Wyświetlanie pikietażu

• 4 Odpowiedzi
  • 1179 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline setter

• **
  • 136
    • marcinpolkowski.com
  • Sprzęt: Blackberry Bold i FS N560
Wyświetlanie pikietażu
« dnia: Marzec 14, 2009, 10:35:17 »
W AM 5.2 na dole ekranu przy nazwie ulicy/miejscowości/drogi itd. wyświetlało mi się na którym jestem kilometrze z dokładnością do 10 części kilometra. Po zainstalowaniu AM 5.3 funkcja ta zniknęła. Da się to jakoś włączyć? Bardzo wygodna rzecz: nie trzeba czekać na słupek, który pojawia się tylko na chwilę...

Z góry dzięki za pomoc

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
Odp: Wyświetlanie pikietażu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2009, 10:54:57 »
Da się.
Trzeba kliknąć na dolny pasek,
aby efekt był widoczny (bez wychodzenia z domu) trzeba wyznaczyć trasę na głównej drodze i uruchomić demo
- wtedy klikając na dolny pasek doprowadzić do porządanego efektu.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2009, 10:59:19 »
W AM 5.2 na dole ekranu przy nazwie ulicy/miejscowości/drogi itd. wyświetlało mi się na którym jestem kilometrze z dokładnością do 10 części kilometra. Po zainstalowaniu AM 5.3 funkcja ta zniknęła. Da się to jakoś włączyć? Bardzo wygodna rzecz: nie trzeba czekać na słupek, który pojawia się tylko na chwilę...

Z góry dzięki za pomoc

Jest dalej. Wystarczy kliknąć na dolny pasek i już zmienia się zawartość paska. Są trzy możliwości do wyboru w tym jedna z wyświetlaniem słupka. Niestety nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie ze względu na fakt wyświetlania obok numeru drogi. Przez to odczytywanie informacji jest mało wygodne. Im mniejszy ekran tym jeszcze gorzej. Od dawne sugeruję zmianę sposobu wyświetlania słupków. Pojawiające się na ekranie słupki to za mało. Potrzebna jest sygnalizacja na stałe ale czytelna tak aby można było bez problemu bezpiecznie ją odczytać z ekranu. Ta na dolej belce niestety czytelna nie jest. Byłoby dużo lepiej gdyby można było ustawić opcję słupka bez numeru drogi. Niestety moje sugestie do tej pory pozostały bez echa.

*

Offline setter

• **
  • 136
    • marcinpolkowski.com
  • Sprzęt: Blackberry Bold i FS N560
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2009, 11:03:19 »
Dzięki, jutro po drodze do domu będę próbował :)

Mam jeszcze przy okazji pytanie, które chyba nie zasługuje na oddzielny wątek. Czy mogę w jakiś sposób utworzyć sobie skórkę, dzięki której mapa byłaby wyświetlana na połowie ekranu, a na drugiej połowie duża ikona manewru + odległość do manewru + duży wskaźnik prędkości (liczba dużą czcionką)?

Pozdrawiam!

*

Dżeju

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2009, 14:35:38 »