AM 6.6 beta 1

• 280 Odpowiedzi
  • 80481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
Odp: AM 6.6 beta 1
« Odpowiedź #180 dnia: Lipiec 18, 2010, 20:40:31 »
Nowa wersja jest do pobrania AMCENTER  1.1.0.17.

Niestety ta wersja AMCENTER dalej nie obsługuje bety 6.6  :-|

*

MarkNavi

« Odpowiedź #181 dnia: Lipiec 18, 2010, 20:53:46 »
Nowa wersja jest do pobrania AMCENTER  1.1.0.17.

Tak ? A po czym to wnioskujesz ?

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #182 dnia: Lipiec 18, 2010, 20:58:09 »
tak... na mojej omnii w wielu obszarach beta 6.6 zachowuje się lepiej niż final 6.5.0d z mapą 1006a

- brak asystenta pasa ruchu (pewnie będzie w final)
- brak aktualizacji dla map (może będzie w final)

+ zdecydowanie szybciej łapie fix
+ zdecydowanie szybciej przelicza trasę
+ zdecydowanie szybsze wyszukiwanie POI
+ stabilne działanie
+ podgląd traffic
+ zmiana wyświetlania POI

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #183 dnia: Lipiec 18, 2010, 21:05:13 »
U mnie obsługuje.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #184 dnia: Lipiec 18, 2010, 21:10:33 »
...
+ zdecydowanie szybciej łapie fix
Ja nie zauważyłem.
A niby co ma mieć AM do łapania fix'a (zakładam żadnych zmian w konfiguracji AM i urządzenia)?  :O

Ja dziś zrobiłem 350km (moja ulubiona trasa Lublin-Kielce  :wink:  :proud:).
Wsio w pariadkie oprócz braku ostrzegania przy jednym fotoradarze (jutro jadę jeszcze raz to sprawdzę ponownie - trochę zmieniłem parametry ostrzegania).
Podczas postoju na trasie, zminimalizowałem AM, połączyłem się via WiFi z netem, zaktualizowałem POI i blokady i usłyszałem komunikat:
"Uwaga utrudnienia na drodze" (lub coś w tym stylu).
Do końca trasy utrudnień żadnych nie było (ani na mapie ani w realu).
O co kaman? :shock:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline DarekWa

• **
  • 149
  • Sprzęt: iPhone 6S, Galaxy S8
« Odpowiedź #185 dnia: Lipiec 18, 2010, 21:34:23 »
Niestety ta wersja AMCENTER dalej nie obsługuje bety 6.6  :|
U mnie obsługuje.

przy synchro pisze nieobsługiwana wersja map

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #186 dnia: Lipiec 18, 2010, 21:36:11 »
A niby co ma mieć AM do łapania fix'a (zakładam żadnych zmian w konfiguracji AM i urządzenia)?  :O

nie mam pojęcia - nic nie zmieniałem a działa lepiej

nowy AMCenter śmiga u mnie z betą

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #187 dnia: Lipiec 18, 2010, 21:47:56 »
U mnie obsługuje.

Dziwne... wczoraj nie działało, a dziś działa...

« Odpowiedź #188 dnia: Lipiec 18, 2010, 22:22:43 »
tak... na mojej omnii w wielu obszarach beta 6.6 zachowuje się lepiej niż final 6.5.0d z mapą 1006a

[...]
+ podgląd traffic
[...]

Pojawienie się możliwości podglądu Traffic'a bardzo mnie ucieszył, bo czasem warto sobie spojrzeć, przez jak zatłoczone ulice AM zamierza poprowadzić, jednak tu jest pewien problem... Do w miarę wygodnego korzystania z poglądu trzeba skasować trasę, żeby zobaczyć te wszystkie kolorki. Tak chyba nie powinno być? I jeszcze te kolory - moim zdaniem wystarczyłyby 3-4 (np. zielony, żółty, czerwony i czarny), a nie wszystkie kolory tęczy i jej pochodne.

Druga rzecz, to konieczność przełączania się w 2D. Rozumiem, że obecny sposób wyświetlania danych pojawi się w finalnej wersji, ale mam nadzieję, że kiedyś uda się to pokazać w widoku 3D oraz, że da się ten podgląd (wyraźnie widoczny podczas jazdy z wyznaczoną trasą) włączyć na stałe, a nie za każdym razem po włączeniu programu.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #189 dnia: Lipiec 18, 2010, 22:25:16 »
Niestety ta wersja AMCENTER dalej nie obsługuje bety 6.6  :|
U mnie obsługuje.

przy synchro pisze nieobsługiwana wersja map
Nie zwróciłem na ten komunikat uwagi.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #190 dnia: Lipiec 18, 2010, 23:26:51 »
W weekend zrobiłem na tej becie (z mapą Polski) małą trasę: Warszawa-Bydgoszcz-Warszawa i trochę sie pobawiłem i zauważyłem, że:

1) Nie działa zoomowanie (przybliżanie) przy ostrzeganiu o POI. Chyba tylko raz nastąpiło przybliżenie (choć w menu ta opcja jest zaznaczone)

2) Przy wyszukiwaniu POI dochodzi dość często do zawieszenia urządzenia (Navroad Q1) tak, ze trzeba dokonywać resetu (wyłączenie tym wyłącznikiem z tyłu) bo sprzęt przestaje reagować. Testowałem to w sobotę i co najmniej 8x doszło do zawieszenia.
ISTQB Certified Tester

*

Bilunia

« Odpowiedź #191 dnia: Lipiec 18, 2010, 23:42:55 »
Puniek
Czyli, gdybyś nie włączył ostrzegania i nie grzebał w POI, wszystko by działało super, tak jak to u niektórych działa od zawsze :wink:
Że też musiałeś tam majstrować  :worried: , zamiast się cieszyć, że w ogóle się pokazała mapa  :proud:
To oczywiście nawiązanie, do niedawnej dyskusji  :)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #192 dnia: Lipiec 18, 2010, 23:58:56 »
Puniek
Czyli, gdybyś nie włączył ostrzegania i nie grzebał w POI, wszystko by działało super, tak jak to u niektórych działa od zawsze :wink:
Że też musiałeś tam majstrować  :worried: , zamiast się cieszyć, że w ogóle się pokazała mapa  :proud:
To oczywiście nawiązanie, do niedawnej dyskusji  :)
Podniosłeś mi ciśnienie!!!!
Co grzebał??????
Nic nie grzebałem... tylko kilka razy szukałem czegoś i się zawiesiło... a moje ustawienia to ustawienia fabryczne..!
ISTQB Certified Tester

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #193 dnia: Lipiec 19, 2010, 00:01:59 »
Nie jest potrzebna subskrypcja z Miplo. AM blokuje droge z funkcji LiveDrive. Przynajmniej tak jest w Legnicy. W zalaczniku zrzut ekranu przed i po polaczeniu z serwerem AM.
Jak wykonałeś to połączenie, bo nie mogę tego uzyskać.

To byla swieza instalka bety (nie aktualizacja), nie mialem jeszcze punktow z Miplo, za duzo tez nie skonfigurowalem AM. Ale jestes w "zasiegu" Legnicy? Z tego co zauwazylem LiveDrive nawet o zasiegu "duzym", to obszar chyba maks do 50-60km.

*

Offline tesbor

• **
  • 242
  • Sprzęt: Galaxy sIII + Galaxy Note II
« Odpowiedź #194 dnia: Lipiec 19, 2010, 09:04:39 »
Na moim HD2 niewlasciwie wyswietla ostrzezenia i klikane opisy ikonek. Opis w ramce jest czesciowo nieczytelny - czesc wyrazow z konca linii jest ukryta za ramka tak jakby ramka nie dopasowywala sie do wielkosci opisu. W trakcie ostrzegania np o radarze zupelnie nie wyswietla odleglosci do punktu.

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #195 dnia: Lipiec 19, 2010, 09:25:02 »
Problem przy ostrzeganiu poi radar, przejazd kolejowy. Urządzenie NavRoad nr360 AutoMapa 6.6 beta1, zmieniłem (wyłączyłem) w opcjach ostrzegania o radarach i przejazdach kolejowych opcję "wyświetlaj informację" po czym ustawiłem trasę i problem pojawia się przy pierwszej informacji np. za 500 metrów radar, w tym momencie AutoMapa "zawiesza" się nie wyświetla się tablica/chmurka z ilością metrów (500m) do radaru. Dopiero w momencie minięcia punktu gdzie jest umieszczony radar AutoMapa "odwiesza się" i zaczyna działać prawidłowo. To samo dzieje się z ostrzeganiem o przejazdach kolejowych. Czy ktoś z Kolegów zauważył taki problem lub mógłby sprawdzić to zachowanie się AM.
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #196 dnia: Lipiec 19, 2010, 09:42:54 »
Potwierdzam.
Zmiany w opcji Wyświetlaj informację w któreś z kategorii grupy Radar, kontrola powodują błąd.
Wyłączenie tej opcji powoduje na HD2 następujące objawy:
- zamrożenie ekranu;
- wyłączenie aplikacji po pewnym czasie

Ponowne uruchomienie AM skutkuje przeliczeniem trasy po załapaniu sygnału GPS i prawidłową pracę aż do następnego miejsca z koniecznością uaktywnienia opcji ostrzegania.

Powrót do ustawień fabrycznych (włączona opcja Wyświetlaj informacje) powoduje, że AM działa stabilnie.

Powyższe już opisałem do supportu, ale proszę również zgłosić. Potraktują sprawę jako cykliczną a nie wyjątek.

Potwierdzam, również niedostosowanie zapisów do ramki.

PPepe

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #197 dnia: Lipiec 19, 2010, 09:51:46 »
Witam

Ja również mam na HD2 problem z ostrzeganiem. Pisałem o tym już wcześniej w tym wątku.
Komunikaty.mp4
Zgłoszone do supportu AM.

Z tego co zauważyłem nie ma przybliżenia do poi w momencie ostrzegania. Czytałem że inni też tak mają.
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #198 dnia: Lipiec 19, 2010, 10:08:16 »
cytat z głównej:
Mapy Polski zostały opracowane na dzień 26 czerwca 2010 roku i są to najaktualniejsze dane mapowe naszego kraju dostępne dla użytkowników nawigacji GPS. Tak szybka publikacja kolejnej aktualizacji jest konsekwencją znacznego zwiększenia tempa aktualizacji map AutoMapy. Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, w tym roku AutoMapa zamierza opublikowac co najmniej sześć aktualizacji map i co najmniej trzy aktualizacje programu

wiec chyba dlatego wsadzali te literki - żeby fermentu nie siać :) bo niektórzy mogliby pomyśleć że skoro do początku lipca było tyle aktualizacji to już koniec na ten rok :)
i chyba te sześć będzie bo idą na razie zgodnie z planem bo już mamy 3 aktualizacje map w pół roku i dwie programu  :ok:

23.02.2010 mapa 10.01
29.04.2010 mapa 10.04
24.06.2010 mapa 10.06

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 10:19:03 wysłana przez jachraniak »

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #199 dnia: Lipiec 19, 2010, 10:41:55 »
Proszę użytkowników bety o potwierdzenie następującego błędu:
[...]
Czyli zdarza się mieć 10 km do celu z trasy stu kilometrowej a program po re-kalkulacji poinformuje o 100 km do celu.

Zrobilem wczoraj 200km i na razie nic takiego nie odnotowalem. Za to jest stary blad zwiazany z paskiem postepu trasy. Gdy AM zaciagnie sobie nowe dane z serwera o Trafficu (zolta ikonka), nastepuje rekalkulacja trasy (trasa nie ulegala zmianie) i niestety pasek postepu zaczyna swoj bieg od zera, mimo ze jakas czesc calej zaplanowanej trasy juz przejechalem :/

*

Offline WWoytek

• 329
  • TomTom Go Mobile Android
  • Sprzęt: Xiaomi Redmi Note 4X
« Odpowiedź #200 dnia: Lipiec 19, 2010, 10:42:19 »
Powyższe już opisałem do supportu, ale proszę również zgłosić. Potraktują sprawę jako cykliczną a nie wyjątek.
Potwierdzam, również niedostosowanie zapisów do ramki.
PPepe

Zgłoszone 18.07.2010  :wink:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 10:44:21 wysłana przez WWoytek »
->>>----TomTom-Go-Mobile---->

« Odpowiedź #201 dnia: Lipiec 19, 2010, 14:23:31 »
Mam pytani, do osób które juz nie jedną betę przeżyli - czy jest szansa na wydanie alfy przed 29 lipca?

pytam, bo jade wtedy na wakacje, a chce miec stabilną wersję (dlatego na razie wstrzymałem się z instlacją 6.5). Dlatego gdyby ktoś był mi w stanie ocenić prawdopodobieństwo wydania stabilnej wersji, byłbym bardzo wdzięczny. Może być na priv.

Sorry za delikatny OT z mojej strony

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #202 dnia: Lipiec 19, 2010, 14:39:54 »
Ciężko określić kiedy wyjdzie wersja finalna. Czasami beta testy trwały kilka dni, a czasami nawet do miesiąca. Nikt wróżką nie jest, więc nie sądzę żeby ktoś Ci konkretnie odpowiedział.

BTW wersja alfa to nie wersja finalna, a niekomercyjna wersja oprogramowania przeznaczona do testowania przez użytkowników wewnętrznych (pracowników producenta).

*

MarkNavi

« Odpowiedź #203 dnia: Lipiec 19, 2010, 14:52:25 »
Mam pytani, do osób które juz nie jedną betę przeżyli - czy jest szansa na wydanie alfy przed 29 lipca?

Kolego nie chcę cię martwić, ale wszystko wskazuje na to, że na finał sobie poczekamy i wcale się nie zdziwię jak wyjdzie po wakacjach, a to z powodu asystenta pasa ruchu, którego jak nie było tak nie ma, pomimo składanych oficjalnie obietnic. Widać, że mają z tym niezły problem, a przecież APR ma się pojawić w wersji finalnej. Dlatego raczej spodziewałbym się jeszcze bety 2, 3 i dopiero wersji komercyjnej.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 14:56:23 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline Scholle

• 33
  • Sprzęt: Navgear GT 505-3D
« Odpowiedź #204 dnia: Lipiec 19, 2010, 18:21:18 »
U mnie tutaj w Berlinie chodzi w wersji Beta asystent pasa ruchu poważnych skrzyżowanie
(n.p. N 52 31 43 49 i E 13 27 26 38 do Alexanderplatz)

... czy asystent pasa ruchu ma naz prowadzic do nastepnego dom publiczny  :ok:, to trzeba byla nowa kategoria POI ...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 18:26:57 wysłana przez Scholle »
Wszystkie błędy ortograficzne są moją własnością i nie na sprzedaż !!!

*

MarkNavi

« Odpowiedź #205 dnia: Lipiec 19, 2010, 19:14:50 »
... czy asystent pasa ruchu ma naz prowadzic do nastepnego dom publiczny  :ok:, to trzeba byla nowa kategoria POI ...

O Jesus ! Hey, could you write in english, not polish please !!!!!!

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #206 dnia: Lipiec 19, 2010, 19:56:35 »
Nie żebym chciał skorzystać ale dlaczego wyszukiwanie POI w tej becie nie wyszukuje kategorii "Panie" ?

Pozdrawiam

Połączone: [time]Lipiec 19, 2010, 19:57:13[/time]

O Jesus ! Hey, could you write in english, not polish please !!!!!!
Oder Deutsch...

Połączone: [time]Lipiec 19, 2010, 20:01:53[/time]
U mnie tutaj w Berlinie chodzi w wersji Beta asystent pasa ruchu poważnych skrzyżowanie
(n.p. N 52 31 43 49 i E 13 27 26 38 do Alexanderplatz)

In Automapa sind naturlich POI "Damen"  :ok:
Aber ich weiss nicht ob sind diese POI in Berilin  :-?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 20:13:43 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Offline wadolek

• 28
  • Sprzęt: Lark 35.7 , Acer e310
« Odpowiedź #207 dnia: Lipiec 19, 2010, 20:39:28 »
Ja takze potwierdzam, ze nie dziala zoomowanie punktow poi przy ustawieniu ostrzegania o nich.
Jest na to jakies lekarstwo moze w ustawieniach konfiguracyjnych?
Sprzet Lark 35.7

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #208 dnia: Lipiec 19, 2010, 21:00:19 »
Ja takze potwierdzam, ze nie dziala zoomowanie punktow poi przy ustawieniu ostrzegania o nich.
Jest na to jakies lekarstwo moze w ustawieniach konfiguracyjnych?
Sprzet Lark 35.7
Zgłosiłem ten problem... jak możesz to też to zgłoś

Połączone: [time]Lipiec 19, 2010, 21:01:37[/time]
Znalazłem dwa problemy:

1. Trasa Paris Place De L'Opera 2e  => Warszawa, ul. Osmańczyka 22 /Trasa szybka/
Po wybraniu następuje "zapis" po czym rusza... ale po chwili zaczyna przeliczać trasę a po przeliczeniu przelicza od nowa i tak w kółko w pętli .. przy czym wciąż jedzie (przeliczanie w czasie "jazdy" trwa bardzo długo).

2. Nie można znaleźć Place De L'Opera wyszukując po adresach wpisując OPERA ale trzeba wpisać L'Opera - to chyba nie powinno tak być bo po sekwencji Opera też powinno znaleźć!

Może ktoś te rzeczy sprawdzić?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 21:05:12 wysłana przez puniek »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #209 dnia: Lipiec 19, 2010, 21:14:37 »
Zmienione ostrzeganie naprawdę mi sie podoba  :ok:
poniżej kilka wersji w zależności od wybranych parametrów ostrzegania:

Szkoda, że nadal fabryczne ikony są za małe. Brakuje chociaż czytelnej informacji o rodzaju ograniczenia/fotoradaru - np. 50km/h