No cóż.... nocnyMarku
Doskonale wiedziałem,że przyczepisz się do określenia jakiego użyłem pisząc o kasowaniu "wcześniejszych tras"
Sam też doskonale wiedziałeś o co mo chodzi.... jednak jako stary wyjadacz nie przepuścił byś okazji by nieco ośmieszyć nowego i niedoświadczonego.
Właściwie to nie powinno mnie to dziwić... Standard na wszelkich forach.
Ale zanim zakonczę tą jakże wciągającą dyskusję nad działaniem funkcji PILOT, która właściwie nic nie wnosi do tematu, muszę zabawić się w analizę Twojej wypowiedzi ( klika postów wyżej)
zatem... przykład pierwszy:
nie ma żadnych 'wszystkich wcześniejszych tras'
dalej czytamy:
AM pamieta tylko ostatnią
ustawioną bądź wczytaną trasę, wczytana to taka którą kiedyś wcześniej ustawiłeś i zapisałeś (do pliku).
hmm... zatem są te "wcześniejsze trasy" czy ich nie ma?
Jasne... odpowiedź jest prosta. A brzmi ona: JEST jedna.
I czepić by się można było tylko liczby mnogiej, która to decyduje o sensie tej wypowiedzi.
przykład drugi:
wykonaj 2 ruchy: Trasa/Skasuj
dalej czytamy
tras nie da się usunąć z poziomu AM.
Dla laika, jakim niewątpliwe jestem ja... zaprzeczasz sam sobie.
Jak mam kasować coś, czego nie da się usunąć?
Oczywiście mamy tutaj do czynienia tylko z niewłaściwym użyciem określeń TRASA, SKASUJ itp.
Oczywistym też jest,że i ja teraz wykazuję się wielkim nie zrozumieniem tematu i sensu Twych rad...
... , które wykorzystałem by bliżej poznać świeżo zakupiony program za co dziękuję... przydały się

Lecz kiedy już chcesz tak bardzo
analizować i zabawiać się w ośmieszanie mnie, co oznacza
TRASA tudzież
ADRES lub
MIEJSCE, to może wpierw sam skoncentuj się nieco nad tym jakie określenia stosujesz sam.
W stopce proponuję taki o to zapis: " zastrzegam sobie prawo zaprzeczenia sobie samemu"
Nie tylko po to by mieć w niej coś wyjątkowego i nieco innego niż wszyscy...
a tylko po to by w razie niepowodzenia przy udzielaniu wszelkich rad... lub komentarzy pod postami mniej doświadczonych użytkownikach móc zawsze powołać się na nią ... (stopkę) ... i nie piszę tego z powodu wielkiego zarozumialstwa.... to tylko rada...może nawet i starszego użytkownika naszych, o zgrozo dziurawych dróg.
Kończąc konwersację pozdrawiam serdecznie jednocześnie życząc samych ulubionych POI .