Większe ikony POI.

• 52 Odpowiedzi
  • 23066 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

djdavemix

Odp: Większe ikony POI.
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 17, 2010, 18:50:55 »
No to przedobrzyłem :) to ten screen jakiś oszukany... ;P

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 17, 2010, 19:14:08 »
W pliku gmv.settings znajdź wpis
ScaleBelowWhichDoubleIconsSize2= (Zmiana skali mapy od której wielkość ikon POI jest podwajana (tylko VGA)) i zmień wartość. Plik możesz edytować notatnikiem.

Dzieki za pomoc,twoja podpowiedz pomogla.Teraz ustawilem tak: ScaleBelowWhichDoubleIconsSize2=4.000000 i ikonki sa dobrze widoczne  :ok:

*

djdavemix

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 19, 2010, 19:25:51 »
Na pierwszej stronie kolejny update ikon. Kończą mi się kategorie, które "widzę" :) i zostały chyba te mniej istotne.
Jeśli komuś jakiejś brakuje pisać na PW.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 06:49:00 wysłana przez djdavemix »

« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 24, 2010, 11:10:08 »
A wie ktos w jaki sposob zwiekszyc tekst punktów POI. Np wlaczyłem sobie wyswietlanie serwisow SEAT i jada pojawia mi sie na horyzoncie ikona SEAT z danymi punktu ale jest bardzo maly ten tekst tak samo z radiowozami z kamera itp. Klikajac da sie zobaczyc cale dane ale na nawigacji 800x480 w aucie wbudowanej ciezko jest dojrzec i kliknac w ikone. Da sie jakos zwiekszyc czcionke ?

« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 24, 2010, 19:48:41 »
Powiększenie czcionki w info POI i czas wyświetlania (w pliku gmv.settings).
TextBoxDefFontSize=14
AddressMarkStayTimeout=8000

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 23, 2010, 21:35:27 »
Czy mógłby ktoś zamieścić komplet ikonek dla fotoradarów w rozdzielczości 22x22 ale dla wszystkich kategorii ??
Tzn od fotoradar 10km/h do fotoradar 130km/h + atrapa + "?".

Używałem od dłuższego czasu takich ikonek, ale niestety nie mam kompletu.

Ewentualnie takie, ale również nie znalazłem tutaj kompletu

A może coś zupełnie innego ??

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 23, 2010, 22:34:12 »
To moje, ale szkoda mi czasu na tworzenie wirtualnych ikon, (10, 20)
tylko po to żeby był komplet. Kiedyś dorobiłem jeszcze 30 i 120.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 23, 2010, 23:37:43 »
... Tzn od fotoradar 10km/h do fotoradar 130km/h + atrapa + "?"...
Komplet mam jedynie w rozmiarze 20x20
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 23, 2010, 23:47:04 »
No właśnie tego typu mi się nie podobają - duży kwadrat z wartością fotoradaru. Tym bardziej że masz jeszcze mniejszą rozdzielczość = już całkowicie wartość jest nieczytelna.

Te od nM są chyba najlepsze, faktycznie 10 i 20 i tak raczej nie występują w przyrodzie.

Chociaż bardziej mi się podobają te pomarańczowe, ale również mam tylko kilka wartości. No nic odpalę jakiegoś Corela i może się trochę pobawię.

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 12, 2011, 07:52:11 »
Powiększenie czcionki w info POI i czas wyświetlania (w pliku gmv.settings).
TextBoxDefFontSize=14
AddressMarkStayTimeout=8000

Miałem AutoMape 6.6.2 i były już opisy duże. Zaaktualizowałem do wersji 6.7 i znów mam małe. Ja już nie wiem o co chodzi. Te parametry co wyżej są takie właśnie 14 i 8000 i nic...

« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 12, 2011, 14:57:37 »
Pepelodz. U mnie tak samo się zrobiło. Ja pozmieniałem w pliku automapa.skin.ctrs w miejscu: //CFancyCloudParams
[SimpleTooltipCloudParams2x]
iBitmapMul=2

fntName=Tahoma:16:1
fntDesc=Tahoma:16:1
fntDist=Tahoma:16:1
i jest już okey.

*

Offline HawkEye

• 28
  • Sprzęt: HTC HD, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 12, 2011, 19:20:54 »
Witam
Mam problem z rozmiarem wyświetlanych ikon na mapie po wgraniu AM6.7. Żebym nie wiem co robił cały czas mają podwójny rozmiar. Nie pomaga zmiana parametru ScaleBelowWhichDoubleIconsSize2 (z tym że u mnie nie jest 2 tylko 4). Mam wgrane ikonki o rozmiarze 28x28 djdavemix, wielkie dzięki mu za nie, są bardzo ładne, oczywiście jak są wyświetlane w oryginalnym rozmiarze, bo teraz to jest tragedia. Pomijając aspekt estetyczny to przysłaniają one mapę i jak jest ich więcej to nic poza nimi nie widać :(.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 19:28:59 wysłana przez HawkEye »

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 12, 2011, 19:59:16 »
Ustaw skalę wyświetlania na np. 800 m.

*

Offline HawkEye

• 28
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 12, 2011, 20:26:13 »
ale to nie o to chodzi.  Bo w trybie nawigacji ikony są dalej wielkie i nic nie widac. W poprzednich wersjach były wyświetlane w normalnym rozmierze i było ekstra, a teraz jest do d...

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 13, 2011, 10:20:37 »
Ja mam zaznaczone do wyświetlania tylko te, które mi są potrzebne.

*

Offline HawkEye

• 28
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 13, 2011, 21:11:06 »
Poradziłem sobie ze zmianą wielkości ikonek :) Teraz jest nawet lepiej niz było, bo wcale mi się nie zmienia ich wielkość, jest nie zależna od skali mapy i jest oryginalna czyli taka jak wielkośc ikony.
Wystarczy parametr ScaleBelowWhichDoubleIconsSize4 ustawić na 0 i wielkość nie będzie się zmieniać.

*

djdavemix

« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 13, 2011, 19:11:10 »
Witam.
Nurtuje mnie jedna rzecz w AM 6.8 Beta - mianowicie niektóre ikony zewnętrzne z katalogu icons nie są wyświetlane w ogóle a tylko te wbudowane. Dotyczy to m.in. sygnalizacji świetlnej, przejazdów itp.
Porównywałem pliki categories ale nazwy (cyfrowe) nie zostały zmienione względem poprzednich wersji AM.
Jak więc nadać wyższy priorytet ikonom zewnętrznym? A może to jakiś bug wersji beta?
Chętnie wzbogacę zbiór ikon o nowe kategorie ale niestety ten problem (być może banalny) wstrzymał mnie z aktualizacją ikon.

HawkEyeużywasz moich ikon i one mają podwójny rozmiar: 32x32 piksele (28x28 bez ramki)
Możesz w programie graficznym zmniejszyć rozdzielczość o połowę.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 19:27:23 wysłana przez djdavemix »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 13, 2011, 20:06:28 »
...Możesz w programie graficznym zmniejszyć rozdzielczość o połowę.
Żeby wyglądały naprawdę dobrze, to po takiej operacji trzeba się jeszcze grafiką pobawić. Poprawić gdzieniegdzie.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

djdavemix

« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 14, 2011, 10:06:31 »
ochkarol masz rację ale to dużo roboty bo w tym przypadku licząc na automatyzację procesu stracimy drastycznie na jakości ikon.
Trzeba by po prostu każdą ikonę 16x16 przygotować ręcznie - powielać warstwy, pobawić się nasyceniem, tworzyć kanały alfa itp. bo wiadomo ikona jest już grafiką "spłaszczoną" i żeby to jakoś wyglądało. Pomimo że mam projekt zawierający większość ikon z zachowaniem przezroczystości warstw to osobiście nie wspieram rozdzielczości 16x16 :)
Co do ikon sygnalizacji świetlnej są już wbudowane w mapę wiec ikony zewnętrzne będą dublami.
Pozostałe zaczęły się wyświetlać poprawnie - widocznie nastąpił jakiś błąd wersji beta.

*

Offline HawkEye

• 28
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 17, 2011, 14:09:47 »
HawkEyeużywasz moich ikon i one mają podwójny rozmiar: 32x32 piksele (28x28 bez ramki)
Możesz w programie graficznym zmniejszyć rozdzielczość o połowę.
Używam 28x28 i one mi pasują jak są wyświetlane w oryginalnej rozdzielczości. Jak pisałem wcześniej można wyłączyć całkowicie przeskalowywanie x2 w w AM. Rozdzielczość zawsze można zmienić, ale w mniejszej rozdzielczości nie będą już takie ładne :). Swoją drogą to wielkie dzięki za te ikonki, bo na pewno włożyłeś w zrobienie ich mnóstwo czasu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2011, 15:50:22 wysłana przez HawkEye »

*

djdavemix

« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 17, 2011, 14:24:31 »
 :ok:
HawkEye jeśli ich używsz to zapewne śledzisz je na trasie i wiesz których brakuje :)
Pewnie wiele pominąłem i dobrze by było jakbyś Ty lub ktoś) przysłał PW z kategoriami które mógłbym dorobić w postaci numeru z pliku categories.
Aktualnie mam kilkanaście nowych ale to za mało na update ;)

*

djdavemix

« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 26, 2011, 13:37:26 »
Oto kolejny drobny update - niestety problem jest z niektórymi firmami, sklepami i znalezieniem ich logo - tym bardziej że nie mam czasem pojęcia jak wygląda ono w rzeczywistości.
Nie mniej kilkanaście (może więcej) nowych i niektóre po lekkim liftingu.

Z racji przywłaszczania sobie praw autorskich i tym samym w takiej postaci udostępnianie przez innych, najbliższe aktualizacje będą niedostępne w formie freeware do odwołania a linki do wersji z marca usuwam.

Jeśli ktokolwiek byłby zainteresowany używaniem moich ikon, dostępu do aktualizacji wymagany kontakt ze mną poprzez e-mail.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 15:50:12 wysłana przez djdavemix »

*

Offline papen76

• 16
  • Sprzęt: Modecom MX2
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 21, 2011, 11:42:49 »
Ikony oznaczeń fotoradarów (każdą cyfrę trzeba pomnożyć x 10km/h)  :police: + parking leśny w bonusie. Rozmiar bodajże 22x22.

A tak to wygląda na ekranie 320x240.
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2011, 12:06:23 wysłana przez papen76 »
Vista HCx / UMP-pcPL