Zaskoczyłem sie ale na "-"

• 4 Odpowiedzi
  • 1230 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zaskoczyłem sie ale na "-"
« dnia: Czerwiec 30, 2008, 20:46:23 »
Witam wszystkich,

Od kilku dni smigam po wawie i jej okolicach z AutoMapa 5.0.7... wczesniej jezdziłem z pozyczona od koliegi MapaMap...

Po raz drugi zdziwiłem sie niezbyt pozytywnie kiedy w miejscowości Kajetany-obok Nadarzyna nie pozwoliło mi wpisać nawet ulicy- w Mapie Map bez problemów wpisałem adres i wskazało mi najlepszy dojazd.
Drugim przykładem jest miejscowość DUCZKI obok Wołomina- ta sama syt.nie miałem możliwości wprowadzenia nazwy ulicy mimo iż nazwy te pojawiaja sie na mapie....

Macie jakies rady na tego typu problemy??

Powoli zaczynam załować ze zainwestowałem w AutoMape....

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Zaskoczyłem sie ale na "-"
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2008, 21:03:04 »
AM ma niemal 2 mln adresów, MM ma nieco ponad 2 mln, a adresów w Polsce jest ponad 3 mln.
jak by nie patrzeć to nawet nie 2/3 ogółu.
Nawet mając AM i MM razem będzie Ci jeszcze brakować przynajmniej z pół miliona adresów
(bo większość adresów pokrywa się na obu mapach).

Masz 2 wyścia, cieszyć się tym co masz, albo narzekać ...
ale nawet gdybyś kupił wszystkie możliwe nawigacje na Polskę,
nie masz jeszcze szans, nawet na zbliżenie się do 90% pokrycia adresowego.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 01, 2008, 00:23:40 »
Może nie na temat, ale parę dni temu wpadło mi w ręce PDA Medion Gopal 465. Ma zainstalowane mapy Navtecha - wyobraźcie sobie, że znajomy szukał na nim małej miejscowości w Szwecji. Dla porównania próbował też znaleźć tę samą miejscowość w iGO (mapy TeleAtlasa) - i nie znalazł. Czyli nawet kraje o tzw 100% pokryciu nie mają kompletnych map.

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2008, 13:53:54 »
Witam wszystkich,

Od kilku dni smigam po wawie i jej okolicach z AutoMapa 5.0.7... wczesniej jezdziłem z pozyczona od koliegi MapaMap...

Po raz drugi zdziwiłem sie niezbyt pozytywnie kiedy w miejscowości Kajetany-obok Nadarzyna nie pozwoliło mi wpisać nawet ulicy- w Mapie Map bez problemów wpisałem adres i wskazało mi najlepszy dojazd.
Drugim przykładem jest miejscowość DUCZKI obok Wołomina- ta sama syt.nie miałem możliwości wprowadzenia nazwy ulicy mimo iż nazwy te pojawiaja sie na mapie....

Macie jakies rady na tego typu problemy??

Powoli zaczynam załować ze zainwestowałem w AutoMape....

po Warszawie i okolicach takze jezdze z AM i MapaMap, glownie polnocne rejony, choc i Twoje strony sie zdarzaja
z mojego doswiadczenia wychodzi, ze AM przewaznie ma wiecej drog i lepsze pokrycie
Nie jest tak, ze jeden program jest super, a drugi do bani. Zaden niestety nie daje pelnej satysfakcji

Twoje doswiadczenia i moje najlepiej pokazuja, ze nie ma wyraznego zwyciezcy

P.S. Nad polskim morzem w rejonach, ktore doskonale znam MapaMap ma okropne braki w porownaniu z AM. O czym to swiadczy ? Jedynie o tym, ze dla moich potrzeb lepsza jest na razie AM.
Ale daleki jestem od krytyki MapyMap, maja naprawde dobre mapy Polski.
Zobaczymy jak dalej bedzie rozgrywal sie mecz AM-MapaMap :)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2008, 14:21:18 »
Może nie na temat, ale parę dni temu wpadło mi w ręce PDA Medion Gopal 465. Ma zainstalowane mapy Navtecha - wyobraźcie sobie, że znajomy szukał na nim małej miejscowości w Szwecji. Dla porównania próbował też znaleźć tę samą miejscowość w iGO (mapy TeleAtlasa) - i nie znalazł. Czyli nawet kraje o tzw 100% pokryciu nie mają kompletnych map.

A prowadziła do niej droga? Oni maja takie miejscowości do których prowadzi po prostu płaskowyż skalny a do drogi jest parę kilometrów. I rzeczywiście takich miejscowości nie ma później na mapach nawigacyjnych.