AM 6.6 beta 1

• 280 Odpowiedzi
  • 80507 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
Odp: AM 6.6 beta 1
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 17, 2010, 09:31:41 »
ktoś napisał, w zamknietym już wątku, przez co nie umiem ładnie zrobić cytatu, ale napisł tak:

A mnie się wydaje, że większość ma marzenie, że zainstaluje nową wersję AM i prawie wszystko będzie działać z oczekiwaniami. Szczególnie stabilność, wyznaczanie i korekcja tras, czytelny interfejs. Dodatkowo, że babole z mapy zostaną usunięte. Mało i wiele zarazem.

A narzekania... Są po to aby zmobilizować aqurat do działania i wskazania największych bolączek, w odróżnieniu od zbędnych wodotrysków.

i aż ciśnie się na palce że marzenia się spełniają. Mam betę od wczoraj i jestem pod dużym wrażeniem. Nawet brak APR nie obniża noty.

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 17, 2010, 09:47:47 »
swięte slowa   :proud:
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 17, 2010, 09:55:08 »
A jak u Was zachowywały się punkty POI? U mnie po wczytaniu bety zrobiła się sieczka - czyli po uruchomieniu załączyły mi się do wyświetlania różne POI, których do wyświetlania nie zaznaczałem (cukiernie, znaki ostrzegawcze, biura rachunkowe itp.). Domyślnie miałem do wyświetlania tylko radary, niektóre stacje benzynowe i mcdonalds-y :)

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 17, 2010, 10:11:05 »
To normalka.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 10:14:01 wysłana przez AdamMie »

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 17, 2010, 10:20:10 »
A jak u Was zachowywały się punkty POI? U mnie po wczytaniu bety zrobiła się sieczka - czyli po uruchomieniu załączyły mi się do wyświetlania różne POI, których do wyświetlania nie zaznaczałem (cukiernie, znaki ostrzegawcze, biura rachunkowe itp.). Domyślnie miałem do wyświetlania tylko radary, niektóre stacje benzynowe i mcdonalds-y :)
Nowa wersja nadpisuje pliki z ustawieniami wyświetlania POI. Ja sobie wczytałem wyświetlanie POI z poprzedniej wersji nadpisując nowopowstałe pliki moją kopią.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline jagga68

• **
  • 187
  • Sprzęt: NR460 + AM EU, Nokia E52 + Ovi Maps, HTC Desire S
« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 17, 2010, 10:34:04 »
a po co to wszystko.... dlaczego mamy "naprawiać" niechlujstwo i głębokie poważanie beta-testerów przez firme Aqurat...
Po pierwsze: Tam pracują tylko ludzie - każdemu się zdarza pomylić.
100% zgody, każdemu zdarza się pomylić. Niemniej jednak nawet wąsko rozumiana kontrola jakości w firmie Aqurat nie istnieje, co jest dość dziwne biorąc pod uwagę rozmiar przedsięwzięcia jakim jest AutoMapa. Brak testów instalatora na systemach operacyjnych innich niż XP nadal uważam za zwyczajne niechlujstwo.

Po drugie: Nikt tu nikogo nie zmusza do brania udziału w tej rozmowie, testach, instalacjach itp.
No to jest właściwie aksjomat, nie wiem więc czego ma dowodzić...

Po trzecie: Na podstawie 1 i 2 nie można wyciągnąć wniosku, "że ktoś ma tu kogoś w głębokim poważaniu".
Otóż firmie Aqurat właściwie powinno zależeć na jak największej liczbie beta-testerów, zawężanie tej liczby w wyniku niechlujstwa i braku podstawowej kontroli jakości uważam za brak poważania (niekoniecznie przez tego "biedaka/ów" który wcisnął "kompiluj" na swoim XP i potem wystawił instalatora na serwer). Zresztą Aqurat też to rozumie, bo już jest nowy instalator i nie potrzebne są cuda-wianki-podmienianki typu exe-zip-komandery-bajery. Natomiast przypomina mi się od razu historia Globalnego Moderatora pewnego serwisu, który nie został poinformowany o wypuszczeniu nowych map przez Aqurat.

Moje podsumowanie: Po jakiego grzyba zabiera głos osoba, której nie podoba się uczestnictwo w testach wersji beta?
Hmmm, a na jakiej podstawie ten wniosek?

Wcześniejsza Pana wypowiedź jak i zapewne odpowiedź na pytanie powyżej postawione są całkowicie zbędne w tym wątku.

Czy uważa Pan, że nie mam prawa wyrazić swojej opinii w kwestii instalatora, który jest integralną częścią beta-testów, a przecież o tym jest ten wątek?

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 11:07:43 wysłana przez jagga68 »

« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 17, 2010, 10:59:45 »
Po przejechaniu pierwszych 200km zauważyłem. że kiedy do najbliższego manewru jest ok 10km, to obraz AM staje się zamrożony. Tzn. jeżdżąc po mieście AM wyświetla obraz na bieżącą, a na długiej prostej trasie obraz nie jest odświeżany, aż nie dojedziemy do manewru.
Nawet w trybie demo tak się zachowuje
W dniu dzisiejszym miałem podobny problem AM z tą różnicą, że do kolejnego nanewru bylo ponad 40 km, po zakończeniu procesu AM i ponownym odpaleniu po przejechaniu kilku kilometrów historia się powtórzyła  :(
HTC LEO, HTC Sensation

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 17, 2010, 11:05:01 »

U mnie nic takiego nie wystąpiło.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline ymp

• 16
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 17, 2010, 11:12:49 »
Nie wiem czy juz ktos to zauwazyl. W kazdym razie na HTC HD2 problem jest z plikiem poi. Automapa sama sobie go podmienia na plik default,  do tego po zmianie na plik poi z danymi miplo, usuwa wszelkie ustawienia wyswietlanych poi (nie mowie o momencie po instalacji, bo po tej u mnie tez wystapila sieczka) i zabawa w ustawianie wyswietlania zaczyna sie od nowa. Dzieje sie tak raz na kilka uruchomien.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 11:14:56 wysłana przez ymp »

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 17, 2010, 11:14:13 »
Po przejechaniu pierwszych 200km zauważyłem. że kiedy do najbliższego manewru jest ok 10km, to obraz AM staje się zamrożony. Tzn. jeżdżąc po mieście AM wyświetla obraz na bieżącą, a na długiej prostej trasie obraz nie jest odświeżany, aż nie dojedziemy do manewru.
Nawet w trybie demo tak się zachowuje
Ja mam podobnie jak zadziała ostrzeganie o POI :
Obraz się zamraża , ale nawigacja pracuje dalej - tzn. słyszę komunikaty głosowe , jednak na ekranie mam cały czas "stop klatkę" :-(
Trzeba zgłaszać do supportu.

*

Offline DarekWa

• **
  • 149
  • Sprzęt: iPhone 6S, Galaxy S8
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 17, 2010, 11:35:39 »
a mnie po synchronizacji z Miplo rozwala kategorie. Pojawiają się "Kategoria xxxx" z niebieską kropką. I tak np. na w główny węzę kategorii wywala:

* Intimissimi - Sklep bieliźniany
* Reebok - Sklep
* MultiBank - Wpłatomat
* HSBC - Oddział
* Bank Gospodarstwa Krajowego - Oddział
* HSBC - Bankomat
* Nadwiślańska Agencja Turystyczna
* ING - Wpłatomat

Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 11:37:52 wysłana przez DarekWa »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 17, 2010, 11:38:28 »
... Pojawiają się "Kategoria xxxx" z niebieską kropką. ...
Trzeba uruchomić Miplosync i wykonać synchronizację z opcją "pobierz jednorazowo wszystko".
Podejrzewam, że nie zostały przez instalatora nadpisane pliki ze słownikiem kategorii i ostały się stare. Też trzeba by to zgłosić.
Niebieska kropka to brak ikony.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 11:40:32 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 17, 2010, 11:50:53 »
Po trzecie: Na podstawie 1 i 2 nie można wyciągnąć wniosku, "że ktoś ma tu kogoś w głębokim poważaniu".
Otóż firmie Aqurat właściwie powinno zależeć na jak największej liczbie beta-testerów, zawężanie tej liczby w wyniku niechlujstwa i braku podstawowej kontroli jakości uważam za brak poważania (niekoniecznie przez tego "biedaka/ów" który wcisnął "kompiluj" na swoim XP i potem wystawił instalatora na serwer). Zresztą Aqurat też to rozumie, bo już jest nowy instalator i nie potrzebne są cuda-wianki-podmienianki typu exe-zip-komandery-bajery. Natomiast przypomina mi się od razu historia Globalnego Moderatora pewnego serwisu, który nie został poinformowany o wypuszczeniu nowych map przez Aqurat.

Moje podsumowanie: Po jakiego grzyba zabiera głos osoba, której nie podoba się uczestnictwo w testach wersji beta?
Hmmm, a na jakiej podstawie ten wniosek?

Wcześniejsza Pana wypowiedź jak i zapewne odpowiedź na pytanie powyżej postawione są całkowicie zbędne w tym wątku.

Czy uważa Pan, że nie mam prawa wyrazić swojej opinii w kwestii instalatora, który jest integralną częścią beta-testów, a przecież o tym jest ten wątek?

Pozdrawiam

Ad. pierwszej sprawy:
To, że ktoś zapomniał mnie powiadomić o aktualizacji map, która wpływała na działania w miplo (zawartość) bazy nie ma nic wspólnego z obecnymi testami.
Wziąłem całą winę na siebie oraz przeprosiłem publicznie za opóźnienia.
Jeśli kogoś to nie satysfakcjonuję to niestety nie może się spodziewać, że mu kupię kwiatki czy też czekoladki na zgodę.   :(
Tam ta sprawa została wyjaśniona na "wysokim szczeblu". Mogę wszystkich zapewnić, że obecnie już jestem informowany z wyprzedzeniem o każdej zmianie w mapach czy też programie, które mogą wpływać na zawartość czy też funkcjonowanie bazy.    :ok:

I jeszcze raz napiszę: ta sprawa nie ma nic wspólnego z ewentualnymi błędami w programie.
Nie ma związku z "podejściem do użytkowników" biorących udział w testach.

Ad. drugiej sprawy:

Ma Pan pełne prawo się wypowiadać. Tyle tylko, że tytuł wątku dotyczy AM 6.6 beta 1 a nie narzekania na producenta, "jaki to jest be" bo, ktoś nie dopracował instalatora.

To TYLKO test wersji beta.

Należy wypowiadać się na temat błędów programu, w tym również instalatora.
Ale ewentualne pojawiające się problemy po instalacji i w jej trakcie nie upoważniają do pisania, że producent jest "be bo nie dopracował instalatora bety".

Wręcz należy spodziewać się, że:
- program uszkodzi sprzęt;
- nie da się go zainstalować;
- nie dojedziemy z nim do celu bo się kilkanaście razy zawiesi i uszkodzi kartę itp.
- skasuje nam ulubione miejsca, punkty POI
- nie wyznaczy drogi do domu, babci, kochanki czy gdzie tam ktoś jeździ.

Jeszcze raz: To są testy wersji beta.
Narzekania na konsekwencję należy skierować do własnego wewnętrznego "Ja", za podjęcie decyzji o udziale w teście.

Pozdrawiam,
PPepe

*

Offline bombercoil

• 44
  • Sprzęt: Navroad Auro 2S - AM 6.16; Samsung SIII
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 17, 2010, 11:52:30 »
Obraz się zamraża , ale nawigacja pracuje dalej - tzn. słyszę komunikaty głosowe , jednak na ekranie mam cały czas "stop klatkę" :-(

Support odpisał mi, żeby instalować AM na sformatowanej karcie
Zobaczymy ...

*

Offline jagga68

• **
  • 187
  • Sprzęt: NR460 + AM EU, Nokia E52 + Ovi Maps, HTC Desire S
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 17, 2010, 12:19:41 »
Wziąłem całą winę na siebie oraz przeprosiłem publicznie za opóźnienia.
imho, niepotrzebnie, ale był to miły gest z Pana strony, ponieważ to Aqurat powinien przepraszać.

Mogę wszystkich zapewnić, że obecnie już jestem informowany z wyprzedzeniem o każdej zmianie w mapach czy też programie, które mogą wpływać na zawartość czy też funkcjonowanie bazy. :ok:
no i super :ok:

To TYLKO test wersji beta.
No cóż nawet wersja beta, ze wszystkimi jej przypadłościami, jest adresowana do konkretnej grupy użytkowników, proszę jeszcze raz przeczytać co sądzę o nie przeprowadzeniu testów instalatora na innych systemach operacyjnych... nie widzę żadnej wzmianki w "Znane problemy", że instalator jest przeznaczony na XP... niechlujstwo i tyle.

Ale ewentualne pojawiające się problemy po instalacji i w jej trakcie nie upoważniają do pisania, że producent jest "be bo nie dopracował instalatora bety".
A to niby dlaczego? Skoro instalator utrudnia przeprowadzenie beta-testów?

Narzekania na konsekwencję należy skierować do własnego wewnętrznego "Ja", za podjęcie decyzji o udziale w teście.
Panie Ppepe, kolejny aksjomat, każdy "rasowy" beta-tester ma tego świadomość...

Tak czy inaczej, ja wciąż czekam aby niedopracowany instalator umożliwił mi wybranie obszaru danego kraju przez np. dwuklik...

Pozdrawiam

*

Offline ciesiel

• *
  • 80
  • Sprzęt: Motorola Moto G 2nd gen.
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 17, 2010, 12:27:58 »

Support odpisał mi, żeby instalować AM na sformatowanej karcie
Zobaczymy ...

Przecież na niesformatowanej się nie da :D (nie mogłem się powstrzymać).

Moim zdaniem do automapy producent powinien dostarczyć program narzędziowy do pełnego odinstalowywania automapy (łącznie z kasowaniem ustawień, katalogów itp.) Bo tak naprawdę, nie jest potrzebne żadne formatowanie kart tylko czasami trzeba zrobić świeżą instalkę - ale śmieci typu stare ustawienia czy pliki AM często przeszkadzają w ponownym i bezbłędnym instalowaniu wersji "fresh" - dlatego też najłatwiej doradzać format kart... problem w tym, że przecież nie samą automapę mamy na swoich urządzeniach.

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 17, 2010, 12:39:44 »
Nowa wersja nadpisuje pliki z ustawieniami wyświetlania POI. Ja sobie wczytałem wyświetlanie POI z poprzedniej wersji nadpisując nowopowstałe pliki moją kopią.

Może właśnie od tego nadpisywania przy po instalacji kolejnych wersji robi się sieczka...  :worried:

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 17, 2010, 12:55:14 »
Tak czy inaczej nie powinno tak być.
Instalator powinien pobrać dane o wyświetlanych kategoriach i po zainstalowaniu nowego/nowych plików powinien dane te w tych plikach nanieść.

A jak nie to powinien być jakiś back'up wszystkich ustawień AM (może to robić user lub instalator) i po instalacji, która odbywałaby się "na czysto" (wszystkie poprzednie pliki kasowane i zainstalowane od nowa) ustawienia byłyby przywracane.
Tylko, że tych ustawień w tych dziesiątkach plików tekstowych trochę jest.
Ale można to zrobić porównując zapisy z domyślnymi i backupować tylko te zmienione.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 17, 2010, 13:15:38 »
Doszły nowe grafiki "traffic" . Ja ich jeszcze w programie nie widziałem, moze w przyszłości będą się wyświetlać w trafficu 2D.

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 17, 2010, 13:49:01 »
A co się stało z POI użytkownika?

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 17, 2010, 14:03:17 »
A co się stało z POI użytkownika?

IMHO połączyli to jedną całość. I chyba dobrze.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 17, 2010, 14:14:27 »
Doszły nowe grafiki "traffic" . Ja ich jeszcze w programie nie widziałem, moze w przyszłości będą się wyświetlać w trafficu 2D.
Widziałem kilka razy traffic_4.bmp i traffic_4a.bmp w Warszawie na ul. 17 Stycznia - oznacza chyba zmianę organizacji ruchu z dwukierunkowej na jednokierunkową. Żeby dojrzeć na mapie chyba niezbędna jest subskrypcja stosownej kategorii w miplo

« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 14:46:00 wysłana przez jachraniak »

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 17, 2010, 14:53:56 »
Widziałem kilka razy traffic_4.bmp w Warszawie na ul. 17 Stycznia - oznacza zmianę organizacji ruchu z dwukierunkowej na jednokierunkową. Żeby dojrzeć na mapie chyba niezbędna jest subskrypcja stosownej kategorii w miplo

Nie jest potrzebna subskrypcja z Miplo. AM blokuje droge z funkcji LiveDrive. Przynajmniej tak jest w Legnicy. W zalaczniku zrzut ekranu przed i po polaczeniu z serwerem AM.

Druga sprawa, ze AM i tak zle prowadzi w tym miejscu, ale ciezko to poprawic nawet zglaszajac do supportu - ul. Fabryczna polaczona jest na czas remontu z Al. Rzeczpospolitej i tam idzie objazd.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 14:57:51 wysłana przez Miedzio »

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 17, 2010, 15:39:47 »
wyznaczylem sobie trase szybka z profilem predkosci z Leska (podkarpacie) do Swinoujscia i wszystko byloby ok gdyby nie to ze z autostrady A4 kaze zjechac na Opole poczym za Opolem znowu wraca na A4  :E Po wstawieniu punktu przez prowadzi normalnie A4 non stop

AutoMapa 6.10.0

*

djdavemix

« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 17, 2010, 15:52:22 »
Jako że wszyscy skupieni jesteśmy na wersji 6.6 beta (wersja a) chciałbym podzielić się uwagami - niestety błędów na chwilę obecną nie zauważyłem a tylko dlatego bo używam AM w bardzo "skromnym" zakresie.
Mam ustawione ostrzeganie POI (pozostałem przy tym za sprawą Biluni  :wink: - i uważam że ostrzeganie sprawuje się świetnie) Lewa/Prawa po 60m a w przód 500m. Włączyłem dodatkowo pokazywanie ile metrów jest do punktu (w moim przypadku bezsensowne, gdyż już z ustawień wynika że w momencie ostrzeżenia głosowego jest 500 metrów). Jednakże wraz z pokazaniem odległości "lektor" dodaje: czterysta metrów. Przyznam, że jeszcze nie szukałem jak ustawić aby było samo pokazywanie metrażu bez zbędnego komunikatu głosowego o odległości. Być może nie ma możliwości tego rozdzielić - jeśli tak to zwrócę się do Supportu z pytaniem o możliwość dodania takiej opcji.

P.S. Jednak zmieniłem ikonki na 28x28 i w wersji 6.6 wyglądają jak wcześniej. Dla chętnych do pobrania w przyklejonym wątku Większe ikony miplo.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 15:58:19 wysłana przez djdavemix »

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 17, 2010, 15:55:44 »
wyznaczylem sobie trase szybka z profilem predkosci z Leska (podkarpacie) do Swinoujscia i wszystko byloby ok gdyby nie to ze z autostrady A4 kaze zjechac na Opole poczym za Opolem znowu wraca na A4  :E Po wstawieniu punktu przez prowadzi normalnie A4 non stop
po wylaczeniu profilu predkosci jest podobnie Tez zjezdza na Strzelce Opolskie z A4 by poten znow na A4 wrocic Traffic wylaczony

AutoMapa 6.10.0

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 17, 2010, 16:08:51 »
po wylaczeniu profilu predkosci jest podobnie Tez zjezdza na Strzelce Opolskie z A4 by poten znow na A4 wrocic Traffic wylaczony

Problem z sasiedniego watku :)
http://pdaclub.pl/forum/automapa/mozliwa-luka-w-systemie-%27traffic%27/msg1334362/#msg1334362

W tych Strzelcach Opolskich mieszka chyba jakis wrog AM, bo programiscie postanowili zwiekszyc mu ruch w jego miescie :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 16:24:49 wysłana przez Miedzio »

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 17, 2010, 16:09:52 »
trasa Dabrowa Gornicza - Tarnow wlaczony profil predkosci "wewnetrzna niezgodnosc danych" To juz zawsze tak bedzie  :] Czemu nie potrafia pozbyc sie tego bledu Jak zniknie z innych tras pojawia sie na nastepnych  :evil:

AutoMapa 6.10.0

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 17, 2010, 16:17:11 »
trasa Dabrowa Gornicza - Tarnow wlaczony profil predkosci "wewnetrzna niezgodnosc danych" To juz zawsze tak bedzie  :] Czemu nie potrafia pozbyc sie tego bledu Jak zniknie z innych tras pojawia sie na nastepnych  :evil:

Mozesz podac dokladne ustawienia, kiedy tak sie dzieje, bo nie moge uzyskac tego bledu na tej trasie.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 17, 2010, 16:19:14 »
U mnie wszystkie trzy trasy wyznacza.