada z obrazaniem sie na program / dostawce i do tego jeszcze z pozycji roszczeniowej!

« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2012, 12:14:56 wysłana przez tesbor »

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #292 dnia: Styczeń 18, 2012, 12:22:58 »
[ciach]
1. Dedykowany oryginalny uchwyt samochodowy z ładowarką firmy Samsung nie nadąża z ładowaniem telefonu, cały czas się systematycznie rozładowuje (podpięta słuchawka bluetooth). Aplikacja jest niezwykle "prądolubna" dodatkowo telefon jest gorący. Na innych nawigacjach na Androida (testowałem sporo) nie miałem takich "objawów".
[ciach]
Mam wrazenie, ze zarlocznosc aplikacji zostala przeniesiona z WM. Omnia 1 przestala nadazac z ladowaniem z oryginalnej i nieoryginalnej ladowarki od wersji 6.7 jesli dobrze pamietam. Aby pojechac nad morze z AM musialem wpiac Omnie do ladowarki 230V w aucie :)
Na HTC tego jeszcze nie mialem, ale widze, ze grzeje sie znacznie bardziej niz przy jezdzie na Sygic'u, Google Maps lub MapaMap (testowa).

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #293 dnia: Styczeń 18, 2012, 12:24:37 »
W tej "zabawie" chodzi o konstruktywne wylapanie wszelkich problemow z aplikacja, a nie dziecinada z obrazaniem sie na program / dostawce i do tego jeszcze z pozycji roszczeniowej!

Regułą jest że prawie żadne z baboli i prawie żadna sugestia uczestników nie jest uwzględniana w wersji finalnej. Sumując -na podstawie dotychczasowych doświadczeń z firmą Aqurat możemy z 90% prawdopodobieństwem domniemywać że testujemy wersję finalną. noo pewnie mapy dadzą świeże. i odblokują nieaktywne funkcje.
Bardzo mocno chciałbym w to wierzyć że bardzo mocno się mylę.

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #294 dnia: Styczeń 18, 2012, 12:29:57 »
@Teodoryk - byc moze AQ ma totalny zlew na opinie beta-testerow ale to jest sprawa ewentualnego chorego podejscia do tematu przez AQ.

Natomiast skoro jest stosowana przez AQ taka praktyka jak twierdzisz to nalezy olewac betatesty, a czepiac sie oficjalnej wersji AM.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #295 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:04:07 »
okey, to już wiem, że na SGN jest okey, ale prosiłbym o informację jak wskaźnik szukania sygnału gps wskazuje postęp sygnału na sprzęcie taki jak u mnie, czyli HTC HD2
Mam podobnie. HTC HD2 i pasek szukania GPS jest nieaktywny. Fixa łąpie bardzo szybko a w czasie jazdy skacze jak popieprzony po całej okolicy zmieniając nawet kierunek jazdy. Na postoju GPS jeździ prawie non stop.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #296 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:16:01 »
Próbowałeś zmieniać ustawienia, ja po korekcie nie potwierdzam takiego zachowania.

*

Offline sirmasterdiablo

• 9
  • Sprzęt: ASUS P750, HTC HD2
« Odpowiedź #297 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:23:26 »
Mam pytanko mam w HTC HD2 wgrany andek nand Energy_1.13.2012.SensationXL fixa na wszystkich programach łapie w kila sekund a tu na AM lipa próbowałem wgrac AM juz kilka razy a i system przesypałem i zmieniałem karty i nadal instalka idzie ok mapy zasysa ale GPS nie łapie ma moze ktos pomysł jak to naprawic bede wdzieczny

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #298 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:27:53 »

*

PapaD

« Odpowiedź #299 dnia: Styczeń 18, 2012, 16:07:35 »
Mam pytanie, na wersji win mobile, żeby AM łapała szybciej fixa, to aktualizowałem sobie położenie satelitów za pomocą programiku QuickGps i faktycznie to pomagało. Pytanie jest takie, czy na androida jest jakiś podobny program do aktualizowania sobie satelitków via internet ? gdzieś na xda developers przeczytałem, jak gość z HD2 polecał najpierw odpalić WM zaktualizować satelity QuickGps-em, a potem załadować androida i fix będzie łapany szybko, ale już pod andkiem. Zrobiłem coś takiego i chyba to nawet działa, ale trochę to upierdliwa metoda, stąd pytam czy jest jakiś soft na andka godnie zastępujący ten na windows mobile.