złe wiadomości dla twórców AM

• 74 Odpowiedzi
  • 14038 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Odp: złe wiadomości dla twórców AM
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 16, 2007, 20:28:52 »
Najgorsze w tym wszystkim jest, to, że jeśli taka spiracona AM źle prowadzi do celu, to wcześniej czy później pojawią się posty, że "AM to jakaś lipa bo nawet nie potrafi doprowdzić do celu", przez co skutecznie popsują opinię tego softu  :-|
I dokładnie tak to działa Ajed - ten mój znajomy od Murano nie chce kupić legalnej AM bo twierdzi że jest słaba a faktycznie u niego jest słaba bo kiepsko spiracona i koło się zamyka...

Panowie z tym piratem co prowadzi  błędnie to nie chce mi sie wierzyc. Jesli facet ma wersje 3.9.7 to na niej nie ma bledow. Wiem bo sam jej uzywalem. Jednak naleze do tych ludzi ktorzy jak co wyprobuja i dziala to kupuje oryginal. Juz od dluzszego czasu uzywam oryginalen AM4.
Dzisiaj na zastepczym sprzecie zainstalowalem scrakowana AM4 dla wyprobowania i dziala tak sam jak oryginal (nie pisze po to by robic reklame tylko po to by ukazac ze mapy sa takie same... czy oryginale czy tez scrakowane).
No chyba ze Pan z "Murano" uzywaj wersji 3.2. A wtedy bym sie nie zdziwil w blednie wyznaczana trase.

Nie jestem ekspertem od softu pirackiego ale o ile wiem to jest wiele odmian takiego softu - jedne spiracone lepiej inne gorzej. A kupując soft na giełdzie czy ściągając z netu nigdy nie wiesz jaki szit dostaniesz. W przypadku nawigacji najdrobniejszy błąd czyni jak dla mnie system nieprzydatnym.
Zbyt często w przeszłosci wydałem niby grosze na coś (pirata) co nie działało jak należy. Policzywszy mój cenny czas i pieniądz do wydania wyszlo mi że taniej jest kupić oryginał. A to oznacza że polityka zabezpieczeń softu jednak działa.
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2007, 20:46:50 wysłana przez niezawodny »

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 16, 2007, 21:13:19 »
Nie jestem ekspertem od softu pirackiego ale o ile wiem to jest wiele odmian takiego softu - jedne spiracone lepiej inne gorzej. A kupując soft na giełdzie czy ściągając z netu nigdy nie wiesz jaki szit dostaniesz. W przypadku nawigacji najdrobniejszy błąd czyni jak dla mnie system nieprzydatnym.
Zbyt często w przeszłosci wydałem niby grosze na coś (pirata) co nie działało jak należy. Policzywszy mój cenny czas i pieniądz do wydania wyszlo mi że taniej jest kupić oryginał. A to oznacza że polityka zabezpieczeń softu jednak działa.
Tutaj kolego się chyba trochę mylisz, w większości przypadków soft jest "zrobiony" ok. przykład - Windows nawet słynny Microsoft ma problemy z odróżnieniem orginał/pirat, co więcej Microsoft przymyka oko na "nielegalnych" uzytkowników wiedząc, że wcześniej czy później to będa ich klienci, to jest tak samo jak z innymi podróbkami np. spodni, butów itp każdy użytkownik ma gdzieś w głowie, ze kiedyś kiedy będzie go stać pierwsze co zrobi to kupi sobie oryginał a co do "W przypadku nawigacji najdrobniejszy błąd czyni jak dla mnie system nieprzydatnym" co powiesz o oficjalnej wersji AM 4,0 która nie wiedziała ile ma "hołubców wyciąć" aby doprowadzić Cię do celu?

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 16, 2007, 21:23:09 »
co powiesz o oficjalnej wersji AM 4,0 która nie wiedziała ile ma "hołubców wyciąć" aby doprowadzić Cię do celu?
AM 4.0 to był szit w sam raz dla piratów :mrgreen: Do tego stopnia że podobno po spiraceniu chodził lepiej niż oryginał  :grin:

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 16, 2007, 21:39:17 »
AM 4.0 to był szit w sam raz dla piratów :mrgreen: Do tego stopnia że podobno po spiraceniu chodził lepiej niż oryginał  :grin:
Wiem bo sam cierpię z tego powodu do dzisiaj, sąsiad któremu sprzedałem oryginał i dokonywałem mu aktualizacji takie miał "szczęście", że na poczatku maja zainstalowałem mu AM 4.0 i na "wolne dni majowe" wybrał się na wypoczynek nie muszę chyba Wam mówić co mnie czekało po powrocie.  Licencję miał do końca maja i po tym okresie został z 4.0 od tego momentu patrzy na mnie "wilkiem" dobrze, że mogłem mu zainstalować wersję 3,9 ale mimo usunięcia błędów w następnych wersjach licencji już nie przedłużył.

*

waldek_l44

« Odpowiedź #34 dnia: Październik 16, 2007, 21:40:37 »
uważam, że wiele osób używała najpierw "pirata" a później zakupili oryginał AM. Ja osobiście przed kupnem AM używałem przez miesiąc pirata, oraz pirata Destinatora. Obecnie od dwóch lat mam tylko oryginalne  programy i nie żałuję, że je zakupiłem. AM była jeszcze w wersji 3.... ileś tam, nie pamiętam dokładnie. Myślę o kupnie oryginalnej mapy TomTom Navigator, tylko czekam jak będzie jakaś najnowsza wersja. Pozdrawiam użytkowników nawigacji, a twórcy AM mogą spać spokojnie wg mnie, bo jak któryś z moich przedmówców napisał, zawsze ktoś kupi oryginał.

*

Offline Primo555

• 46
  • Sprzęt: Asus p535
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 16, 2007, 23:12:37 »
Czyżby "złamana"?
 Gość stracił kwadrans, trochę paliwa (silnik 4L), i kasy na komórkę i tyle traci prawie codziennie...

Ja cię piernicze - stać go na taką furę z takim silnikiem (chyba,że jeździ Kamazem :) ) i ma spiraconą AM ???
Coś mi tu nie gra..... :O

co ma do rzeczy jaka koles ma fure ???

im sie ma wiecej kasy tym sie ja mniej chetnie wydaje i szuka zawsze oszczednosci

znam takich co maja autka po kilkaset tysiecy ( i to niejedno) a nie kupii nigdy zadnego oryginalnego oprogramowania

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 16, 2007, 23:21:57 »
CBA, CBŚ i Policja już się na nich szykuje :)
Przychodzą rano. 6.00
Uprzedź znajomych  :D

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 16, 2007, 23:23:13 »
do spiracenia i rozpowszechnienia tej wersji walnie przyczynia się
aktywny i wieloletni PDAclubowicz  
Czy to oficjalne zgłoszenie? :smile:
Link podał newbie i sam nawet zgłosiłem naruszenie zasad. zaskoczony jestem, że stoi za tym clubowicz i to zasłużony.
Nie wiem,czy podanie linku do pirackiej AM można nazwać piraceniem. W końcu samego programu nie złamał i go chyba nie sprzedaje. Należałoby się zatem zastanowić,czy podawanie linku jest niejako rozpowszechnianiem. Zdaje się,że faktycznie regulamin mówi coś o podawaniu takich linków. Teraz należałoby zapytać,w jakim celu ów link był podany. Czy w celu propagowania,czy informacyjnym mającym na celu wskazanie nieprawidłowości. Co nie zmienia faktu,że osobiście dziwię się ludziom kupującym piracka AM. Wg. mnie to kompletny idiotyzm. Choćby z powodów podanych przez niezawodnego:
dla mnie taka piracka AM byłaby nieopłacalna a do tego dochodzą częste aktualizacje, których piraci za free nie oferują-
Mieć mapę nieaktualna o co najmniej 6 miesięcy?  Niedługo ma wyjść podobno nowa aktualizacja map. Piracka wersja wyjdzie pewnie wtedy gdy AM wypuści kolejną aktualizację.
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2007, 23:31:15 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 16, 2007, 23:28:17 »
Wątek żyje dopiero od nieco ponad 12 godzin, a już 1200 odsłon.
Ciekawe skąd taka popularność? :ohreally:

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 16, 2007, 23:31:50 »
Bo wielu żal d..e ściska, że zapłacił, a na wyciągnięcie ręki za friko jest?

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 16, 2007, 23:32:13 »
Wątek żyje dopiero od nieco ponad 12 godzin, a już 1200 odsłon.
Ciekawe skąd taka popularność?
I będzie jeszcze więcej. Wątki z gatunku sensacyjnego zawsze mają się dobrze  :wink:
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Primo555

• 46
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 16, 2007, 23:32:41 »
Robicie afere bo ktos podal link do pirackiej wersji AM

jak ktos chce to sam znajdzie, bez wiekszych problemow, a takie informacje w sieci rozchodza sie blyskawicznie

Wszedlem na jedna stronke z torrentami, oczywiscie scrakowana AM 4.1.2 juz jest wstawiona i od godziny 12.20 jest 3000 pobran

wiec jak ktos chce to znajdzie

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 17, 2007, 06:25:08 »
Dobrze jak chce niech szuka ale na pewno nie znajdzie na TYM forum!!! Szanujmy się bo inaczej będziemy mieli forum jak nie przymierzając na Onecie.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Primo555

• 46
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 17, 2007, 07:51:36 »
Dobrze jak chce niech szuka ale na pewno nie znajdzie na TYM forum!!! Szanujmy się bo inaczej będziemy mieli forum jak nie przymierzając na Onecie.

Dobrze powiedziane :ok:

*

Offline NdR

• *
  • 80
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 17, 2007, 09:23:49 »
Jako, że nie ma porządnego triala AM, spiraciłem 3.9.7 i tak mi do gustu przypadł program, że obiecałem sobie i twórcom, że jak tylko wpuszczą wersję 4 (na którą czekaliśmy ponad rok... wezmę i wynagrodzę im kawał dobrej roboty. Jeżdzę dużo po niemal całym kraju więc AM mi się opłaca - nie błądzę, docieram tam gdzie chce. 119 zł na rok to naprawdę niewiele za prowadzenie prawie zawsze bezbłędnie do celu. Spodziewam się, że ktoś, kto jedzie raz w roku za swoją mieścinę nie kupi orginału bo i po co...

Kolega od 4L silnika jest śmieszny jeżeli martwi go 15min błądzenia... Jeżeli kupuje się silnik który ma jechać, nie oszczędzać, powinno się mieć głęboko spalanie. Jak liczysz się z każdym litrem, kup sobie malutkiego dieselka i trzymaj go w worku w garażu ;p

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 17, 2007, 11:36:35 »
Jedna uwaga... dla tych co beda miec pirata AM 4... miplo.pl i tak nie bedzie dostepne... potrzebny jest kod aktywacji. A nie miec POI w AM to moim zdaniem duzy minus i nie calkowite wykorzystanie nawigacji. Tu musze przyznac cwana i skuteczna zagrywke Automapy.

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 17, 2007, 11:40:22 »
Jedna uwaga... dla tych co beda miec pirata AM 4... miplo.pl i tak nie bedzie dostepne... potrzebny jest kod aktywacji. A nie miec POI w AM to moim zdaniem duzy minus i nie calkowite wykorzystanie nawigacji. Tu musze przyznac cwana i skuteczna zagrywke Automapy.
Nie tak do końca - można wrzucić "ręcznie" ;)
Pozdrawiam - Jarek

*

Dżeju

« Odpowiedź #47 dnia: Październik 17, 2007, 11:53:02 »
No tak, ale musi być jakiś znajomy z legalną AM4, a jak udostępni piratowi to już jego sumienie obciąża  :|

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 17, 2007, 12:36:13 »
Kolega od 4L silnika jest śmieszny jeżeli martwi go 15min błądzenia... Jeżeli kupuje się silnik który ma jechać, nie oszczędzać, powinno się mieć głęboko spalanie. Jak liczysz się z każdym litrem, kup sobie malutkiego dieselka i trzymaj go w worku w garażu ;p
A ty to wogóle czytasz ze zrozumieniem treści które komentujesz? Przecież nikt tu się nie wypowiada że ma furę z silnikiem 4L i chce/nie chce oszczędzać na paliwie :grin: Przypomina mi się skecz z kabaretu Pietrzaka jak Fronczewski opowiada Pszoniakowi historię studenta Awasa... :mrgreen:

A co do spalania; każdy średniointeligentny człowiek, choćby nie wiem jaką miał furę (ile koni/litrów pod maską) stara się płacić mniej niż więcej bo to nie tylko jest kwestia oszczędności ale bezmyślnosci. Więc reguła ta nie dotyczy łysych dresów  bez szyi ale tacy na PDA-club to chyba jednak nie zaglądają...  B)

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 17, 2007, 13:30:12 »

Ja ma oryginalną AM a  miplo.pl i tak jest dla mnie nieużyteczne, bo nie ma oprogramowania dla NavRoad'a  :mad:
NavRoad NR430 BT

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 17, 2007, 13:40:51 »
MarcinM. ja mam nokie 330 i tez czekam na miplo. Z tego co mi wiadomo sprawa jest pilna i ostro nad tym pracują.

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 17, 2007, 13:48:27 »
MarcinM. ja mam nokie 330 i tez czekam na miplo. Z tego co mi wiadomo sprawa jest pilna i ostro nad tym pracują.

No mam nadzieje. Dzięki za info :ok:
NavRoad NR430 BT

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 17, 2007, 16:27:48 »
marcinnk - co wg Ciebie znaczy "ostro"? Znałem jednego co jak myślał to się strasznie pocił - taka to była dla niego "ciężka" praca.
15 września dostałem odpowiedź:
"Przygotowanie wersji dla Windows CE jest dla nas priorytetem.
Trwają prace mające na celu przygotowanie odpowiedniej wersji.
W tej chwili jednak za wcześnie na określenie konkretnej daty
publikacji wersji dla Windows CE.

Z poważaniem,
 Support
 www.miplo.pl"
Tak że pojęcie "ostro" może być pojęciem całkiem nie ostrym...
Pozdr. BM

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 17, 2007, 18:46:56 »
moderatorow jak zwykle brak. zacznijcie banowac ludzi ktorzy takie glupoty tutaj pisza.

@marcinnk
i po kiego grzyba to oglaszasz? sadzisz, ze to forum milosnikow pirackiego softu? wez sie zbanuj na pare h
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 17, 2007, 18:49:47 »

Ja ma oryginalną AM a  miplo.pl i tak jest dla mnie nieużyteczne, bo nie ma oprogramowania dla NavRoad'a  :mad:

W tym momencie Miplo wogole jest bezuzyteczne. W bierzacej wersji ten program funkcjonuje gorzej niz pierwsza wersja AM 4.

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 17, 2007, 18:56:11 »
W tym momencie Miplo wogole jest bezuzyteczne. W bierzacej wersji ten program funkcjonuje gorzej niz pierwsza wersja AM 4.
Widziałeś ten program? Używałeś go?
PS
Używaj przycisku "Sprawdź ortografię".

*

Offline juha

• **
  • 107
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 17, 2007, 19:16:13 »
Widziałeś ten program? Używałeś go?

Wyobraz sobie, ze tak. Przynajmniej probowalem uzywac, bo program nie dziala tak jak powinien, aby go uzywac na co dzien. Problem polega na tym, ze po synchronizacji, plik z poi w 95% ulega uszkodzeniu Program laczy sie z serwerem, pobiera punkty, ale po zakonczeniu synchronizacji miplosync pokazuje, ze mam 0 punktow POI. Nie pomaga tworzenie nowego pliku na karcie, w pamieci PDA, reinstalacja MiploSync, synchronizacja przez WIFI, stacje dokujaca, utworzenie pliku z poi w AM, a w miplosync tylko jego wskazanie. Przewaznie, bo nie zawsze (mimo kilkudziesieciu prob, program nie uszkodzil pliku poi jakies 3 -4 razy) uzycie programu konczy sie fiaskiem, wiec nie moge powiedziec ze program dziala. Zreszta nie tylko ja mam takie problemy, wystarczy poczytac forum miplo. To, ze plik z poi ulega uszkodzeniu jest pewnie, po takiej nieszczesliwej synchronizacji w pliku ktory ma kilkaset kB jest co prawda troche punktow, ale do kategorii POI dopisuja sie kategorie typu @#$W$#@%, *^$#@%# itp, itd. Na szczescie posiadam swoj stary plik UAM z poi.mobilne.net i jego uzywam. Kiedy ten plik wskaze w miplosync, owszem program pokazuje, ze w nim jest okolo 8 tys punktow, ale proba synchronizacji wykonana na tym pliku, uszkadza go. Po synchronizacji miplo pokazuje ze w pliku jest 0 punktow, mimo ze synchronizacja sie powiodla.

Jakies pomysly, wskazowki?

« Odpowiedź #57 dnia: Październik 17, 2007, 19:19:26 »
moderatorow jak zwykle brak. zacznijcie banowac ludzi ktorzy takie glupoty tutaj pisza.

@marcinnk
i po kiego grzyba to oglaszasz? sadzisz, ze to forum milosnikow pirackiego softu? wez sie zbanuj na pare h

Kto jest bez winy, niechaj pierwszy rzuci kamień napisano kiedyś w takiej mądrej starej książce ;)
Ja tam daje sobie łape uciąć, że na Naszym forum nie znajdzie sie nikt kto mógłby tym kamieniem rzucić.....
Są takie zasady a nie inne na forum, nie rozpowszechnia się tu linkow do crack'ow , keyge'ów etc.
Tak powinno zostać , ale ludzie dajcie sobie już spokój z tymi wywodami o uczciwości, złodziejstwie.
Nie bądźmy hipokrytami.  Każdy z nas kiedys miał/używał że sie tak wyraże eufemistycznie "nie do końca legalnej wersji programu"

« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2007, 19:21:05 wysłana przez bartula »
SDTV team

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 17, 2007, 19:31:16 »
Miałem tak samo, ale dawno, kiedy używałem starszej wersji MiploSync. Ale teraz chyba się nie da nic  pobrać starszą wersją niż 1004?

*

Offline juha

• **
  • 107
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 17, 2007, 20:29:43 »
Miałem tak samo, ale dawno, kiedy używałem starszej wersji MiploSync. Ale teraz chyba się nie da nic  pobrać starszą wersją niż 1004?

Uzywam najnowszej wersji 1.0.0.4. dzis sprawdzalem, nowszej nie ma :|