Wydarzenie roku 2007

• 10 Odpowiedzi
  • 1936 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pajero

• **
  • 144
  • Sprzęt: Holux GPSmile60
Wydarzenie roku 2007
« dnia: Styczeń 01, 2008, 01:29:01 »
Wpisujcie co najciekawszego Waszym zdaniem wydarzyło się w kręgu AM (a także co mogłoby być takim wydarzeniem). :grin:

ps. Pierwszy topic AD. 2008 :ohreally:

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
Odp: Wydarzenie roku 2007
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2008, 01:34:27 »
Chyba jednak nie pierwszy ;)

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2008, 02:06:33 »
Dla mnie było wyznaczenie trasy do najbliższego lokalu wyborczego...
ISTQB Certified Tester

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2008, 07:25:41 »
Jeśli o mnie chodzi, to uważam za orgomnej wagi wydarzenie wydanie AM 4.5, gdzie w becie nie miałem się do czego przyczepić... Teraz już można sobie tylko życzyć aby AM dalej zmierzał w takim kierunku - to jest zgodnie z oczekiwaniami użytkowników :-) Mamy tu np. klawiaturę telefoniczną, nowe menu z obrazkami, nowy układ menu i pilota, itd. oraz nieoficjalne zapowiedzi supportu dotyczące progamu do zmian ustawień.
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2008, 13:23:43 »
AM 4.5 - pliki większe od poprzednich, mapy doładowane budynkami 3D, a działa szybciej i bardziej płynnie od wszystkich chyba dotychczasowych wersji. Także z dużą ilością POI.
W MIPLO - MiploLoc, który chyba nie został jeszcze należycie zauważony i doceniony.

Wg. mnie, Wydarzenie Roku jest jeszcze przed AutoMapą:

- traffic i inne serwisy w MIPLO,
- RDS/TMC dla Europy,
- PNA brandowany przez AM, gwarantujący pełną kompatybilność AM/MIPLO/PNA/PC/GSM/TMC (90% kupowanych na świecie urządzeń GPS to PNAs),
- punkty adresowe we wszystkich miastach 50 tys. i więcej mieszkańców, w miastach powiatowych i w kurortach,
- prawidłowa kategoryzacja dróg - wyznaczanie tras "samo" się poprawi,
- routingowe algorytmy trasy szybkiej, wyraźnie preferujące obwodnice dużych miast,
- wybieranie numeru telefonicznego z poziomu POI,
- wersja dla TIR ze wszystkimi właściwymi restrykcjami,
- aplikacja do szerokiej personalizacji interfejsu,
- możliwość dokonywania korekt w użytkowanej mapie,
- on-line'owa mapowa aplikacja PC do zgłaszania poprawek i uzupełnień, w sposób umożliwiający ich szybką adaptację.

Czego AutoMapie i AutoMapowiczom w 2008 życzę.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 01, 2008, 13:40:43 »
@Moi
+1

Chyba trafiłeś w sedno ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 01, 2008, 17:41:15 »
ogólnie rzecz ujmując to chyba to że nie musze już poslugiwać się Tomkiem i Desti
Pozdrowionka w 2008 :ok:

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2008, 18:12:42 »
A dla mnie wydarzeniem roku jest fakt w ogóle pojawienia się wersji 4. Załóżmy jipotetycznie, iż wersja ta by się nie pojawiła to jak wyglądały by dyskusje w dziale dotyczącym AM?

Zapewne pięciu ostatnich zblazowanych fanów AM odpowiadałoby sobie nawzajem, iż wersja będzie"wkrótce", "przed wakacjami" itp. Cała reszta zajmowałaby się zapewne bojami TT czy iGo, oraz docinkami pod adresem AM jaki to przestarzały badziew. A tak to przynajmniej można ponarzekać, iż budynki 3D są do d..., albo czemu nie można prostym parametrem w ustawieniach przewrócić układu interfejsu do góry nogami, albo czemu MIPLO takie kaprawe. :D

A do listy Moi dorzuciłbym brak inteligentnego PRZEZ oraz funkcji komiwojażera. :)

A najważniejsze to że dni coraz dłuższe i do wiosny już niedaleko! :ok:

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 03, 2008, 09:59:54 »
A tak to przynajmniej można ponarzekać, iż budynki 3D są do d..., albo czemu nie można prostym parametrem w ustawieniach przewrócić układu interfejsu do góry nogami, albo czemu MIPLO takie kaprawe.
Budynki są ok,choć wolałbym gdyby były nieco ciemniejsze-lubię te w nocnej skórce (i może kolorowe dachy  :smile: )
Dodałbym obsługę kodów pocztowych a także wynalazek tablic drogowych w widoku 3D (zdjęcia dostępne w recenzji Jakuba o NavRoadMap w zakładce NavRoadMap-z możliwością ich wyłączenia)
A najbardziej w roku 2007 wkurza mnie fakt,że o ile nowe POI na stronie AM wpisuje sie łatwo i przyjemnie korzystając z dołączonego formularza,o tyle,żeby je usunąć muszę już pisać maila i podawać współrzędne,a klawiatura nie ma oznaczenia stopni,więc muszę to pisać ręcznie-co za koszmar.
A niekiedy muszę to robić,bo mnie krew zalewa jak widzę,że np. market Tesco jest 200 metrów dalej od miejsca gdzie ma być i mieści się w kamienicy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2008, 10:02:28 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 03, 2008, 10:22:45 »
Otóż to, panie Yoggi, otóż to! Patrz ostatni punkt z mojej listy Wydarzeń Roku (in spe).

*

mik39

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 03, 2008, 10:44:05 »
Aby w koncu po wielu latach funkcjonowania w RP, system RDS byl w pelni wykorzystywany i oby TMC ruszyl rowniez w tym kraju nad Wisla, czego Wszystkim Wam zycze!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2008, 10:46:24 wysłana przez mik39 »