No tak literówka, zasugerowałem sie poprzednią wypowiedzią. Chodziło mi poprostu o reset, SR.
Czyli jedynym pomysłem jest wrzucenie AM do Autostartu (krótko mówiąc) i działa to tak:
Odpalam auto - pocket dostaje zasilanie i sie włącza - trwa to kilkadziesiąt sekund i uruchamia sie AM - czekam następne kilkadzieisąt sekund i łapie fixa - MAM NAVI

i sobie jeżdżę.
Gasze auto i sobie ide - po minucie (takie mam min ustawienie) wyłącza mi sie ekranik ale AM dalej działa po ciemku i zużywa bateryjke w pockecie. Jak zdążę wrócić przed rozładowaniem to mam natychmiastową nawigacje a jek nie to - włączam auto i znów czekam kilkadzieisąt i kilkadzieisąt na pouruchamianie wszystkiego.
Dobrze rozumuje?
Jeszcze jedno, czy jak odptaszkuje w AM zarządzanie energią to AM nie będzie włączać wyłączonego ekranu? Teraz mam taką sytuacje:
Mam AM i AM zarządza energią jak jest włączona (zaptaszkowanne w menu/ ustawienia/ inne/ zarządzaj energią i ekranem). Jak wysiadam z auta na chwile (np. na stacji benzynowej) i zabieram ze sobą pocketa, nie wyłączając AM wyłączam ekranik (mam taki przycisk na obudowie) Jak wyjmuje go z kieszeni to ekran jest włączony, czyli AM sam włącza go spowrotem.
PS no tak ale "
Odpalam auto - pocket dostaje zasilanie i sie włącza " Jak sie zrobi SR to po podłączeniu zasilania sam sie nie włączy... kicha
Poczytałem w międzyczasie o nawigacjach BECKER'a i tam jest opisane to tak
...Automatyczne włączanie/wyłączanie po stracie zasilania... Szkoda tylko że nie można obrócić ekranu do pionu. Inaczej mi nie pasuje w aucie żeby zabudować...