Wyznaczanie trasy.

• 6 Odpowiedzi
  • 4274 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Motekketom

• 4
Wyznaczanie trasy.
« dnia: Lipiec 09, 2008, 09:03:40 »
Niech ktoś sprawdzi taka trasę: Opole (Rembelszczyzna -przez ) - Zegrze. Jak zrobię taką trasę to Automapa 5.0.5 i po poprawce na 5.0.7 niezależnie od tego jaki typ trasy zadam ignoruję punkt "przez" i przenosi bezczelnie  tą Rembelszczyznę w pobliże Legionowa. Natomiast jak na mapie na Rembelszczyźnie nacisnę rysikiem i z tego poziomu wybiorę "przez" i potem wpiszę miasta podane wcześniej to trasę poprowadzi tak jak powinna. O co w takim razie chodzi? Mieliście podobne przypadki?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: Wyznaczanie trasy.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2008, 09:21:24 »
Niczego nie przenosi. Ta Rembelszczyzna jest w pobliżu Legionowa od kilkuset (pewnie) lat.
A jak wytniesz punkt przez, to prowadzi przez Legionowo, bo tak szybciej (lub przez Nowy Dwór, bo tak krócej - z Opola).

*

Offline Motekketom

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2008, 09:37:07 »
Nie sądzę, aby ta Rembelszczyzna była taka duża żeby ciągnęła się od Legionowa aż do samej Rembelszczyzny. Przestawia ją na mapie o parę dobrych kilometrów. Po za tym czemu w takim razie  drugim sposobem trasa wytyczona jest przez środek Rembelszczyzny? I wtedy do Legionowa już tej nieszczęsnej Rembelszczyzny nie przyciąga?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2008, 09:46:55 »
Piczytaj o funkcji 'inteligentne przez', w jednym przypadku jej (nieświadomie) używasz w drugim nie.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Asesor

• 4
  • Sprzęt: Nokia 500 z Automapą
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2008, 20:03:57 »
A u mnie taka trasa Toruń, ul Grudziądzka do Gdańsk ul. Elbląska - trasa szybka - najpierw w Stolnie w prawo i pcha do Grudziądza a poźniej do Tczewa :O i tam dopiero na autostardę - nie wiem co jest grane.
Pozdrowienia
Wersja 5.0.7

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 09, 2008, 20:20:08 »
Nie znam trasy i nie wiem jak powinno być, ale ustaw suwak: Szybkość obliczania trasy na max. "mała" i do Tczewa już nie wjedziesz.

*

Offline Asesor

• 4
  • Sprzęt: Nokia 500 z Automapą
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2008, 23:12:27 »
Dzięki igab - pomogło co do wjazdu na autostardę. Niestety dalej trasa (szybka) wiedzie ze Stolna przez Grudziądz - moim zdaniem dość dziwnie pchać się przez miasto skoro można pojechać obwodnicą Świecia :-|