znikająca mapa

• 4 Odpowiedzi
  • 1075 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline f_w

• 2
znikająca mapa
« dnia: Maj 17, 2007, 22:12:49 »
Witam, być może ten wątek był już poruszany, jeżeli tak to sorki za zaśmiecanie forum, otóż mam taki problem: posiadam RoyalTek GPS RTW-1000, na karcie SD mam zainstalowaną automape 3. 9. 7 XL v3w i wszystko ładnie działa.  Problem pojawia sie gdy palm całkowicie sie rozładuje, ikonka mapy znika, a samego programu nie idzie już uruchomić.  Czy problem ten może być związany z tym ze cały program jest zainstalowany na karcie SD czy należy go szukać gdzie indziej ??

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: znikająca mapa
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2007, 22:20:30 »
Problem w tym, że masz pocketa z WM2003, gdzie po zaniku zasilania pamięć pocketa się zeruje i startuje "na czysto".

*

Offline f_w

• 2
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2007, 22:24:28 »
rozumiem ze start na czystko oznacza odczyt danych o systemie z jakiegoś pliku, loadera, czy w takim razie można tam na stałe wpisać mapę? albo czy jest jakieś inne rozwiązanie ??

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2007, 22:41:04 »
System operacyjny startuje z ROMu. Nie da się tam wpisać mapy (oprócz urządzeń dedykowanych do nawigacji). Wyjściem jest robienie backupu i później restore.
Polecam dział dla początkujących.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 18, 2007, 13:55:43 »
Zrób backup na kartę, po Hardresecie odzyskujesz dane i wsio gra. Ja miałem tak zrobione w starym PDA, gdzie uzywałem tylko AM.

Pozdrawiam
Ogre2000