Wczytywanie trasy

• 8 Odpowiedzi
  • 2420 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wczytywanie trasy
« dnia: Marzec 15, 2009, 10:37:06 »
Posiadam MIO 168 Automapa 5.3 po uruchomieniu gps jak jest aktywne wczytuje trasę wcześniej ustaloną urządzenie nie ustawia się na początek trasy,natomiast kiedy wyłączę urządzenie z tą wczytaną trasą i urządzenie złapie sygnał natychmiast ustawia się na początek trasy i jest wszystko ok.W czym tkwi błąd w poprzednich wersjach kiedy urządzenie było aktywne i sygnał gps był mogłem wczytywać trasę i było ok.
kalkrzy

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: Wczytywanie trasy
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2009, 12:48:50 »
Nic z tego nie rozumiem  :-?, ale trzeba kliknąć zieloną ikonkę ze strzałeczką i pokaże punkt na mapie, w którym jesteś.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2009, 14:03:02 »
Wyjaśniam jak mogę jeszcze raz Jeżeli mam włączoną AM i sygnał gps jest aktywny i pokazuje moją pozycje następnie wczytuje trasę z pliku AM nie ustawia się na początek trasy trasa jest pokazana cała i pilot nieinformuje. Muszę z tą wczytaną trasą AM wyłączyć i ponownie włączyć i jak zlapie sygnał gps  wtedy ustawia się na początek trasy i pilot prowadzi

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2009, 14:27:38 »
Wyjaśniam jak mogę jeszcze raz Jeżeli mam włączoną AM i sygnał gps jest aktywny i pokazuje moją pozycje następnie wczytuje trasę z pliku AM nie ustawia się na początek trasy trasa jest pokazana cała i pilot nieinformuje.

Sorry, ale dalej nic nie rozumiem :-?. Masz w tym momencie na ekranie zieloną ikonkę ze strzałką i kółeczkiem?
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 14:29:27 wysłana przez akubit »

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2009, 20:09:05 »
tak mam taką ikonke

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2009, 20:38:01 »
To kliknij w tę ikonkę.
Ja wcześniej nawet myślałem, że mi się nawigacja zawiesza po wczytaniu trasy, ale potem zauważyłem, że wystarczy kliknąć na ikonkę nawigowania i wszystko zaczyna działać jak należy.
NavRoad NR430 BT

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 15, 2009, 20:57:18 »
Dzięki za podpowiedź z tą zieloną ikonką jak klikłem rysikiem na nią to wszystko ustawiło się tak jak należy i jest OK.
Jeszcze wytłumacz mi co oznacza na pilocie ta flaga i jak kliknę na nią przełancza się na"VIA"

*

Offline dek

• **
  • 101
  • Sprzęt: hx4700 + AM 6.5
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 15, 2009, 21:30:32 »
Włącz demo trasy i klikaj "flaga" i Via - zobaczysz, że pokazuje Ci odległość do punktu Via lub do końca trasy

*

Offline MarcinM.

• **
  • 139
  • NavRoad NR430 BT
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 15, 2009, 21:47:43 »
Dzięki za podpowiedź z tą zieloną ikonką jak klikłem rysikiem na nią to wszystko ustawiło się tak jak należy i jest OK.
Jeszcze wytłumacz mi co oznacza na pilocie ta flaga i jak kliknę na nią przełancza się na"VIA"

Via czyli pkt przez - po prostu nawigujesz albo względem końca trasy, albo do pkt. pośredniego tej trasy.
NavRoad NR430 BT