Komunikat dzisiejszy po synchronizacji: Dodano -750 punktów!!!
To chyba jakaś przesada. Zwłaszcza, że mam w synchronizowanym pliku kategorie, w których nie ma TAKIEGO ruchu.
Czy ktoś może to wyjaśnić??
Proszę bardzo

Mam to samo i zawsze (od prawie roku). Tyle że u mnie na minusie jest od kilkudziesięciu do kilkuset (zawsze). Popatrz na licznik - u mnie po prostu synchronizacja usuwa tę ilość punktów z PDA. Ba, nawet mam trochę pewniaków które są zawsze usuwane mimo że powinny zostać (sam je wprowadzałem i należą do kategorii które moderuję).
Dzisiaj po raz kolejny zrobiłem coś takiego: synchronizacja i -682, pobierz wszystkie i dodano 356. Skopiowałem delault.uam na bok i jeszcze raz to samo. Wynik po synchronizacji -354, pobierz wszystkie i... dodano 354.
Ręcznie przejrzałem wszystkie kategorie z trzech plików default.uam, wniosek - Ampoisync usuwa POI które nie powinny być usunięte według jakiegoś swojego algorytmu.
Ponieważ taką analizę robiłem już kilka razy więc u mnie standardem jest że po każdej synchronizacji robię jeszcze "Pobierz wszystkie", powtarzam to jeszcze raz i mam wszystkie punkty które powinienem mieć.
Nie znam zasady działania Ampoisync ale może to coś wyjaśni:
wchodząc na stronę główną w kategoriach ulubionych wytłuszczoną czcionką pokazane jest ile nowych POI przybyło (a zatem gdzieś w bazie jest informacja które ID punktów mam na PDA). Jeżeli robię synchronizację przez Ampoisync a ta nie dojdzie do skutku (komunikat o błędzie transmisji) to punkty nie są dopisywane do mojej bazy - mimo to wytłuszczenie znika. Czyli według systemu punkty pobrałem.
Jeżeli Ampoisync opiera się na tych danych plus daty zapisania/modyfikacji POI to może tutaj jest problem? Tego już nie wiem.
Wiem natomiast że problem ten jest znany twórcom "mobilne.net" od czerwca tamtego roku

gdyż wtedy do jednego z nich o nim pisałem i dostałem odpowiedź:
"Problem zlokalizowałem, ale niestety nie jestem w stanie szybko go naprawić, gdyż wymaga nieco przebudowania skryptów. W związku z tym, że po wakacjach planujemy uruchomić nowy serwis i obecnie poświęcamy sporo czasu na prace nad nim, problem ten może zostać całkowicie rozwiązany dopiero w nowej wersji serwisu."
I tym optymistycznym akcentem ...