Wiarygodność Targeo

• 5 Odpowiedzi
  • 1186 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ES

• **
  • 118
  • Sprzęt: SPV M3000
Wiarygodność Targeo
« dnia: Marzec 19, 2009, 09:05:44 »
Według mapy Targeo autostrada A4 pomiędzy Krakowem i Katowicami prawie wcale nie jest rozkopana.
Gdybym nie jeździł ze dwa razy w tygodniu, to może i bym nie zauważył tych „sześćdziesiątek” i wyłączonych z ruchu odcinków.

W jaki sposób ustalane i weryfikowane są informacje o robotach drogowych?
Skoro na dość dużej ścieżce, jaką jest płatny odcinek A4 (sarkazm) nie są one aktualne, to co z mniejszymi drogami? O Miplo Traffic vel AutoMapa Traffic nie wspomnę.

PS
Na co dzień jeżdżę z CB, ale dziś zajrzałem sobie z ciekawości na targeo.pl.

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
Odp: Wiarygodność Targeo
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2009, 09:27:05 »
Ja w zeszłym roku miałem odrotną sytuację.
Z Targeo wynikało, że na DK 3 między Legnicą a Szczecinem jest kilkanaście miejsc z utrudnieniami w ruchu związanymi z remontami i modernizacjami. Trochę mnie to zmartwiło, bo jechałem nad morze z małym dzieckiem, ale na szczęście w rzeczywistości spotkałem się chyba tylko z jednym miejscem gdzie widać było, że są prowadzone jakieś roboty, a że jechałem w sobotę, to wystarczyło w tym miejscu zwolnić i nie było żadnych korków. Za to jak Żorach remontowali długi odcinek DK81 (czyli tzw. "wiślanki"), a w korku trzeba było stać czasami ponad godzinę a na Targeo nie było nic na ten temat.

Ale nie będę się czepiał Targeo, bo w nowej wersji bardzo mi się podoba, a mapy są dość aktualne. U siebie w mieście znalazłem tylko 2 niewielkie błędy.
NavRoad NR430 BT

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2009, 11:27:23 »
AM traffic też bym się nie czepiał bo trudno się czepiać czegoś czego nie ma (jeszcze) a  Miplotraffic działa tak że czeka aż  kol. MarcinM ( który jest tam 2x w tygodniu   :E )  umieści stosowne poi w miplo  :P
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 19, 2009, 11:40:39 »
O jakich POI mówi kol. RUKAT bo nie do końca kumam (może dlatego, że nie zdążyłem jeszcze wypić południowej kawy :mrgreen: )
NavRoad NR430 BT

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 19, 2009, 11:45:09 »
Miplo traffic bazuje na utrudnieniach zgłoszonych przez użytkowników . Jak ktoś tego nie zaznaczy to tego niema
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 11:48:00 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 19, 2009, 12:13:38 »
A to może ja się nizbyt precyzyjnie wyraziłem, bo ten remont w Żorach to już historia (na szczęście, bo z pracy zamiast jechać 7min. to jechałem pół godziny a czasami dłużej  :mad: ).
NavRoad NR430 BT