Po trzecie: Na podstawie 1 i 2 nie można wyciągnąć wniosku, "że ktoś ma tu kogoś w głębokim poważaniu".
Otóż firmie Aqurat właściwie powinno zależeć na jak największej liczbie beta-testerów, zawężanie tej liczby w wyniku niechlujstwa i braku podstawowej kontroli jakości uważam za brak poważania (niekoniecznie przez tego "biedaka/ów" który wcisnął "kompiluj" na swoim XP i potem wystawił instalatora na serwer). Zresztą Aqurat też to rozumie, bo już jest nowy instalator i nie potrzebne są cuda-wianki-podmienianki typu exe-zip-komandery-bajery. Natomiast przypomina mi się od razu historia Globalnego Moderatora pewnego serwisu, który nie został poinformowany o wypuszczeniu nowych map przez Aqurat.
Moje podsumowanie: Po jakiego grzyba zabiera głos osoba, której nie podoba się uczestnictwo w testach wersji beta?
Hmmm, a na jakiej podstawie ten wniosek?
Wcześniejsza Pana wypowiedź jak i zapewne odpowiedź na pytanie powyżej postawione są całkowicie zbędne w tym wątku.
Czy uważa Pan, że nie mam prawa wyrazić swojej opinii w kwestii instalatora, który jest integralną częścią beta-testów, a przecież o tym jest ten wątek?
Pozdrawiam
Ad. pierwszej sprawy:
To, że ktoś zapomniał mnie powiadomić o aktualizacji map, która wpływała na działania w miplo (zawartość) bazy nie ma nic wspólnego z obecnymi testami.
Wziąłem całą winę na siebie oraz przeprosiłem publicznie za opóźnienia.
Jeśli kogoś to nie satysfakcjonuję to niestety nie może się spodziewać, że mu kupię kwiatki czy też czekoladki na zgodę.

Tam ta sprawa została wyjaśniona na "wysokim szczeblu". Mogę wszystkich zapewnić, że obecnie już jestem informowany z wyprzedzeniem o każdej zmianie w mapach czy też programie, które mogą wpływać na zawartość czy też funkcjonowanie bazy.

I jeszcze raz napiszę: ta sprawa nie ma
nic wspólnego z ewentualnymi błędami w programie.
Nie ma związku z "podejściem do użytkowników" biorących udział w testach.
Ad. drugiej sprawy:
Ma Pan pełne prawo się wypowiadać. Tyle tylko, że tytuł wątku dotyczy AM 6.6 beta 1 a nie narzekania na producenta, "jaki to jest be" bo, ktoś nie dopracował instalatora.
To TYLKO test wersji beta.
Należy wypowiadać się na temat błędów programu, w tym również instalatora.
Ale ewentualne pojawiające się problemy po instalacji i w jej trakcie nie upoważniają do pisania, że producent jest "be bo nie dopracował instalatora bety".
Wręcz należy spodziewać się, że:
- program uszkodzi sprzęt;
- nie da się go zainstalować;
- nie dojedziemy z nim do celu bo się kilkanaście razy zawiesi i uszkodzi kartę itp.
- skasuje nam ulubione miejsca, punkty POI
- nie wyznaczy drogi do domu, babci, kochanki czy gdzie tam ktoś jeździ.Jeszcze raz: To są testy wersji beta.
Narzekania na konsekwencję należy skierować do własnego wewnętrznego "Ja", za podjęcie decyzji o udziale w teście.
Pozdrawiam,
PPepe