Z Automapą do Klagenfurtu

• 11 Odpowiedzi
  • 2421 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
  • Sprzęt: LOOX N520
Z Automapą do Klagenfurtu
« dnia: Czerwiec 07, 2008, 13:11:46 »
Witam wszystkich użytkowników Automapy i innych programów do nawigacji, to chyba jeden z nielicznych momentów gdzie bardzo wielu kierowców  będzie posługiwało się w dotarciu do celu podróży sytemami GPS. Tak tłumnie Polacy jeszcze nigdy nie podróżowali z GPS jak na Mistrzostwa Europy. Proszę o zamieszczenie opisów jak się spisały te programy w regionach Mistrzostw Europy. Wątek umieszczam w kąciku Automapy ponieważ Polacy posługują się chyba głownie AM.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
Odp: Z Automapą do Klagenfurtu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2008, 23:27:14 »
Nie wiem czy to dobre miejsce na taki wątek, poza granicami kraju wiele osób używa np. TT lub iGo czy innych programów lepiej spisujących się na drogach Europy niż AM.
Szczególnie, że dziś w Klagenfurcie to najlepiej byłoby się poruszać amfibią.  :smile:

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2008, 16:41:27 »
Nie wiem czy to dobre miejsce na taki wątek, poza granicami kraju wiele osób używa np. TT lub iGo czy innych programów lepiej spisujących się na drogach Europy niż AM.
Podejrzewam, że AM tam spisuje sie o wiele lepiej niż w Polsce...

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2008, 18:35:42 »
Szczególnie, że dziś w Klagenfurcie to najlepiej byłoby się poruszać amfibią.  :smile:
Zgadzam się, że wiele programów spisuje się lepiej ale sporo osób otrzymało AM wraz z telefonem i dlatego interesuje mnie jak spisuje się AM poza granicami Polski, a założyłem ten temat również w kontekście zbliżających się wyjazdów wakacyjnych. Takiego drugiego testu Automapy w Europie można się spodziewać pewnie dopiero za kilka lat o ile reprezentacja Polski załapie się do któregoś z następnych mistrzostw. (wczorajsze lanie od Niemców nie wróży nic dobrego).

*

Offline Tadzik

• **
  • 119
  • ...jeszcze tylko zbudować dom...
    • Mój blog z moim synem w roli głównej. :)
  • Sprzęt: MyPal A636 -> Cruser Sigma B43
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2008, 19:26:12 »
Tak, wiem, że to nie miasto Euro 2008 ale przez Monachium prowadzi średnio dobrze z opcją jazdy "optymalna" (ale do celu doprowadziła). Mimo to zaskoczyła mnie funkcja prowadzenia w tunelu... Sygnału GPS brak a w dobrym miejscu skręcić kazała... Czary jakieś?  :ok:
640K of memory should be enough for anybody.
[Bill Gates,1981]

*

Offline Slawek_ps

• **
  • 153
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 09, 2008, 19:53:22 »
Tak, wiem, że to nie miasto Euro 2008 ale przez Monachium prowadzi średnio dobrze z opcją jazdy "optymalna" (ale do celu doprowadziła). Mimo to zaskoczyła mnie funkcja prowadzenia w tunelu... Sygnału GPS brak a w dobrym miejscu skręcić kazała... Czary jakieś?  :ok:
I oto chodzi krótko, węzłowato inni uzytkownicy jadący np. do Szwajcari przez Monachium mają już jakąś opinię, a swoją drogą ciekawy jestem jak spisuje się AM w długich alpejskich tunelach których nie brakuje w Austrii.
Tadzik dziękuję za odpowiedź.

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2008, 20:04:47 »
jak nie mzieniasz zbytnio predkosci to jest szansa ze am cie wyprowadzi z tunelu jak znacznie smieniles predkosc to uwazaj na znaki  :ok:
zawodowy kierowca...

*

ratajczyk

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 10, 2008, 11:24:39 »
ogolnie tam gdzie sie drog nie buduje w duzym tempie to nie ma problemu - w koncu to nie jest zalezne od wydawcy map. problemy sa w czechach oraz wloszech - tutaj odzwierciedla to poprzez pokrycie podane w % przez wydawce, a czechy - za szybko drogi kleja nowe.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 10, 2008, 11:31:39 »
Nie wiem czego chcesz od mapy Włoch, mapie Polski jeszcze sporo do niej brakuje ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 10, 2008, 23:08:47 »
zgadzam sie z nocnymmarkiem, włochy są na prawdę dobre  :ok:
zawodowy kierowca...

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 10, 2008, 23:51:35 »
Dwa tygodnie temu jechałem do Innsbrucka (tam - przez południową Austrię, z powrotem - przez Monachium i Niemcy) z nową AM i wszystko było OK.
W tunelach AM próbowała "trzymać" ślad, gubiła fixa po dobrych kilku minutach w tunelu (jechałem nawet przez 8 km), kilka(naście) sekund na powietrzu - odnajdywała fixa...
Jestem dość zadowolony...
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

ratajczyk

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 11, 2008, 07:06:18 »
wlochy polnocne droga SS12 Verona w strone Modeny, brak nowego ladnego ok 10 km kawalka obwodnicy(nie pamietam juz gdzie ale blizej bylo Modeny chyba juz niz Verony). autostrady OK ale tam wciaz lepia nowe "kawałeczki" drog. Tak mapy I sa lepsze niz polski. bez AM bym sobie nie poradzil na wezlach autostradowych, a ze czlowiek lubi kraj zwiedzac to jezdzi "bokami" aby wiecej poznac.