AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rgr

• 1045
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #240 dnia: Styczeń 17, 2012, 10:34:40 »
tak, ale zwarcie pinow rozwiązuje problem definitywnie dla każdego ladowanego sprzętu.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline LegiaWarszawa

• **
  • 104
  • Sprzęt: I9100
« Odpowiedź #241 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:02:19 »
Jest tu jakis spec od navi:)  :mrgreen: chodzi o kwestie porownania ORYGINALNYCH LICENCJONOWANYCH Sygica i Naviexperta i tej naszej AM - co jest na plus u konkurencji (wiem ze beta i nie ma co sie spinac zastanawiam sie czy w ogole przetestowac NE).

Naviexperta nie znam, ale posiadam aktualne licencje na Sygic (cały świat) i Navigon (Europa). Nie bardzo mam czas na długie wywody, ale powiem krótko: dzisiaj odinstalowałem obydwie te nawigacje i zostawiłem sobie tylko betę AM. Jeśli nie będę musiał wyjechać poza Polskę do czasu wydania na androida pełnej AM na Europę, to z pewnością nie zainstaluję ich z powrotem. W mojej ocenie koncepcja AM jest spójna i logiczna, natomiast tamte aplikacje są chaotyczne. Trochę jak zbiór kolejnych łatek i rozwiązań odpowiadających na kolejne problemy i wymogi użytkowników. Wygodniej i zdecydowanie bardziej intuicyjnie używa mi się nawet tej bety z ograniczoną funkcjonalnością, niż w pełni funkcjonalnych Sygica i Navigona.
Az tak z nimi kiepsko? Moze ktos potwierdzic/ dodac opinie o NaviExpert?Co prawda sama reklama na ich stronie (z tym podkladem glosowym - jak dla mnie to gracjan lol w zyciu bym go nie wzial do reklamy marketingowej powaznego poduktu) i super funkjconlanoscia - pokazywania predkosci max na danej drodze nie zachwyca:) Ale moze warto wziac pod uwage.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 11:04:45 wysłana przez LegiaWarszawa »
ostatnio była: Nokia 5800, E72, Desire_Z, SGS i9000
jest: SGS II i9100 oraz Samsung Omnia W i8350
i narazie nie zamierzam zmienic ani na SGS III ani na Note2 :D

*

Offline paolowawa

• 12
  • Sprzęt: Galaxy S3 + HTC HD2 ICS 4.1
« Odpowiedź #242 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:07:49 »
Potwierdzam ... na NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_SD_(Android-2.3.7) z poprawką GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread
 Automapa smiga az milo... wyłapuje fixa w mieszkaniu gdzie na wm5 albo igo z androidem nie bylo wczesniej mozliwe.. nawet przy oknie...

-Update-
Wczesniej mialem wersje [SD-MGRLD] BOYPPC-SHIFTPDA GINGER Sense.s V8 (20.Apr) na ktorej uruchamiala sie automapa ale nie moglem zlapac sygnalu.... teraz juz wszystko smiga ;) wystarczylo tylko dograc poprawke GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread
okazuje sie ze w katalogu system\lib\hw brakowalo dwóch plikow
tj.
system\lib\hw\gps.leo.so
system\lib\hw\gps.bravo.so

po dograniu ktorych juz wszystko jest ok i po 15 sek moj HD2 lapie sygnał.
U mnie wszystko dziala jak nalezy.. Teraz tylko pozostaje czekac na pelna wersje...
Samsung Galaxy S3 I9300XXLFB (niedługo custom) ++ HTC HD2 ICS 4.1 AOKP JELLYBEAN Alpha

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #243 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:28:11 »
<CYTAT>
Zasady licencjonowania wersji na Androida udostepnimy po jej publikacji...
Choc raczej jest mala szansa na mozliwosc migracji z wersji na system Windows.
</CYTAT>
I teraz co mam robić ? :)

Agitować ;)
Szansa z pewnością będzie zależeć od ilości użytkowników wersji WM,
którzy będą się tego aktywnie domagać (ale w supporcie, nie tylko na forum).
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Marcellus

• **
  • 110
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #244 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:38:54 »
Potwierdzam ... na NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_SD_(Android-2.3.7) z poprawką GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread
 Automapa smiga az milo... wyłapuje fixa w mieszkaniu gdzie na wm5 albo igo z androidem nie bylo wczesniej mozliwe.. nawet przy oknie...

-Update-
Wczesniej mialem wersje [SD-MGRLD] BOYPPC-SHIFTPDA GINGER Sense.s V8 (20.Apr) na ktorej uruchamiala sie automapa ale nie moglem zlapac sygnalu.... teraz juz wszystko smiga ;) wystarczylo tylko dograc poprawke GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread
okazuje sie ze w katalogu system\lib\hw brakowalo dwóch plikow
tj.
system\lib\hw\gps.leo.so
system\lib\hw\gps.bravo.so

po dograniu ktorych juz wszystko jest ok i po 15 sek moj HD2 lapie sygnał.
U mnie wszystko dziala jak nalezy.. Teraz tylko pozostaje czekac na pelna wersje...

a skakanie wskaźnika gdy się stoi na skrzyżowaniu ? Wczoraj testowo jeździłem po mieście bez nawigowania tylko podgląd śledzenia trasy, na każdym skrzyżowaniu wskaźnik skakał po okolicy pomimo iż kasowałem ustawienia a-gps.
T10s->T65->V300->MDA Compact2->MDA Pro->HD2->Galaxy S3

*

PapaD

« Odpowiedź #245 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:39:35 »
Kolego to pochwal się jeszcze jak zachowuje się wskaźnik pozycji gps jak jedziesz w realu autem i zatrzymasz się na czerwonym świetle. Czy wskaźnik oczekuje nieruchomo, czy ma tendencje do uciekania ze ścieżki, co skutkuje zniknięciem informacji z pilota, aż do czasu ruszenia ze skrzyżowania. Ja mam ten sam model telefonu oraz ten sam rom i poprawkę co Ty i u mnie sam program generalnie działa, natomiast wskaźnik idealnie prowadzi się tylko w wersji demo trasy, natomiast w realu już tak kolorowo nie jest (oprócz tego co napisałem wyżej, często po wykonaniu planowanego manewru następuje przeliczenie trasy od nowa , czasami oczekując na zielone światło widze jak nagle punkt START postawił mi się gdzieś kilkanaście metrów przede mną i trasa ponownie się wyznaczyła od tego punktu start. Poobserwuj to kolego u siebie, bo nie bardzo wierzę, że tak idealnie u ciebie to wszystko pracuje. W każdym razie ja widzę w wersji na androida podobne zachowania, które miałem na wersji na windows mobile, z tym, że tam odpowiednim dodatkiem typu cab, który ingerował w ustawienia windowsa problemy te praktycznie można powiedzieć wyeliminowałem, a na androidzie problemy powróciły :)

*

Offline paolowawa

• 12
  • Sprzęt: Galaxy S3 + HTC HD2 ICS 4.1
« Odpowiedź #246 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:48:52 »
szczerze mowiac to raz skacze a raz zachowuje sie ok. na wm5 byla poprawka ktora to poprawiala. Podobno to wina jakiegos taniego gps-a zastosowanego w naszych telefonach. czytalem watek o tym i programisci od automapy powiedzieli ze narazie nie maja pomyslu jak to poprawic.
Samsung Galaxy S3 I9300XXLFB (niedługo custom) ++ HTC HD2 ICS 4.1 AOKP JELLYBEAN Alpha

*

PapaD

« Odpowiedź #247 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:52:26 »
Podobno to wina jakiegos taniego gps-a zastosowanego w naszych telefonach. czytalem watek o tym i programisci od automapy powiedzieli ze narazie nie maja pomyslu jak to poprawic.
tylko, że z tym tanim gps-em radzą sobie inne programy nawigacyjne :E Te problemy na androidzie to dowód, że sam "silnik" programu pozostał ten sam, co z naszpikowanej bugsami wersji na win mobile (w kwestii oczywiście modelu HTC HD2, który nie wiem czy wiesz, ale jest na liście kompatybilnych sprzętów na stronie oficjalnej producenta AM).

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #248 dnia: Styczeń 17, 2012, 11:54:46 »
Az tak z nimi kiepsko?

Używam Sygic Aura od roku, nigdy nie było z nim problemów , fakt ma mniej opcji niż AM, ma za to przejrzysty prosty i łatwy interfejs, doskonałą grafikę, i mimo że  ma uśrednioną numerację budynków nie zdarzyło mi się żebym nie dojechał prawie pod same drzwi. Niestety ma mapy Teleatlasu/Tomtoma więc aktualizacja woła o pomstę do nieba.

Wracając do AAM,   na galaxy ace nie zmienia kolorów na nocne automatycznie ;( Zresztą wywaliłem chwasta z karty, boję się że AAM mi uszkodzi baterie. Bo na AAM rozgrzewa się do czerwoności.  jeżeli Aqurat chce betatetów, niech płaci za sprzęt. Nowa bateria kosztuje 50zł ;( a tu nie dość że robimy im to za darmo to jeszcze nam policzą 150zł za program, bo o migracji  z WM zapomnijcie. To dziękuję, dla mnie koniec betatestów tej  żałosnej firemki. Wiedziałem że nie odpuszczą sobie i coś na pewno tradycyjnie spartolą ! przecież nie byliby sobą.

*

Offline abderyta

• 303
  • Sprzęt: takie tam
« Odpowiedź #249 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:06:16 »
Podobno to wina jakiegos taniego gps-a zastosowanego w naszych telefonach. czytalem watek o tym i programisci od automapy powiedzieli ze narazie nie maja pomyslu jak to poprawic.
tylko, że z tym tanim gps-em radzą sobie inne programy nawigacyjne :E Te problemy na androidzie to dowód, że sam "silnik" programu pozostał ten sam, co z naszpikowanej bugsami wersji na win mobile (w kwestii oczywiście modelu HTC HD2, który nie wiem czy wiesz, ale jest na liście kompatybilnych sprzętów na stronie oficjalnej producenta AM).
Kiedyś używałem AM na Leosiu. Podczas postoju kursor czasem skakał, kręciło mapą. W czym to przeszkadza?

*

Offline Marcellus

• **
  • 110
« Odpowiedź #250 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:25:33 »
Kiedyś używałem AM na Leosiu. Podczas postoju kursor czasem skakał, kręciło mapą. W czym to przeszkadza?

AM przelicza trasę od nowa wtedy, miałem taki przypadek, że wyznaczyła mi skręt w lewo, czekam na zielone na pasie w lewo a tu nagle wskaźnik "obskoczył" okolicę i już mi pokazuje jazdę na wprost, wyznaczyła zupełnie inną trasę, pojechałem mimo wszystko na wprost i po ustabilizowaniu kazała mi zawracać i skręcać w prawo  :-| To było za czasów WM kiedy nie wiedziałem o istnieniu pliku cab który to niweluje.

*

Offline LegiaWarszawa

• **
  • 104
  • Sprzęt: I9100
« Odpowiedź #251 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:26:14 »
Az tak z nimi kiepsko?

Używam Sygic Aura od roku, nigdy nie było z nim problemów , fakt ma mniej opcji niż AM, ma za to przejrzysty prosty i łatwy interfejs, doskonałą grafikę, i mimo że  ma uśrednioną numerację budynków nie zdarzyło mi się żebym nie dojechał prawie pod same drzwi. Niestety ma mapy Teleatlasu/Tomtoma więc aktualizacja woła o pomstę do nieba.

Wracając do AAM,   na galaxy ace nie zmienia kolorów na nocne automatycznie ;( Zresztą wywaliłem chwasta z karty, boję się że AAM mi uszkodzi baterie. Bo na AAM rozgrzewa się do czerwoności.  jeżeli Aqurat chce betatetów, niech płaci za sprzęt. Nowa bateria kosztuje 50zł ;( a tu nie dość że robimy im to za darmo to jeszcze nam policzą 150zł za program, bo o migracji  z WM zapomnijcie. To dziękuję, dla mnie koniec betatestów tej  żałosnej firemki. Wiedziałem że nie odpuszczą sobie i coś na pewno tradycyjnie spartolą ! przecież nie byliby sobą.
Ta... bateria Ci wybuchnie :D
ostatnio była: Nokia 5800, E72, Desire_Z, SGS i9000
jest: SGS II i9100 oraz Samsung Omnia W i8350
i narazie nie zamierzam zmienic ani na SGS III ani na Note2 :D

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #252 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:26:40 »
Czy ktoś porównywał trasy wyznaczone na Androidzie i w wersji WinCE/WM ?

Obserwując wyznaczanie tras na nowej 6.10 WinCE mam wrażenie że nawet najnowsze mapy nie są w stanie uratować tego produktu!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 12:28:53 wysłana przez JR.Nysa »

*

Offline abderyta

• 303
« Odpowiedź #253 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:30:28 »
AM przelicza trasę od nowa wtedy, miałem taki przypadek, że wyznaczyła mi skręt w lewo, czekam na zielone na pasie w lewo a tu nagle wskaźnik "obskoczył" okolicę i już mi pokazuje jazdę na wprost, wyznaczyła zupełnie inną trasę, pojechałem mimo wszystko na wprost i po ustabilizowaniu kazała mi zawracać i skręcać w prawo  :-| To było za czasów WM kiedy nie wiedziałem o istnieniu pliku cab który to niweluje.
Dojeżdżasz do skrzyżowania, na którym masz jechać w lewo. Stajesz. Mapa szaleje. Ruszasz, jedziesz w lewo. Wszystko wraca do normy. W czym problem? Jeśli wiesz, że jest taka jej przypadłość, to nie robisz głupot. I wtedy w niczym to nie wadzi.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 12:44:26 wysłana przez abderyta »

*

PapaD

« Odpowiedź #254 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:32:58 »
Czy ktoś porównywał trasy wyznaczone na Androidzie i w wersji WinCE/WM ?
Obserwując wyznaczanie tras na nowej 6.10 WinCE mam wrażenie że nawet najnowsze mapy nie są w stanie uratować tego produktu!
A podejrzewasz , że będą sie różniły (oczywiście tu musi być zgodność wersji map, danych SR, godziny startu itd itd), bo ja w ciemno zaryzykuję tezę, że niczym. A dlaczego tak podejrzewam, a to dlatego, że im dłużej to testuję, tym bardziej dochodzę do wniosku, że aAM to coś w rodzaju konwersji kodu z wersji na windowsy do wersji na andka, a nie program napisany od początku. Jak dla mnie to od początku napisana została skórka i menu, ustawienia i na tym koniec. Oczywiście mogę się mylić.

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #255 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:34:43 »
@PapaD - jak nie sprawdzisz to się nie przekonasz........my też!

*

PapaD

« Odpowiedź #256 dnia: Styczeń 17, 2012, 12:50:34 »
@PapaD - jak nie sprawdzisz to się nie przekonasz........my też!
Nie sprawdzę, bo nie mam takiego "sterylnego" środowiska testowego. Ja starsze wersje programu kasuję i trzymam tylko ostatnią, więc nie ma sensu porównywać am androidowego z wersją 6.10 na wm i z najnowszymi danymi SR w dodatku.

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #257 dnia: Styczeń 17, 2012, 13:26:03 »

Ano w tym kolego że jak wjedziesz do ścisłego centrum miasta i będziesz na jakimś większym skrzyżowaniu to zupełnie nie będziesz wiedział gdzie jesteś i jak jechać a nawigacja będzie bzdury mówiła że masz np skręcić w prawo, kiedy w rzeczywistości musisz jechać prosto lub w lewo.

*

Offline abderyta

• 303
« Odpowiedź #258 dnia: Styczeń 17, 2012, 13:31:44 »
Jeździłem kolego z AM po większych miastach, niż bywają w Polsce i się nie zgubiłem. Mapa wariuje, jak stoisz. Wystarczy zerknąć, gdzie masz jechać zanim staniesz -właściwie, to konieczne, żeby zająć właściwy pas. Zapomnisz drogę przez parę minit postoju na światłach? A skrzyżowania kolizyjne, na których się stoi, należą do niezbyt skomplikowanych zazwyczaj.

*

Offline Marcellus

• **
  • 110
« Odpowiedź #259 dnia: Styczeń 17, 2012, 13:49:37 »
Jeździłem kolego z AM po większych miastach, niż bywają w Polsce i się nie zgubiłem. Mapa wariuje, jak stoisz. Wystarczy zerknąć, gdzie masz jechać zanim staniesz -właściwie, to konieczne, żeby zająć właściwy pas. Zapomnisz drogę przez parę minit postoju na światłach? A skrzyżowania kolizyjne, na których się stoi, należą do niezbyt skomplikowanych zazwyczaj.

można z tym żyć, to prawda, widać koledze to nie przeszkadza, mnie jak i jeszcze innych na tym forum mocno to irytuje tym bardziej, że testowałem ostatnio GPMapę pod androidem i tam nie zaobserwowałem takiego "efektu". Sam jestem programistą i wcale się nie dziwię, że programiści AM wykorzystali jakąś część kodu z WM, szkoda tylko, że ten błąd GPS-u też przy okazji przeszedł...

*

Offline abderyta

• 303
« Odpowiedź #260 dnia: Styczeń 17, 2012, 14:10:54 »
Oczywiście, to irytujące być może. Mało tego, jest to obciach zupełny. Nie dziwi jednak, że z wielu bugów, z którymi powinni walczyć "fachowcy" z Aqurat, ten ma najniższy priorytet.

*

PapaD

« Odpowiedź #261 dnia: Styczeń 17, 2012, 14:29:45 »
Oczywiście, to irytujące być może. Mało tego, jest to obciach zupełny. Nie dziwi jednak, że z wielu bugów, z którymi powinni walczyć "fachowcy" z Aqurat, ten ma najniższy priorytet.
dla kogoś kto nie jeździ z HTC HD2 na pewno :E

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #262 dnia: Styczeń 17, 2012, 14:42:12 »
No dobra, ale HD2 oficjalnie nie wyszedł z Androidem, więc pewnie zainteresowanie producenta naprawieniem tego będzie niewielkie. Czemu się nie dziwię ;)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #263 dnia: Styczeń 17, 2012, 14:46:20 »
Po testach w Warszawie ok. 50 km stwierdzam że AAM prowadzi dobrze, przeszkadza mi potworna prądożarłoczność.
Po przestawieniu "Kompensuj opóźnienie na 1s kursor przestał skakać na postoju, w czasie jazdy nie przestawił się ani razu.
Ładowanie z oryg. ładowarki samochodowej HTC z 60% po 1 godzinie było 100% (bez ładowania widać w ustawienia > aplikacje > bateria, AAM połyka 52% zasobów).

Dywagacje czy pozwolą przenieść licencję z WM na Androida, lub ile będzie kosztowała nowa licencja, albo straszenie że jak powyżej 120 lub 200 PLN to ten czy tamten zrobi, no właśnie co zrobi i jakie to zrobi wrażenie na firmie Aqurat.

*

PapaD

« Odpowiedź #264 dnia: Styczeń 17, 2012, 15:17:42 »
No dobra, ale HD2 oficjalnie nie wyszedł z Androidem, więc pewnie zainteresowanie producenta naprawieniem tego będzie niewielkie.
Producent nie był zainteresowany naprawieniem tego tematu nawet na windows mobile, choć akurat HD2 wyszedł oficjalnie z tym systemem, a dodatkowo jest wymieniony na stronie producenta jako urządzenie kompatybilne z Automapą.

Mam pytanie, czy można zrobić screenshota z poziomu AM ale w trakcie realnego nawigowania, a nie na trasie po włączeniu opcji DEMO ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 15:20:24 wysłana przez PapaD »

*

Offline klekot

• *
  • 57
    • My Site
  • Sprzęt: HTC Leo, SPV C600
« Odpowiedź #265 dnia: Styczeń 17, 2012, 15:19:42 »
jw. nie trzeba zwierać pinów
jesli mamy roota wystarczy podnieść mA w ustawieniu USB z 450 na wyższą wartość i gotowe
A gdzie się to ustawia?
Sprzęt: HTC Leo
ROM: NexusHD2-ICS-CM9 [Android]
RADIO: 2.15.50.04

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #266 dnia: Styczeń 17, 2012, 15:26:37 »

Mam pytanie, czy można zrobić screenshota z poziomu AM ale w trakcie realnego nawigowania, a nie na trasie po włączeniu opcji DEMO ?

W galaxy S to dwukrotne tapnięcie na klawisz menu  :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #267 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:05:25 »
Co do tego zwierania pinów jeszcze

to nie w kabelku problem, a w ladowarce. ladowarka powinna mieć zwarte piny 2 i 3 (data). jeżeli tak nie jest to telefon wykrywa to jako zasilanie z portu usb i ogranicza prąd do 500mA. trzeba zewrzec te piny.

Robiłem przejściówkę z mini na mikro USB na oryginalnej ładowarce samochodowej od Diamonda. Milestone nie reagowała jak jej podłączyłem ją. Po długim sprawdzaniu, mierzeniu podpiąłem rezystor około 1k z + na Data. Dopiero teraz motka się zaświeciła i ładowała ;)

« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 17:11:24 wysłana przez Paniki »
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

PapaD

« Odpowiedź #268 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:11:36 »
Po przestawieniu "Kompensuj opóźnienie na 1s kursor przestał skakać na postoju, w czasie jazdy nie przestawił się ani razu.
Ustawiłem program wg twojej wskazówki i generalnie nie jest najgorzej. Czasami kursor powędrował na postoju, czasami stojąc na czerwonym zobaczyłem, że trasa wyznaczyła się od nowa od miejsca w którym stoję, a nawet wyskoczył taki kwiatek jak na obrazku, tzn czekam na zielone, czyli stoję, a program pędzi 20 km/h i oczywiscie wstawia mi punkt start przede mną. Czasami mam ochotę wyłączyć dźwiek, żeby co chwilę nie słuchać jadźki po wyznaczeniu od nowa trasy. Nie zgłaszam tego do supportu oficjalnie, tylko pośrednio przez to forum, a to dlatego, że wiecie co mi odpiszą, że nie ma oficjalnie HD2 Z androidem, więc to wina na pewno romu. Tak więc kopać się z koniem nie mam zamiaru i odpuszczam zgłoszenie, choć mam nadzieję, że producent wysili się i sprawdzi jak zachowuje się jego produkt na bardzo popularnym urządzeniu z androidem na pokładzie.

PANOWIE DAJCIE SOBIE SPOKÓJ JUŻ Z TĄ ELEKTRONIKĄ W ZASILACZU, BO TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z WĄTKIEM, A WIDZĘ ŻE NAWET ADMIN SIĘ W TO WKRĘCIŁ, CO MNIE LEKKO ZDZIWIŁO :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2012, 17:17:14 wysłana przez PapaD »

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #269 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:23:52 »
Ta... bateria Ci wybuchnie :D

Problem jest podnoszony na wielu forach. np. na SGS2 ładowarka NIE NADĄŻA !! i mimo podłączenia poziom baterii spada, więc babol jest ewidentny.
Po prostu jak się nie umie programować to się za programowanie nie zabiera. Programiści od siedmiu boleści z Aquratu po raz n-ty udawadniają jakie niewyczerpane możliwości lamerstwa w nich drzemią.
Z całego serca gratuluję. Nawigacja jest w wewnętrznych testach od wiosny zeszłego roku roku, więc było sporo czasu na poprawki.