Wielka prosba

• 9 Odpowiedzi
  • 1284 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qset

• 45
Wielka prosba
« dnia: Październik 28, 2007, 05:38:22 »
Witam
Mam wielka prosbe otoz mam nawigacje navroada 430 BT + automapa 4.1.2 i zauwazylem ze sa punkty poi w kategorii
zakaz wjazdu
ograniczenia 3,5 T 10T  itp...
wiadukty i mosty
przejscia graniczne

a jestem kierowca tira wiec takie cos mi by sie przydalo i tu moja prosba czy mogłby mi ktos podesłac gotowe pliki poi nadmienie tylko ze MiploSync nie dziala jeszcze z moim urzadzeniem

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
Odp: Wielka prosba
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2007, 07:44:30 »
widze, że coraz wiecej osob zaczyna miec problem z miplosynciem. Podaj dokladnie jakie kategorie Ciebie interesuja. A przede wszystkim molestuj miplo o utworzenie wreszcie softu na win CE.
A co do tirow... czy kolega wyjasni mi jak to jest, gdy tylko wyjade w trase to ZAWSZE jakis kolos mi wyjedzie, lub zajedzie droge? NIe uderzam do Ciebie, ale wkurza mnie bezmyslnosc Tirowcow. Ilu juz ludzi zginelo? Przepraszam za OT. Ale czy tak ciezko zauwazyc osobowke?

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2007, 08:10:34 »
marcinek a teraz jak jeszcze dojdzie obserwacja AM 4.1.2. !!!!!!!!!

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2007, 08:13:57 »
Qset, proponuję Ci pobrać stąd http://www.pdaclub.pl/dl/?sortby=t&sort=asc&f_cat=95 pliki z interesującymi Cię kategoriami, rozpakować i zaimportować je do AM4.2.1.
Metoda: menu>ustawienia>POI użytkownika>zakładka "plik">importuj, dalej wskazujesz interesujący Cię plik *.uam, wgrany wcześniej do navroada 430 BT. Musisz ten zabieg powtórzyć tyle razy, ile masz plików do zaimportowania.
Pozdrawiam
Piotr

*

Offline smutny

• **
  • 113
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2007, 08:53:12 »
Zeby nie bylo ! nie jestem trolem  ( kier . tira )Marcinek ale od kier. tira wiekszym zagrozeniem na drodze sa tylko kierowcy osobowek bo to jak nie jakas pancia za kolkiem to kapelusz albo taki mlodzian z ogromnym doswiadczeniem czesto nawet kilku miesiecznym a jak a co!! Czesto pewnie nie rozumiesz co sie wokol ciebie na drodze dzieje ale coz wszyscy inni sa nobami nawet jesli  przejechali kilka milionow km ale nie TY  !!
Polecam regulamin odnośnie avatarów, reklamy i stron www.

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2007, 08:57:37 »
Miało być o AM i POI a was już świerzbi...  :neutral:

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2007, 09:44:52 »
Qset, proponuję Ci pobrać stąd http://www.pdaclub.pl/dl/?sortby=t&sort=asc&f_cat=95 pliki z interesującymi Cię kategoriami, rozpakować i zaimportować je do AM4.2.1.
Metoda: menu>ustawienia>POI użytkownika>zakładka "plik">importuj, dalej wskazujesz interesujący Cię plik *.uam, wgrany wcześniej do navroada 430 BT. Musisz ten zabieg powtórzyć tyle razy, ile masz plików do zaimportowania.
Pozdrawiam
Piotr

Problem jest taki ze ta baza jest juz daleko nieaktualna... a najnowsze poi mozna pobrac tylko z miplo. Ja pomimo duzego silnika nie szarzuje na drodze... chyba juz ten wiek ze czlowiek madrzeje i ma inne priorytety w zyciu. Ale pary razy mialem sytuacje ze gdyby nie ABS, VSA i inne systemy to bylbym wgnieciony w tira tylko dlatego ze facet nagle wyjechal z podporzadkowanej. Nie chce robic zbyt duzego OT wiec temat tirow zamykam.. co do punktow podaj kategorie jakie Cie interesuja a sprobuje pomoc. A co do "marcinka"... fajnie zdrobniacie... pomimo ze moj nick to marcinnk, ale o to napewno nie bede sie obrazac. ;)

*

Offline qset

• 45
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 28, 2007, 12:42:44 »
@marcinnk  takie kategorie mnie interesuja najbardziej

zakaz wjazdu
ograniczenia 3,5 T 10T  itp...
wiadukty i mosty
przejscia graniczne
roboty na drodze

ta sa chyba najwazniejsze kategorie dla tirowcow

i moim skromnym zdaniem to jest tak ze to wlasnie osobowki stwarzaja najwiekrze zagrozenie wesmy przyklad
jade autem wazacym 40 ton niech ci wyjedzie osobowka i teraz wychamuj zeby nikomu nie zrobic krzywdy

pozdr... i licze ze ktos podesle jakis pliki poi zwiazane z tymi kategoriami ktore podalem

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 28, 2007, 12:52:35 »
Odcinki zablokowane możesz ściągnąć z milpo jako zip pliku *.amb

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 28, 2007, 13:56:31 »
qset
Wątki tytułujemy w taki sposób aby odzwierciedlały jego treść. Co by było jakby każdy wątek zatytułowano "Prośba", "Pomocy" itp.?