Wielki Test Nawigacji - ktoś wie?

• 14 Odpowiedzi
  • 3527 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
Wielki Test Nawigacji - ktoś wie?
« dnia: Listopad 09, 2010, 20:25:16 »
Za stroną główną PDA Clubu

Co szczególnie ważne, urządzenia z AutoMapą zwyciężyły zarówno w kategorii zestawów w cenie do 500 jak i 1000 złotych. Autorzy testu uzasadniając swój wybor podkreślili, że AutoMapa to program o największych możliwościach, który można w znacznie większym stopniu dopasować do potrzeb i oczekiwań użytkownika, a także ofertujący sześć darmowych aktualizacji danych w ciągu roku.

Warto podkreślić, że parametr „Ocena mapy” w teście stanowił aż 40% całościowej oceny zestawu, co pokazuje, jak kluczowym elementem dla sprawnej nawigacji jest dokładna i często aktualizowana mapa. AutoMapa otrzymała w sumie najlepsze noty (wszystkie powyżej 5.00), co potwierdza jej wysoką pozycję na rynku programow nawigacyjnych.

W kategorii urządzeń do 500 zł zwyciężył NavRoad NR360 z AutoMapą Polska XL. W kategorii od 500 do 1000 złotych, aż cztery czołowe lokaty zajęły zestawy z oprogramowaniem AutoMapa. Zwyciężył Blow GPS70Rbt z AutoMapą Europe, a tuż za nim znalazły się Peiying PY-GPS7004Bt, ModeCom Freeway MX i Aristo Voyager S500.

Zestawom z oprogramowaniem AutoMapa przypadły również nagrody dla urządzeń o najlepszej jakości (Blow GPS70Rbt) jak i najlepszym stosunku jakości do ceny (Aristo Voyager S500)

ktoś wie coś więcej w temacie?  :O

*

Offline Darkph

• 493
Odp: Wielki Test Nawigacji - ktoś wie?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2010, 20:40:24 »
Test przeprowadził Aquart albo sołtys wioski Kozie Bobki  :mrgreen: - na moje to jest zwyczajna reklama  :P

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2010, 20:46:43 »
Chodzi o test przeprowadzony przez Motor.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2010, 21:26:38 »
Ważne kto zlecił i zapłacił. Nawet nie bezposrednio. :O~

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2010, 21:52:32 »
Ktoś widzi w tym coś dziwnego? Nikt nikomu nie musiał nic płacić. Co miało wygrać? iGO, Garmin, a może TomTom :E

*

MarkNavi

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2010, 22:21:19 »
Ktoś widzi w tym coś dziwnego? Nikt nikomu nie musiał nic płacić. Co miało wygrać? iGO, Garmin, a może TomTom :E
zgadzam sie z twoim zdaniem. Przy dzisiejszej jakosci map w igo czy tt nikt nie podskoczy AM, bo maja najlepszego dostawce mapy. Jak dla mnie to nagroda nalezy sie przede wszystkim firmie Geosystems, bo to ona w moim odczuciu pcha AM w rankingach na szczyty.

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2010, 22:21:50 »
A może powiesz co masz do TomToma?
Przynajmniej nie zbacza i nie jedzie drogą obok, poprawnie wylicza trasy itp.
Jedynce co to mapy może nie do końca aktualne, ale poczekaj do 2012...
Więc nie wiesz to się nie odzywaj...

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2010, 22:31:39 »
Wiedziałem, że zaraz się odezwie TomTom fan.

Jedynce co to mapy może nie do końca aktualne
i to całkowicie dyskwalifikuje ten program

poczekaj do 2012...
Hahaha, ale mnie rozbawiłeś. Jak by Euro było w 2020 to trzeba by było czekać jeszcze dziesięć lat?

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2010, 22:33:56 »
Waszko myśli że Aqurat będzie spał do 2012  :mrgreen:

Bo ja myślę że AM nie da sobie wydrzeć pozycji lidera na naszym rodzimym rynku... Wystarczy popatrzeć jak działają SM i LD w większych aglomeracjach...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 09, 2010, 23:11:29 »
Cytat: MarkNavi
Przy dzisiejszej jakosci map w igo czy tt nikt nie podskoczy AM, bo maja najlepszego dostawce mapy. Jak dla mnie to nagroda nalezy sie przede wszystkim firmie Geosystems, bo to ona w moim odczuciu pcha AM w rankingach na szczyty.

Myślę, że takich forumowiczów co rozdzielają tak jak Ty Geosystems od Aquratu policzysz na palcach jednej ręki ... A program dla mnie oznacza program z mapami jako całość.

Ha, ktoś się najwyraźniej  pod Ciebie podszywa, tylko nie wiem gdzie,
który MarkNavi jest prawdziwy?  :E
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 09, 2010, 23:19:36 »
No jak to kto? Przecież to Treker

*

bartlomiej.cieslak

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 09, 2010, 23:45:07 »
A wracajac do tematu. Am wygrywa jedynie dzięki mapie ( nie bede tu wypowiadal się na temat urzadzen ) . Interfejs jest delikatnie mowiac sredni. Ustawien też jest za duzo. Garmin i tt sa nieporownywalnie latwiejsze w obsludze. Jeśli konkurencja poprawi mapy polski i zrobi dobra reklame, to am bedzie miala ciezko.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 10, 2010, 12:29:24 »
Ha, ktoś się najwyraźniej  pod Ciebie podszywa, tylko nie wiem gdzie,
który MarkNavi jest prawdziwy?  :E

Nocny Marku obaj to ta sama osoba  :ok: Fakt złapałeś mnie za słówka. Ale ja w swoim zdaniu, że Geosystems powinien dostać nagrodę wyraziłem swoją troskę o przyszłość samego programu, bo o przyszłość map jestem spokojny. Ja nie wiem, czy to takie trudne zrozumieć, że jeżeli będziemy wychwalali program Automapa mając w domyśle jakośc map, to sam program będzie niewiele się rozwijał, albo rozwijał lecz w kierunku gadżeciarskim, co na dłuższą metę będzie niedobrym zjawiskiem. Czy warto "kadzić" producentowi, jeżeli wielu wielu użytkowników ceni sobie ten software tylko i wyłącznie za mapy ? Ja wiem, że to niewygodne, a na tym forum wyjątkowo niewygodne zdanie. No ale ktoś czasami musi napisać troszkę "pod prąd", żeby takiemu szefowi Aquratu sodowa woda nie uderzyła do głowy. I piszę to nie tylko w swoim interesie. Oczywiście mogę tak jak Bilunia zadeklarować, że na jakiś czas przestanę cokolwiek pisać na tym forum i będzie spokój, a 99% wypowiedzi to będą słowa pochwalne, co na pewno poprawia humor programistom i paru pretorianom producenta, którzy wypowiadają się zawsze w bardzo przewidywalnym i w moim odczuciu nieobiektywnym tonie (patrz pochwalnym bez względu o czym by nie była mowa). Tylko czy to jest rozwojowe dla programu, to już inna sprawa.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2010, 12:54:09 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 10, 2010, 17:19:06 »
Witam MarkNavi
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2010, 15:37:33 wysłana przez ycbo »

*

MarkNavi

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 10, 2010, 17:51:07 »
MarkNavi rozjaśnij - Było huczne pożegnanie.
http://pdaclub.pl/forum/automapa/zegnaj-automapo-(/
Czy były przeprosiny i powitanie AM

Wiesz, to żegnaj AM to było takie przewrotne wywołanie tematu. Jak już zadałeś sobie trud i pobawiłeś się w małe śledztwo dotyczące historii moich postów, to przyznasz, że wątek cieszył się sporym powodzeniem. Cel więc został osiągnięty. Czy ciebie nie męczy czytanie w kółko pochwał. Przecież to jest tuczenie trolla jakim jest uświadczanie producenta programu, że mój produkt jest super. A po kolejnych wersjach widać, że producent w to naprawdę wierzy. Przeczytaj sobie co nam zaproponowali w kolejnej becie: główna nowość, to nowsze mapy (Geosystems) i poprawki wcześniejszych błędów. I co to jest powód do dumy, że naprawili własne babole ? I jam mam skakać z radości tak i jeszcze im za to podziękować ? Kolego wake up , to jest program za który zapłaciłem i wymagam, żeby działał prawidłowo. Widać, że wersję 6.x spuścili już na drzewo i skupili sie na wersji 7.0 . Wierz mi, że jak będzie dobrym produktem, to na pewno podzielę się swoją pozytywną opinią, czego sobie i innym użytkownikom życzę.

A tak na marginesie, ja z AM jeżdżę codziennie. Pisałem, że nawet lubię ten program. Ale to nie oznacza, że go w pełni akceptuję. A , że mam taki charakter, że jak mi się coś nie podoba to mówię  lub piszę o tym, już taki jestem. Przecież moderator zawsze jednym kliknięciem myszką może odebrać mi możliwość tworzenia nowych wątków lub odpowiadania na posty. Proste ? Pewnie, że tak, tylko jaki to ma sens w czasach demokracji. Moje wypowiedzi nikomu krzywdy na pewno nie robią, a producent takich gości i tak ma gdzieś, bo statystyki są po jego stronie. Pewnie szef Aquratu już prasuje garnitur, by odebrać kolejną nagrodę, której mu już dziś szczerze gratuluję. Odpowiedz sobie kolego, czy cały czas korzystałbyś z AM, gdyby taki Geosystems uzbroił takiego TomToma lub Igo, czy inny soft w swoje mapy. To nawet byłby fajny temat na nowy wątek. Jestem pewny, że byłoby sporo wypowiedzi za i przeciw  pozostaniu przy naszym kultowym oprogramowaniu.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2010, 18:05:19 wysłana przez MarkNavi »