złe wiadomości dla twórców AM

• 74 Odpowiedzi
  • 14107 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

złe wiadomości dla twórców AM
« dnia: Październik 16, 2007, 09:57:28 »
AM 4.1.2 została złamana
a już myślałem że program jast tak perfekcyjnie zabezpieczony że nikt sie do niego nie dobierze.......
ale może i ma to dobre strony i spowoduje szybsze wydanie nowszych wersji :)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: złe wiadomości dla twórców AM
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2007, 10:09:06 »
O ile wiem, to się zgłasza gdzie indziej.

*

Dżeju

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2007, 11:48:28 »
Co z tym naszym pięknym krajem się robi  ???  Złodziejstwo prawie na każdym kroku i do tego, ta bezczelność tych osobników  :mad:

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 16, 2007, 12:00:01 »
AM 4.1.2 została złamana
a już myślałem że program jast tak perfekcyjnie zabezpieczony że nikt sie do niego nie dobierze.......

Niestety nie ma perfekcyjnych zabezpieczeń. Na każdy zamek prędzej czy później znajdzie się jakiś wytrych...

*

Offline poziomek

• 39
  • Sprzęt: Mio P350
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2007, 12:06:46 »
AM 4.1.2 została złamana

NIestety ale nie ma chyba softu którego nie da sie złamać, kwestia wolnego czasu umiejętnosci i zacięcia hakerów. To jest Soft , wszystko możesz z nim zrobic (mówię w sensie fizycznym nie w prawnym) . Niestety tak to już jest,że im popularniejszy soft tym wieksze ryzyko złodziejstwa/złamania zabezpieczeń.
Lekko ironizując, można nawet powiedziec ze AM padła ofiara swojej popularnosci  :).
Ciekawe czy chłopaki cos nowego wymyśla, pewnie wypuszcza nowe zabezpieczenie ale to znowu pare miesiecy i miśki znowu złamią, kwestia zwiekszenia upierdliwości kradzieży. Tak czy siak szczerze pisząc to i tak szybko jej nie złamali i zabezpieczenia raczej najgorszej klasy nie były, więc chlopaki z AM głupi nie są.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2007, 12:33:54 »
I tak długo wytrzymała, TT czy iGO jest crackowane w ciągu kilku dni a nie miesięcy... a i tak wychodzi im to na lepsze bo wyniki finansowe wyraźnie pokazują że bogacą się z roku na rok. Wielu ludzi zobczy pirata i pójdzie kupić oryginał. Moim zdaniem i AM będzie miała większą sprzedaż.

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2007, 12:47:14 »
Czyżby "złamana"?
Kilka osób których znam a mających piracką AM psioczy że soft ich w ogóle nie prowadzi do celu. Jechał ostatnio do mnie znajomy na AM i trafił do celu bo przez ostatnich 5 minut prowadziłem go online przez telefon - jego piracka AM nie była w stanie poradzić sobie z prostym zadaniem trafienia na moją ulicę. Gość stracił kwadrans, trochę paliwa (silnik 4L), i kasy na komórkę i tyle traci prawie codziennie...dla mnie taka piracka AM byłaby nieopłacalna a do tego dochodzą częste aktualizacje, których piraci za free nie oferują- przypuszczalnie korzystają z niej ci którzy i tak by tego softu nie kupili - także mała strata dla AM. Myślę że dla wielu ludzi przedłużenie licencji za 2 stówy + te aktualizacje to jednak jest wystarczający argument za legalnym softem.

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2007, 12:55:16 »
Czyżby "złamana"?
 Gość stracił kwadrans, trochę paliwa (silnik 4L), i kasy na komórkę i tyle traci prawie codziennie...

Ja cię piernicze - stać go na taką furę z takim silnikiem (chyba,że jeździ Kamazem :) ) i ma spiraconą AM ???
Coś mi tu nie gra..... :O
Pozdrawiam - Jarek

*

Dżeju

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 16, 2007, 13:04:58 »
Niestety niektórzy tak mają, wydanie na program kilku stówek, który można mieć za darmo (nieważne, że pirat) uważają za głupotę  :S

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 16, 2007, 13:17:01 »
jakos mi to nie przeszkadza, ze zostala zlamana choc mam kupiona legalna wersje , na zdrowie i szerokiej drogi tym co beda ją teraz uzywac spiratowana, predzej czy pozniej musial ktos to rozwalic. To juz kazdego indywidulana sprawa, wlasna sumiennosc itd. czy ktos kupi czy ktos sciagnie pirata.
Follow me: Blip  Twitter

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 16, 2007, 13:45:46 »
AM 4.1.2 została złamana

NIestety ale nie ma chyba softu którego nie da sie złamać, kwestia wolnego czasu umiejętnosci i zacięcia hakerów. To jest Soft , wszystko możesz z nim zrobic (mówię w sensie fizycznym nie w prawnym) . Niestety tak to już jest,że im popularniejszy soft tym wieksze ryzyko złodziejstwa/złamania zabezpieczeń.
Lekko ironizując, można nawet powiedziec ze AM padła ofiara swojej popularnosci  :).
Ciekawe czy chłopaki cos nowego wymyśla, pewnie wypuszcza nowe zabezpieczenie ale to znowu pare miesiecy i miśki znowu złamią, kwestia zwiekszenia upierdliwości kradzieży. Tak czy siak szczerze pisząc to i tak szybko jej nie złamali i zabezpieczenia raczej najgorszej klasy nie były, więc chlopaki z AM głupi nie są.

Jest dokładnie tak jak mówisz, jak jest jakiś soft mało popularny i kiepski to żaden cracker nie zawraca sobie nim głowy

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 16, 2007, 14:37:14 »
Chyba jedynym w miarę rozsądnym sposobem na zmniejszenie kradzieży programu jest odpowiednie skalkulowanie ceny, tak, aby wersja legalna była na tyle tania, że nie chciało by sie / nie warto by używać wersji pirackiej.

Być może gdyby AM obniżyła ceny to sprzedawała by więcej legalnych kopii. A sprzedając więcej osiągneła by lepsze zyski, i to przy niższej marży z jednej sztuki.

A co do cen AM. Jak dla mnie możliwość upgradu z wersji PL do EU jest cenowo nieopłacalna (Dlatego zostaję przy wersji PL). W tej chwili wolę poczekać jeszcze trochę i kupić iGO w wersji 8, które ma jak dla mnie (testowałem wersję 2006) bardzo przyjazny interface, rozsądną cenę za całą Europę i w wersji 8 będzie miało grafikę 3D  :ok: Taki mały ale miły dla oka gadżet. I wtedy rozstanę się z AM. No, chyba, że coś się zmieni w polityce cenowej firmy.
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 16, 2007, 16:04:08 »
AM zostala zlamana ale nie do konca. mapy dla europy wciaz nie dzialaja. pytanie tylko kto uzywa AM w czasie jazdy po europie  :sleepy:
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 16, 2007, 16:33:51 »
Czyżby "złamana"?
 Gość stracił kwadrans, trochę paliwa (silnik 4L), i kasy na komórkę i tyle traci prawie codziennie...

Ja cię piernicze - stać go na taką furę z takim silnikiem (chyba,że jeździ Kamazem :) ) i ma spiraconą AM ???
Już niedługo... ziobro go dopadnie... chyba, że zna numer do prezydenta "Irasiad"......
ISTQB Certified Tester

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 16, 2007, 16:54:55 »
Czyżby "złamana"?

Nowe Murano dla jasności. I komicznie to wygląda jak się takiego gościa prowadzi przez tel a niby ma "nawigację".

*

Offline annras

• **
  • 116
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 16, 2007, 16:56:09 »
I wtedy rozstanę się z AM. No, chyba, że coś się zmieni w polityce cenowej firmy.

Pobożne życzenia. Obserwując tendencje na rynku oprogramowania, spodziewam się raczej wzrostu ceny i przeznaczenie tych pieniędzy na opracowanie takich mocnych zabezpieczeń, że nawet legalny użytkownik niczego nie zarejestruje, dopóki sam się nie zarejestruje w CBA i będzie to co tydzień powtarzał. :mad:

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 16, 2007, 17:04:56 »
ciekawie jaka firma robi dla automapy zabezpiecznia? napewno kupują, watpie zeby robili sami,  i ciekawie czy next beda za darmo w ramach jakiejs gwarancji, ze przez iles tam czasu nikt nie powinien rozwalic czy moze am bedzie bulic kase za nowe zabezpieczenia  :)
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 16, 2007, 17:15:08 »
80% windosów na świecie jest pirackich, 90% Officów a ich legalny wytwórca jest najbogatszym człowiekiem na świecie... Ja myślę że AM już dawno sobie wyliczyła jaki % narodu będzie piracił i obecna cena sprzedaży ma już wkalkulowaną tą stratę.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 16, 2007, 17:17:07 »
Krótką mówiąc legalni nabywcy zapłacili za piraty  :E
No cóż... też tak można ;)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 16, 2007, 18:22:45 »
Najgorsze w tym wszystkim jest, to, że jeśli taka spiracona AM źle prowadzi do celu, to wcześniej czy później pojawią się posty, że "AM to jakaś lipa bo nawet nie potrafi doprowdzić do celu", przez co skutecznie popsują opinię tego softu  :-|

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 16, 2007, 18:49:33 »
To mnie specjalnie nie rusza, będzie łatwo poznać pirata :evil:
za to rusza mnie, że do spiracenia i rozpowszechnienia tej wersji walnie przyczynia się
aktywny i wieloletni PDAclubowicz  :S
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

nothin

« Odpowiedź #21 dnia: Październik 16, 2007, 18:57:38 »
Czyżby "złamana"?

hahaha get real. tak mają coponiektórzy i właśnie smiem twierdzić, że to jest nieuleczalne. <--to przekaz z mojego modułu cynizmu v.1.2.
koleś pewnie woli kupić 3 koniaki, zamiast AM...tak to działa. tu i teraz.

To mnie specjalnie nie rusza, będzie łatwo poznać pirata :evil:
za to rusza mnie, że do spiracenia i rozpowszechnienia tej wersji walnie przyczynia się
..a to już brzydkie...:S
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2007, 19:02:17 wysłana przez nothin »

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 16, 2007, 18:57:57 »
Najgorsze w tym wszystkim jest, to, że jeśli taka spiracona AM źle prowadzi do celu, to wcześniej czy później pojawią się posty, że "AM to jakaś lipa bo nawet nie potrafi doprowdzić do celu", przez co skutecznie popsują opinię tego softu  :-|

Nie sądzę aby ktoś kto używa pirata twierdził, że jego piracka wersja jest identyczna jak legalna a jeszcze bardziej chwalił się tym i wyrabiał opinię, że ten soft jest taki lub inny. To my wszyscy legalni użytkownicy wypowiadając się na tym forum decydujemy wielokrotnie czy ktoś kupi ten soft, czy ściągnie pirata. A tak z ręką na sercu ilu z Was poszło i kupiło wersję legalną bez ściagania pirata?. I nie zgodzę się ze zdaniem, że to wszyscy legalni użytkownicy zapłacą za użytkownie nielegalnego softu, producent nigdy nie jest w stanie określić ilu będzie legalnych użytkowników oprogramowania, może oszacować swoje koszty i obliczyć mniej więcej jaki rynek będzie w stanie wchłonać jego produkt a następnie mądrą polityką jakości produktu i ceny zdobywać coraz więcej klientów, a wracając do komiczności prowadzenia właściciela GPS przez telefon to komiczne jest to, że mając legalną AM zatkniętą z szybą auta w miejscowości Rowy n/morzem pytam się turystów gdzie jest ulica na którą chcę dojechać, po tych wakacjach (2 lata temu) wysłałem do suportu AM dokładny plan Rowów z nazwami ulic i do dnia dzisiejszego ulice są z pomyłkami sprzed 2 lat, a przecież całe wybrzeże powinno być zrobione super bo taką AM może kupi turysta niemiecki który w sezonie jest wszechobecny. I ktoś kto takie rzeczy czyta na forum pójdzie i kupi legala- watpię najpierw ściągnie pirata.

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 16, 2007, 19:01:52 »
Panowie z tym piratem co prowadzi  błędnie to nie chce mi sie wierzyc. Jesli facet ma wersje 3.9.7 to na niej nie ma bledow. Wiem bo sam jej uzywalem. Jednak naleze do tych ludzi ktorzy jak co wyprobuja i dziala to kupuje oryginal. Juz od dluzszego czasu uzywam oryginalen AM4.
Dzisiaj na zastepczym sprzecie zainstalowalem scrakowana AM4 dla wyprobowania i dziala tak sam jak oryginal (nie pisze po to by robic reklame tylko po to by ukazac ze mapy sa takie same... czy oryginale czy tez scrakowane).
No chyba ze Pan z "Murano" uzywaj wersji 3.2. A wtedy bym sie nie zdziwil w blednie wyznaczana trase.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 16, 2007, 19:02:30 »

Przyznam, że niewiedziałem.  :shock:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 16, 2007, 19:18:36 »
kto? link podał newbie
 ???

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 16, 2007, 19:23:42 »
Link podał newbie i sam nawet zgłosiłem naruszenie zasad. zaskoczony jestem, że stoi za tym clubowicz i to zasłużony.

Niestety znam gościa, który już niedługo będzie biegłym rewidentem czyli będzie  sprawdzał innych czy nie złamali prawa i czy wszystko jest w porządku a ma piracką wersję chyba AM  :( Szkoda gadać. Najgorzej, że tacy myślą, że są "sprytni".
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 16, 2007, 19:26:28 »
kto? link podał newbie
 ???

Ja piszę o źródłach do których link podał newbie
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 16, 2007, 19:27:00 »
Niestety znam gościa, który już niedługo będzie biegłym rewidentem czyli będzie  sprawdzał innych czy nie złamali prawa i czy wszystko jest w porządku a ma piracką wersję chyba AM  :( Szkoda gadać. Najgorzej, że tacy myślą, że są "sprytni".

Zdziwiłbyś ie ilu prokuratorów ma piracki soft. Ale nie róbmy OT.

Może tem "zasłużony" Clubowicz sam się przyzna i ujawni? Ciekawe, czy starczyłoby mu odwagi. Osobiście wątpię.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 16, 2007, 19:33:29 »
Jakiś Dr Jeckyll i Mr Hyde (dwa w jednym)?
Pól dnia na PDAClub a reszte doby na ...?  :mrgreen: