Wyskakuje komunikat - szukam sygnału GPS

• 12 Odpowiedzi
  • 4145 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 01, 2006, 21:10:59 »
czy ktoś może mi udzielic informacji jak zgrac ze sobą BT Navibe BG621 i AM na pocket LOOX 610. Po włączeniu AM i ustaleniu portów wyskakuje mi komunikat "szukam sygnału GPS (COM5), próbowałem ustawiac inny COM i nic, a dotego po wyłączeniu AM nie mogę w PDA wyłączyć BT (świeci mi się dioda na niebiesko)
Bardzo proszę o pomoc

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2006, 23:07:58 »
Witam

Jedyne co moge powiedziec, to to, ze na moim Xda, gdy po raz pierwszy odpalam GPS, to szuka sygnalu okolo 5 minut. Tak mam tylko po Hard Resecie, a juz pozniej normalnie lapie sygnal w okolo 40 sec. Postaraj sie wytrzymac okolo 5 minut i moze zalapie.

pozdrawiam
Marek Klajn

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
  • Sprzęt: HTC TyTn II Kaiser, Mio A701
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2006, 15:41:21 »
mam podobny problem z AutoMapa 3.9.3 :( mam Mio a701, caly czas szuka sygnalu GPS... przestawianie COMow nie pomaga...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 04, 2006, 20:43:51 »
Cytat: "Bilu."
mam podobny problem z AutoMapa 3.9.3 :( mam Mio a701, caly czas szuka sygnalu GPS... przestawianie COMow nie pomaga...

Predkosc transmisji ustaw na 4800 nie 9600
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 04, 2006, 20:51:54 »
ok! smiga  :)

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 07, 2006, 16:31:17 »
mam ten sam problem na mio 701 co zrobić jaki com jakie bity moze jakos sie uruchamia gpsa w nim jestem posiadaczem od wczoraj

*

Offline Bilu.

• **
  • 147
    • zakladpogrzebowy24.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 07, 2006, 17:34:43 »
ustawione mam na comie 4 i (Rozpoznaj GPS com 4) i bity jak kolega wczesniej pisal na 4800 i wyjdz z domu! ja krecilem w garazu przez 3h i nie chodzil...  :oops:

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 07, 2006, 18:32:40 »
Cytat: "Bilu."
ustawione mam na comie 4 i (Rozpoznaj GPS com 4) i bity jak kolega wczesniej pisal na 4800 i wyjdz z domu! ja krecilem w garazu przez 3h i nie chodzil...  :oops:
to ja nie bylem lepszy , dotarla paka wyskoczylem do samochodu i szukam a tu nic (instrukcji pl oczywiscie nie bylo) 20 minut wracam do kompa i daje facetowi co mi sprzedal krotkimi i dlugimi piipiipii, i po jakims czasie kapnolem sie ze trzeba porty ustawic, ruszylo wszystko od razu no ale faceta przeprosilem :D
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 02, 2006, 19:39:52 »
Witam tez mam xdaII i gps po bluetooht ale u mnie nie działa zadna z tych rad co zrobic?

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 02, 2006, 20:12:00 »
Cytat: "system2002"
Witam tez mam xdaII i gps po bluetooht ale u mnie nie działa zadna z tych rad co zrobic?

zacznij od dobrego/prawidłowego sparowania urządzeń PDA/GPS.

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 02, 2006, 22:33:01 »
od dobrego sparowania??? pisał mi jeden ze mam wejsc w seting connections i ze bede miał tam ikone gps ale ja nic takiego nie mam???

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 03, 2006, 09:21:03 »
Miałem taki problem, że gdy odpaliłem GPS Viever, zeskanowałem porty com i ustawiłem ten na którym jest GPS a potem odpaliłem AM to tak miałem.... po prostu oprócz AM zaden inny program nie moze byc odpalony i korzystać z tego samego com bo go blokuje.....

Pozdraviam
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 03, 2006, 11:39:57 »
A czy ktos ma xdaII i mogłby opisac krok po kroku co robił ja próbowałem w gpsinfo tam tez nie widzi gps widze go tylko przez bluetooth jako udzadzenie BT GPS ale nic wiecej nie moge z tym zrobic