AM na Androida - beta do pobrania

• 703 Odpowiedzi
  • 242925 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
Odp: AM na Androida - beta do pobrania
« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:14:14 »
Koledzy mam prośbę  :!: Nie piszcie że "nie łapie satelit"  bo satelita to rodzaj męski mimo że kończy się na "a"  B)  więc  "nie łapie satelitów"
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:15:22 »
którą można spokojnie nazwać monopolistą na naszym rynku nawigacji na Polskę.

Jeśli dziś są monopolistą, mimo, że duża cześć licencji leży odłogiem, to pomyśl jakim monopolistą będą jeśli te nieużywane dziś licencje odżyją na Androidzie!

PS
postawiłeś andka i aAM

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:16:28 »
Koledzy mam prośbę  :!: Nie piszcie że "nie łapie satelit"  bo satelita to rodzaj męski mimo że kończy się na "a"  B)  więc  "nie łapie satelitów"
Osobiście słyszałem i oglądałem wykład Miodka, że obie formy są poprawne. Pamiętam nawet jaki przykład podawał - "Bieszczad - Bieszczadów".
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:25:25 »
@mayek - Zadziałał ten patch: GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread_update .zip
Jak ten patch zainstalować, kombinuje i nie potrafię.
Jego się instaluje przez CMR(ClockwordMod Recovery) :( tylko

Połączone: Styczeń 15, 2012, 10:28:55
A jak Android jest na karcie SD? Też się z tym męcze.
Jeżeli masz SD wersję to w katalogu androida utwórz katalog root i do niego rozpakuj ten dodatek z całą strukturą katalogów.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 10:28:55 wysłana przez mayek »

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:29:55 »
Witam
Czy ten dodatek "GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread_update" działa dla wszystkich androidów na SD? Mam zainstalowany taki - EVO Carbon Remix.

« Odpowiedź #125 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:30:24 »
Osobiście słyszałem i oglądałem wykład Miodka, że obie formy są poprawne. Pamiętam nawet jaki przykład podawał - "Bieszczad - Bieszczadów".
To niewątpliwie przekonujący argument dla wszelkich puryst językowych   :D

Edit: Uwielbiam Miodka choć czasem nie podzielam jego zdania na konkretny temat  :wink:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 12:03:36 wysłana przez Dziurkacz »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #126 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:34:07 »
To niewątpliwie przekonujęcy argument dla wszelkich puryst językowych   :D
Osobiście nie zaliczyłbym się do nich choć popieram ideę Rukata aby dbać o język ojczysty (pisownia, gramatyka, ortografia, interpunkcja).
Nawet w internecie.

Edit: I Miodka można spokojnie zaliczyć do autorytetów, więc Twoją złośliwość traktuję jako nietrafioną ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 11:06:42 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #127 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:35:05 »
Witam
Czy ten dodatek "GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread_update" działa dla wszystkich androidów na SD? Mam zainstalowany taki - EVO Carbon Remix.
Niewiadomo , musisz sprawdzić

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #128 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:37:25 »
Jeżeli masz SD wersję to w katalogu androida utwórz katalog root i do niego rozpakuj ten dodatek z całą strukturą katalogów.
Ja tak zrobiłem i nadal mi nie łapie w AM. Mam GPS Test i GPS Status i tam łapie w kilkanaście sekund...  :mysli:
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

« Odpowiedź #129 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:47:32 »
Ja tak zrobiłem i nadal mi nie łapie w AM. Mam GPS Test i GPS Status i tam łapie w kilkanaście sekund...  :mysli:
Czy po restarcie katalog "root" na SD zmienił się na ".root"?
PS. Fix faktycznie trwa dużo dłużej niż przy GPS Status ...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #130 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:50:21 »
1. Najwyżej cenię adresację AM /przełknę nawet dziwaczne trasy/ i dlatego czy "mapy to mapy" i w kwestii adresacji i doprowadzenia do celu nie ma różnic w stosunku do wersji z WM? /ok wiem że mapy starsze :) /
Mamy można podmienić z najnowszej wersji, zresztą pewnie aktualizacje będą równoczesne.

2. Wartość dodana tego programu to miplo.pl, wiem że nie ma? Nie działa? Synchro z serwisem ale może ktoś ma przeciek że w wersji final będzie ok?
Jak dla kogo... ja używam AM od lat, a od kiedy radary są wbudowane, to miplo zupełnie olałem, nie potrzebuję.

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:52:38 »
Weźcie nawet nie piszcie nic o sygnale GPS "w domu".
Przecież to bez sensu.   :-?

Dlaczego ?? Modecom łapie bez problemu w okolicach okien w mieszkaniu.

Jest wręcz niezbędne łapanie fixa w domu żeby móc wyznaczyc najkrótszą trase z pokoju do kibelka :)
Albo sprzed TV do lodówki po piwko - ale to już z opcją "omijaj żonę" :)

*

PapaD

« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 15, 2012, 10:53:22 »
PS
postawiłeś andka i aAM
na razie nie planuję takiego zabiegu, z dwóch powodów:
- bardzo sobię cenię dostępność w internecie wszelkiej maści softu na wm i to, że mogę sobie dowolnie grzebać i konfigurować to co mam w smartphonie. Być może w andku też mogę sobie customizować system pod siebie, nigdy się nim za bardzo nie interesowałem, ale być może, że będę musiał trochę się w tym temacie doszkolić.
- osobiście jakoś nie przekonuje mnie ten nowy design automapy. Nie wiem ale przyzwyczaiłem się do tego obecnego i jakoś ten nowy na razie mnie nie powala. Może kiedyś, zwłaszcza jak nie będę miał innego wyjścia :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 10:56:34 wysłana przez PapaD »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:02:49 »
Bawilem sie troche wczoraj u kumpla na SGS i dziala, ale w porownaniu do google maps to dziala duzo wolniej. Szkoda bo juz sie przyzwyczailem ze nawigacja na Androidzie dziala bardzo szybko. Zobaczymy co bedzie na moim Note. Na razie nie instaluje bety, poczekam na pelna wersje zeby sobue nie zepsuc dobrego pierwszego wrazenia :)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:03:46 »
OK udało mi się a raczej mojemu HD2 złapać fixa   :banan:  i teraz mam pytanie jak spowodować żeby aAM korzystała z GPSa zewnętrznego (po bluetooth'e)   :-|    W WM nie ma problemu ustawiam com'a i już .A jak to się robi w androidzie? 

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:05:55 »
Mam nadzieję, że po testach dadzą jakąś dobrą cenę!
Kolego gdybyś był producentem am i czytał od miesięcy jak ludzie czekają na andkową wersję, a po wydaniu bety dalej czytał jak ludzie masowo otwierają szampana przy tym bezkrytycznie oceniając ten program, to jaką dobrą cenę byś ustalił, wiedząc, że popyt będzie ogromny, a wiadomo, celem firmy jest uzyskanie jak największych przychodów ? :E No właśnie :)
Ale zarobić można na 2 sposoby: ustawić wysoką cenę, np. 200zł i sprzedać kilka tysięcy licencji (a piractwo będzie na taką samą skalę jak w WM), albo dać rozsądną cenę (70-90 za roczną licencję, podobnie jak jest teraz) i sprzedać kilkadziesiąt tysięcy... Problem jest taki, że Android to system który niestety nie stwarza większych problemów przy instalacji piratów, więc jeśli przywalą z grubej rury, to mnóstwo userów pójdzie po lewiznę i tyle.

Bawilem sie troche wczoraj u kumpla na SGS i dziala, ale w porownaniu do google maps to dziala duzo wolniej. Szkoda bo juz sie przyzwyczailem ze nawigacja na Androidzie dziala bardzo szybko. Zobaczymy co bedzie na moim Note. Na razie nie instaluje bety, poczekam na pelna wersje zeby sobue nie zepsuc dobrego pierwszego wrazenia :)
W jakim sensie wolniej? Wolniej się ładuje? Wytycza trasę? Na Note śmiga jak burza, choć owszem- Note ma power pod maską ;)

*

PapaD

« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:07:14 »
Na razie nie instaluje bety, poczekam na pelna wersje zeby sobue nie zepsuc dobrego pierwszego wrazenia :)
To teraz tym podniosłeś poziom stresu i odpowiedzialności producentowi, bo założyłeś od razu, że jak odpalisz pierwszy raz finala na swoim sprzęcie to będziesz miał buzię usmiechniętą od ucha do ucha , a przyznasz, że to ogromne wyzwanie, zwłaszcza, że z bety masz już średnie odczucia, bo działa wolniej itd :)

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:26:08 »
   Zastanowiło mnie po co przy instalacji bety proszą o adres mailowy  :mysli: przecież można wpisać cokolwiek , Nie ma żadnej weryfikacji, zwrotnych maili , linków do kliknięcia itd.  Po co im to :-?

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 15, 2012, 11:40:28 »
Czy po restarcie katalog "root" na SD zmienił się na ".root"?
PS. Fix faktycznie trwa dużo dłużej niż przy GPS Status ...
Wszystko już jest OK, łapie fix'a w pare sekund - wcześniej wgrałem nie ten plik co trzeba (GPS_NMEA_permission_update.zip zamiast GPS_Libraries_v2.1_NMEA_for_HD2_Gingerbread_update .zip), pobrałem jeszcze raz właściwy i jest OK.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:00:36 »
Edit: I Miodka można spokojnie zaliczyć do autorytetów, więc Twoją złośliwość traktuję jako nietrafioną ;)
Tam zaraz złośliwość ... Miodek jest wspaniały ... nie zaliczam się do puryst ... po prostu brak satelit boli mnie jak pięć amper ... nic na to nie poradzę  :D

*

Offline as007

• *
  • 86
  • Overclocker
  • Sprzęt: Nexus 4 / ZTE Grand X IN / SGTab 2 7.0
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:13:19 »
Witam,
czy ten plik który Automapa sobie ściągnie będzie ściągany na pamięć wewnętrzną czy SD?
HTC Desire Z; Android 2.2.1

« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:34:24 »
Na ZTE Blade z romem 2.2 Froyo szuka GPS bez końca. Co ciekawe na belce systemowej pokazuje, że znalazł (nie miga antenka, tylko jest ciągle). Znaczy ewidentnie nie gada AM z odbiornikiem. Uruchamia go, ale nie pobiera danych.
Gdzie zgłasza się oficjalnie takie spostrzeżenia, żeby przyspieszyć pracę nad tą jedynie użyteczną nawigacją na Polskę?
pozdr
Max

*

Offline butus73

• 41
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE 4, Asus Vivo Tab Note 8
« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:38:50 »
Witam,
czy ten plik który Automapa sobie ściągnie będzie ściągany na pamięć wewnętrzną czy SD?
HTC Desire Z; Android 2.2.1

SD.
BTW po zmianie ROMu i ponownej próbie instalacji programu, AM wykorzystuje już wcześniej ściagnięte pliki, więc nie warto kasować z karty pamięci katalogu AutoMapa.
Bartek

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 15, 2012, 12:50:58 »
Gdzie zgłasza się oficjalnie takie spostrzeżenia, żeby przyspieszyć pracę nad tą jedynie użyteczną nawigacją na Polskę?

abeta@automapa.pl
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 12:53:57 wysłana przez jerzu »
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #144 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:09:43 »
może ktoś podpowie co zrobić żeby w końcu GPS zadziałał , nie może  znaleźć satelit - i na zewnątrz próbowałem i wewnątrz przy oknie i nic. Może być na priva, jestem nowicjuszem w  temacie to mój pierwszy kontakt w życiu z AM.

Dziękuję i pozdrawiam

Niestety po 30 minutach jazdy autem moja Defy satelit/ów nie znalazła :)
Czekamy na kolejną wersję bety.

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #145 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:10:24 »
Kolego "Darek_Foto"
Czy możesz podać jakiego  masz androida na karcie?
dziękuję

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #146 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:11:36 »
Na Desire z oryginalnym pomarańczowym 2.1 działa  :E
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >

*

Offline świeżak88

• **
  • 110
  • Sprzęt: SPV M3000 HTC Touch Pro HTC Sensation BB 9900
« Odpowiedź #147 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:19:54 »
Na HTC Sensation z Orange i Androidem dostarczonym przez operatora program działa bez żadnych problemów. Zainstalował się bez problemów, pliki zostały pobrane również bez problemów. Natomiast FIX został złapany bez żadnych problemów, nawet wewnątrz budynku. Więc póki co nie mam żadnych zastrzeżeń do programu.

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #148 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:23:12 »
Dlugo startuje, wolbo odswieza ekran, czasami sie przytnie. Dlugo = znaczaca dluzej niz google maps, ale i tak sporo szybciej niz na WM :) ooczekam na finalna wersje jednak, zadnej trasy nie planuje w najblizszym czasie.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #149 dnia: Styczeń 15, 2012, 13:24:53 »
Po problemach z działaniem GPS (inne programy np. MapaMap, iGO działały od instalacji) i znalezieniem lekarstwa na tym forum AutoMapa zaczęła działać na HTC Leo.
Czytając ten temat i zachwyty nad tą wczesną wersją nie rozumiem czy Aqurat wychował sobie wierne stado połykaczy wszystkiego co zaoferuje, czy może ja mam jakąś nie w pełni działającą "Betę) dla mnie jest to nie tyle beta co szkic programu nawigacyjnego.
1.   Brakuje mi możliwości kasowania wytyczonej trasy. Edycja - można kasować, odszczekuję hau,hau,hau
2.   Brakuje mi możliwości ustawienia programu, bo kluczowe parametry są nie aktywne.
3.   Brakuje mi możliwości ustawiania POI oraz Ostrzegania, są nie aktywne
4.   Brakuje mi możliwości wybierania Profili oraz tras alternatywnych.
To co ja mam testować, kolorową mapkę na ekranie być może AutoMapa zachowuje się tak tylko na HTC Leo i wtedy odszczekam wszystkie uwagi, bo do tego sprzętu nie ma firmowego Androida a tylko proteza tego systemu robiona lepiej lub gorzej domowym sposobem.
Miło by było gdyby wypowiedzieli się inni "Leonowcy" a także właściciele prawdziwych Androidów zainstalowanych fabrycznie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2012, 14:30:43 wysłana przez ycbo »