Zmiana rozdzielczości AM na ekranie 7"

• 10 Odpowiedzi
  • 1611 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Zmiana rozdzielczości AM na ekranie 7"
« dnia: Lipiec 18, 2008, 09:26:37 »
Witam, ostatnio wrzuciłem AM na ekran 7" (takie ustrojstwo oparte na  WinCE 5.0)  i mam teraz widok  QVGA chciałbym zmienić na VGA.... niestety nie mogę znaleźć w ustawieniach AM zmiany rozdzielczości z QVGA na VGA sprawdzałem przez tu przez szukajkę ale nie pokazało mi żadnego wskazania....może mi ktoś podpowiedzieć gdzie to jest w ustawieniach...

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
Odp: Zmiana rozdzielczości AM na ekranie 7"
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2008, 09:44:25 »
A czy na PNA mozesz zminic rozdzielczosc i jaka tam masz?

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2008, 09:49:42 »
Widzisz to jest stacja multimedialna z ekranem 7" TFT  z wbudowanym GPS opartym na winCE 5.0 brak w nim opcji zmiany rozdzielczości ... wczoraj szukałem tego w ustawieniach AM ale kicha ... dlatego pytam mądrzejszych ..
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2008, 10:04:24 wysłana przez januszjur »

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2008, 10:04:04 »
Widzisz to jest stacja multimedialna z 7" (czyli 10 w jednym) z wbudowanym GPS opartym na winCE 5.0 brak w nim opcji zmiany rozdzielczości ... wczoraj szukałem tego w ustawieniach AM ale kicha ... dlatego pytam mądrzejszych ..

Podaj symbol tego urządzenia, ale obawiam się że wyświetla ono tylko w jednej (natywnej) rozdzielczości i nic z tym nie zrobisz.

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2008, 10:09:16 »
podobny model z opisem znalazłem tu .. http://www.allegro.pl/item402619644_stacja_multimedialna_zenec_ze_mc192_7_dvd.html
ekran jak ekran 7" dotykowy....  wszystko fajnie gdyby nie ta rozdzielczość w AM ..reszta chodzi super..

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2008, 10:32:20 »
A AM wyświetla Ci na całym ekranie? Jak wygląda obraz? To urządzonko ma rozdzielczość 1440 x 234, a takiego AM nie supportuje (jak na razie przynajmniej).

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2008, 10:46:04 »
Ten zenec ma mieć niby rozdzielczość 1440:234  :O tak podają w wielu źródłach, niestety to niemożliwe
Musiałby mieć proporcje ekranu 6:1  :mrgreen: a tymczasem ma jakieś 2:1
Czyli znów jakieś podłe marketolenie. W innych podobnych sprzętach piszą 1440(RGB)x234,
czyli jest to najzwyklejsze 480x234 tylko przetworzone przez jakieś durne łby specjalistów od marketingu ...

Krótko mówiąc, MZ nie ma szans na VGA, to zyczajna 'panorama' w standardowej rozdzielczości
tylko o większych rozmiarach.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 18, 2008, 11:39:01 »
Masz rację.... sam kiedys robiłem w marketingu wiec wiem jak to działa  :grin:  Ciekawiło mnie tylko czy można przeskoczyć w nim w ustawieniach AM na VGA ale po 30 min grzebania poddałem się ... 7" to zupełnie fajny ekran tylko niestety AM z QVGA wygląda graficznie w nim jak TT  :smile:

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 18, 2008, 11:43:54 »
Przecież program nie przeskoczy fizycznej rozdzielczości ekranu,
nawet gdyby w AM dało się wymusić tryb VGA, to na ekranie miałbyś tylko fragment okna.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 18, 2008, 11:48:01 »
nawet gdyby w AM dało się wymusić tryb VGA, to na ekranie miałbyś tylko fragment okna.
dzięki za podpowiedz .... człowiek się przynajmniej znowu czegoś nowego nauczył  :smile:

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 18, 2008, 13:27:20 »

Teoretycznie można zrobić (napisać) emulator trybu vga na qvga. Ale w tym wypadku prościej będzie "pogrzebać" sobie w ustawieniach skali, zoomu, itd., aby uzyskać jaki taki efekt. jedynie przyciski i menu będzie duże, ale obraz mapy można zrobić całkiem sensowny.
Można też na upartego zrobić sobie odpowiedniejszą skórkę dla 7" qvga, ale to już niezła rzeźba będzie.