złe wiadomości dla twórców AM

• 74 Odpowiedzi
  • 14035 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
Odp: złe wiadomości dla twórców AM
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 17, 2007, 20:48:33 »
moderatorow jak zwykle brak. zacznijcie banowac ludzi ktorzy takie glupoty tutaj pisza.

@marcinnk
i po kiego grzyba to oglaszasz? sadzisz, ze to forum milosnikow pirackiego softu? wez sie zbanuj na pare h

Nie kumam o co pijesz? Wiec moze sam sie zbanuj..
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2007, 20:50:46 wysłana przez marcinnk »

*

Offline p.janowski

• 649
  • Sprzęt: aktualnie : HTC Touch Pro, SPV m650,  eeePC 701 1G
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 17, 2007, 20:58:46 »
“Susan had learned about the Bergofsky Principle early in her career. It was a cornerstone of brute-force technology. It was also Strathmore’s inspiration for building TRANSLTR. The principle clearly stated that if a computer tried enough keys, it was mathematically guaranteed to find the right one. A code’s security was not that its pass-key was unfindable but rather that most people didn’t have the time or equipment to try.”

Kolejna niespodzianka – coś takiego jak zasada, reguła Bergofskiego nie istnieje i została wymyślona na potrzeby utwory, tak, aby fabuła trzymała się kupy, czego i tak nie osiągnięto. Wg niej komputer byłby w stanie ZNALEŹĆ każdy klucz do szyfru jeżeli posiadałby wystarczającą moc obliczeniową. Komputer nie znajduje, komputer TESTUJE wszystkie możliwe kombinacje i znajduje tą właściwą.

- Dan Brown : Cyfrowa Twierdza (Digital Fortress)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 17, 2007, 21:04:10 »
Na szczescie posiadam swoj stary plik UAM z poi.mobilne.net i jego uzywam. Kiedy ten plik wskaze w miplosync, owszem program pokazuje, ze w nim jest okolo 8 tys punktow, ale proba synchronizacji wykonana na tym pliku, uszkadza go.

W przewodniku po Miplosync jest napisane:
Zalecamy utworzenie nowego pliku i nie używanie plików z punktami zaimportowanym do AutoMapy!!!

U mnie nic się nie uszkadza.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 17, 2007, 21:09:41 »
moderatorow jak zwykle brak.

Moderatorzy są. Tyle tylko, że nie 24h/dobę. Nie mniej jednak, post do którego się odnosisz czytałem (nawet wcześniej niż Ty).

Co do banów, to należą się za łamanie regulaminu (i to albo nagminne, albo ciężkie). Ktoś używajacy pirata jest przestępcą, jednak póki na forum nie rozpowszechnia linków, cracków itp. nie łamie regulaminu.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 17, 2007, 21:13:20 »
Kto jest bez winy, niechaj pierwszy rzuci kamień napisano kiedyś w takiej mądrej starej książce ;)
Ja tam daje sobie łape uciąć, że na Naszym forum nie znajdzie sie nikt kto mógłby tym kamieniem rzucić.....
Są takie zasady a nie inne na forum, nie rozpowszechnia się tu linkow do crack'ow , keyge'ów etc.
Tak powinno zostać , ale ludzie dajcie sobie już spokój z tymi wywodami o uczciwości, złodziejstwie.
Nie bądźmy hipokrytami.  Każdy z nas kiedys miał/używał że sie tak wyraże eufemistycznie "nie do końca legalnej wersji programu"

Dobrze, że użyłeś czasu przeszłego bo właśnie wielu używało i już nie używa z różnych powodów (może zmądrzeli?) a może mają teraz pieniądze, ochotę itd. co nie znaczy, że nie mogą tępić piratów i piractwa!!! Na przykład jak ktoś siedział za kradzież, odpokutował winę  to teraz nie może powiedzieć: nie kradnij?? Takie jest Twoje rozumowanie czyli nie ma sensu.   
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 17, 2007, 22:14:36 »
Kto jest bez winy, niechaj pierwszy rzuci kamień napisano kiedyś w takiej mądrej starej książce ;)
Aaamen... :mrgreen: Widać że kolega miał 5-tkę z Nowego Testamentu i to się chwali :wink:

Ja tam daje sobie łape uciąć, że na Naszym forum nie znajdzie sie nikt kto mógłby tym kamieniem rzucić.....
Po co rzucać kamieniami? Wystarczy zrobić sondę pt "kto używa legalnej/pirackiej AM???" Chętnie poznałbym skalę zjawiska - osobiscie stawiam na wynik koło "fifti-fifti". Są w ogóle sondy na PDA-Clubie? To bardzo przydatne narzędzie jest  :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 17, 2007, 22:26:24 »
Są ankiety i jak tworzysz nowy wątek to możesz takową utworzyć.

Sorki za OT.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 17, 2007, 22:28:42 »
Aaamen... :mrgreen: Widać że kolega miał 5-tkę z Nowego Testamentu i to się chwali :wink:

No, no. Pismo Święte w obronie piratów... Zaprawdę powiadam Wam, niezbadane są wyroki Opatrzności... :evil:

Po co rzucać kamieniami? Wystarczy zrobić sondę pt "kto używa legalnej/pirackiej AM???" Chętnie poznałbym skalę zjawiska - osobiscie stawiam na wynik koło "fifti-fifti". Są w ogóle sondy na PDA-Clubie? To bardzo przydatne narzędzie jest  :)

Jest coś takiego jak: "Wyślij nową ankietę". Swoją drogą świetne narzędzie do identyfikacji piratów   B)

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 17, 2007, 22:45:06 »
@ajed
ale wytlumacz mi po co wogole ten watek istnieje? normalnych userow piracki soft tutaj nie interesuje /przynajmniej oficjalnie/
cala reszta jak jest zainteresowana to sobie znajdzie odpowiednie inf/strony. poprzez takie watki psuje sie tylko opinie portalu bo zawsze ktos cos "chlapnie, rzuci linkiem, powie skad cos sciagnac, jak ominac zabezpieczenia etc etc
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Dżeju

« Odpowiedź #69 dnia: Październik 17, 2007, 22:48:50 »
Zgadzam się z przedmówcą ! A już na pewno, wątek powinien zniknąć z tego działu, jak już to do HP  :evil:

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 17, 2007, 22:58:51 »
Jest coś takiego jak: "Wyślij nową ankietę". Swoją drogą świetne narzędzie do identyfikacji piratów   B)
A po co ich identyfikować? Do tego są odpowiednie służby, rzekłbym dużo służb... :) A PDA-Club to nie CBA-Club i nie musi się bawić w bolszewików - chodzi o anonimowe zbadanie skali zjawiska i nic więcej. Ale jak znam życie to sporo pirackiej wiary by się wystraszyło, więc wynik byłby zniekształcony

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 17, 2007, 23:00:04 »
Na szczescie posiadam swoj stary plik UAM z poi.mobilne.net i jego uzywam. Kiedy ten plik wskaze w miplosync, owszem program pokazuje, ze w nim jest okolo 8 tys punktow, ale proba synchronizacji wykonana na tym pliku, uszkadza go.

W przewodniku po Miplosync jest napisane:
Zalecamy utworzenie nowego pliku i nie używanie plików z punktami zaimportowanym do AutoMapy!!!

U mnie nic się nie uszkadza.

Przeczytaj dokladnie mojego wczesniejszego posta. Napisalem, ze: Nie pomaga tworzenie nowego pliku na karcie, w pamieci PDA, reinstalacja MiploSync, synchronizacja przez WIFI, stacje dokujaca, utworzenie pliku z poi w AM, a w miplosync tylko jego wskazanie.

Czyli tworzylem nowy pliku zarowno na karcie jak i w pamieci PDA

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 17, 2007, 23:38:06 »
Przeczytaj dokladnie mojego wczesniejszego posta. Napisalem, ze: Nie pomaga tworzenie nowego pliku na karcie, w pamieci PDA, reinstalacja MiploSync, synchronizacja przez WIFI, stacje dokujaca, utworzenie pliku z poi w AM, a w miplosync tylko jego wskazanie.

Czyli tworzylem nowy pliku zarowno na karcie jak i w pamieci PDA

Ja bym spróbował wczytać taki uszkodzony plik do UAM Edytora i zobaczyć (jeśli się da!) gdzie się rozsypuje baza punktów. Stawiam na jakiś polski znak w nazwie...

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 18, 2007, 07:36:28 »
@ajed
ale wytlumacz mi po co wogole ten watek istnieje? normalnych userow piracki soft tutaj nie interesuje /przynajmniej oficjalnie/
cala reszta jak jest zainteresowana to sobie znajdzie odpowiednie inf/strony. poprzez takie watki psuje sie tylko opinie portalu bo zawsze ktos cos "chlapnie, rzuci linkiem, powie skad cos sciagnac, jak ominac zabezpieczenia etc etc
Czlowieku ale o co sie do mnie czepiasz? Przeciez to nie ja utworzylem ten watek... i napisalem ze uzywam oryginalnej AM, wiec chyba sobie cos pomyliles....

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 18, 2007, 08:43:18 »
Slusznie prawicie Z takiego watku wiecej szkody niz pozytku.
Zamykam.