Zawieszanie automapy

• 6 Odpowiedzi
  • 2893 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zawieszanie automapy
« dnia: Listopad 21, 2003, 09:33:07 »
Właśnie kupiłem sobie Automapę do IPAQ 2210 i Bluetooth GPS. Wszystko niby działa dobrze ale raz po 2 minutach a innym razie po 10 minutach automapa przestaje śledzić trasę tylko staje w miejscu. Wystarczy wyłączyć połączenie bluetooth i po chwili włączyć ponownie i wszystko gra (poza tym, że wydałem kasę po to, żeby działało dobrze a nie wieszało się co chwilę). Może ktoś wie co z tym robić lub przynajmniej gdzie jest przyczyna?

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Zawieszanie automapy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2003, 10:53:46 »
A jaki odbiornik Bluetooth GPS kupiłeś?
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Zawieszanie automapy
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2003, 12:53:33 »
Czy wykorzystujesz BT w swoim iPAQ-u do innych celów (np. połączenie z komórką lub PC-tem). Jeśli tak i połączenie jest stabilne, to świadczy o "winie" GPS-a - spróbuj wymienić egzemplarz.

A w którym urządzeniu "Wystarczy wyłączyć połączenie bluetooth i po chwili włączyć ponownie"?
Pozdrawiam,
biblo

Zawieszanie automapy
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2003, 13:40:04 »
Próbowałem ten Bluetooth na trasie Warszawa - Radom na innym sofcie (ogólnym dla eastern europe) przez 1 godzinę i ani razu nie stracił połączenia. A wyłączyć bluetooth wyłączam funkcją w automapie i oczywiście rozłączam IPAQ.

Zawieszanie automapy
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 21, 2003, 13:46:40 »
Rozumiem, że masz ściągnięte najnowsze wersje AM z netu.

Zawieszanie automapy
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 24, 2003, 17:17:51 »
No więc nowa wiadomość. Odkąd wyłączyłem automatyczne wykrywanie portu i na sztywno podpięłem port com8 wraz z ręcznym a nie automatycznym wybieraniem problemy w zasadzie zniknęły.