Ad. 2 - czemu ma Pan wprowadzoną prędkość 4800 ? - przy wbudowanym sprzętowym GPS?! Proszę wprowadzić większą wartość odczytu (szybkości) GPS i sprawdzić czy problemy skaczącego auta występują.
pro
Ad. 3 - czemu karta jest zablokowana przed zapisem - tego nie rozumiem? Program jest na karcie (AM EU jak zrozumiałem) proszę więc spróbować przestawić bl
bokadę na pozycję odblokowano.
1. Jak napisałem mam ustawienia Auto co do prędkości GPS to zmienię to na na 57600
ale gdzieś na forum czytałem że to właśnie powoduje to "rozglądam sie" i "wachlowanie mapą na postojach"
a może w przyszłej instrukcji do nowej AM 5.1 zostało by to opisane ( co, kiedy, dlaczego trzeba zmieniać i w jakich sytuacjach
a nie grzebanie na tym forum które coraz bardziej staje się supportem firmy wydającej AM)
Instrukcja "obrazkowa" do iGO ma 88 stron języku ang w polskim miałaby ok 100 ale do AM jest a nie jedna kartka
( może to w celach marketingowych jaka to AM jest prosta w obsłudze - wystarczy tylko jedna kartka i wszystko
po miesiącu pojawiła się instrukcja która niczego nie wyjaśnia i do tego zrobiona niechlujnie )
Jeżeli jadę w trasę i to nie mam czasu bawić się w testy AM czy będzie działać lepiej czy gorzej po prostu ma działać jak inne programy
a powinna działać nawet lepiej
Dla mnie jest zwykłe narzędzie pomagające w dojechaniu do danego miejsca a nie przedmiot pieszczenia i celebracji przed wyjazdem
Najczęściej ustawiam punkt docelowy, trasa szybka i w drogę - zdaję się całkowicie na nawigację i CB
2. krata została zablokowana ( po skonfigurowaniu AM) ponieważ nie tylko ja byłem/jestem uzytkownikiem nawigacji AM
a każdy z użytkowników ciągle coś zmieniał co drugiego wkurzało.
3. przy okazji jeżeli aktualna pozycja różni się od pozycji na mapie ( jest "opóźniona" ) to jak mam ustawić AM by to zniwelować
zaznaczam że jest to tylko przy nawigacji na AM nie mam tego przy iGO8
Czy beta-testerzy mogli by się na ten temat wypowiedzić jak to jest w w nowej wersji AM
np testując zmiany różnych parametrów ( wprowadzając nawet bzdurne wartości ale dostępne z poziomu menu automapy) i co się wtedy dzieje z nawigacją.
Test polegąjce na sprawdzaniu czy w danej miejscowości są wieżowce czy ich nie ma są wtórne dla działania programu
Co do instalacji AM to czy nie mogło być tak że przegrywam cały program na SD wkładam SD do PDA (uruchamiam program instalacyjny AM
z poziomu PDA) łączę się z serwerm AM i robię rejestrację wtedy instalacja trwała by może 15...20 min a nie jak u mnie 6 godzin.
(opcja instaluj na karcie SD u mnie jest nieaktywna w programie instalacyjnym)
Wiem ze to są zabezpieczenia antypirackie ale to nie powinno utrudniać pracy zwykłym legalnym uzytkownikom AM
i to cholerne ściąganie "aktualizacji" w postaci całego programu ( 1.5 Gb co przy łaczy 1 Mb trochę trwa po to aby usunąć jakąś wadę pomijam nowe mapy,
brak informacji dlaczego jest to wymagane i komu potrzebne) zamiast poprawek lub wręcz plików do podmiany
Znajomi tylko się z tego śmieją nie dość że program kosztował 600,- PLN to pirat z instalacją ma mniejsze problemy
bo sciąga gotowy program wgrywa na kartę i już ma gotowy do nawigacji i do tego aby pojechać na dzień do Niemiec nie potrzebuje całej mapy Europy